- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Az a gond, hogy ezt így sajnos nem lehet megsaccolni.
Nemtudod azt megcsinálni, hogy beállsz egy plázába, aztán nézed, hogy adott napon hány ember futkározik laptoppal a kezében : ) Nem adna reális eredményt.
Sokaknak csak munkába kell, ergo szórakozni nem hordja magával. Sokaknak meg csak a sulihoz kell, ergo csak suliba be és ki hordja magával...
Szóval megszámolni ezt így mocskosul nehéz.Továbbá az a legnagyobb probléma, hogy nem lehet objektíven megítélni kinek van rá szüksége és kinek nincs. Mért? Mert ha akarok én is kitalálok mindjárt 3 indokot amiért szükségem lenne laptopra, de valójában tudom, hogy nincsen
Én pl azt mondom, hogy egyetemet eddig is sokan végeztek el notebook nélkül. Sőt, merem állítani, hogy most is el lehetne végezniViszont egy notival - többek szerint - könnyebb. Sokban megkönnyíti a jegyzetelés stb...
De ettől függetlenül nem szükség, csak plusz kényelmet ad.Isten ments, hogy hülyeséget beszéljek, de szerintem laptopot az utazó ügynököknek, terepen dolgozó mérnököknek és hasonlóknak találták ki, nem pedig diákoknak meg irodai dolgozóknak. Aztán ahogy csökkent az ára egyre több ember számára elérhetővé vált.
Tehát a lényeg, hogy nem a feltétlen szükségesség hozta, hogy minden 2. egyetemistának laptopja van, hanem a kényelem és az ár.
Asszem egy bejegyzésemben töltöttem fel egy képet, egy 98'-99'-es chip magazinból.
Egy laptop reklámoldal látható rajta.
Namármost egy akkoriban átlagos laptop ára ~ 350-400.000 forinttól kezdődött. El lehet képzelni, hogy ez mekkora pénz és nem csak most, hanem a 12 évvel ezelőtti árakhoz képest is! Na azokhoz meg kész vagyon!
Viszont(!) akiknek tényleg szüksége volt laptopra az akkoriban is megvette!Egyébként egyetértek abban, hogy kb. 10-ből 2 embernek van ténylegesen szüksége a mobilitásra... Csak itt nagyon nehéz a tényleges szükséget meghatározni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kés topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest