Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
válasz
Petykemano #18 üzenetére
Igen, sajnos elég alacsony a részesedésük - ez lehet részben ok, de okozat is.
Nem tudom, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás. A Sparc és Power egységek részesedése azért is csökkent, mert az Intel a modernebb gyártástechnológiájával árban, és teljesítményben is konkurálni tudott velük.
Ha ezek is föl tudnának zárkózni gyártástechnológiában, lenne piaci részesedés és szoftveres támogatás is szerintem. Ha nem tudnak, marad a lefelé tartó spirál. -
icp1970
senior tag
válasz
Petykemano #16 üzenetére
Igen igaz,csak hát megdöbbentő,pl az ssd vonalon is,milyen gyors a csíkszélesség csökkenése,gyakran sajnos a tartósság rovására.
-
-
icp1970
senior tag
10 nm?Hihetetlen mennyire felgyorsult a fejlődés ezen a téren.
-
ukornel
aktív tag
válasz
Petykemano #13 üzenetére
Nem tudom.
Mivel az ARMos szervereket az energiahatékonyságuk miatt várják annyira, azt is el tudom képzelni, hogy a mobil SOC-okhoz optimalizált low power eljárás kell hozzájuk.A Qualcomm most éppen nem áll túl jól.
Az ARMos szerverek ígéretes és várva-várt világának eddig kevesebb a (látható) eredménye, mint az áldozata... -
Petykemano
veterán
Javíts, ki, ha tévedek, az arm alapú extrém sok, de gyenge arm magos szerverekhez is kB ugyanaz az optimalizáció kéne, mint egy gpuhoz, nem?
Egyébként sokáig azt hittem, hogy a qualcomm fogja szerverpiaci és konzumer piacokon is megszorongatni az intel tökeit, de úgy tűnik, vagy csak később jön, vagy csak hype volt az arm alapú szerver. Érdekes, hogy amekkorát hibáztak, annyira nem felkapott téma.
-
ukornel
aktív tag
válasz
Petykemano #10 üzenetére
Így van, nem csak a GPUkról van szó, hanem általában a nagy teljesítménye tervezett csipekről.
Kb fél éve én is keseregtem ezen egy sort -
ukornel
aktív tag
válasz
Petykemano #8 üzenetére
A cikk azt írja, "valószínűsíthetően csak egy rendszerchipekre optimalizált" node lesz.
Viszont a TSMC, sőt, ha jól emlékszem, az UMC is nagyon veri a tamtamot, hogy fejlesztik a 10nm-es eljárást.
Valaki csak lát majd piacot a GPU-kban is. -
Petykemano
veterán
-
ukornel
aktív tag
Ejha!
Úgy tűnik, nem nagyon hagyják, hogy még egyszer előforduljon, hogy az Intel gyártástechnológiával vágjon az ARM elé az ultramobil szegmensben. -
Kékes525
félisten
Hol a fizikai határ? Állandóan átlépik azt, amit már régebben annak mondtak.
-
pohár
félisten
válasz
Petykemano #1 üzenetére
nézz bele egy S6/S6 Edge-be
-
zzola
titán
Kíváncsi vagyok, mennyi selejtet termelnek majd...
-
Athos981
csendes tag
ez valóban 10 nm vagy csak marketing ?
-
Petykemano
veterán
még 14nm-es lapkát se láttam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új FinFET tranzisztorokat használó technológián a kísérleti gyártás még idén megkezdődik.
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Amatőr csillagászat
- Eredeti játékok OFF topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Külpolitika
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest