Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Akadnak azért ilyenek... Nem tudom egyébként mekkora méretig okés a netbook.
Nem volt türelmem újabb generációkat várni, képfeldolgozáshoz kellett a jó kijelző és némi kraft, így (rendes) thinpad lett belőle (X120 után), és 12,5" sztem elég kompakt, és a közepes akkuval(ez hátrafelé nem lóg ki, csak lefelé, mintha láb lenne, meg elrakásnál a fogást segítimajd 3 évesen elketyeg 6 órát, a kis akku is tuti tud 3-4et.
Húgom is vékony szubnotit vett, 11,6" 2117U-val - súlyban netbook, gyakorlatilag szubnoti, és árban is a kettő között van, picike akkuval is elmegy 3-4, akár 5 órát is (ez tetszett neki külsőre azok közül amiket már műszakilag leszűrtem neki). Szóval szerencsére ez már létező cucc, végre mindkét gyártónál vannak jó apu-k a szegmensbe. -
MC Pite
veterán
Ennyi szemellenzős embert... Kíváncsi vagy ebből hány százalék gémer, hány százalék saját pénzét költő munkásember.
A nyomorult elmaradott amd miért nem reszeli a procikat... Persze, benchmarkban gondolkodunk. Tudom, nekem egy PhII 550(@4mag)-el csuti kéne hogy legyen, éééreznem kéne hogy ez lassú, használhatatlan fos. Hm. Nem megy.
Notim i5-ös, gyorsabb?[szubnotiba kevés az amd, thinkapdbe főleg; sajna]
Nem, mert az intel képtelen drivert írni. IGP, oh nem. Az tudjuk hogy szar, és mire a boltokra kerül, már letojják, kb ennyi a support.De aki nem csak játszik, esetleg nem kis gépparkot kell managelnie, kiderül hogy khm hát igen, déli hídon szinte minden, főként usb kezelés és ssd-k időnként problémásak (mondjuk a hálózati vezérlőiktől is agyvérzést kapunk sokszor). Érdekes, a sok éves szar amd asztalimon (és párom Llanoján is) az arra képes eszközök kifeszülnek írás/olvasásnál 480Mbiten usb-n. Az i5ös (felső kategóriás!) új notik és asztalik (dell) 30, asztalik 35 megával szenvednek.
Érdekes az utóbbi 3 évben ssd-kkel csak inteles gépekkel volt gondunk. Ugyanazok a meghajtók amik hibázgattak inteles chipseten, amd-sen jól mennek, nincs heti 2× megmagyarázhatatlan kékhalál.És akkor arról megint ne beszéljünk hogy erőben bőven elég lenne ha lenne driver az igp-k használatához (tervező progikhoz is elég lenne) - de driver bugok híján sokszor külön vga-t kell venni. Intel oldalon persze, ez természetes.
Van akiket ezek sokkal jobban foglalkoztatnak mint a benchmarkok, és egy megbízható, egyben lévő rendszer többet számít mint 10% sebesség, amit stopperrel tudnék esetleg kimérni. Mellesleg adott pénzért nem is lassabb, tehát nem tudom mire megy a morgás.
És vannak akik a ... khm, tartalomfogyasztásra alkalmas eszközöket nem tartják akkora becsben, és örülnének ha kicsit használhatóbb rendszerekre is nagyobb alternatíva lenne, erre remek lépés a közös platform.
És bármennyire fáj nekem is, ez a jövő, nem a pc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest