- 3D nyomtatás
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Ha nem fejlődne és erősödne az SSD piac, akkor sokan kongatnák a vészharangot a háromszereplősre csökkent HDD piac miatt: kevesebb gyártó, kisebb verseny, kevésbé felhasználóbarát árak...
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
De. Pontosan ez történik. Csak közben az SSD-k fejlődése valamennyire eltereli a figyelmet, így nem volt olyan nagy a felháborodás az utóbbi idők felvásárlásai miatt.
Természetesen adattárolásra még egy ideig a HDD lesz a jobb választás, de ki tudja meddig? Pláne ha beigazolódik azon félelmem, hogy vetélytársak hiányában az elmúlt évekhez képest magasabb haszonkulccsal fogják árulni a HDD-ket a megmaradt gyártók.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz #65675776 #52 üzenetére
Persze, ezzel én is tisztában vagyok. Viszont az SSD piac eleve így alakult ki. A HDD piac ellenben évekig sokszereplős volt, folyt az árverseny, és folyamatos volt a fejlesztés. Azzal, hogy háromszereplősre csökkent a piac, szinte semmilyen külső tényező sem fogja ösztönözni a szereplőket arra, hogy továbbra is milliárdokat öljenek a fejlesztésbe, vagy hogy lejjebb szorítsák az árakat (jöhet újra a lefölöző árképzés), és ezzel a vásárlók mindenképp veszítenek. De ne legyen igazam!
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz #65675776 #59 üzenetére
Nem mondtam, hogy különb, csak eleve így alakult ki. Ha visszanézek az ezredforduló tájékára, évek alatt hatalmas ugrásokkal haladt a HDD fejlesztés, és évről-évre csökkent 1GB-nyi tárkapacitás ára. Természetesen az utóbbi években lelassult ez a folyamat, nem volt már érdemi fejlődés, folyamatosan csökkentek az árak, és egy idő után már nem is érte meg annyira HDD-t gyártani. Nem hiába ment tönkre, vagy adta fel önként a szegmenst sok gyártó.
Az SSD-t én mindössze azért hoztam fel, hogy SSD piac erősödése nélkül sokkal nagyobb negatív visszhangja lenne a Hitachi felvásárlásának. Ennyi. Szerintem kiveséztük a témát.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- 3D nyomtatás
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Gyúrósok ide!
- Ukrajnai háború
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Láncfűrész topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest