- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Hivatalosan is tagadta a GeForce RTX 5090 visszahívását az MSI
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kiadta az RDNA 4 architektúra dokumentációját az AMD
- Esetlegesen hiányzó ROP blokkok miatt csúszik a GeForce RTX 50 Laptop sorozat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Angel1981 #14 üzenetére
Annyiban azért igaza van, hogy tablet PC ezer éve létezik.
Csak senkinek se kellett. Kivéve speciális területen dolgozóknak ahol tényleg erre volt / van szükség.
Most így apple hype után meg hirtelen mindenki odavan érte és 65-féle képpen próbálják magyarázni, hogy ez most mért lett hirtelen ilyen fontos hasznos és szükséges -
Kotomicuki
senior tag
Továbbra is az a gondom a Netbook-l és a Tablet-l, hogy arra is használhatatlan, amire a gyártója kitalálta - ugyan pénzt valóban szépen termel az alkotóinak, de ez önmagában még nem deríti jobb kedvre az azokat használókat (akik többsége tényleg nem következetes, mert a következő átverésben uú hülyét csinálnak belőlük a gyártók, 2-3 év múlva).
Ha használható belső párosulna a kevésbé elszállt árazással, akkor még hagyján: divatcikk, had legyen meg mindenkinek az öröme. De ezek után, ha valóban használhatót óhajt magának venni az egyén, akkor iszonyatos felárat kénytelen kifizetni érte, mert az istenített hulladékok is túlárazottak és arra jön még az "ez azért jobb azoknál" felár. Ha meg még 5-6 évig használni is szeretné azt a dolgot -> minőség... -
Zanik
addikt
Az én legnagyobb bajom a tablet-tel, hogy egész egyszerűen nem tudok elképzelni olyan testhelyzetet, amiben hosszabb ideig kényelmesen használható lenne! Ha az öledben van, görnyedsz; ha állva használod akkor vagy a nyakad, vagy a karod terheled, attól függően milyen magasságban tartod. Ha meg már asztal és dokkoló kell hozzá, akkor ugyanott vagy, mint egy notebook! Oké, akkor nem kell olyan hosszan használi, mondhatnák az okosok, viszont az ilyen 5-10 perces kisebb feladatokra egy okostelefon is tökéletesen megfelel. Ettől függetlenül megértem a hype-ot, meg látom valamelyest a "forradalmiaságot" benne, mert egy leegyszerűsített op-rendszerrel még az is használni tudja, aki eddig sík hülye volt a számítógépekhez! Valjuk be, nem nekünk, hardcore PC-felhasználóknak készült.
-
BiP
nagyúr
Biztos jól lehet képernyőn is gépelni. Én 5800-n csináltam, olyan közepes. Meg lehet szokni, de az iphone-on biztos könnyebben menne.
Én csak Mlaca azon felvetésére reagáltam, hogy sosem venne olyan telefont, amin nincsenek számgombok.
Pedig azokat pont az érintős ill. a qwerty-s telókról szokták lehagyni, persze néhány kivétel akad.[ Szerkesztve ]
-
bigga
aktív tag
Szerintem egy gyors érintős telón elég jól lehet "gépelni", lehet nem éri utol a normál bill idejét, de ha megtanulod, elég hasonló sebességgel lehet írni - HTC nekem is lassú volt, szoftveresen, most 5800ám van, nincs ilyen gond (hackelt szofttal)..
Amúgy nem rossz ötlet a kombinált érintős bill.-es teló, hiszen nagyobb célközönséget elégít ki a tudása. Mindenki dönthet mit használ.[ Szerkesztve ]
-
saguaro
tag
Jó, hogyha volt nála egy rezisztív telefon, amin konkrétan SZAR GÉPELNI, akkor abból ne vonj már le messzemenő következtetést a kapacitív technológiával rendelkező készülékekre.
Windows Mobile 6+rezisztív kijelző = szar. Meg is bukott.De egy iPhone-on nagyon jól lehet írni, mellégépelés nélkül(hacsak nem hentes az illető, akkora ujjakkal, mint a telefon). Persze nem fél óra nyomkodás után.
1-2 nap alatt megszokja az ember.
Én pl. sose ütök félre rajta.Lehet, hogy Apple sznobnak nézel. Talán így is van. De. Én beismerem, hogy tele van direkt hibával minden termékük(kivéve MacBook Pro, Mac Pro), és rengeteg olyan hibája van, ami idegesít az iPhonenak is.
Viszont nagyon szívesen vennék egy ilyen tabletet.
iPhone-al ugye telefonálok, esetleg zenét hallgatok, netezek, mailt nézek.
Thinkpadet akkor veszem elő, hogyha pl szerződést írok, ki kell tölteni vagy 10 oldalt, utána ki kell nyomtatni, stb.
Ha iPadről lehetne nyomtatni, illetve a cégem programjai futnának rajta, biztos, hogy lecserélném a noteszt.iPad sokkal tovább bírja, sokkal könnyebb rajta egy ügyfélnek megmutatni, nem kell mindig kiforgatni a gépet, beteszem a táskám szélső zsebébe, mert befér, ha nem csak valami apróságot akarok megnézni rajta gyorsan, akkor előveszem a telefon helyett. Notebooknak meg kell hely. Mert nincs az, hogy egyik kezembe táska, másikba notebook, bekapcsolom, beírom a címet, megnézem, stb. Azt le kell tenni valahova, sokkal helyigényesebb.
Abszolút el tudnám képzelni hogy mire használnám.
Arról nem is beszélve, hogy nagyobb, gyorsabb, több program van rá, jobban kidolgozott a kezelőfelülete(ok, nincs benne kamera, de úgyis nálam van akkor, amikor a mobilom is, azzal tudok fényképezni), és ráadásul 100.000ft-al olcsóbb, mint egy Galaxy Tab.Azt például 7"-os kijelzővel maximum levélnehezéknek tudom elképzelni.
Gagyi anyagok, kicsi kijelző(de pont az a méret, amit úgyse tudsz zsebre tenni, de ha meg táskába teszed, 8centivel nagyobb is elfér), telefonálni se lehet vele a megszokott módon, a rendszere itthon erősen korlátozott(nincs fizetős market), ráadásul 100.000-el drágább, mint az alap iPad.
Ok, ha a 3G-s iPadet nézem, akkor 70k-val drágább.
Cserébe mivel kapsz többet? Egy kamerával, meg tudsz vele telefonálni headsettel. -
A cikkben az van, hogy x millió Mobil PC, amiben benne van a netbook is... de azért alatta külön is ott szerepel, viszont a számításokban már úgy tűnik nem. Érdekes.
De ami még érdekesebb, hogy honnan a fenéből jön az, hogy tizedesre pontosan megmondják,mennyi fog fogyni? trendekből? Ugyan... lásd világválság. Minden trendet megvágott az is. Az ilyesmit sima jóslásnak tartom a magam részéről.
-
Én "elsőgenerációs" PC userként gondolok magamra.
Ahogy érzékelem kb. a mostani 30-35(max 40) éveseknél van a "határ".A mostani 20 évesek között is van "átlaguser", bőőőven.
Ők már tudnak kattintani és gépelni is, de az ismereteik megegyeznek az "átlaguserrel".[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
Pedig rommá fogja verni a Netbookokat a Tablet. Aztán a Netbookok megszűnnek helyüket pedig átveszik az ARM/tegra/miegymás alapú smartbookok. És ezt már előre lehetett tudni, mert már a Tegra 1-el is készült prototípus smartbook, csak nem dobták piacra. 3 évig árulták nekünk azt a szart, amiről ők már előre tudták, hogy használhatatlan. De a legszomorúbb, hogy meg is vettük...
Polllen: Ez nem tájolás, terelés.
[ Szerkesztve ]
-
Az átlaguser nem gépel, csak sas technikával (köröz-köröz-lecsap, köröz-köröz-lecsap, köröz-köröz-lecsap).
Múlt héten jött olyan telefon is, hogy "hogy kell @-ot írni?". 2010.Kezdőlapokból(startlap és barátai) kattintásokkal érnek el dolgokat ("húú, valahol itt volt") .
Mi kell a tömegnek: fénykép+videó nézegetés és "tudjon fészbukozni"
(1bites user szintű nethasználat).Amíg tud "kattintani" és van virtuáls bill. addig boldog lesz.
Óriási előnye a tabletnek, hogy nincs bill.Amikor megjelent a netbook, én is örültem, mondom pont ez kell nekem.
Megnéztem:
WTF? Ekkora billentyűzeten gépeljek?
Teljesítményben meg a P2-es időket idézik....
Kell a francnak.(#37) Polllen: Ércsedjól.
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
elég gáz, ha a már rendben, kényelmesen működő, működtethető mobil eszközöket ilyen metélt kezelőfelületű akármik "verik rommá". ez az emberek szegénységi bizonyítványa lenne. az érintőképernyőnek is megvan a maga alkalmazási területe, és sok helyen nagyonis jól jön, de egy kizárólag arra építő pc (tablet), vagy telefon? hát ez gyász..
(sajnos, fényképezőgépekben is kezd elterjedni ez a hülye, ostoba "hype" - nem azt kifogásolom, hogy kiegészítő kezelőszervként becsúszik egy-egy gépbe, hiszen valóban gyoprsabb és kényelmesebb például AF mezőt ujjunkkal kijelölni, mint egy joystickkel bohóckodni, de mint KIZÁRÓLAGOS kezelői felület egyszerűen nem való fényképezőbe)
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
arra akarok kilyukadni, hogy eddig semmi és senki nem tudott meggyőzni a tabletek létjogosultságáról. senki és semmi. (és biztos régimódi vagyok, de egy numerikus billt mellőző mobilTELEFON sem tudja megdobogtatni a szívem. telefonnál szerintem alap a numerikus billentyű. volt htc hd-m, 1 hónap kínlódás után szabadultam meg tőle, mert a virtuális billentyűzet miatt majdnem összetörtem.)
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
de már elnézést, hogyan lehet ezzel netezni, ha nem tudom beírni a weblapok címeit, mert mire a virtuális akármivel bepötyögöm, falhoz vágom az egészet, mert feldühít a 100x-os mellé"gépelés"? NEM jó netezni egy bill+egér kombó nélküli eszköz. filmet lesni meg lehet jóval olcsóbb célhardveren is. este meg vagy a notival dőlök le, vagy nem dőlök le, mert a gyerek dönt le..
-
Polllen
nagyúr
válasz
Angel1981 #21 üzenetére
Én azóta szeretnék tablet PC-t mióta láttam egy sci-fi-ben úgy 15 éve...
Amúgy a példád jó! A 3 hölgy ismerősöd, ha megveszi az ipad-t (csak azért mert megtetszett nekik), pár hónap múlva (amikor már kopik az új varázsa) majd elkezd hiányolni néhány funkciót, amit eddig meg tudott csinálni notebook-n. Pl. webkamerás chatelés...(mondtam egy példát)... És mire ez elkezdené komolyan frusztrálni, ki fog jönni egy új iPad, amiben kapunk néhány új funkciót... (esetleg pont lesz benne front kamera)
Azzal megint el lesznek az emberek egy ideig, stb-stb... (Apple ebben nagyon jó, de más gyártók sem erőltetik túl maguk, hiszen ezzel is el lehet most még adni a kütyüket... a netbook-knál detto a helyzet...)
Erre gondolom én azt, hogy a gyártók alakítják ezt a piacot és nem a tényleges fogyasztói igények. Persze lehetne azt mondani, hogy mindenki igényét nem lehet kielégíteni, de ha eltalálnák az átlagét, jövőre ki venne újat
Ha viszont direkt alá lövik a funkcionalitást, jövőre is mindenki meg fogja venni...
Vagy csak ezt lehet kihozni a jelenlegi technológiával ilyen áron???
Példa: Pár napja láttam egy tesztet egy android tablet-ről (7"), aminek használható vasa van (1Ghz-s cortex), kezel usb bill-t, egeret,van hdmi port rajta, előlapi kamera stb-stb, - gps és gsm modul nincs... (80k) )
A vásárlók racionális döntést hoznak majd a választásnál vagy amellett döntenek amelyiknél nagyobb a cég által keltett hype?
U.I.: A két kérdés csak költői
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Lenne 1 balga kérdésem:
Mikortól hívunk egy sub-notebookot netbooknak ? Vagy fordítva?
Netbook miért nem szimplán low cost subnoti? Egyre okosabbak a netbookok is, mert rájöttek, hogy a mai formájukban használhatatlanok. Viszont akkor a sub-notebook már nem létezik? -
Még mindíg nem látom a tabletek helyét,igaz a netbookok sem az igaziak gyenge hardware és egyáltalán nem olcsó.Marad a notebook
-
hemaka
nagyúr
Számomra mindkettő használhatatlan divattermék.
-
Peter13
senior tag
Dokkolóval nem is lenne rossz. Ezek a gépek nem valami helyett, hanem a meglévő eszközök mellé jelentek meg. Nekem is van asztali gépem, meg egy számomra ideális notebookom. simán el tudom képzelni hogy valaki szívesebben vesz egy normális (!) hardware-el szerelt tabletet ehelyett, amivel este mondjuk ledől netezni a kanapéra. Vagy a vonaton. Vagy mittudomén. Ne gyertek most kérlek azzal hogy ezt egy notebook-al is meg lehet csinálni....persze hogy meg lehet, meg sokkal többet is. Ezek nem kiváltó termékek, annak alkalmatlanok, ezek a meglévő palettát színesítik.
Éppen ezért nem tudok egyetérteni a cikk azon feltevésével, hogy ezek a kütyük kiszorítják majd a notebookokat, meg a netbookokat, meg a macskát a nappaliból...színesitik a palettát, ennyi. Többmindenből lehet válogatni. Az enyhén átszüremlő világuralmi törekvéseket meg a nem kevés mesterségesen generált lelkendezést kezeljük elnéző mosollyal (nekem is kell egy olyan gép amihez egér meg rendes billentyűzet van, sőt még notinak is olyat választottam, amin van numerikus pad) -
BiP
nagyúr
válasz
Cyberpunk #11 üzenetére
Cyberpunk (#11): Ennyi.
Amúgymeg nem csoda, hogy ezt hozták a számok. Most a tablet a trendi, a netbook már unalmas, a noti meg a PC már ósdinak számít. No nem nekem, csak ezt sulykolják.
(ezért találó #5 joachim megjegyzése)És tévedés az, hogy a vásárlók szabják meg az igényeket. A gyártók kitalálnak valamit, amit jól el lehet adni, az emberek meg ráébrednek, hogy ez az, ami kell nekik. Aztán a kezdeti lelkesedés után rájönnek, hogy szép meg jó, de azért a notit mégsem tudja helyettesíteni vele.
(#14) Angel1981: Az, hogy harapna rá a nép, meg hogy valódi igény van rá, szerintem nem ugyanaz.
(#19) cszn
Így van.
(#26) Peter13: Persze, hogy nem helyettesíteni van, mégis a legtöbben úgy képzelik el. (talán az ára miatt). De én nem vagyok hajlandó >100e Ft-ot arra költeni, hogy ledőljek a kanapéra netezni vagy filmezzek a vonaton.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
A hölgyeket, gyerekeket nem érdekli hogy mit tud a gép, lényeg hogy menő, ez nem jelenti sem a notebook sem a PC eltűnését mert kb 1 év és rájönnek hogy semmire sem jó, persze hogy nyomatják a gyártók mert pénzt akarnak csinálni, a szőke nőknek meg mindegy.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Angel1981 #21 üzenetére
Szerintem a hölgyeknek kb. a külseje tetszik. Mert baromi jól néz ki. Alap dolgok nagyon frankón bemutathatóak rajta. Kb mint a TV shop. Csak amikor tényleg használni is szeretné azonnal rájön, hogy értelmetlen. Mert nem lehet úgy használni mint 1 notit. Csak meg kellene kérdezni, hogy mire is használnák ténylegesen. Az első 5 perces "dejó, nyomkodjuk" ismerkedésen kívül. Válasz : őőőő....
-
Angel1981
veterán
Egyébként elfelejtettem egy igencsak közeli példát.
Nemrég itt volt az amerikai "eplb*zi" barátom, és hozott egy IPadet magával.
Ő - bár tagadja - a hype miatt vette meg, ez tény. Azonban megmutatta széles családi körben is, ahol 3 ember használ laptopot. Ketten kapásból rávágták, hogy "De jó! Ilyenre lecserélném a laptopomat!" holott semmit nem tudtak a tabletekről, de még az Apple-ről sem (hölgyek az illetők)! Ergo a hype teljes hiányában ébredt fel az igény bennük, és szerintem a jövőbeli potenciális tabletvásárlók nagy része is ide fog tartozni. Mindazonáltal elismerem, hogy biztos lesznek, akik divatból vesznek!
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Netbook/tablet szerintem olyan mint a ruházatban a "mi a divat idén".
Kb 15 ember kitalálja, hogy idén ez vagy az lesz a divat és a világon mindenki olyat akar majd. Vagyis a trendi társadalom. Persze vannak olyan irányzatok amik gyorsan el is buknak és abban az évben mégsem az lesz a divatos. Ugyanez megy valamilyen szinten a netebook/tabletekkel is, csak nem 1, hanem kb 2-3 évente. Baromi trendi, alapjába véve nem lehet úgy használni mint egy normális notit, de lassan ciki ha nincs ilyen vackod.
Valoszínű mi nem érthetjük mire is jó egy netbook, mikor kb a mobil telefon ugyanazt tudja.Ugyanezért nem tudni mire jó egy tablet sem. Az már formájában is megegyezik egy telefonnal, csak nem tudsz vele telefonálni és még zsebre se tudod rakni.
Szóval én azt jóslom, hogy tabletek kihalnak, mert a mobilok tönkreverik őket lassacskán.
Eleve miért nem veszik bele ebbe a szegmensbe a mobilokat? Többet tudnak mint 1 tablek izé.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
Kizárólag hype-al nem lehet ilyen népszerűvé tenni egy terméket
Ezt ugye te se gondolod komolyan?
Mikor kijött az EEEpc, mindenki tolult vásárolni, mert az neki kell, meg hogy milyen jó. Aztán mikor kipróbálták, koppantak nagyot, mert Flash gyorsítás híján még arra is alkalmatlan, amire kitalálták.
Polllen: Ebből is látszik, hogy a hit a legfontosabb a világban, mert minden csak azon múlik, ki-mit hisz.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
Angel1981 #14 üzenetére
Természetesen ez is lehetséges... Van aki abban hisz, hogy az e-kütyük piacát az igények alakítják én meg abban, hogy a gyártók... (apple-nél maradva... front kamera is csak azért kerül később az ipad-be, mert a felhasználóknak így jó/nincs rás szükségük és nem azért, mert így 2x annyi masinát lehet eladni...
)
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Újabb ipari hulladékgyártás.
Már a netbook sem volt semmire, ahhoz képest jól felfuttatták, ez is biztos menni fog nekik. -
Angel1981
veterán
Nem okoskodni akarok, de az Apple valószínűleg pont azért teremtette meg ezt a termékkategóriát, mert pár évvel ezelőtt végzett egy alapos felmérést, amiből kikövetkeztette, hogy egy ilyen készülékre harapna a jó nép. Ezzel magyarázható az is, hogy most hirtelen ennyien akarnak tablet pc-t csinálni; ők is felismerték a potenciált - bár kicsit elaludtak.
Kizárólag hype-al nem lehet ilyen népszerűvé tenni egy terméket, illetve igen, de akkor az csak rövid ideig tartana - de nagyon nem így néz ki a helyzet. -
Cyberpunk
félisten
Hát én abba a táborba tartozok akiknek egyik ketyere sem kéne. Ha már hordozható gép akkor egy normális 13"-os notebook szerintem
-
luw2win
őstag
Ha most kellene döntenem hogy mit vegyek egy EEEPC-t vagy egy Tabletet akkor utobbinál maradnénk, mivel mind2-t csak netezésre használnám. De mivel többre használom a gépemet ezért egyiket se veszem meg
-
Polllen
nagyúr
Ez azért így nem igaz... Ha az apple nem indít el egy hype-t tablet téren, most is csak egy szűk réteg használná... És ezzel nem az apple-t akarom fényezni, hanem rávilágítani arra, hogy a jelenlegi rendszerben inkább a gyártók generálják az igényeket és magasról lottyantanak arra, hogy neked mi kell... (amúgy erre is jó példa az apple...)
Hogy ne csak off legyen, ha még lesz néhány használható tablet, akkor esélyes.
-
Angel1981
veterán
"A PC-s piac ezen a szinten átalakulóban van, hiszen a méretesebb gépek mellett egyre kelendőbbek a kisebb, alacsony fogyasztású termékek, valamint az LCD-PC-k. Ez annak köszönhető, hogy a gyártók a mobil irányba viszik a fejlesztéseket."
Szerintem inkább a felhasználók szabják meg a fejlesztési irányokat, vagyis a gyártók azért kezdtek el erre menni, mert felismerték, hogy ezen termékekre nagyobb lenne az igény.
Egyébként nagyon hasznos infókat tartalmaz a táblázat!
[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Már látom a következő évben az első filmben amiben lesz egyetem, aki előveszi a laptopját szétröhögik, és ő lesz a looser a tabletesek között. Aztán mindenkinek tablet kell majd, mert a tablet az nagyon menő, ezen kívül milyen jó tulajdonságai vannak?
-
MLaca
őstag
egy olyan rokkant eszköz, melynek egyetlen beviteli felülete a képernyője, soha nem fog egy billentyűvel ellátott gépet helyettesíteni.
-
maláj
addikt
ha ilyen árak maradnak (pl. Tab) akkor nem fogja megverni ...
a 20k-s kínai motyókat most ne vegyük ide -
törölt tag
egy cikken belül van a netbook és a tablet szó, plussz az egyetlen képen almás cuccok vannak... mi lesz itt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A DRAMeXchange elemzése szerint jövőre háromszor annyi táblagép fogy majd, mint idén.
- Új Lenovo Ideapad 5 Pro Ultrabook -35% 14" Bivaly RYZEN 7 6800HS 16/1TB 2,2K Radeon 680M 2GB
- DELL Latitude 7400 - Prémium üzleti / I7-8665U / 16GB / 256GB SSD / 14" FHD Szép állapot, jó akku
- Hp Elitebook 840 G6 - I7 - 8665U - 32GB RAM - 256GB NVME SSD - FHD - Prémium Üzleti laptop eladó
- HP EliteBook 840 G5 -i7 -8550U 16GB RAM- 512GB SSD- Érintőkijelzős Prémium Üzleti laptop eladó
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -40% Ryzen 7 7735U 16/512 2,2K 680M 2GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest