- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Miert maradna? Siman lehet a keret 15" is, sajat kijelzovel meg akkuval minden. Ok, olcso nem lesz nyilvan, de a lehetoseg adott, a csatlakozok megvannak hozza.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
arty
veterán
válasz
vakablak93 #65 üzenetére
drága, gyenge, kicsi
és az még játékra sem az igazi....10" sem elég "dolgozni", a 12" szvsz a minimum (és az sem kényelmes)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
opr
nagyúr
Ha sikeres lesz, biztos vagyok benne, hogy lesz hozza valami racsatolhato "keret" billentyuzettel, tapipaddal meg monitorral. Ha mas nem, valami aliexpresses moka, de lesz.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
arty
veterán
az biztos, hogy ebben az árban mégcsak meg sem közelíti a teljesítményét egy laptop se!
kár, h nem 10-12 colos a kijelző, akkor már lehetne notiként is használni, valami billentyűzet-bölcsővel"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Robitrix
senior tag
Azért nem lehet teljesen függetleníteni egy adott eszköz műszaki színvonalától az elérhető minőséget. Egy kb 1 Tflop grafikai teljesítményű Swich a kb. ma átlagos mobil telefon teljesítményű ARM-os procival soha nem fogja elérni egy rtx 3090-es grafika felbontását, minőségét és sebességét. Egy picit lehet rajta optimalizálni, hogy nagy munkával megpróbálják kihozni a lehetséges maximumot, de csodák azért nem léteznek a műszaki életben.
-
opr
nagyúr
Ez egy hordozhato PC, nem egy konzol. Itt nem ervenyes ez a matek, nem lesznek ra ex cimek se, meg semmi ilyesmi, szoval ilyen szempontbol abszolut jogos, amit irsz. Ez gyakorlatilag egy laptop, steamOS-el, atipikus formavilaggal (ertsd: nem nyitogathatos laptop, hanem "kezi konzol" formaban).
Amugy igy nezve, hogy szokatlan formaju laptop meg aztan plane nagyon jo arban van szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A Switch jatekok tobbseget nem arra irtak, csak portoltak. Persze arra probaltak ugyelni hogy roccenes nelkul fusson, de ennek gyakran a "szepseg" felaldozasa volt az ara. Sok direkt Switchre irt jatek meg mar az elerheto teljesitmeny miatt sem igazan grafika intenziv. Szoval sok jateknal fontos a TFOLPS a Switchnel is meg ennel is.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Itt van még egy érdekes válasz tweet a Valve egyik mérnökének a frametimeról, ami még megoldásra várhat:
A 30fps setting will be fine for demanding games, but with v-sync active please ensure that a new frame is synchronised with every other screen refresh (typical on consoles) to ensure consistency. 30fps capped but delivered unevenly at 16.7ms/33.3ms/50ms is not a great experience Digital Foundry TwitterNexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehhez nem vagy rászorulva a Windowsra. Bármikor ki tudsz menni a desktopra a Steam-ből, ahol azt csinálsz amit akarsz. Ha nincs olyan programod ami Wine alatt sem megy Linuxon, akkor nincs miért pénzt költeni Windows licencre. (legyünk jó fiúk és feltételezzük, hogy nem tört windows menne rá
)
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Dester31
tag
válasz
fatpingvin #31 üzenetére
Én arra számítok, hogy mivel ez egy PC gyakorlatilag, vagy eleve gyárilag, vagy nagyjából 1 nap alatt érkezik hozzá egy olyan megoldás, hogy rádugsz egy monitort, billentyűzetet, egeret, és nyomhatod az Excelt vagy a kedvenc DJ programodat is, ha épp arra lenne ingerenciád. Ha a Windows megy rajta, akkor simán használhatod PC-ként is. Az ereje bőven meglesz általános feladatokra, az USB meg azért USB, mert Universal
Des
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyiket se hasznalom jelenleg, igy nem tudom, hogy mekkora piaccal rendelkeznek, ahogy azt se hogy veszteseges vagy nyereseges az egesz, de mivel a Google is nagy felhos szolgaltato, ahogy az MS es az Amazon is, igy naluk a cloud gaming szolgaltatas hasznos lehet kihasznalni a beuzemelt es epp hasznalt infrastruktura kozotti kapacitast. A regebbi GPU-s konfigjaikat sem kell kukazniuk olyan hamar, emiatt. Novelik a kihasznaltsagot.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
opr
nagyúr
válasz
Tigerclaw #53 üzenetére
Stadia még létezik? Azt hittem már rég lelőtték.
A többi jogos, igen. Szóval így ez a hw, pc gaming + cloud együtt már elég jó csomag lehet. Pláne hogy ez + egy egész jó noti (mondjuk probook) amit a játékon kívül használsz minden másra együtt olcsóbb, mint egy normális gaming notebook.
Ok, bizonyos szempontból korlátozottabb is, viszont bizonyos szempontból meg pont hogy nagyobb szabadságot ad.
Szóval kinek mi, én nem temetem, szerintem nagyon jó az ötlet, bár az tény, hogy nagyon hiányolok 1-2 valve ex címet. Nem is kéne half life vagy portal folytatásnak lennie. Lehet valami új is. 6 hónapig ex cím, utána mehet mindenhova, az a 6 hónap elég is lenne. Aztán annyit adnának el belőle, amennyit le tudnak gyártani. Bár úgy néz ki, így is ez lesz, ha más nem a scalperek miatt."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tigerclaw
nagyúr
+ xbox cloud, + geforce now + stadia + barmi jovobeni cloud gaming platform aminek van native PC kliense vagy bongeszoben futo verzioja. Amihez eleg eros nativan az nativan fut, amihez meg nem eleg, vagy nem vagyunk elegedettek a minoseggel/felbontassal, az mehet cloud gaming alapon otthon vagy ahol van viszonylag jo korlatlag internet.
-
válasz
ProEvoFan #46 üzenetére
Nekem például ezek a játékok hordozható játszhatósága adja el a Switchet és nem az exkluzív játékok: Firewatch, The Long Dark, Green Hell, Crash Bandicoot, Spyro, AC The Rebel Collection, Witcher 3.
Amennyiben ezekhez és több hasonló játékhoz hozzáférek hordozható handheld módon egy platformon, ahol egyszer már megvettem vagy ígyis-úgyis megvásárolom a játékot, ráadásul az asztali PC-men folytatni tudom, ahol abbahagytam, nincs többé szükségem a Nintendo Switchre.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
opr
nagyúr
válasz
Tigerclaw #49 üzenetére
Amúgy tényleg, ez eszembe se jutott, hogy itt van lehetőség arra, hogy steam + xbox gamepass + ps now és akkor gyakorlatilag kaptál egy olyan libraryt, amivel elég nehéz versenyezni. Persze a stream nem az igazi, de azért általában bőven játszható, ha nem valami reflexmester lövölde a cél.
-
vakablak93
őstag
válasz
ProEvoFan #46 üzenetére
Hát én azt tökre megértem ha valakit a nintendo exkluzívok vonzanak tényleg, de ha esetleg valakit nem érdekelnek?
Engem például hidegen hagynak, ellenben jó lenne valami kézi cucc amin tudnék játszani csak a switchet kevesellem, bénának tartom.
Mit ajánlasz akkor?
Mi a gond azzal hogy emögött a steam könyvtár áll?
Bőséges játékválaszték még akkor is ha nem minden indul majd el belőle rajta. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
ProEvoFan #46 üzenetére
Bar van atfedes a Switch es a Deck vasarloi tabor kozott, a Deck nem csak a Switchtol vehet el vasarlokat. Szazmillio player van, akinek a Switch nem felelt meg valamilyen okbol. Lehet egy reszuknek a Deck idealis lesz. Az biztos hogy ha a minosegevel nem lesz gond, ezen az aron nagyon jo vetel lesz tekintve az steam konyvtarhoz valo hozzaferest, a nyitott rendszert, dockolot, univerzalis felhasznalast. Sot ne felejtsuk el, hogy teljesen kompatibilis lesz a PC-s cloud gaming megoldasokkal. A Switchen meg egy arva bongeszo sincs.
-
Tigerclaw
nagyúr
Van ahol 1TFlops-os ertek szerepel a Switch mellett, de sok helyen teljesen mas ertek latszik, aminek nagyobb lehet a valosagalapja az eltelt idot tekintve.
Switch - 0.392 TFLOPS (32bit)
Deck - 1.6 TFLOPS (32)Ezek elvileg maximalis "dockolt" ertekek. A Switch handheld modban erosen visszavesz a teljesitmenybol, a Decknel meg nem tudni.
Ha igazak ezek a szamok, a Deck kellemes teljesitmenyt mutathat fel, foleg ha egy szereny igenyu OS fut rajta.
-
arty
veterán
válasz
Tigerclaw #38 üzenetére
a mai AA / AAA játékok nem a vérgyenge arm cpu-ra készülnek, hanem ezekre az "erősebb" x86-okra (a prevgen 8 magos jaguárjait könnyen, a currgen 8 magos ryzenjeit nehezebben viszi majd), szóval a GPU-tól függetlenül "kötelező"
jah, a XSX/PS5-ban is csak egy IGP van
ez nem az intel igp és még csak nem is a ddr3-4 által súlytott amd igp
egyáltalán nem lassu a rendszermemória
javaslom tanulmányozni a speckókat, ez 720p-hez bőőőőven jó
(xbox one-t ütő ramsávszél, amit azért általában nem 720p-re használtak)
a 15W probléma, de hogy mennyire, ezt nem tudjuk, mert ez lesz az első RDNA2 IGP, fene tudja hogy viselkedik majd
7" esetén sok értelme nem lenne nagyobb felbontásra célozni, ez egy igen jó kompromisszum
(tesztként lőttek be hasonlóra 47xxG-ket, nyilván bénább ramsávszéllel, 720p-ben teljesen jól helytáll, szóval nem lesz ezzel se semmi gond - pláne, ha valakinek elég a 30fps. Valami VRR képernyő jó lett volna.... vagy esetleg fix40-45hz frissítés lehetősége... (még nem biztos, hogy nem lesz))
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Robitrix
senior tag
persze azt is figyelembe kell venni, hogy egy kézi konzol nem rendelkezik egy asztali konzol vagy PC energia mennyiségével. Annak be kell érni pár ezer mAh energiával. pár órára. Egy kézi konzol aksija jóval kisebb azért, mint egy notebook aksija... a méretek azért összefüggenek a betárolható energia mennyiségével.
-
Robitrix
senior tag
A Swichben egy ARM-os proci van. Nagyjából egy mai közepes telefon teljesítményével. Úgy 200 ezer pontot kap Antutu tesztben. A mai csúcs telefonok már úgy 500 ezer pont felett vannak. A grafikai teljesítménye úgy 1 Tflops körül van.
Egy eredeti xbox one 1,3 Tflops. Egy alap PS 4-es 1,83 Tflops. egy PS 4 pro 4,1 Tflops. XBOX One X 6 tflops. a PS 5 10,2 Tflops, egy Xbox series X 12 Tflops.
Egy GTX 1060 kb. 4 Tflops, Egy GTX 1660 5 Tflops. Egy RTX 2080 TI úgy 12 Tflops. Egy RTX 3090-es 22-23 Tflops. Na ennek függvényében mindenki elhelyezheti a kedvenc játékát.... -
Tigerclaw
nagyúr
Egyebkent csak most esett le, hogy gyakorlatilag ez az elso nyilvanossagra hozott gep, amibe Van Gogh processzor kerul - vagy valami olyan amilyen a Van Gogh lett volna - aminek a bejelentesere hiaba vartunk egesz evben. Nekem legalabbis logikusnak tunt, hogy ez lenne az idealis ultrabook processzora az AMD-nek, nem a Renoir/Lucienne se a Cezanne, amiknek feleslegesen overkill a CPU blockja, de gyenge a GPU-ja.
Nem tudom ez mennyire lett custom... nem tunik annak, de remelem belerakjak notikba es minigepekbe is minel hamarabb. Igaz kozben az Apple eleg komolyan belepett a ket slow-learner processzorgyartonak.
-
Tigerclaw
nagyúr
A CPU-t foleg gyengebb GPU mellett nem lehet teljesitmenyre valtani rengeteg jateknal, igy az az alltal adott TFLOPS sem er sokat. Igen a GPU is tobb generacioval ujabbnak, de azert ez csak egy IGP. Limitalt a teljesitmenye. Meg desktop verzioban is eleg szereny, itt meg ultralow fogyasztasu SoC-rol van szo, lassu rendszermemoriaval. Jol mutatja ezt az is, hogy kb. ugyanoda celoznak mint a Switchnel, vagyis kb. 720p 30fps.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megnézve az eredeti hírt, szerintem egyszerűen csak félreérthetően fogalmaztak és konkrétan a sebességről beszéltek, mikor a "can handl"-t írják.
A jelenleg nem futó játékok listája egyébként eddig is ismert volt, a hírek többségénél ott is volt a protondb-re mutató link, ahol már a nyitóképernyőn látszik, hogy milyen százalékban működnek a Steam-en lévő játékok Protonnal.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
arty
veterán
a switch bele nagyon más, mint amire az AAA játékok készülnek, ezért akkora áldozat kihozni belőle valamit
+
1.) nagyon nem "egy generációval" van előrébb a gpu: az RDNA2 a _MAI_ radeon, a switch maxwellje 6 éves, a gtx9xx széria "tesója" max (és a ps3-al van pariban a ramsávszele!)
2.) ehez jön, hogy nyers teraflopsban is tripla+ a deck
3.) ramsávszélben is tripla+ a deck
4.) kis túlzással 16GB vram van a gépbenméghozzá pl az xbox one-nál jócskán nagyobb sávszélen használható (amiről tudjuk, hogy 900p-ig oké volt - de itt ugye csak 720p az elvárás)
5.) cpu-ban szinte kifejezhetetlen a deck előnye, de 2021-ben ez a cpu kb a "minimum" (4 mag, 8 thread) - a konzolportok is mind 8 magra készülnek, jóideje (hiszen a prevgenben/currgenben is ez van!)[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Meg kellene jegyezni, hogy ez most a helyzet, ami viszont változni fog"
Nyilván, csak a Valve fenti kijelentése jelenleg azért igazán állja meg a helyét. Közben opr-t én félreértettem, mert azt hittem hogy alapból dual boottal jön, de ahogy olvasom mégsem, így az általam linkelt cikk releváns, vagyis akadnak programok, amik jelenleg nem futnak.
Live-Die-Respawn
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meg kellene jegyezni, hogy ez most a helyzet, ami viszont változni fog. Az utóbbi időben felpörgött a Proton fejlesztése, legalább hetente egyszer jön ki új proton verzió és még kicsit több mint fél évük van az első deck eladásáig.
A fő probléma az anticheat szoftverek kezelése, de erre a témára minden bizonnyal ráfekszenek, mert pl. a Denuvo-t is megoldották nem rég, annak már nem gond a Proton használata. Emlékeim szerint idén még a Linux kernel is kapott emiatt patchet.
opr: nem, nem lesz rajta dualboot vagy bármilyen Windows. Ha te akarsz, tehetsz fel magadnak de a Valve továbbra is a nyílt megoldások mellett áll. Mostanra eljutott odáig a Proton, hogy alkalmas is arra, amire itt használni fogják.
-
válasz
ProEvoFan #30 üzenetére
„Kézi konzolnak méreg drága.”
LoL és az új Nintendo Switch Oled mennyibe kerül? 350 Euróra van belőve. Az kb. annyiba kerül, mint ez
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
ProEvoFan
nagyúr
Ez a hordozható konzol/pc vagy nemtom' mi ez, szerintem meg fog bukni.
Kézi konzolnak méreg drága. A PCs közönségnek, meg túl gyenge, hiába hordozható kézi konzol/PC zagyvaság.
De ne legyen igazam. -
Chrys_
addikt
But can it run Crysis?
-
-
satz18
őstag
Én megrendeltem. 22 Q1 re igérik. Switch próra vartam, ez lett helyette. Valszeg nem jártam rosszul
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
fatpingvin
addikt
válasz
errorcode06 #22 üzenetére
de, Linuxon gyakorlatilag már az egyetlen gyakorlati akadály a cross-platform kompatibilitás előtt azok a DRM megoldások amik célzottan akadályozzák a compatibility layeren történő futtatást.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
errorcode06
őstag
Nem amiatt nem lehet ezekkel a játékokkal játszani, mert az easy anti cheat nincs linuxra?
Szerk.: pár játék ugyan nem használja, de a fall guys, dead by daylight, paladins, hunt showdown biztosan easy anticheates
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Dr. Romano
veterán
Kb ilyesmi lenne a válasz rá.
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
opr
nagyúr
válasz
Nowhereman #18 üzenetére
Akar az is lehet termeszetesen.
-
keembo
tag
Oda kéne dobni a sajtósuknak, hogy "A Half-Life 3-at is viszi?"...
-
Amúgy a videóban a mérnökök elmondják azt is, hogy eddig nem állt rendelkezésükre olyan hardvert, amivel az egész Steam könyvtárat lehetett volna játszani - ez pontosan egybeesik azzal, amit én mondtam korábban, hogy korábban nem volt elég erős hardver egy handheld PC-re, csak ilyen Intel Atomok meg M3 proci ill. pár Vega APU, de a mérnökök szavaiból kivéve még az sem produkálta azt a szintű teljesítményt, amit elvártak tőle.
Ebből kifolyólag is azt kell hogy mondjam, hogy ez egy jelentős mérföldkő lehet a handheld PC gamingben, mivel úgy néz ki, az AMD-nek sikerült az áttörés az X86-64-es ultramobil fronton.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Hülyén fogalmazott eredetileg a valve, ami miatt sokan félreértették a dolgot, és azt hitték, hogy valami wine alapú megoldás lesz. Jelenleg a legvalószínűbb forgatókönyv amúgy az, hogy ha nem mókolod, akkor igaz, amit a cikk ír, de ha van annyi affinitásod a témához, hogy csinálj egy dual bootot, akkor nem. Tehát maga a képesség adott, csak gyárilag nem úgy jön. Ha jól értem a helyzetet.
-
opr
nagyúr
A linkelt cikkből:
"Why Can't You Play These Games?
According to Protondb (via PC Gamer), some games aren't compatible with the Steam Deck because of how they are developed for consoles and how the Deck is Linux-based. Valve did make it to where Windows-based games can run on the Deck, though not everything could be made to work properly. You'll also note that the games listed share one thing in common: online multiplayer experiences. With certain MP games and the anti-cheat software they employ, the choice of going the Linux route is a double-edged sword. That's where the cut games list comes in."Szerintem nettó faszság. Konkrétan azt mondta a valve, hogy lesz dual boot. Tehát nem "Windows-based games can run on the Deck", hanem konkrétan egy teljes értékű Windows fog futni. Nyilván lesznek az elején problémák, sok játék nem, vagy fosul támogatja a kontrollert, persze. De amúgy kizártnak tartom, hogy egy apex legends ne legyen rövid időn belül megoldva.
Persze a win egyéb problémákat is fog magával hozni, valszeg se a sebesség, se az akkuidő nem lesz linux szinten, de biztos vagyok benne, hogy maga a futtatás meg lesz oldva rövid időn belül.
Sőt, az se lepne meg, ha pillanatokon belül lenne steam deckre "optimalizált" erősen herélt win img, ahol gyakorlatilag minden, ami nem kell a játékokhoz ki van irtva. Max még egy böngésző fusson.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Pár napja azért akadt néhány cím, amiről a sajtó beszélt.
Apex Legends
Black Desert Online
DayZ
Dead by Daylight
Destiny 2
Fall Guys
Hunt: Showdown
Paladins
PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG)
Rainbow Six Siege
SmiteLive-Die-Respawn
-
opr
nagyúr
Indie címek általában nem olyan "nehezek", az esetek nagy részében nagyságrendekkel kisebb vas is elég alájuk, mint az épp aktuális AAA játékokhoz.
Szerintem inkább az lesz, hogy a következő 2-3 évben ami jön AAA, az alá uktra low grafon még so-so elég lesz, utána nem, indie viszont valószínű kb mind menni fog még 5-10 évig rajta.
Tegyük hozzá ez inkább hordozható pc mint konzol, tehát ha 2-3 évig gyakorlatilag bármivel tudsz rajta játszani, már nagyon megérte a pénzét."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tazsam01
tag
az AAA címek miatt én se aggódom, ha eléggé felkapja a nép akkor úgyis addig optimalizálnak, hogy elfusson rajta, akár azon az áron is, hogy külön lesz steam deck mode. Az indie címek ahol viszont nincs pénz/idő ilyen úri huncutságokra, na ott lesznek komoly problémák.
-
-
Dester31
tag
No hajrá akkor, Metro Exodus Enhanced Edition, ami el se indul RTX nélkül.
Des
-
fatpingvin
addikt
szerintem ezzel a célkitűzéssel abszolút semmi gond nincs. amit garantálniuk kell azt a műfaji nehézség ellenére sikerült.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
opr
nagyúr
"A Valve számára természetesen fontos lenne, hogy a Steam Deck ténylegesen konzolszerű élményt nyújtson, vagyis az első indítás során az adott cím beállítsa az optimális grafikai paramétereket. Ezt igazából több módon is elérhető, de mindegyik lehetőség rengeteg teszteléssel jár, tehát a megfelelő élmény biztosítása komoly munkát von majd maga után."
Nem olyan veszes az. HW alapjan minden jatek automatikusan be van allitva a letezo legalacsonyabb grafikai szintre (ha lehet meg rajta lejebb vinni config file baszogatassal, akkor akar meg az is), es maris minden
vajsimanminimum 30fps-el fut, valoszinuleg brutal ingadozo frametime-ok mellett.Jo, ok, gonosz vagyok, tuloztam, ez csak az ujabb AAA cimekre vonatkozik, par eves jatekokat valszeg nagyon szepen vinni fog az.
-
D.Va
senior tag
Kíváncsi lennék a GTA3 / Vice City-re, mert a Steam-es nálam Win 10-en sem fut. Ha véletlen elindul akkor is, vagy az egér nem működik, vagy a menü használhatatlan (Eltűnnek a menüpontok) vagy szimplán kifagy a játék. És biza nem ma kezdtem a szakmát, nem adom fel egy könnyen ha valami nem indul, de ezzel nem tudok mit kezdeni.
Persze lehet hogy a VALVE-nak a "FUT" = Elindul. Attól még lehet játszhatatlan, vagy bugos a futtatás.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Switchnel is komoly aldozat futtatni az AAA jatekokat, meg a nagyon regieket is. Ez meg GPU szempontbol talan csak egy generacioval van elorebb, ha nincs VRAM es gondolom a Deckben is ez a helyzet. A 4/8 CPU valoszinuleg overkill, mig a GPU limitalt.
-
Segal
veterán
Vagy a cyberpunk2077-et
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Cassi
őstag
A New Worldöt kellene kipróbálni
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat erről az IGN-nek adott interjúban számolt be, bár a megugrandó lécet meglehetősen alacsonyra helyezték.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i5 6500 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 FSP CMT160 CORSAIR 750W
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
- Eladó Lenovo T14s Gen1 i5-10310U/TOUCH/8GB RAM/512GB SSD/HUN/Gyári gari
- Microsoft Surface Book 1 - Ajándék táskával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest