Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- OLED monitor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
andy19770128
aktív tag
Oooooo. Civ beyond Earth ......
-
GreatL
őstag
Mentül jobban éreztem magam nélküle!
-
"Érdekességnek nem rossz, de hogy tényleg akkora szükség lenne rá, azt nem látom, bár ez csak az én véleményem."
Egyetértek. Amíg vannak lelkes programozó(/tanoncok), akik ingyen megcsinálják, addig érdekességnek jó, de másnak nem. (Én is írtam lentebb, hogy a natív Mantle mód is bug-osabb volt DAI-ban, mint a DX11, szóval... és akkor hol vagyok még attól, hogy újra is játszanám a játékot, nem csak elindítanám 2 percre.)
-
Sinesol
veterán
Hát, ha van dx11 mód, akkor nagy gond nincs, amennyire emlékszem régen is talán azzal az api-val toltam a legtöbb gamet, mivel a Mantle még bugos is volt az elején, meg sokszor hónapokat késett is a mantle patch. Ha meg akkori gépekkel elboldogultunk, akkor ma se lehet gond, mivel jócskán erősödtünk proci fronton. Érdekességnek nem rossz, de hogy tényleg akkora szükség lenne rá, azt nem látom, bár ez csak az én véleményem.
-
Olvass bele a meglőző néhány hsz-be, vagy a cikkbe: régi játékok, ahol csak DX11 és Mantle van, vagyis lenne, de nincs DX12/Vulkan (és >99% soha nem is lesz, hacsak nem 5+ év múlva egy remake kiadásban).
Én kerestem már ilyet korábban, de nem leltem fel ezt a project-et, szóval érdekes volt a cikk.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Mégis minek hoznák vissza? Ott a Vulkan, ami kb mindenben jobb, plusz ott a DX12 is, ha next level api kell. A multi gpu meg most is lehetséges, ha külön leprogramozzák adott játekhoz.
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
Majd a Mantle ^^
-
Az utolsó pár verziójával már AMD kártyákon is jobban futott DX11, mint natív Mantle módban (mikor már támogatta az AMD a Mantle-t, és mielőtt jobban ráfeküdt a DX11-re az AMD). Picikét több fps, de eltűnt pár effekt, és több random grafikai glitch jött elő Mantle-el (szóval úgy tűnt, hogy az EA/Bioware-t már nem érdekelte a Mantle mód). A V-Sync-el is volt valami furcsaság (azt hiszem nem működött a tripple-buffering, bár most már kevéssé érdeke ez a szélesebb körben elérhető VRR-al).
De azért igen, érdekességnek jó lenne, ha elindulna így.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Pedig mennyire mondtak, hog egszeru implemantalni par sornyi koddal.
-
Mgpu nem is érkezett meg. Alig van játék ahol működik. Beharagozták mantlenél, vulcannal, dx12 nél és lofax sincs. Játéktól függetlennek kellene lennie. Ott egy rakás erőforrás több gpuval, kijelzők meg éheznek a nagy fpsre erre behemót nem kapható túláratott gpukra várunk.
Cf meg sli meg gyakorlatilag halott.[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
válasz
MasterDeeJay #2 üzenetére
Ez a hajó már elment, az m-gpu kiesett a fejlesztők látóköréből. Talán a ray-tracing felfutása volt az utolsó lökés, az is épp elég komplikált, de legalább van hozzá felhasználói bázis.
-
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #2 üzenetére
Detto. A lapomon van 5 pcie x8/x16
-
Én több multigpu-t támogató címet szeretnék látni. Ha valamiért beesne a bányászláz akkor a felszabaduló sok kártyából kettővel is el lehetne látni a gépeket és nem a CF-et vagy az agyonkorlátolt SLI-t kellene használni. Így enyhíthető lenne a gpu hiány és a régi kártyák sem kukában végeznék. Mai áttlag gémer szerintem úgyis túlméretezi a tápját totál fölöslegesen.
Ugyanakkor ezzel a muligpu móddal a vram probléma is megoldva lenne ha szétosztaná a kártyák között a feladatokat nem pedig párhuzamosan barbár módon pazarlóan tükrözve lenne a kártyák között a vram tartalma.
Használják már rendesen azokat az apikat ha már vannak.[ Szerkesztve ]
-
Ó ez meglepett. Akkor lehet mégis ki tudom próbálni majd a Dragon Age: Inquisition-t Mantle alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A GRVK projekt az AMD, mára letiltott grafikus API-ját implementálná a Vulkan API-n.