- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Mini PC
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kíváncsi leszek milyen irányban befolyásolja ez a 2TB-os 5k3000 merevlemez árát.
⭐ Stella
-
Zanik
addikt
Ha nem fejlődne és erősödne az SSD piac, akkor sokan kongatnák a vészharangot a háromszereplősre csökkent HDD piac miatt: kevesebb gyártó, kisebb verseny, kevésbé felhasználóbarát árak...
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Graphics
Jómunkásember
Kérdés ennek tekintetében mennyire változnak az árak, és mikor jön el az az időszak, amikor az ősHDD gyártók is rálépnek az SSD gyártásra / vagy felcímkéznek/
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
04ahgy
nagyúr
válasz fatallerror #3 üzenetére
Adattárolásra a nagyobb vállalati környezetben még a szalag is menő...
Tudod, "ne becsüld le az autópályán száguldó, DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét."
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
boba6
senior tag
RIP Hitachi vinyók
átment a kezem között pár ezer merevlemez, ők voltak a kedvenceim
nem lennének ilyenek az árak egy 1TB 7K1000.D-t elraknék ereklyének... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
nagyúr
kapacitásban még mindig bőven odavernek a hdd-k az ssd-nek. a negyed tera nem igazán versenyképes a néggyel.
@radi8tor1: szintén zenész. úgy voltam vele, hogy megvettem a nas-t, és kibeleztem a külső 3terás WD-t. egy ideig még elvagyok vele, mert még van rajta 400+giga, és ahogy visszaáll az eredeti árszint, telepumpálom majd vinyókkal.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
04ahgy
nagyúr
Nekem van egy 720MB-os IBM winyóm még a régi szép időkből. Na az az ereklye! Akkor még Hitachi nélküli IBM volt...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
raper
senior tag
Ez nem a legjobb hír. Az a vásárlóknak mindíg jobb, ha többszereplős az eladói oldal. Kisebb eladói létszám esetleg meg is egyezhet az árak indokolatlan magasan tartásáról, ami nekünk nem jó.
-
banhammer
veterán
Ezek után valami csodának kell történie, hogy árverseny legyen a HDD piacon.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Angel1981 #13 üzenetére
Kivéve, ha nem csökkentik az élettartam rovására tovább az SSD-n található memóriachipek méretét... és gyártástechnológiáját, inkább lenne nagyobb, de tovább , mint kicsi és rövid élettartamú..
Jó, persze a gyártóknak a nagyobb kihozatal számít.
De a HDD-vel még szerintem is egy jóideig számolni kellEladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Végre?????
Így csak még kevesebb az esélye annak, hogy az árverseny visszaadjon valamit a régi árakból.
Én nem örülök, persze világos, hogy ez senkit nem érdekel, de osztom azok véleményét, akik szerint egy gyors ssd-mellé a HDD még sok évig megfelel majd adat tárolásra.
És bizony nem mindegy, hogy mennyiért.
-
Tomcat
őstag
Szégyen és gyalázat. Sajnálom a Hitachi-t. Ezentúl Seagate-et veszek majd.
Tomcat
-
Taragas
aktív tag
Ez az egész szerintem csak ámítás. Amint teheti leépíti a 3,5ös gyárát a thosiba, csak ugye így be lehet etetni a bizottságokat, hogy "lesz új szerepló a piacon", pedig nem lesz. Különben is fog egyáltalán a thosiba, ha meg is tartja a 3,5 colos gyárat, nyugat felé gyártani? Sztem a válasz nem, és ez megint erős kartell gyanút vet fel, mivel így az európai piacon megint csak két szereplő marad. Sztem ezzel az üzlettel mi csak pórul fogunk járni.
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
04ahgy
nagyúr
-
Tauren45
aktív tag
Én akkor már csak azt nem értem, hogy mit csinált a Toshiba tulajdonképpen? Mihez kellett ide a Toshiba?
Azon kívül hogy adott egy "romokban" lévő gyárat és kapott pár licenszet? Elolvastam 6x a cikket nem értem.Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
Tidus
addikt
"...A Seagate után tehát a Western Digital is véghezvitte a felvásárlási akciót, így kijelenthető, hogy a merevlemezpiac háromszereplősre csökkent..."
Minél kevesebb a szereplő annál nagyobb az esély, hogy elszálljanak az árak.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
"ahogy visszaáll az eredeti árszint" És ha nem fog?
Az árvíz előtt a vinyók nyomott áron voltak, de most nagyon nincs okuk ilyen agresszív árversenyre, az árvíz pluszköltségeit mindketten megérezték, a drágább gyorsabb desktop vinyók erős visszaszorulását mindketten megérzik, az olcsó green vinyókból meg mi hasznuk marad majd? Szerintem az árak nem mennek sokkal lejjebb, a jó világnak hivatalosan is vége.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Televan74
nagyúr
Az átlag felhasználónak nem kell a nagy tárhely. Aki warezra gyúrt eddig is,azt nem tudom sajnálni.Akinek meg a munkájához kell, az a magasabb árakon is meg tudja venni.Egyedüli csoport aki itt 'sírhat',akik hobbi szinten csinálnak valami olyasmi dolgot amihez nagy tárhely.
Nem örülök én sem a felvásárlásnak, mivel minél kevesebb szereplő van egy adott termék gyártásánál , annak áremelkedés vagy a magasan levő árak befagyasztása történik meg.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
lvb
aktív tag
Pontosabban az irreálisan alacsony árak miatt a merevlemezgyártók csődbe mentek / masszív veszteséget termeltek éveken át és ezért eladták a HDD üzletágukat. Most pedig be fognak az árak állni egy - a gyártók szemszögéből - egészséges szintre, ami értelemszerűen magasabb lesz, mint az eddigi árszintek.
Ugyanez a konszolidációs folyamat figyelhető meg pl. a memóriák területén is.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
De. Pontosan ez történik. Csak közben az SSD-k fejlődése valamennyire eltereli a figyelmet, így nem volt olyan nagy a felháborodás az utóbbi idők felvásárlásai miatt.
Természetesen adattárolásra még egy ideig a HDD lesz a jobb választás, de ki tudja meddig? Pláne ha beigazolódik azon félelmem, hogy vetélytársak hiányában az elmúlt évekhez képest magasabb haszonkulccsal fogják árulni a HDD-ket a megmaradt gyártók.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Dagidög
senior tag
Úgy érzem nem vagyok egyedül, ha azt mondom kezdünk szarban lenni. A HDD árak még mindig elég durvák, két szereplővel meg nem fog ez egyhamar lejjebb menni SSD-ből meg hiába vannak egyre újabbak, én nem látom, hogy ugyanannyi pénzért valami pluszt kapnánk, sőt... egyre kisebb gyártástechnológia, TLC, rövidebb élettartam.
(#23) Televan: én átlag felhasználónak tekintem magam és szívesebben nézek filmet a PC-men, mint pl. egy DVD lejátszón, pedig van otthon DVD dögivel és szerintem ezzel sokan vannak így.
(#24) lvb: a memóriánál én pont azt látom, hogy pofátlanul alacsonyak az árak, szerintem nincs okunk panaszra
[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
Az igazat megvallva elég mélyen érint hogy a leginnovatívabb és legmegbízhatóbb HDD gyártó búcsúzik a piactól. Túl sok már nekem ez a kihullás. Az utóbbi 10 évben rengeteg brand tűnt el a színről ami hozzám eléggé közel állt. S3, Matrox, Tseng Labs, 3Dfx, Quantum, IBM minden téren, Epox, Abit, és most már a Hitachi HGST is. Az ATI->AMD beolvadás nem érintett meg mert eddig is AMD alapú megoldások közül válogattam és amúgy is ATI kártyáim voltak.
Kicsit elgondolkodtat ahogy folyamatosan fogy a választék és fogynak az opciók. Lassan olyan lesz mint a kell-nem kell elve. Azaz lesz egy vagy max két gyártó mindenből és eszi nem eszi alapon ezk közül lehet választani.
Lehet tippelgetni hogy ki lesz a következő ismert piaci szereplő amely eltűnik!Tomcat
-
radi8tor
MODERÁTOR
Öreg vagy már ehhez, bezzeg a fiatalok nem panaszkodnak ennyit. Ők ahhoz vannak szokva, hogy 1-2 évente cseréljenek mindent a gépkükben. Luxemburgban egy utcaseprő is 522 ezret visz haza havonta.
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz cskamacska #22 üzenetére
újra meglesz rá az okuk, mihelyt kitermelték a veszteséget, amit elvitt a víz, és a járulékos változtatások költségeit.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
rootkiller
őstag
válasz fatallerror #31 üzenetére
De azért itthon nem ez a jellemző. Számoljunk egy kicsit:
Egy loseless album legyen 300MB, az embernek legyen 100 loseless albuma, aminek darabját 1000 Ft-ért vette. Ez 30 GB zene, és belekerült 100 000 Ft-ba az illetőnek.
Egy 1080p HD film legyen 10 GB, áruljuk az egyszerüség kedvéért darabját 1000 Ft-ért, legyen az illetőnek 100 db filmje, ez nem túl sok, volt osztálytársam a többszörösét töltötte le, mivel gyűjtő. Ez 1TB adatot és újabb 100 000 Ft kiadást jelent az illetőnek.
Vegyünk egy sorozatot évadjával 25 GB-nak, ez is 1080p, adjunk egy komplett évadot olcsón, 2500 Ft-ért. Számoljunk 5 sorozat 4 évadjával, ez 500 GB és 50 000 Ft.Még van helyünk a 2TB lemezünkön, és 250 000 Ft-ot költöttünk médiatartalmak megvásárlására. Azt hiszem akinek itthon van negyedmillája erre, és becsületes és ki is fizeti érte, az nem hisztizik hogy 40 000-ért és nem 25 000-ért vette az adott lemezt amin tárolja.
Aki meg árérzékeny felhasználó, annak nem lesz ennyi pénze legális, megfizethető médiatartalmakra úgy gondolom.
Artengo TR 990 Pro
-
fatallerror
addikt
válasz rootkiller #33 üzenetére
ez rendben de nem ez a lényeg :] fórumtárs azt írta h csak annak kell nagy tárhely aki warezol :]
don't tell me what i can't do!
-
rootkiller
őstag
válasz fatallerror #34 üzenetére
Az userek nagy százaléka internet és szórakozási célokra használja a gépet, relative kevés aki dolgozik és nagy adatmennyiséget termel. (hangstúdió, filmstúdió, fotós, mérnök, stb).
Lényeg az, hogy a nagy adattárolási mennyiségeknél kelet európai viszonylatban igen sok megy warez célokra.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
Apika
addikt
Sajnos a kisebb gyártóknak nem volt már lehetőségük, mint eladni az érdekeltségeiket a nagyoknak... A későbbi árképzés még okozhat meglepetéseket, ha a megmaradt három közül valaki el akar húzni a többiek elől...
-
Shing
őstag
Örüljünk, hogy még legalább 3-an vannak...
Szerintem most ez az árváltozás a többi hardverre is kihat. Pl. én is úgy vagyok vele, hogy max 150k-ért veszek gépet. Na most spórolhatok valamin, és azért nem mindegy, hogy 10 ezerrel olcsóbb videókártyát kell-e vennem. Vagy eddig úgy voltam vele, hogy veszek 8GB RAM-ot úgyis olcsó, de ezt a többlet árat most már vinyóra kell költeni. Az üzletekben lévő összerakott gépeknél is így lesz. 80 ezres tescos gép soha nem volt olyan rossz, mint amilyen most.
Na meg vége a HDD tesztek nézegetésének, a gyorsabbak több mint 30 ezerbe kerülnek. Annyiért leshetik, hogy megveszem. Jó nekem a WD Blue Caviar. -
Syron
tag
Ha saját márkanéven fogja árulni a Hitachi lemezeit, akkor honnan lehet majd tudni melyikben milyen (üveg/alumínium) korong van!?
-
DRB
senior tag
A címben az a "végre" kissé erős, lassan már csak egy gyártó lesz a piacon, az áraknak így lőttek. Aki ennek örül az vagy részvényes, vagy... le se írom mi.
-
M107
addikt
Pont én is venni akartam egy Samu 2 TB vinyót de jött az árvíz.
Bár most ha jön a fizú és ha kapok még veszek egy 2TB Samu-tLegalább 3 év gari s addig majd lesz valami hdd fronton.
Mondjuk így is van:
1 Samu F1 750 Gb 580 Gb szabad
1 Samu F3 1TB 332 Gb szabad
1 Hithaci 500 Gb 100 gb rendszer 385 Gb Szabad letöltés+ lesz ez a 2 TB majd csak elférek s archiválok bőszen meg csak ami fontos az töltöm le.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
djculture
félisten
válasz fatallerror #3 üzenetére
Az garantált, ma rendelt egy ügyfél magának 512gigás ssd-t 195 ezerért...
-
Televan74
nagyúr
válasz fatallerror #31 üzenetére
Te az iTunes -al és a filmekkel beleférsz a 'hobbi' csoportba. És szerintem veletek ki is lett szúrva rendesen.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
mikej95
aktív tag
Na még egy lökést a HDD áraknak, ha kérhetem!
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
madgie
titán
válasz rootkiller #35 üzenetére
Akinek meg munkára kell, az elhozza negyvenért is, mert kell (és mondjuk a legolcsóbb eszköze árának a negyedébe kerül)
-
04ahgy
nagyúr
A most forgalomba hozott Samsung HDD-k esetén már a Seagate garanciális feltételei érvényesek, az pedig sok esetben csak egy évet ad.
HGyu
-
M107
addikt
De itt vidéken láttam 2Tb samut és még 3év garival meg is kérdeztem s félre is tetettem, + kifizettem a felét 35280 Ft hozom el.
4 órakor hívtam fel a boltot és vittem be a foglalót.De ahogy mostani helyzet kinéz az 1év a mostaniakra igaz
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
04ahgy
nagyúr
A bolt lehet, hogy jól megszívja, mert ha most rendeli csak nagykerből, akkor ő már tuti egy évvel veszi. És lesz kopp, ha neked másfél év múlva ki kell, hogy cseréljék hiba esetén.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Nagy SSD BAZÁR (csomagküldés: csak 1200Ft) (frissítve:11.22)
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Intel M.2 PCIe SSD 240GB
- 2db WD Ultrastar DC HC550 18TB Enterprise HDD / 7200rpm / 512MB / SATA3 / WUH721818ALE6L4/ 100/100
- 2db Seagate Constellation ES.3 / 4TB / 7200rpm / 128MB / SATA / ST4000NM0033 / Dell 09PR63
- Kingston A2000 SSD 250gb
- Eladó Seagate ST1000LM035 Mobile HDD 1TB 2,5" sata laptop hdd merevlemez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest