- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Monitorkalibráló eszközök
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én pont azzal vitatkozom, hogy a csiszolásnak egyáltalán van-e értelme?
(Amikor a paszta-réteg vastagsága nyilvánvalóan sokkal nagyobb - és kiszámíthatatlanabb, mint a "gagyi" nem "optika-tükröző" felület egyenetlensége.) Ráadásul a kézi polírozás kifejezetten "domborúság létrehozására van kitalálva".
De, ezen már elvitatkozgattunk egyszer: Polír_busted -
törölt tag
Ezt én nagyon jól tudom.
Valaki kiszámította már, hogy egy néhány mikronos pasztaréteg mekkora hőlépcsőt eredményez? Eléri-e az 1 fokot?
(A hővezetési adatok megtalálhatók a neten. Ha senki, lehet én holnap kiszámítom.)A polírozáson kb annyi múlik, hogy 5 mikron átlagos pasztavastagság marad 5 mikron...mivel csak a völgyek kisebbek-nagyobbak. De az átlag marad. Viszont, ha egy picivel több pasztát teszünk fel, akkor lehet 6mikron lesz, ha kevesebbet, akkor 4mikron. Sokkal jobban számít, mint a felület minősége. Ezért baromira szubjektív az ilyen "mérés": 2szer egyformán senki nem tudja feltenni a pasztát célgép nélkül.
-
törölt tag
A felület akkor tükrös, ha kb 450nm-nél nem nagyobbak az egyenetlenségek. Ha 600nm-esek, már nem tükrös. Ezen múlna a hűtés?
Polírozás:
A lencséket, parabola-tükröket az optikai cégek úgy csiszolják géppel, hogy a csiszológéppel az emberi kéz csiszoláskori mozgásának kaotikusságát másolják le: mivel a kézi csiszolás mindig parabola formájú görbe felületet eredményez. Tehát: mi is van, mikor kézzel csiszolunk meg egy hűtőt? Sík lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest