Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• elefant

őstag

válasz #16939776 #5 üzenetére

soha nem ismerték be hivatalosan, de elvileg a kék OLED élettartam problémái miatt bukott meg eddig minden gyártó, aki nem ezt a WRGB vonalat erőltette.

• luckyman

aktív tag

...ezzel szemben kivétel nélül minden teszten SZINTE tökéletesen szerepelnek az LG oledjei.

"... A harmadik módszert az LG dolgozta ki, és
    röviden WRGB, hosszabban White OLED With
    Color Refiner Technology néven illeti. Ennek
    lényege az, hogy az OLED technológia
    segítségével a panel csak és kizárólag fehér
    fényt állít elő, amelyet az alpixelek fölé
    elhelyezett színszűr alakít vörös, zöld illetve
    kék színűre – az egyik alpixel fölé pedig semmi
    nem kerül, az fehér színnel világít, az RGBW
    pixelstruktúra előnyeit (főleg a nagyobb
    maximális fényerőt) kihasználandó. Ennek a
    megoldásnak nemcsak az az előnye, hogy
    teljesen kiküszöböli az alpixelek különböző
    színű fény kibocsátásából adódó, élettartambeli
    eltérések okozta problémát, hanem az is, hogy
    a gyártás során az OLED lényegét adó szerves
    réteg felvitelénél nem kell a különböző színű
    alpixelekkel „vacakolni”; ez egyrészt olcsóbbá
    teszi a gyártást, másrészt lehetővé teszi
    nagyobb méretű panelek rentábilis előállítását
    is...."

Minden bizonnyal ez a technológia az, amire a plazma fanok is megnyalják a tíz ujjukat, csak az ár problémás jelenleg. Ezért jó a Samu megjelenése, akármilyen ciki a legnagyobb konkurens útjára lépni. Kicsit olyan, mint a Sony vhs a betamax után.

• Partz

senior tag

Az élettartamra is jótékony hatással van. Panasonic felől hallottam konkrétan azért nem adtak ki rgb oled tv-ket nagyközönségnek, mert nem szerették volna a vásárlók elégedetlenségét garancia időn belül, a magas előállítási költség mellett. Ebben a méreg drága kategóriában ez megengedhetetlen lett volna a japán gyártónak. A most készülő oled tv projektben már ők is wrgb paneleket használnak. Itt jegyzem meg a Samsung 2013-as full hd rgb oled-jével voltak is garanciális problémák a tengeren túlon, nem csodáltam hogy leálltak a gyártással.
    Ez a színszűrős történet nagyságrendekkel jobb megoldás öregedés tekintetében, már ha csak az lcd-t vesszük alapul. Persze bizonyos időnként utókalibrálás szükséges, de ez az lcd-knél sincs másként. Jelenleg a wrgb panelek élettartama 50.000 óra körül jár, belső információk szerint. Ez az 50%-os fényerőcsökkenést jelenti.
    Betámadásra én is kíváncsi leszek, ugyanis az Lg-nél vannak a technológia szabadalmi jogai. Az adhat reményt, hogy ők is azt nyilatkozták jót tenne a konkurencia, nagy képernyős oled megjelenítőket tekintve.

Új hozzászólás Aktív témák