Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz wxppro #137 üzenetére

Az a gond, hogy ezt így sajnos nem lehet megsaccolni.

Nemtudod azt megcsinálni, hogy beállsz egy plázába, aztán nézed, hogy adott napon hány ember futkározik laptoppal a kezében : ) Nem adna reális eredményt.
    Sokaknak csak munkába kell, ergo szórakozni nem hordja magával. Sokaknak meg csak a sulihoz kell, ergo csak suliba be és ki hordja magával...
    Szóval megszámolni ezt így mocskosul nehéz.

Továbbá az a legnagyobb probléma, hogy nem lehet objektíven megítélni kinek van rá szüksége és kinek nincs. Mért? Mert ha akarok én is kitalálok mindjárt 3 indokot amiért szükségem lenne laptopra, de valójában tudom, hogy nincsen :)
    Én pl azt mondom, hogy egyetemet eddig is sokan végeztek el notebook nélkül. Sőt, merem állítani, hogy most is el lehetne végezni :D Viszont egy notival - többek szerint - könnyebb. Sokban megkönnyíti a jegyzetelés stb...
    De ettől függetlenül nem szükség, csak plusz kényelmet ad.

Isten ments, hogy hülyeséget beszéljek, de szerintem laptopot az utazó ügynököknek, terepen dolgozó mérnököknek és hasonlóknak találták ki, nem pedig diákoknak meg irodai dolgozóknak. Aztán ahogy csökkent az ára egyre több ember számára elérhetővé vált.

Tehát a lényeg, hogy nem a feltétlen szükségesség hozta, hogy minden 2. egyetemistának laptopja van, hanem a kényelem és az ár.
    Asszem egy bejegyzésemben töltöttem fel egy képet, egy 98'-99'-es chip magazinból.
    Egy laptop reklámoldal látható rajta.
    Namármost egy akkoriban átlagos laptop ára ~ 350-400.000 forinttól kezdődött. El lehet képzelni, hogy ez mekkora pénz és nem csak most, hanem a 12 évvel ezelőtti árakhoz képest is! Na azokhoz meg kész vagyon!
    Viszont(!) akiknek tényleg szüksége volt laptopra az akkoriban is megvette!

Egyébként egyetértek abban, hogy kb. 10-ből 2 embernek van ténylegesen szüksége a mobilitásra... Csak itt nagyon nehéz a tényleges szükséget meghatározni.

• Polllen

félisten

válasz wxppro #137 üzenetére

Azért azt se felejtsétek el, hogy a notebook töredéknyi helyét foglalja az asztali gépnek... Sokaknál ez is szempont lehet.

Új hozzászólás Aktív témák