- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
Ízléses darab.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #41 üzenetére
Persze CPU is kell alá, de ez szerintem egyértelmű volt
Itt az idő hogy AMD-re térjÉn talán 4-5évig csak nVidia-s voltam, aztán váltottam AMD-re, hát nem csalódtam benne, és az AMD jobban bejön
-
törölt tag
Na ez egy jó választás lehet átlag embereknek, 2GB Vram már elég Full HD-s játékokhoz. Ha az árát is szépen belövik akkor Best Buy
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Vajon a 7790 profitál-e a 2gb-ból? Az 1gigás gigabyte OC kártya 35k, ami nagyon jól hangzik, de nem tudom érdemesebb lenne-e a 2gigásat. (Bár akkor meg árban már 7850 felé közelítene, és akkor azt érné meg jobban.)
-
WayneGace
őstag
Másik oldalon azt írják, hogy a 128-bit memory interface miatt nem olyan jó, mint amilyennek látszik. 256 bitesel más lenne a helyzet.
Én nem értek hozzá, de gondolom sokat számít, mert sokaknak nem tetszik.
Megmagyarázná nekem valaki pontosan mit is takar ez? Memória elérési sebességet?
-
MZperX75
addikt
Na ez is kellett ,mint egy falat kenyér!
Bár CFX-re jó ha van memória,csak ebből a kártyából venne a f***om 2 db-ot ,ha árban most jobban kijössz egy HD7950-el.
-
Sondi1986
addikt
válasz
daneeeeee #23 üzenetére
Nem a gyártók mondják meg a max órajelet, hanem az AMD hogy 1075MHz a MAX és ott még jól fogyaszt a kártya.
De mielőtt kiadták volna ezt a kártyát már jött a hír hogy meg lesz kötve OC téren a gyártók keze, ne hogy túl közel essen a HD7850-hez.
De hát még így sincs a közelébe!
Na mindegy az AMD az tudja.
Eddig akár hány külföldi tesztet néztem a Catalyst csuszkáját ki tudták vinni maxra.
itt egy teszt hogy fesz emelés nélkül idáig jutottak 3db kártyával: [link] -
daneeeeee
aktív tag
válasz
Sondi1986 #20 üzenetére
Hidd el nem tudja a kártyák 99% azt az órajelet, de ha tudnák is a gyártóknak olyan órajelet kell választaniuk amit a kártyák 100%-a tud (és még így sem mindíg jön össze).
Különben is ez reklámfogás, sokan nem is tuningolnak. Nekik jó lesz ez is (sőt a ref. is) aki meg tuningol az meg úgy is tuningol nem -
Sondi1986
addikt
Nem értem az AMD-t hogy miért köti meg a gyártók kezét. Emiatt nagyon sok tartalék marad a kártyákba, pl. 7790 szerintem a 99% viszi a 1200/1600Mhz-et, +20% fesz mellett.
Nv annyira nem köti meg a gyártók kezét, de viszont nem is lehet annyira tuningolni őket és túl feszelni.
-
Xirtam
veterán
Ez a +50 mhz aztán nagyon sokban hozzájárul a kártya gyorsaságához.
-
Sondi1986
addikt
Ez nem néztem volna ki a Sapphirtól hogy dísz alu bordát tesz a kártya hátuljába.
itt a kép hogy a VRM-ek elől vannak.
-
Remington
őstag
-
A Sapphire HD 7790 2 GB OC Edition a BioShock Infinite című játékot is mellékeli a gyártó.
Mobilról nem tudom megformázni, de oc edition-höz esetlrt, vagy mellé mellékeli a gyártó a játékot
-
Cefet
aktív tag
Jobban örültem volna, ha nem a memóriát duplázzák, hanem az árát felezik...
-
MongolZ
addikt
És az ára sem rossz, főleg kezdésnek. Lassan erre érdemes lesz váltani a 6870-emet
-
Retekegér
MODERÁTOR
Szép lett, a Sapphire amúgy is az egyik kedvencem.
A hátlapi burkolat tényleg annyit dob, vagy csak marketing bullshit?
-
Bálint85
senior tag
egy teszt azért jó lenne róla pl 7850 2gb és 1gb és 7790 1gb kártyával össze vetve
bár két ventisen sokkal jobb lenne a hűtése. talán lesz olyan verzió is.
-
Indy69
aktív tag
Na végre egy pofás 7990 egy venti bőven elég és a 2 giga ram sem hátrány,de az ára majd eldönti
50 k alatt még elmenne.
-
kromatika
veterán
Huhh.De fáj a fogam egy ilyen kártyára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 2 gigabájtos modell gyári tuningot és minőségi hűtést is kapott.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest