- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jogrun
csendes tag
Sziasztok, nekem olyan problémám lenne a géppel, hogy ki ment benne a vinyó és nem igazán működik a billentyűzet,(6 hónapos a gép) csak az a baj, hogy vannak karcolások a billentyűzet fém részén, amiből hogyha én szervizes lennék arra következtetnék, hogy meg piszkálták, pedig egy ismerősömnek ugyanilyen gépe van és ugyan ilyen billentyűzet problémája van. A vinyót meg lehet hogy külső behatás érte, mert egyik reggel kapcsoltam be és csak kattogott, az op rendszer meg nem jött be. Szerintetek van rá esély, hogy garanciába megcsinalják?
-
Prion
csendes tag
Sziasztok!
Azért írnék mert kb 8 hónapja vettem egy Acer(Aspire 5742g) gépet 2 év garival.A az első naptól számítva hallottam hogy valami van a vinyóval mondom bizonyára ennek így kell kattógnia (én hülye),most az elmúlt 2 hónapba annyira erősödött a hang és a kattogás gyakorisága is,jelentkeztek közben 2-3 ms fagyások lassulások.Utána néztem és ebben egy WD green tipusú 640gB hdd van amiről nem jókat hallani a WD fórumain,és ahogy nézegettem itt se nagyon pozitívak a vélemények. Az a helyzet hogy fel kéne küldeni Brünbe vagy hova a bánatba,és attól félek nem állapítanak meg garanciát mivel így is működő képes...már amennyire. Load Cycle Count valami 150.000nél jár és minden "kattal" nő naponta olyan 250el jegyzem meg 2 hónap működési idő van a vinyóba.
Tudtok valami ötletet adni mit kéne csinálni vele?Vissza küldjem ,és ha nem állapítanak meg garit tejeljek,vagy tetessek bele másik vinyót? (azt mondták nem veszítek garit,de ezeknek nem hiszek el már semmit).Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre,bármilyen építő jellegű dologra nyitott vagyok!! -
hettaki
tag
Én vettem egy Acer Aspire One 722-est (C62), bővítettem a memóriát, tetettem bele SSD-t, az EC-CO-nál. 3 órát tartották benn a gépet a szervízben, de aznap mér nem tudtam érte menni ez az én saram. Ami nagyon komolytalan, hogy kb 3 szor hívtam fel őket, hogy mennyi garit adnak a termékre ha tőlük veszem, mire 1 évet mondtak. Inkább megvettem én leteszteltem és bevittem nekik, 3145 FT volt a csere. Igaz ez nekem egy nap szabadságomba került. Én is meg tudtam volna csinálni.
A szerviz elég érdekes hozzáállással dolgozik, mivel valóban (szerintük) nem lehet alkatrészt cserélni házilag, csak ők tehetik meg ha akarok garit a gépemre, persze gariidő lejárta után azt csinálok amit akarok vele. Ezt közölték velem. (Kérdés, hogy mi van akkor, ha én veszek egy Acer Notebookot, az Acer Shop-ban és ott szeretném a helyszinen beletetni, mondván két legyet egy csapásra, és nem szeretnék szenvedni a szervizbe szaladgálással, de mindegy is, erről nincsenek információim, inkább a szerviz az a biztos.)
A hölgy nem volt informatív, elcsodálkozott hogy 4 GB-os memóriát akarok beletetetni. Dehát elvileg ilyen van, csak nem Magyarországon. [link]
Na jó majd meglátjuk. Persze amit Ő nem tudott, hogy a ram már keresztülment egy ilyenen: [link]
Valamint egy KTC Chipes Kingston ram volt, Persze ettől lehet inkompatibilitási probléma, de elvileg mennie kell.
Másnap érte mentem, persze a memtest lefutott, ami nem túl valós teszt egy éles helyzetre, mert csak a komolyabb memória hibákat dobja ki, a kisebb hibákat nem, amin pl egy oprendszer simán képes kiakadni. Végülis elmegy ez a tesztelés is, de azért ha én vagyok az ügyfél, akkor elvárnám, hogy fizikailag is leteszteljék a ramot mielőtt beleteszik a gépembe, persze lehet, hogy letesztelték, csak nem szóltak, de mindegy is, én megtettem az a biztos. Az SSD belekerült, Visszakaptam a 2 GB-os ELPIDA chipes Kingston memóriát, ami eredetileg benne volt, meg a 320 GB-os merevlemezt is.
Röviden ennyi ha úgy jársz el, ahogyan elvileg el kell járni hivatalosan.
Ha belegondolok, akkor ez abból a szempontból jó, hogy szakemberek vállalnak garanciát a munkáért, amit ugye nem tudunk, mert ez akkor derül, ki ha netalántán visszakerül BRNO-ba a gép, reméljük, a legjobbakat, és ez nem történik meg. Az ACER sokat javult minőségben az elmúlt 1 - 2 évben, de a technika ördöge soha nem alszik.
A jó benne, hogy letesztelték a memóriát igaz csak memtest-el de ez van.A hátránya pedig az, hogy egynapos kimaradás ami sok esetben nem engedhető, egy max félórás munka esetén. Mivel nem kaptam semmilyen papírt arról, hogy mit vettek ki, és mit tettek be a gépbe, ezért csak remélhetem, hogy erről az acer is értesült (csak ezért vittem be a gépet hozzájuk, mert így marad meg a garim). Elvileg igen, a munkalapon semmilyen információ nem szerepel a termékekről. Csak az, hogy cseréltek kettő alkatrészt, ami egy RAM, és egy SSD.
Reméljük a legjobbakat.
-
Peak
addikt
szerintem nem fognak semmit sem rá.
a gyártó nem a "gonosz nagybácsi" aki szándékosan kiakar b@xni az "onokákkal"...
nincs miért ráfogni kamuindokot semmire... gondolj bele, hogy viszonylag ritka az ilyen jellegű meghibásodás, ezrelékes-tízezrelékes számról beszélünk, ami kb. kerekítési szám a szervizköltségekben. nem fog a szerviz átvágni senkit sem.ellenben pl. egy zárlatos memóriamodul csodásan szétpörköli a ram slotok melletti felületszerelt alkatrészeket, ami kb. semmi mástól nem tud lerohadni normális használat mellett. ezek ilyen ok-okozati összefüggések, amivel nincs mit kezdeni, sumákolni nem lehet vele.
a gép megbontása pedig szerkezeti szintű megbontást jelent, tehát borítások eltávolítása, stb.
a hdd meg ram meg wifit takaró műanyag elemek 1-2 csavarral eltávolíthatóak pontosan a könnyebb bővíthetőség kedvéért. csak hát pont emiatt sok gányolást is csinálnak a hozzá nem értő emberek.szóval nagyon nehéz mindenkivel jót tenni, hogy kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon
ember legyen a talpán aki ezt megtudja oldani
-
DemonDani
addikt
Mi az hogy kitörölni?
Monitort gariztattam iponon keresztül, és visszakaptam úgy, hogy nem volt benne a dobozban a videókábel, és rosszul rakták össze második kör gari után, hamar visszakaptam, tényleg napok alatt meg lettek vele, sikerült befejezni az összeszerelését...
és most nem küldtem vele videókábelt, most nem kaptam vissza a tápkábelt... -
DemonDani
addikt
szeretnek itt az Acernél elveszni a tartozékok
-
PH-User
addikt
Szívesen dolgoznék egy ilyen helyen.
Milyen jó is lenne! -
Z86
őstag
Benne van:
"Minden főalkatrész szerkezeti megbontása a garancia megvonását jelenti, illetve az alkatrészek cseréje (merevlemez, HDD, ODD) is, ha az okozta a hibát. Utóbbinál kivételt képez, ha a csere az Acer gépek garancia utáni javításával foglalkozó szervizponton (EC-CO Kft-nél) történt." -
BlOO
csendes tag
Nekem nem volt világos, hogy ha garanciális a gép, és én cserélek benne mondjuk HDD-t, akkor azzal vesztem is a garanciát?
Továbbá, mi van akkor, ha számítógépes szervízben rakatok bele egy másik HDD-t?Köszi, annak, aki tudja!
-
Devid_81
félisten
Jó lenne ilyen helyen dolgozni.
Bár ha jól sejtem nincsenek halálra fizetve ott sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mit tegyünk, ha gépünk bemondta az unalmast?
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest