- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
steammel szemben azért nincs ekkora lázadozás, mert amíg konzolon 7-18e forintért veszel játékot (a régi és/vagy használt árait nem tudom; ja, bocs, most már el is lehet szinte felejteni a használt játékot, olyan lesz mint a steam) és lehet hogy szutyok, addig én steamen akár párszáz forintért is vásárolhatok értelmes és tartalmas játékot is. Maffia pl. ~290Ft volt, FarCry szintén ~5-600. Half Life összes ~2800. Tomb Raider összest szintén valami 18€ összegért vettem meg. És bármennyiszer újratelepíthetem, ami nem mondható el az MS Live! rendszeréről.
-
Leigazoka
tag
Hát azért itt nincs igazad... Az AM3+ már mióta létezik és támogat szinte minden procit... az FX az más tészta..
Az intel meg alapból nem játékra tervezi a CPU - i komolyabb verzióit ( lásd programozás stb. ) mert ha az lenne akkor nem egy ritka fos graff. magot tennének a fizikai mellé.
Meg retteg mindenki az AMD procik szorzójától... mért az intel mit csinál.
Konzol egy fenét- 1-2 évig max 3 ig jó lesz asztán úgy is elavul mint a régebbiek.
A PC-t meg hiába nem veszik anyit mint a konzolt még akkor is jobban ki lehet használni mint a retek dzsojsztikos idiótaságokat. -
wolfman
veterán
Ok, hogy nagy a kereslet a konzolokra, de az Xbox ekkora sikerét nem értem. Vagy a világon mindenki meg van elégedve csak a PH fórumon megy a hőzöngés minden miatt? Ahogy alakult a sorsa a Microsoft cuccának, csodálom, hogy ennyi előrendelés van rá.
-
Kaiku
senior tag
Meglátásod helyes! Azzal kiegészítve, hogy tömeghisztéria ami itt a fórumon is tapasztalható. A Kinekt-ről még annyit, hogy nem csodálkoznék, ha ez lenne a következő állomása lehallgatásnak, csak itt már panoráma kép is van hozzá! Szóval ezért is jó a kapcsolt termék.
(#40) Manbal
Majd amikor a saját kárán fogja tapasztalni, de már késő lesz... Persze remélhetőleg ez nem fog megtörténni, bár csak ebben bízni hülyeség...
-
autox3c
tag
válasz
Wolverine #18 üzenetére
Nem támogatott országba importálni nem biztos, hogy jó ötlet.
Xbox support válasz 1
Xbox support válasz 2 -
anulu
félisten
az nem fér a pici fejembe, hogy a Steam/Originnel szemben miért nincs lázadozás? vagy konzolon sem érdekelne senkit, ha csak digitális terjesztés lenne, és nemhogy eladni nem tudnád, de kölcsönbe adni sem (a la fentebb említett boltok)?
az, ha PSN-en vagy Marketplace-en veszel meg egy játékot, az miért nem zavar senkit (Steam-like)? miért csak azon megy a sokadik kör futása, hogy ha egy elavult adathordozón hozzád kerül, akkor azt nem tudod továbbértékesíteni?használati jogot veszel. a kölcsönzés ugyanis időben meghatározott (tól-ig).
az alap felvetést értem, csak elfogadni nem tudom. ugyanis PC-n sokkal "rosszabb" a helyzet.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Steve1207 #33 üzenetére
Tudod, én hogy szoktam ?
Power gomb be -> asztalon ikonra kattint 2-szer-> játszok!!!! Tádááááááám!!!Telepíteni konzolon is kell, patchelni konzolon is kell.
VGA drivert talán 3 hónapja raktam fel utoljára . Nabumm, mekkora teher!!!Setup-ot egyszer kell belőni, és utána semmi plussz teendő nincs.
Ennyi -
narumon
őstag
Na ez már brutál paranoia. Annak a betörőnek először az ms-hez kell betörnie max rajtuk keresztül látná a kamerádat, ez egy pöttyet nehezebb dolog mint a noti webcamjét, a tv webcamjét, a telefon kameráját, a telefon gps logját megszerezni. És mindegyiket sokkal sokkal nehezebb mint 2 mukit rádállítani hogy kövessenek egy hétig és monitorozzák a szokásaidat. Jó dolog az óvatosság, de a hülyeség kevésbé...
-
törölt tag
Kíváncsi leszek mit alkot ez az új nextgen, de én is jobban a PS4 mellé állok, valahogy jobban fog kelleni az embereknek, mint az Xbox
-
Meridian
senior tag
válasz
-=Ghost=- #17 üzenetére
"Igen. Mindenkit k*rvára érdekel hogy te mit csinálsz a szobádban."
Mindenkit nem, csak esetleg egy betörőt igen... például mikor nem vagy otthon (feltérképezik a viselkedési szokásaidat), persze ezt máshogy is kileshetik, de mennyivel kényelmesebb a neten keresztül... ugye.
-
Steve1207
veterán
Ez a kamerás paranoia azért üt
Érdekes egy dolog, de a társaság fele azért jóval többet beképzel itt a dologról, mint amire való. Röviden: biztos vagyok benne, hogy én érdeklem fél amerikát és majd a hekkertársadalom az én konzolommal vacakol vagy az MS, hogy megfigyeljen... érezzétek az iróniát! Szóval ennyire nem kellene azért átesni a ló másik oldalára.
Mondok egy elég nagy előnyt: berakod a lemezt és játszol!
Nekem meló után jobban esett csak ledögleni szépen és nyomulni valamivel, nem mint régen az asztalnál görnyedni, feltelepíteni, béta catalyst keresés, hogy legyen high-on plusz 3-4 fps-em stb. És emiatt a "kényelmi" szolgáltatások miatt várták már és veszik őket, mint a cukrot, elvégre a többi ahhoz képest "elavult" mára.
Vita ne legyen, imádom a PC-t is, csak nekem ez fontosabb lett mára és nem csesz el az ember 1 órát feleslegesen
Szerk.: PC előnyt is mondanék, Steam és akciói! Hihetetlen milyenek vannak ott is. Szóval szinte csak a szimpátia meg egy-két exkluzív cím tesz különbséget lassan.
-
TESCO-Zsömle
titán
Az utóbbi 5 évben csak olyan játékokat warezoltam le, amik már megvoltak. Azokat is csak azért, mert a haverom haverja nem vette meg, de akar velünk multizni... Hát jó, akkor leszedtük, még 15 giga a gépre a meglevő eredeti mellé ugyanannak és toltuk vele is...
De alapjában véve több eredeti játékot vettem ez idő alatt, mint amennyit kijátszottam. Most álltam neki a Half Life szériának. Várnak rám még ilyenek, hogy: Portal 1-2, Darksiders 1-2, Witcher 1-2, Alan Wake 1-2, Bioshock 1-3, Amnesia, Dear Esther, Flat Out 1-4, L.A. Noire, Metro 2033, Tomb Raider...
És nevetséges, hogy mennyit költöttem ezekre. Nincs egy se, ami ne lett volna legalább 50%-ra leárazva...
total90: Azért te egy kicsit túllőttél a célon azzal a vassal úgy hiszem... Sok hardvered ment a hatékonyság/gazdaságosság rovására... Amúgy meg én direkt időzítettem 2015-re a váltást az APU-k miatt. Akkor jön ki az Intel teljesen heterogén megoldása, szóval onnantól lesz igazán értelme minden játékot és programot heterogén módon írni. Így nem lövök mellé azzal, hogy olyan vas van a gépemben, amit nem használ ki egy program se. És hosszútávon talán a GCN-re váltás is kifizetődik...
-
total90
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #25 üzenetére
Én tavaly télen váltottam konfigot, az akkori közel 5 éves konfigom cserélődött. Ezt most megint nem tervezem addig cserélni... de az Onet csak úgy próba miatt is vettem, nem volt még konzolom, meg én amúgy is csak focizok, az meg jól lesz rá... remélem
-
Vartanus
őstag
konzolra szerintem soha nem lesz DiRT Showdown kaliberú játék 2-3K-ért
De az új AAA-s címeknél is általában 2-3K a különbség a PC javára és ez már mondjuk 4-5játék esetében 8-10K különbséget jelent ami szerintem már jelentős és PC-nél vehetek használt játékot is, míg pl az Xbox One-nál erre már vajmi kevés esélye lesz a usernek -
Vartanus
őstag
válasz
Okés ráhagyom...majd megveszi a konzolját és költi a sok pénzt a hozzá való játékra..
Haveromnak van Xbox 360-asa 40"-os FHD felbontással..de nem érztem annyival jobbnak mint a gépemen ugyanazon adott játék,minőségben nincs akkor nagy eltérés szerintem és sok más is így van vele még.
PC-s játékra is lesz szerintem kereslet mindig is és a PC-re is és ez kapitalista világ amire elsz kereslet arra lesz kínálat is.Nekem bőven jó a 24"-os FHD-s monitor és mellé egy olyan PC-amire bármilyen játékot felrakkhatok,vehetek mástól,kölcsönkérhetek,és mondjuk a vadi új játékokat fél év múlva 1/3ad áron veszem meg mint a konzolos társait
-
Wolverine
félisten
válasz
Az én konfigom októberben lesz 3 éves. Még nem találtam olyan játékot, amit ne bírt volna el high vagy jobb beállításokon. Igaz, nem játszom fps-ekkel...
-
TESCO-Zsömle
titán
Hagyd rá... Ő is azok közé tartozik, akik szerint egy PC akkor avult el, ha kijön a következő proci, alaplap, akármi... "Ezeknek" csak a konzol adhat megnyugvást, mert PC-t fenntartaniuk a világ pénze nem elég...
Adatlapomon meg lehet nézni a gépem magját. A VGA több, mint 1 éves*, az alaplap és a proci meg 2. 2015-ben fogom lecserélni. Nem érzem, hogy anyagilag olyan nagyon megszívtam volna a PC-vel...
* - 6950-esem volt, technikai okokból váltottam. Ha nem teszem, most a VGA-m is 2 éves lenne...
Idén januárban raktam össze a vizet, ami szintén egyéni hobby dolog, az is itt lesz még 2-2,5 évet...
Wolverine: Pasziánsz az MP3 lejátszómon se szaggat, az nem nagy dolog...
-
Vartanus
őstag
PC hamar elavul..ez elég meredek kijelentés volt nem gondolod? Attól mert te ezeket a nextgen konzolokat az egekig magasztalod más még nem fogja..és azért mert most teszem azt az Intel i7 3770K-már nem kompatibilis az új LGA 1150-es foglalattal még évekig bivaly erős proci lesz..
Ja és a PC nem fix hardver hanem fejleszthető a konzolod meg évekig nem lesz az -
lukaszokni
aktív tag
Még ha így is van, ahogy le van írva, ez akkor is egy nagy hype.
Arra van, hogy elültesse a tudatalattikban, hogy "Ez jó, vedd meg, ne maradj ki ebből!", hogy beszéljenek róla az emberek.
Főleg, miután olyan termékekről beszélünk, amit még kézhez sem kaptak a "vásárlók". Akkor mi alapján írja le bárki is (nem Abura gondolok, hanem az első fizetett firkászra, aki lehozta), hogy oda vannak az új konzolokért? Elég félrehallásos, hangulatkeltés, marketingfogás, semmi több. -
xmaas
őstag
+ hatalamas 1 ,megveszed a szaros konzolukat csomo penzert aztan tele van megkotesekkel , aztan ha mersz valami rosszat mondani Mikrofosrol meg lehulyeznek mert elvegre mekkora jofejek hogy +100 dolcsiert pakolnak neked a konzol melle egy rohadt kinektet ami nelkul hasznalhatatlan a konzol, teljesen jofejuseg es mekkora jo vasar, komolyan mintha fogyatekosok lennenek sokan
-
Spancho
senior tag
Nem a foglalatok a lényegek
PL szerintem egy egy jópár éves géppel simán el lehet játszani még ma is max beállításokon.
(elvileg a mostani gen visszafogta a játékok fejlődését)
Az új gen se hoz sok változást csak bejön a full hd és a kicsit szebbek lesznek a játékok.
Szóval egyenlőre nem hiszem ,hogy oda ver a pc-nek. -
mzso
veterán
Az indulásnál a sok fanatikus úgyis megveszi. Az első félév eladási mutatói lesznek lényegesek. Szerintem mivel az Xbox-nak már most rossza híre megjelenés után csak rosszabb lesz és lényegesen alul fog maradni.
-
-
enginev3.0
félisten
Olyan rondák szegények
-
gabber01
addikt
válasz
Tomy Yayo #10 üzenetére
hát akinek a gyomra beveszi, hogy nem tudja továbbértékesíteni azt, amiért egyszer fizetett, az vegye csak ezt a fost. Sztem amiért egyszer fizetsz, az vmilyen szinten a tulajdonodat képezi, de beszéljünk csak használati jogról, mert itt már jó ideje csak erről van szó, de ebben az esetben is lehetőség kellene hogy legyen arra, hogy a használati jogot továbbértékesítsem mindenféle megkötés nélkül. Minek után ez NEM áll fenn, így a továbbiakban már csak KÖLCSÖNZÉSről beszélhetünk, vagyis a szoftvereket nem megvesszük, gyakorlatilag csak kölcsönözhetjük (amiben ugye benne van hogy a tulajdonjog a termék készítőjéé, csak így lehet joga utólagosan megkötéseket eszközölni), DE ebben az esetben már nem beszélhetnének vásárlásról meg eladásról, CSAK kölcsönzésről! Az én szememben ez kimeríti a vásárló megtévesztését és MEGKÁROSÍTÁSÁT!!!
-
Gergosz2
veterán
-
mickemoto
őstag
Day One Edition készlet.Egy tucat ebből is abból is.
Nagy nehezen elfogyott.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
unrealnoise #5 üzenetére
Szerintem meg lehet, hogy úgy vannak vele, hogy talán kevesebbet fognak belőle eladni, mint PS4-ből, DE a megkötések miatt (alig lehet cserélni, újraértékesíteni pl.), stbstb. utólagosan jobban fognak rajta kaszálni, mint a Sony a PS4-en. Az pedig köztudott, hogy ezeknél magán a gépen minimális haszon van, és az utólagos bevételek fontosabbak amit a játékok generálnak. Nem véletlenül ejtette már el itt-ott a Microsoft, hogy ők igazából az eddigi előrejelzések alapján nyeregben érzik magukat...
Ééés, ami miatt nekem jobban kéne az xbox minden hülyesége ellenére, az az eddigi játékkínálat. PS4-re alig lesz valami exkluzív cím, míg xboxra már most rengeteget bejelentettek, ráadásul sokkal ígéretesebbek, mint PS-en. És mint fentebb mondtam, a játékokon nagyobbat kaszálnak. Most ráadásul még az újraértékesítésből is le fogják venni a sarcukat. Tudják ők szerintem, mit csinálnak, nem véletlen, hogy fülük botják se mozdítják annak ellenére, hogy kb. az internet 90%-a egyhangúan kántálja az idegesítő featureket.
-
Hunpriest
senior tag
Azért a PS4 látszólag jobban áll, top eladások szerint.
1. PS4 Day one (elfogyott)
2. X1 Day one (még van belőle)
3. PS4 normal
25. X1 normalBár az jó kérdés, hogy melyikből mennyit szántak első napos vételre... (gondolom a lista eladott darabszám után alakul ki, tehát a day one PS4-ből többet adtak el, mint az X-ből)
-
total90
veterán
Én is One-t rendeltem, de asszony öccse meg PS4-et, szomszédban lakik... szóval megtesztelem majd mindkettőt
-
anulu
félisten
válasz
unrealnoise #5 üzenetére
ha kapható lenne, ezer örömmel vennék inkább X1-et, mint PS4-et.
-
gabber01
addikt
ahhoz képest, hogy mekkora felháborodás van (főleg XB1 oldalon), a sok birka csak veszi és még élvezni is fogják, ahogy az ánuszukat b*szogatják...
-
stranger28
addikt
400-500 dollárért még jó, hogy kapkodják őket. Meg ugye next-gen, várta már mindenki.
-
anulu
félisten
hát ha tényleg worldwide launch lenne az X1-ből.
-
boeing
őstag
Ez nagy kasza lesz,hát igen kellet már a new generation.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft Xbox One és a Sony PlayStation 4 előrendelései messze felülmúlják a várakozásokat.
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest