- Hobby elektronika
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
Tudja valaki hogy lesz-e még ezek között hagyományos 16:10 képernyővel szerelt modell vagy mind 16:9 kialakítású lesz.
-
Oliverda
félisten
-
nkmedve
őstag
Úgy látom RMClock-ot elég rég nem frissitették, azért lehet. Remélem nem fejezték be végleg a fejlesztést. Az én TL-60-amat szépen kezeli, de az kicsit régebbi.
Az oldalán azt irja hogy bizonyos nem támogatott procikon is működésre lehet birni valami "workaround"-al, de nem tudom hogy. -
nolika
senior tag
az lenne a pláne, ha vissszafelé kompatibilis lenne
Pont megfelelne...(ddr2 800 és HT 3.0 -> M780G) -
Uhh, vazz, de gyatra ez a felbontás.
-
MrSealRD
veterán
A Pro-t vagy a "sima" RMClock-ot használjátok?
-
Devid_81
félisten
Egyre ütősebb gépeket csinálnak ASUS-ék manapság!
-
SAnyi_
csendes tag
Engem a hűtése meg a fogyasztása is érdekelne még.
Az árára nem vagyok kíváncsi, mert annyim nem lesz egyhamar.
-
nkmedve
őstag
Éppen most kisérleteztem Turion X2-vel, csak nem NHC-vel, hanem RMClock-al, és megéri. Nálam nagyon nagy különbségek voltak a gyárilag beállitott feszültségek és a tényleges minimális stabil feszültségek között. Pl. 1.6 GHz-en maximális terhelés mellett 8 wattot nyerek ami elég szép. (36W helyett 28W rendszerfogyasztás, majdnem 25%-kal hosszabb üzemidő)
Amúgy teljesen automatikus, lehet csinálni sokféle profilt, sokféle szorzóval, amik között RMClock váltogat terheléstől függően.
Közben irom logoutra a cikket róla, úgyhogy majd ott részletesebben meglesz, hogy hogy is ment a dolog.
-
csatahajós
senior tag
Nagyon szimpi, bár én egy HP Pavilion dv 5-öst vagy 6-ost szeretnék látni Tigrissel.
Amúgy javítsatok ki ha téverdek de nem Turion II/Turion Ultra II X2 stb.-nek hívják a Caspiantól kezdve a mobilprocikat (cikben Turion 64 van)?
-
twollah
nagyúr
Ez Asus szoval a PH! jo lenne ha idovel letesztelni.
Remelem elfogadhato aron fogjak arulni hazankban.
-
MrSealRD
veterán
Hát szerintem ha 30W-ból tudok 25-öt csinálni az nekem jó eredménynek számít. Sőt ha jól emlékszem a procim 25W-os TDP-be van...Nem tudom külön mi mennyit fogyaszt viszont egybe a rendszernek 15-20W közötti fogyasztása van(hogy ebben pontosan mennyit azt a wifi meg a fényerő befolyásolja)
-
Billu
aktív tag
Majd az ára eldönti, hogy siker termék lesz e.
-
Solten
őstag
Dögös külső + 45nm AMD + mobility 4670.. Nyaminyami...
-
MrSealRD
veterán
Bizony, hogy van...De már látom linkeltek is...
Hát én a 10 szorzónak akkora feszt adok amekkorát gyárilag a 9-hez adna és így tovább a többivel. Minek annyi neki ha stabilan beéri kevesebb is. Nem?
Amúgy ha már én manuálisan tudok valamilyen programmal váltani a minimum és maximum teljesítmény között kezdetnek meg is elégednék vele. A két profil között most is én váltok. Van egy BatteryOptimized, ami alacsony frekvencián megy, meg van egy Dynamic Switching ami meg terheléshez alkalmazkodik. -
lewisfm
aktív tag
Nekem a notimban van egy hasonló megoldás, csak NVidia chipset IGP-vel + NVidia diszkrét VGA.
- Nos kapcsolgat ez automatikusan is, de ekkor úgy 2mp-re lefagy a képernyő, ezért inkább én kapcsolgatom a felhasználás szerint. Szerencsére ritkán van szükség a plusz VGA-ra. Érdekes módon az egyik, ha flash videót akorok lejátszani teljes képernyőre nagyítva. Ha nem teljes képernyőre nagyítva, de bármekkora méretre nagyítva játszom le a videót, akkor minden OK az IGP-vel is, gyanítom, hogy ez inkább szoftver / driver hiba.
- Ezt leszámítva csak játékhoz nem elég az IGP, még 1080p full HD mkv videót is lejátszik a gép a gép. Gondolom ez az AMD-él sincs másképp.
- Szerintem ez az IGP + diszkrét VGA egy parasztvakítás: Miért nem csinálnak olyan VGA-t, ami a terhelésnek megfelelően tudja skálázni a teljesítményét és az energiaigényét, s akkor nem kell IGP, csak abban az esetben, ha biztosan nem kell a plusz erő (irodai munka, s mint látjuk a multimédia)
Viszont tegyen a gépbe mondjuk egy MXM VGA kártya foglalatot megfelelő hűtés előkészítéssel és lehessen VGA-t tetszés szerint venni a géphez. Na ez nem fog megvalósulni soha... -
Ari18
őstag
Nagyon tetszik a szálhúzott külső. Vajon az az 1GB Vram DDR2es?
-
"Ezt lehet úgy értelmezni, hogy ha nincs szükség a diszkrét kártyára akkor lehet használni az IGP-t?? Kell újraindítás, vagy működés közben képes erre?"
Nem, dehogy. Ilyet nem lehet... az egyiket le kell tiltani.
Feszelés:
Nem tudom, hogy pont olyat lehet-e, hogy a szorzót pakolgassa terhelésre, meg a feszt, de miért ne lehetne alulfeszelni? Max. nem automatikusan megy. Egyébként egy eleve keveset fogyasztó procit minek alulfeszelni? -
Ste
addikt
Nekem még a Puma előtti platformom volt subnotiban és abban is elég jó volt az int vga
Kicsit gyengébbek voltak eddig a procik Amd oldalon, s többet si fogyasztottak, de minden egyébben a konkurencia fölé nőttek.
Remélem sikerül itt is teret nyerniük a sub és a 13-as notik között is -
MrSealRD
veterán
Üdv!
Eddig jól hangzik. Ahogy már írtátok páran, engem is az ár és a fogyasztás érdekelne még nagyon.
"A kiegészítő grafikus kártya megléte egyébként nem lenne szükséges az RS880M chipsetbe integrált vezérlő miatt,"
Ezt lehet úgy értelmezni, hogy ha nincs szükség a diszkrét kártyára akkor lehet használni az IGP-t?? Kell újraindítás, vagy működés közben képes erre?Az sem hagy nyugodni, hogy AMD-nél hogyan működik a frekvencia és feszültség szabályozás. Most NHC-val nagyon jól tudom szabályozni a Core Duo-t. AMD-vel meg nem is megy ez a program. Ott van ilyesmire lehetőség? (Konkrétan én adom meg, hogy pl 8-as szorzónál mekkora feszt kapjon és hány százalékos terhelésnél lépjen a következő szorzóra.)
Azért vagyok aggodalmas, mert volt a kezeim között egy AMD-s alapú FS és ott számomra teljesen értelmetlenül ment a szabályozás. Amikor nem kellett volna felnyomta és tüzelt, amikor meg kellett volna ott döglött lent... -
venember83
nagyúr
Remélhetőleg kicsiben is fel fog tűnni ez a Tigris platform, nem igazán szeretem az ekkora "laptopokat".
-
Hú ha, ez aztán az impozáns noti. Nagyon szép, és a belsejével is minden rendben van. 4670-el azt hiszen nem marad álom a multimédia mellett egy kis játék sem.
-
Ayg0
senior tag
ki nem állhatom az asus cuccokat, de ez nekem is bejön. ebbe lv-ddr2 vagy mezei so-dimm kerül? illetve a várható árárról nincs valami infó?
-
martonx
veterán
Az AMD Tigris platformja elég ütősnek tűnik. A gép kinézete kit érdekel? Most először van értelme elgondolkodni egy átlagos asztali gépet leváltani egy notebook-kal.
Legalábbis nálam sokat számít az integrált videókari teljesítménye. Ebben pedig az intelek nagyon-nagyon harmatosak.
-
negyedes
addikt
Csak nekem tunik kicsinek ez a felbontas? Ennyi uncsim 14es notijanak a felbontas.
-
Tomcat
őstag
Na ez egy szép notebook. Mind a külalakja minde pedig a komponensei anagyon szimpatikusak. Kár hogy decemberben vettem magamnak Puma platformosat mert ez most befutó lenne nálam mivel minden paramétere jobb.
-
Egy ilyet simán integrált videóval, és kimosva 90 -fokon ( olyan 13.3 és 14 col környékére )
el is tudnék képzelni magamnak. Még pofás is a külseje. -
Daveedka
tag
elég ütős kis gépecske
-
juliabrilke
veterán
Meg kell hagyni, hogy gyönyörű lett.
-
Surfym@n
senior tag
Azt hiszem megvan a kiszemelt utód eme noti személyében.
-
S. Szabi
őstag
Hát ez gyönyörű és és elég erős is. Jóféle lesz/lett.
-
LackoMester
addikt
nemrossz
várjuk a tesztet a Tigris-röl
-
Satcom
tag
Tetszik, a száll csiszolt borítás.
-
Stiky
senior tag
Ez aztán az ütős "kis" gép. Ráadásul ez a szálcsiszolt alu kinézetű borítás is ad a felületeknek egy tónust. Szép!
-
zuchy
őstag
Ja, elég jó cucc.
Kérdés az ára.
-
Ez nagyon baba noti.
"ATI Mobility Radeon HD 4670 gondoskodik, ami 1 GB dedikált memóriát is kapott. "
Az 1 GB kicsit felesleges, de az, hogy dedikált, jól jön. Iagz, valóban nem lenne rá nagy szükség az integrált cucc miatt, de így legalább játékra is jó.
Új technológia, jó paraméterekkel... már csak az ára és a valós élet fogyazstása lesz érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az N60Dp elsősorban multimédiás feladatok ellátására készült.
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest