- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuznyikov
aktív tag
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
hege1989 #3198 üzenetére
Nem rég raktam rá egy home edition-t.
Abban csak 1gb ram volt és viszonylag szépen futott.
Sajnos nem nagyon tudtam tesztelni,mert akkor derült ki,hogy haldoklik a vinyó.
Vinyó csere után már biztosra akartam menni és nem a home edition-t tettem vissza hanem a windows 7 tiny-t.
Ez egy kb 700mb-os verzió amit elég sok régebbi vagy kisebb gépen használok és eddig nem panaszkodott rá senki.
Három kis hibája van már ha annak tekinthető,hogy csak angolul tud,a billentyű kiosztást át kell állítani a vezérlőpultban és hogy a frissítéseket csak a microsoft oldaláról lehet elvégezni. -
hege1989
tag
Valaki próbálta már D250-en a win7-et?
Most bővítettem barátnőm gépét 2GB RAM-ra és
gondolkodom azon, hogy rakok rá egy 7est.
Valakinek valami tapasztalat? -
Dzsabba
aktív tag
Nagyon szelektív a látásom.
Végül is a 270-nél is ugyanaz a helyzet és nem lock felirat van a csavarok mellet,hanem door. -
Dzsabba
aktív tag
válasz
Boogie33 #3193 üzenetére
Üdv.
Először a billentyűzetet kell óvatosan kipattintani a helyéről,de óvatosan,nehogy kihúzd a szalagkábelt.(nem egyszerű rendesen visszadugni).Ezután négy csavart kell kicsavarnod.Azokat amik mellet oda van írva,hogy lock,ha mindet kiszedted,akkor a jobb alsó sarok tájékán van egy lyuk oda egy csavarhúzóval be kell nyúlni és hátra fele nyomva ki kell pattintani az alját. Természetesen mindezt csak akkor ha a D255e verziód van,ha másik verziód van,akkor csak az alján kell kicsavarni a megfelelő ablak csavarjait.
-
Boogie33
senior tag
Hali.
Segítséget szeretnék kérni , vettem egy Acer Aspire one d270-et és csak haza jövetelkor vettem észre hogy csak 1 GB ram van benne szeretném kicserélni egy 2 GB-os ra de nem szeretném eltörni így hát mondja meg valaki légyszi hogy , hogyan kell levenni a hátulját odáig eljutottam hogy az aksit ki kell venni......... -
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Most került hozzám egy ilyen kis kütyü.
A kérdésem az lenne,hogy ha a bios-ba nem tudok belépni és azt írja,hogy hiányzó bootmgr,akkor elszállt az alaplap vagy csak a vinyó és billentyű?Bár ez elég fura lenne,hogy pont egyszerre történne ez meg,de egy kérdést megér.A segítséget előre is köszönöm.
-
csipi79
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire One D255E N550 procival 1Gb Ram-al.
Az lenne a problémám ,hogy gyárilag volt rajta egy Android meg egy Win 7 Starter ,de olyan lassú volt ,hogy szinte használhatatlan volt a kis Netbook. Gondoltam teszek rá egy Xp-t meg talán teszek bele 2 GB ram -ot. De már az Xp telepítésnél elakadtam mert külső DVD meghajtóról telepítettem az Xp-t Sp3 -mat ami fel is ment de indulás után egy pillanatra látom a kékhalált és újraindul, majd bejön az indítási menü és még csökkentettmodban is ugyan ez a helyzet. Tehát van indítási logó,majd kékhalál 1 pillanatra és újra az indítási menü nem tudom mi lehet a baja. Ja és még egy bökkenő sikerült törölnöm az összes partíciót így semmi nincs meg amit a géppel együtt kaptam a merevlemezen. Se Android, se Win 7 Starter SEMMI. A segitségeteket kérném amit előre is köszönök. -
sleve
tag
Próbáld ki a KMPlayer-t.
-
-
Márton
nagyúr
Tudtok valami extra alacsony cpu igényű médialejátszót,
amivel a gopro hero videókat szaggatás nélkül vinné a masina? -
Kuznyikov
aktív tag
Hmm! Nekem tetszik nagyon! 11.6" a 10 néha azért kicsi, és így is kompakt. Sok memória. Normális vidkari. Win8 64bit.... Jó! Tetszik! Nem vészes az ára se... (persze ma már tablet, meg érintő képernyő meg minden franc... de szetem egy jó win8-hoz böfögni se tud egy android! )
-
ryori
senior tag
Vélemények erről a kis szépségről? láttam youtube-n videót hogy a Dirt 3-at is elfuttatja, bár igaz nem játékra kell, de nagyon erős kis gépezet windows 8-al. más netbookot win8al ilyen teljesítménnyel nem találtam.
megéri egy ilyen gép vajon?
-
sentinel
aktív tag
Sziasztok,
pár hónap Aspire One 725 netbook heti egyszer, kétszer magától kikapcsol véletlenszerűen. Valami típushiba lehet? Ha beviszem szervizbe tuti működni fog, nem hiszem hogy hetekig figyelnék. Lehet típushibás?
-
aboage
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy egy AAO 150esen csináltam egy rendszer vissza állítást és azóta folyamatosan csak az akar futni. D2D akár bekapcsolva akár kikapcsolva. Amikor meg rádugom a pendrivot akkor pedig már at elején kifagy a betöltés..Előre is köszi!
-
-
Kuznyikov
aktív tag
válasz
alex devil #3170 üzenetére
Egy próba:
Tried pressing alt and hitting f10 repeatedly and didn't stop until You got to the restore screen. Followed those instructions.Bár több megoldás is létezik...
-
alex devil
senior tag
Sziasztok! Egy Acer Aspire One-t szeretnék újratelepíteni. Gyárilag Win XP van rajta ami az első bekapcsolásnál felrakta magát. Már 4 éves a gép és eléggé lassúcska lett már a Windows, szeretném újratelepíteni. Hogyan tudom megcsinálni, hogy megint eljátssza amit az első bekapcsolásnál? Előre is kösz!
-
bloomberg
tag
Feltettem az xp-t, gondoltam kipróbálom, de nekem sem ment xp alatt, de itt egy leírás, ez működik:
Steps on setting Acer Aspire One higher resolution display:
Right click the blank space in the desktop
A display and adapter properties window will open
Click the “Settings” tab
Click “Advanced”
Click “Monitor” tab
Uncheck “Hide modes that this monitor cannot display”
Click apply
Click “Adapter” tab
Click on “List All Models…” button
Select the desired resolution (e.g. 1024×768), color depth and frequency
Click applies and ok
Test the new settingsezen a megjelenítőn ugye nem fér ki, de monitorra kötve jó lesz
-
b05co
tag
Mivel a töltésjelző probléma megoldódni látszik, ezért újfent levettem a netbookot a tápról. Gongoltam ne merüljön olyan gyorsan, kikapcsolom a wifit. Ekkor ért az újabb meglepetés BIOS frissítés óta nem tudom az FN+F2 kombóval kilőni a cuccot, folyamatosan bekapcsolva marad. Valaki esetleg tudja ez mitől lehet? Olyan megoldás is érdekel, hogy valamiféle programmal, vagy widgettel szoftveresen lövöm ki. Amit eddig sikerült alkotnom az annyi, hogy beléptem a win7 eszközkezelőbe és ott engedélyeztem azt, hogy a netbook kikapcsolgatja a wifit energiatakarékosság céljából. Ekkor villant is egyet a led, tehát szoftveresen működhet a dolog, de egyelőre ennyi megoldást találtam a problémára... Valakinek ötlet?
ui.: FN gomb működik, pl BT-t engedi ki be kapcsolni...
-
b05co
tag
UPDATE
"Proci" korábbi írásának hála javult a helyzet a töltöttségjelző szintjén is. Megcsináltam mégegyszer az alábbiakat:
1. akksi lemerít, amíg a win7 ki nem lövi magát
2. újraindít BIOS-ba belép
3. gép úgyhagy, míg magától ki nem kapcsol
4. kikapcsolt állapotban töltőre dug
5. teljesen feltölt
6. bekapcs és készMég nem járok 100%-on, de a dolog működik. Jelenleg 54%-ra tudtam ezzel a módszerrel visszatornászni a dolgot. Valószínű túl korán kapcsoltam vissza a gépet és épp itt járt a töltés... Nem hittem el hogy még nem töltött fel teljesen és mivel a led eddig sem mutatott jót rápróbáltam. Most úgy nézem kár volt, úgyhogy megint lemerít és egy jó fél napot kivárok vele. Ha sikerül teljesen visszaállítanom akkor beírom azt is, hátha valakinek hasonló gondjai vannak. Hozzáteszem a dolog csak BIOS frissítés után kezdett működni nálam.
-
b05co
tag
válasz
Kuznyikov #3163 üzenetére
Lehet, hogy élni fogok vele
Annyit haladtam az üggyel, hogy lemerítettem teljesen, a végét BIOS-ban, ahogy itt már korábban írták. Javulást tapasztaltam az ügyben, 6%-nál egyszerűen befagy a töltöttségjelző és nem merül tovább, csak órákkal később... Írja a WIN7 hogy 14 perc van hátra, de ez a 14 perc kb 2 óra masszív használatot eredményezett, miután feltöltöttem. Az üzemidő tehát nagyjából megvan, kínoztam szegényt, töltöttem, photoshop ment, filmet néztem, háttérben winamp, emellett még a win7 is frissített... Az állapotjelző led azonban teljes töltésnél sem zöld, illetőleg a win7 25%-ot ír maxnak. Everestel figyeltem az akkut, viszont az is hibás értéket ír, mind hátralévő időnek, mind pedig töltöttségi szintnek, állapotjelző led szintén. BIOS lefrissítve, gyári win7 újrarakva, akksi lemerítve, feltöltve, kivéve, hálózatról üzemeltetve a gépet, majd visszarakva, a hiba azonban nem akar szűnni... Nem értem a dolgot... Kezdek valamiféle apró akkut figyelő hardverhibára gyanakodni. Szerviznek írtam, ők sem tudtak okosabbat, mint hogy frissítsek BIOS-t vagy vigyem be.
-
-
b05co
tag
Sziasztok! Van egy kis problémám a netbookommal, amire sajnos eddig nem találtam megoldást. A jelenség a következő. Egy ideje nem világít zölden az akkumulátor töltöttséget jelző led, ezt követően pedig elkezdte egyre kevesebb százalékig feltölteni az akkut. Először 85%-ig volt hajlandó tölteni, aztán csak 56% majd mostanra már csak 25%. BIOS frissítés megvolt, de a helyzet változatlan. Acer Aspire One 532h a cucc pontos típusa. Valaki találkozott már hasonlóval? Vajon az akksi halt meg? Korábban olvastam, hogy másnál felvetődött ugyanez, cserélt akksit és akkor sem töltött neki tovább, épp ezért nem akarok most megkockáztatni 15-20e ft-ot. Ha esetleg valaki találkozott a jelenséggel és tudja rá a megoldást segítsen. Köszönöm!
-
_SZECSKA_
csendes tag
válasz
gabor901113 #3159 üzenetére
Én így csinálnám:
Letöltenék egy DOS boot lemezt, azt kiírnám cd-re vagy pendrivera. Arról bootolnék és kész.http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
Ha rákeresel hasonlókat fogsz találni, mint amit mondtam.
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprogeneral/thread/7f1eca97-e0b3-4800-ba7b-f1732e1812aeSok sikert!
-
gabor901113
tag
Sziasztok!
Nagyon kellene a segítség, mert már egy ideje szenvedünk vele és a jelenlegi op. rendszer is halál lassú (német).
Vettünk egy Acer Aspire D270 típusú netbook-ot: a helyszínen derült ki hogy a gép "német eredetű", gondoltam nem lesz gond, majd én rakok rá egy magyar win 7 startert és kész (engem nem zavar hogy a billentyűzet kiosztása is német). Igen ám de ahogy beakartam állítani a boot sorrendet jött is az első bökkenő: BIOS PASSWORD....Megkérdeztem a srácot akitől vettük hogy tud-e valami féle kódot, SEMMI... mondom f@sza!
Kb 1 hónapja keresünk rá megoldást, most úgy néz ki van is egy, de sajnos nem értem!Találtam egy oldalt ahol a netbook kézikönyvét (manual)letudtam tölteni , ebben levan írva hogy mi ennek a módja.
Ez van leírva de nem tudom hol kell belépni a "dos" módba:
1. Boot to DOS and excute unlockPw.exe.
2. When message Clear the SU Pws completely is displayed, the bios password has been removed.Előre is köszönöm a segítséget! Privátban is irhatjátok!
-
vipisti
tag
Helló, segítséget kérnék. D255-ben 1G 800Mhz-s Kingston DDR2 volt, ezt feltolnám 2G-re. Azt olvastam angol fórumokban, h 1.5V-os RAM fog belemenni, az általánosan elterjedt 1.8V-osokkal nem működik. Amit ott javasoltak Crucial SODIMM-et, azt sajna nem tudtam beazonosítani honi webáruházakban. Általában nem tüntetik fel se a serialt, se a feszültséget, az általános tapasztalatom meg az, h ilyeneket felesleges is tőlük megkérdezni. Tudna valaki konkrét modult javasolni, vagy helyet, ahol segíthetnek rajtam? Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Asus és MSI netbookjához képest kisebb csinnadrattával érkezik nyár végén az Acer aprósága. Most egy előszériás példánnyal találkoztunk.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest