- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
most nézem éppen: áfával együtt kevesebb, mint 35 euro az ára
-
-
libus
őstag
Üdv!
Mi van akkor, ha én egyszer felrakom ezt (majd megjelenő) RTM verziót, és ha tetszik a Win8 akkor azt megvehetem?
Van OEM XP-m amit szívesen átváltanék a Win 8-ra, hisz elég baráti ár ez a 40 euro.
Letölthetem az XP kódjával a Win 8 ISO-ját (persze 64bit-es kellene) úgy, hogy már a Win 8 lesz a gépen???
Remélem igen, mert sajnos nem tudom erre a laptopomra (2 éves) felrakni az XP-t.
Egyszerűen nem megy fel rá. -
legiaap
félisten
Arról nem esett szó vagy lehet átsiklottam felette, de ha bereggeltem, hogy nekem kell a win 8, akkor mikor kapom meg?
-
Dilikutya
félisten
válasz
#41133696 #80 üzenetére
10-11 éves processzorokon nem futott se az XP, se a Vista, de a 7 sem igazán, ilyen régi vasakra én nem tennék már új Windows-t.
Másrészt persze az is igaz, hogy most nincs akkora szakadék a 10 éves és aktuális CPU-k között, mint 2001-ben vagy 2006-ban.
Tény, a minimum konfigurációt illetően a tájékoztatás elég hiányos, de gyakorlati jelentősége nincs, akinek ilyen gépe van, úgyse vesz majd Windows 8-at (szerintem a 7-est sem vette).
-
virkir
veterán
khm...
Magyarázd már el hogyan lehet kikerülni azt az ocsmányságot, hogy ne elsőnek az tolakodjon a pofámba?
Abba meg most ne menjünk bele mennyi értelme van kirakni egy olyan programot az asztalra amit mondjuk csak havonta egyszer vesz elő az ember.GoodSpeed
Mivel ez a lényegi hibája az egész 8-nak, hogy nem adnak lehetőséget a desktopon kikerülni a metro-t. -
törölt tag
Kíváncsi voltam mikor jön elő a Metro vs Start menü téma
-
Воланд
titán
hasznalhato lesz a metro pc-n, amint lesznek ra normalis programok. nyilvan mas szemleletmodot kovetel, mint az eddigi ms oprendszerek (es ezert hoborognek sokan, mert mi az, hogy tizen x ev alatt megszokott dolgokat egy huszarvagassal megszuntetnek, atalakitanak), viszont sok lehetoseg van benne.
-
törölt tag
nekem is fura volt elsőre, de igazából interaktív desktop / start menü hibridként használom. telepítgettem a szokásos kis programjaimat (a VS is kicsi
), majd amelyik feleslegesen piszkított a Start screenre azt levettem, ami kell oda, azt felraktam. az alap live tile-ok között a legtöbbjét megtartottam, pl. Mail, Desktop, Calendar. csináltam pár csoportot, aztán elvagyok vele. egy csoport a napi programoknak, pl. Firefox, SkyDrive, Mail, Desktop, Calendar, Steam, Trillian. egy ilyen "Tools"-t Notepad++, VS, TC, CMD, Mumble, Hamachi, Paint.NET, ilyenek. aztán játékoknak egy csoport és ennyi. ha meg kell valami ami nincs kint, akkor rákeresek.
-
anulu
félisten
azért azt meg kell mondjam, 2 egész tisztességes konstrukció, amit kitalált az MS. aztán könnyen lehet, hogy azért is van/lesz, mert ott sem hülyék ülnek, olvasnak fórumokat, visszajelzéseket stb (konkrétan MS Magyarországosokról tudom, hogy pl erre az oldalra is figyelnek), és belátták, hogy valahogyan vonzóvá kell tenni - főleg a kezdeti időkben - a W8-at. aztán szép lassan kiderül majd, hogy hogyan lehet használhatóvá tenni a Metro-t PC-n
-
-
aizen92
addikt
-
törölt tag
Az RTM-ét nem tudom, de az RP-é fent van.
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8#Hardware_requirements.
Pontosabban nagy valószínűséggel megegyezik.
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy gyengébb gépekre is felmenne mint a Windows 7 ment fel, de olyan kitételek vannak, amelyek miatt csak a pár évnél nem régebbi processzorok jöhetnek szóba.
-
Воланд
titán
válasz
#41133696 #56 üzenetére
azt nem irtam, hogy ratelepites van, azt irtam, hogy xp, vista, vagy win7-nek a frissitesi folyamat elejen fent kell lennie. de a frissitesi folyamatban lehetoseg van tiszta telepitesre.
"Starting at general availability, if your PC is running Windows XP, Windows Vista, or Windows 7 you will qualify to download an upgrade to Windows 8 Pro for just $39.99 in 131 markets."
"Of course, if you want to start fresh, you can choose to bring nothing along. Or if you prefer to format your hard drive as part of your upgrade experience, you can do so as long as you boot from media and then format your hard drive from within the setup experience for installing Windows 8, not prior to it." [link]
es a bejegyzes alatt levo kommentek kozul ketto:
"Brandon LeBlanc
@sam.inman - to upgrade, a previous version of Windows (e.g. Windows XP, Vista or Windows 7) will need to be on that PC.
@willyggh - a previous version of Windows needs to be on your PC to upgrade. If you are on the Windows 8 Release Preview, you can upgrade via the Windows 8 Upgrade Assistant but will only have the options to migrate your personal files or keep nothing at all when upgrading. You will need to make sure you have an underlying license for either Windows XP, Windows Vista or Windows 7 as well. "
-
törölt tag
-
törölt tag
-
legiaap
félisten
Mekkora helyet fog ez pluszban foglalni, ha feltolja valaki?
-
anulu
félisten
teljes mértékben korrekt ár.
-
Orton96
aktív tag
De ez kinek kell???
-
nyergess
tag
Na, $40-t/€40-t (de utálom ezt az 1:1 váltást...) már megér egy Win, ennyi kiadható érte. Bár amíg nem cserélek gépet, maradok a 7-esnél.
-
törölt tag
válasz
spirit007 #40 üzenetére
Alapvetően két dolog miatt telepít újra Windows -t az ember:
Vagy mert használhatatlanná válik / sérül stb /, hardveres okból kifolyólag volt egy időben egy rakás B.S.O.D és egy két telepítés rá ment... Vagy a 64-bites XP is "csodákra" volt képes...
vagy azért mert egy több hónapos rendszer használhatatlanul lassúvá válik.
ezt persze lehet karbantartani, különböző registry puculó alkalmazásokkal, és vagy a telepítési számok minimálisra csökkentésével, pl nem telepítünk fel mindent vacakot.
Ez utóbbi lassulás HDD-k esetében vehető észre, az SSD korszak e tekintetben is egy új dimenziót nyitott.
Na meg ugye a Windows 7 minden eddigi rendszernél stabilabb is, de tény, hogy abban, hogy a 10 hónapos rendszer is mindennel együtt 50-60 mp alatt hidegindításból üzemkész - főleg hogy én elég sok programot kipróbálok, demók stb / oroszlán része van az SSD-nek. Igaz ritkán indul így, mert a legtöbbet alvó módból ébred.
-
L Balázs
tag
Csoportos kedvezmény nincs? Mert nekem van egy asztali gépem meg egy laptopom is OEM Windows 7-tel, és akkor már mindkettőt frissíteném.
-
törölt tag
Ezt első telepítésnél/vásárlásnál kell eljátszani valószínűleg csak,mert azért meredek lenne, ha a Windows 8 installáció úgy néz ki minden alkalommal amikor újra kell tenni, hogy Windows 7 install, utána Windows 8 install
A honlapon validálják vásárlásnál a kulcsot, és úgy töltheted le, ez eddig rendben is van, kicsit tovább mennek ,és ellenőrzik, hogy tényleg azzal a kulccsal van e telepítve az a rendszer amiről vásárolod.
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #15 üzenetére
Troll mode ON: Ingyen sem kell
-
törölt tag
De, most jártam utána, mivel OEM-ben és Dobozosban is érintett vagyok
Az akció, pedig igazán kiváló
-
vagy ne adj isten megadod MS-nek a meglévő termék aktiválási kódját, amit megőriztél, mert úgy is telepítened kell majd a jövőben.
az oem-es windows meg úgy se tiéd.
bár lehet, hogy maga a telepítő ellenőríz csak annyit, hogy aktivált-e a windows és onnantól MS tudni fogja, hogy melyik win-ra vetted a win8-as upgrade-t.
-
attila9988
őstag
Azta.... ez nem semmi... kösz de inkább nem..
-
-
gtasystem
őstag
na ez egy fincsi kis hír..
így már tényleg kaszálhatnak a 8-assal.. -
Fáraó
őstag
Gondolom OEM termékekre ez nem vonatkozik...
-
dajkopali
addikt
hát, a blogban nincs egyértelműen szó erről, annyi van még, hogy lehet saját ISO-t készíteni
ez arra utal, hogy újratelepítéskor nem kell az előző windows - ha jól értem:
After your download finishes, you can choose to proceed with the upgrade (“Install now”) or install later either from your desktop or by creating your own media. If you choose to create your own media, you will be able to create your own bootable USB or .ISO file which can be burned onto a DVD for upgrade and backup purposes. If you prefer, you also have the option of purchasing a backup DVD for $15 plus shipping and handling. -
legiaap
félisten
Azt tudja valaki, hogy mennyi helyet fog ez plusszban foglalni?
Samsung Series 9-em van és ez a 128 giga nagyon kevés. Jelenleg 43 gigám van szabadban. -
törölt tag
Ha a kegyelemdöfést meg akarják végre adni a még mindig életerős XP-nek, akkor valami ilyen akcióra lesz szükség, mert csupán az érvelés kevés.
Ettől függetlenül kissé szkeptikus vagyok a kedvezmény magyarországi bevezetését illetően, mert itt valahogy mindig, minden drágább, mint máshol. -
dajkopali
addikt
erről ezt írják - ha erre vagy kíváncsi:
"Oh, and by the way - if you’re not upgrading from a prior version of Windows and are building your own PC or installing Windows 8 in a virtual machine or a separate partition, you will be able to purchase and install the Windows 8 and Windows 8 Pro System Builder product." -
Harlek
tag
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ezt a lépést valaha megteszi a Microsoft, ám ez így kimondottan örömteli. Szinte garantált, hogy ezek után csökkeni fog a kalóz Windowsok száma.
-
Rayyy
senior tag
Ha én frissítek az akció keretén belül 8-asra és egy év múlva úgy gondolom, hogy újra kéne húzni a gépet, akkor fel kell raknom előbb a 7-est és csak aztán mehet rá a letöltött 8-as upgrade?
A kérdésem lényege, hogy önálló windowst kapunk vagy a telepítéséhez mindig kell majd, hogy legyen egy előző verzió a gépen? -
Sanya
nagyúr
hurrá! 40 euró még az a kategória, amiért még vásárolok szoftvert. drágább szoftver elvből nem veszek, max speciális célra, munkára
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest