Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
rootkiller #35 üzenetére
Akinek meg munkára kell, az elhozza negyvenért is, mert kell (és mondjuk a legolcsóbb eszköze árának a negyedébe kerül)
-
mikej95
aktív tag
Na még egy lökést a HDD áraknak, ha kérhetem!
-
Televan74
nagyúr
válasz
fatallerror #31 üzenetére
Te az iTunes -al és a filmekkel beleférsz a 'hobbi' csoportba. És szerintem veletek ki is lett szúrva rendesen.
-
djculture
félisten
válasz
fatallerror #3 üzenetére
Az garantált, ma rendelt egy ügyfél magának 512gigás ssd-t 195 ezerért...
-
M107
addikt
Pont én is venni akartam egy Samu 2 TB vinyót de jött az árvíz.
Bár most ha jön a fizú és ha kapok még veszek egy 2TB Samu-tLegalább 3 év gari s addig majd lesz valami hdd fronton.
Mondjuk így is van:
1 Samu F1 750 Gb 580 Gb szabad
1 Samu F3 1TB 332 Gb szabad
1 Hithaci 500 Gb 100 gb rendszer 385 Gb Szabad letöltés+ lesz ez a 2 TB majd csak elférek s archiválok bőszen meg csak ami fontos az töltöm le.
-
DRB
senior tag
A címben az a "végre" kissé erős, lassan már csak egy gyártó lesz a piacon, az áraknak így lőttek. Aki ennek örül az vagy részvényes, vagy... le se írom mi.
-
Syron
tag
Ha saját márkanéven fogja árulni a Hitachi lemezeit, akkor honnan lehet majd tudni melyikben milyen (üveg/alumínium) korong van!?
-
Shing
őstag
Örüljünk, hogy még legalább 3-an vannak...
Szerintem most ez az árváltozás a többi hardverre is kihat. Pl. én is úgy vagyok vele, hogy max 150k-ért veszek gépet. Na most spórolhatok valamin, és azért nem mindegy, hogy 10 ezerrel olcsóbb videókártyát kell-e vennem. Vagy eddig úgy voltam vele, hogy veszek 8GB RAM-ot úgyis olcsó, de ezt a többlet árat most már vinyóra kell költeni. Az üzletekben lévő összerakott gépeknél is így lesz. 80 ezres tescos gép soha nem volt olyan rossz, mint amilyen most.
Na meg vége a HDD tesztek nézegetésének, a gyorsabbak több mint 30 ezerbe kerülnek. Annyiért leshetik, hogy megveszem. Jó nekem a WD Blue Caviar. -
Apika
addikt
Sajnos a kisebb gyártóknak nem volt már lehetőségük, mint eladni az érdekeltségeiket a nagyoknak... A későbbi árképzés még okozhat meglepetéseket, ha a megmaradt három közül valaki el akar húzni a többiek elől...
-
rootkiller
őstag
válasz
fatallerror #34 üzenetére
Az userek nagy százaléka internet és szórakozási célokra használja a gépet, relative kevés aki dolgozik és nagy adatmennyiséget termel. (hangstúdió, filmstúdió, fotós, mérnök, stb).
Lényeg az, hogy a nagy adattárolási mennyiségeknél kelet európai viszonylatban igen sok megy warez célokra.
-
fatallerror
addikt
válasz
rootkiller #33 üzenetére
ez rendben de nem ez a lényeg :] fórumtárs azt írta h csak annak kell nagy tárhely aki warezol :]
-
rootkiller
őstag
válasz
fatallerror #31 üzenetére
De azért itthon nem ez a jellemző. Számoljunk egy kicsit:
Egy loseless album legyen 300MB, az embernek legyen 100 loseless albuma, aminek darabját 1000 Ft-ért vette. Ez 30 GB zene, és belekerült 100 000 Ft-ba az illetőnek.
Egy 1080p HD film legyen 10 GB, áruljuk az egyszerüség kedvéért darabját 1000 Ft-ért, legyen az illetőnek 100 db filmje, ez nem túl sok, volt osztálytársam a többszörösét töltötte le, mivel gyűjtő. Ez 1TB adatot és újabb 100 000 Ft kiadást jelent az illetőnek.
Vegyünk egy sorozatot évadjával 25 GB-nak, ez is 1080p, adjunk egy komplett évadot olcsón, 2500 Ft-ért. Számoljunk 5 sorozat 4 évadjával, ez 500 GB és 50 000 Ft.Még van helyünk a 2TB lemezünkön, és 250 000 Ft-ot költöttünk médiatartalmak megvásárlására. Azt hiszem akinek itthon van negyedmillája erre, és becsületes és ki is fizeti érte, az nem hisztizik hogy 40 000-ért és nem 25 000-ért vette az adott lemezt amin tárolja.
Aki meg árérzékeny felhasználó, annak nem lesz ennyi pénze legális, megfizethető médiatartalmakra úgy gondolom.
-
válasz
cskamacska #22 üzenetére
újra meglesz rá az okuk, mihelyt kitermelték a veszteséget, amit elvitt a víz, és a járulékos változtatások költségeit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Öreg vagy már ehhez, bezzeg a fiatalok nem panaszkodnak ennyit. Ők ahhoz vannak szokva, hogy 1-2 évente cseréljenek mindent a gépkükben. Luxemburgban egy utcaseprő is 522 ezret visz haza havonta.
-
Tomcat
őstag
Az igazat megvallva elég mélyen érint hogy a leginnovatívabb és legmegbízhatóbb HDD gyártó búcsúzik a piactól. Túl sok már nekem ez a kihullás. Az utóbbi 10 évben rengeteg brand tűnt el a színről ami hozzám eléggé közel állt. S3, Matrox, Tseng Labs, 3Dfx, Quantum, IBM minden téren, Epox, Abit, és most már a Hitachi HGST is. Az ATI->AMD beolvadás nem érintett meg mert eddig is AMD alapú megoldások közül válogattam és amúgy is ATI kártyáim voltak.
Kicsit elgondolkodtat ahogy folyamatosan fogy a választék és fogynak az opciók. Lassan olyan lesz mint a kell-nem kell elve. Azaz lesz egy vagy max két gyártó mindenből és eszi nem eszi alapon ezk közül lehet választani.
Lehet tippelgetni hogy ki lesz a következő ismert piaci szereplő amely eltűnik! -
Dagidög
senior tag
Úgy érzem nem vagyok egyedül, ha azt mondom kezdünk szarban lenni. A HDD árak még mindig elég durvák, két szereplővel meg nem fog ez egyhamar lejjebb menni
SSD-ből meg hiába vannak egyre újabbak, én nem látom, hogy ugyanannyi pénzért valami pluszt kapnánk, sőt... egyre kisebb gyártástechnológia, TLC, rövidebb élettartam.
(#23) Televan: én átlag felhasználónak tekintem magam és szívesebben nézek filmet a PC-men, mint pl. egy DVD lejátszón, pedig van otthon DVD dögivel és szerintem ezzel sokan vannak így.
(#24) lvb: a memóriánál én pont azt látom, hogy pofátlanul alacsonyak az árak, szerintem nincs okunk panaszra
-
Zanik
addikt
De. Pontosan ez történik. Csak közben az SSD-k fejlődése valamennyire eltereli a figyelmet, így nem volt olyan nagy a felháborodás az utóbbi idők felvásárlásai miatt.
Természetesen adattárolásra még egy ideig a HDD lesz a jobb választás, de ki tudja meddig? Pláne ha beigazolódik azon félelmem, hogy vetélytársak hiányában az elmúlt évekhez képest magasabb haszonkulccsal fogják árulni a HDD-ket a megmaradt gyártók. -
lvb
aktív tag
Pontosabban az irreálisan alacsony árak miatt a merevlemezgyártók csődbe mentek / masszív veszteséget termeltek éveken át és ezért eladták a HDD üzletágukat. Most pedig be fognak az árak állni egy - a gyártók szemszögéből - egészséges szintre, ami értelemszerűen magasabb lesz, mint az eddigi árszintek.
Ugyanez a konszolidációs folyamat figyelhető meg pl. a memóriák területén is.
-
Televan74
nagyúr
Az átlag felhasználónak nem kell a nagy tárhely. Aki warezra gyúrt eddig is,azt nem tudom sajnálni.Akinek meg a munkájához kell, az a magasabb árakon is meg tudja venni.Egyedüli csoport aki itt 'sírhat',akik hobbi szinten csinálnak valami olyasmi dolgot amihez nagy tárhely.
Nem örülök én sem a felvásárlásnak, mivel minél kevesebb szereplő van egy adott termék gyártásánál , annak áremelkedés vagy a magasan levő árak befagyasztása történik meg.
-
cskamacska
addikt
"ahogy visszaáll az eredeti árszint" És ha nem fog?
Az árvíz előtt a vinyók nyomott áron voltak, de most nagyon nincs okuk ilyen agresszív árversenyre, az árvíz pluszköltségeit mindketten megérezték, a drágább gyorsabb desktop vinyók erős visszaszorulását mindketten megérzik, az olcsó green vinyókból meg mi hasznuk marad majd? Szerintem az árak nem mennek sokkal lejjebb, a jó világnak hivatalosan is vége.
-
Tidus
addikt
"...A Seagate után tehát a Western Digital is véghezvitte a felvásárlási akciót, így kijelenthető, hogy a merevlemezpiac háromszereplősre csökkent..."
Minél kevesebb a szereplő annál nagyobb az esély, hogy elszálljanak az árak. -
Tauren45
aktív tag
Én akkor már csak azt nem értem, hogy mit csinált a Toshiba tulajdonképpen?
Mihez kellett ide a Toshiba?
Azon kívül hogy adott egy "romokban" lévő gyárat és kapott pár licenszet?Elolvastam 6x a cikket nem értem.
-
Taragas
aktív tag
Ez az egész szerintem csak ámítás. Amint teheti leépíti a 3,5ös gyárát a thosiba, csak ugye így be lehet etetni a bizottságokat, hogy "lesz új szerepló a piacon", pedig nem lesz. Különben is fog egyáltalán a thosiba, ha meg is tartja a 3,5 colos gyárat, nyugat felé gyártani? Sztem a válasz nem, és ez megint erős kartell gyanút vet fel, mivel így az európai piacon megint csak két szereplő marad. Sztem ezzel az üzlettel mi csak pórul fogunk járni.
-
Tomcat
őstag
Szégyen és gyalázat. Sajnálom a Hitachi-t. Ezentúl Seagate-et veszek majd.
-
Végre?????
Így csak még kevesebb az esélye annak, hogy az árverseny visszaadjon valamit a régi árakból.
Én nem örülök, persze világos, hogy ez senkit nem érdekel, de osztom azok véleményét, akik szerint egy gyors ssd-mellé a HDD még sok évig megfelel majd adat tárolásra.
És bizony nem mindegy, hogy mennyiért.
-
válasz
Angel1981 #13 üzenetére
Kivéve, ha nem csökkentik az élettartam rovására tovább az SSD-n található memóriachipek méretét... és gyártástechnológiáját, inkább lenne nagyobb, de tovább , mint kicsi és rövid élettartamú..
Jó, persze a gyártóknak a nagyobb kihozatal számít.
De a HDD-vel még szerintem is egy jóideig számolni kell -
banhammer
veterán
Ezek után valami csodának kell történie, hogy árverseny legyen a HDD piacon.
-
raper
senior tag
Ez nem a legjobb hír. Az a vásárlóknak mindíg jobb, ha többszereplős az eladói oldal. Kisebb eladói létszám esetleg meg is egyezhet az árak indokolatlan magasan tartásáról, ami nekünk nem jó.
-
kapacitásban még mindig bőven odavernek a hdd-k az ssd-nek. a negyed tera nem igazán versenyképes a néggyel.
@radi8tor1: szintén zenész. úgy voltam vele, hogy megvettem a nas-t, és kibeleztem a külső 3terás WD-t. egy ideig még elvagyok vele, mert még van rajta 400+giga, és ahogy visszaáll az eredeti árszint, telepumpálom majd vinyókkal.
-
boba6
senior tag
RIP Hitachi vinyók
átment a kezem között pár ezer merevlemez, ők voltak a kedvenceim
nem lennének ilyenek az árak egy 1TB 7K1000.D-t elraknék ereklyének -
04ahgy
nagyúr
válasz
fatallerror #3 üzenetére
Adattárolásra a nagyobb vállalati környezetben még a szalag is menő...
Tudod, "ne becsüld le az autópályán száguldó, DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét."
HGyu
-
Kérdés ennek tekintetében mennyire változnak az árak, és mikor jön el az az időszak, amikor az ősHDD gyártók is rálépnek az SSD gyártásra / vagy felcímkéznek/
-
Zanik
addikt
Ha nem fejlődne és erősödne az SSD piac, akkor sokan kongatnák a vészharangot a háromszereplősre csökkent HDD piac miatt: kevesebb gyártó, kisebb verseny, kevésbé felhasználóbarát árak...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kíváncsi leszek milyen irányban befolyásolja ez a 2TB-os 5k3000 merevlemez árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a Toshiba bevonásával tett eleget az Európai Unió követelményeinek.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest