A Sapphire is megduplázta a HD 7790 memóriáját

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Gigabyte elsőként adott ki 2 GB memóriával felvértezett Radeon HD 7790-et. Most úgy tűnik, hogy más gyártók sem szeretnének kimaradni ebből, így a Sapphire már be is jelentette a saját megoldását, mely az általunk bemutatott HD 7790 DUAL-X OC nagy tesójának tekinthető.


[+]

Mindezt annak ellenére mondjuk, hogy az új modellen már csak egy légkavaró kapott helyet, de ez nem feltétlenül rossz ómen. A GPU 1 GHz-es referencia értékére 50 MHz-et pakolt a gyártó, így annak maximális órajele 1050 MHz.


[+]

A memória mérete a referenciához mérten nem csak megduplázódott, de az órajele is megnőtt, így chipek effektív 6400 MHz-es órajelen ketyegnek. A kártya hátoldalán található egységek egy fémlap formájában hűtést is kaptak, mely a gyártó állítása szerint 13 °C-kal csökkenti azok hőmérsékletét.


[+]

A sajtófotók alapján a matt fekete NYÁK is alapos átalakításon ment keresztül, mivel a kártya hátuljában található borda a tápellátás módosításáról árulkodik. A hátlap nem változott, így a 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 csatoló mellett most is egy DVI-I és DVI-D port húzódik, valamint a tápellátásról is egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik.


[+]

A Sapphire HD 7790 2 GB OC Edition a BioShock Infinite című játékot is mellékeli a gyártó. Az új jövevény árazásáról egyelőre nincs pontos információ.

Előzmények

Hirdetés