Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flugi
tag
nem is tudom. A használt optikákat az ember adja-veszi, tehát csak az értékállóság számít. A képfeldolgozás már a vázban van, és ha a szenzor az optikához van benne illesztve, akkor feleslegesen tennél mögé jobbat - a szolgáltatás meg már feldolgozás függő. Szerintem ez értékálló lehet.
A fő problémája a platformnak az, hogy nincsenek 3rd party gyártók, így nincs választék. Arra a négy optikára meg nem épít senki semmit.
Ha élettartam alatt azt érted, hogy a dolgok elromlanak, akkor a mai optikák is elromlanak, annyi bennük az elektronika
-
BEE
addikt
Elvileg igen.
De a magyar fizetések gyakorlatában nagyon nem.
Hol tudunk mi megfizetni minden egyes jobb optikával egybeépített jobb szenzort is ?
Ha meg annyira ócsíttyák hogy meg tudnánk venni, akkor ott tuti hogy nem
beszélhetnénk jobb minőségről.
Nem is beszélve a fejlesztésről, hiszen a jobb optikáknak az élettartama
sokszorosa az elektronikai elemekének, vázcserével megújul a szenzor,
de a meglévő optikák tovább használhatóak.
Itt együtt mennek a kukába.
Felhasználói szemmel tehát mindenképpen gazdaságosabbak a mai megoldások.
Mind a tükrös, mind a kompakt vonalon.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
flugi
tag
szerintem kifejezetten hálás lenne a terület akkor, ha nagyobb lenne körülötte a nyüzsgés:
- olcsó megoldásra lehetőség: egy olcsó zoom mögé kis felbontású szenzor elég
- elvi szenzorméret függetlenség, portréhoz nagy szenzor, teléhez kis szenzor
- elvi szenzor-lencse távolság függetlenség: kiváló makróképességet lehetne kihozni ebből.nem tudom mennyire nyílt szabvány ez az egész, de akár egy sigma is beszállhatna, fovea szenzorral
-
BEE
addikt
A csökkentett méretű gépek ( azért nem tükörnélkülit írok, mert a tükrös
gépeknek sem a legfőbb jellemzőjük a tükör, akár ki is vehetik belőlük )
még jó darabig nem fogják felváltani a tükrösöket, mégha szépen szakítanak is
a piacukból.
Tehát a Pentax legkönnyebb fejlesztési útja még mindig ez lehet,
nem feltétlen kell új rendszer, bár tényleg jól jönne.
Ráadásul a Pentax esetében csak azt látom reálisnak, ha az új gép
a régi obikat használja. Vagyis csak gépet kellene fejleszteni.A Q micsodáról meg majd úgyis kiderül egyszer hogy mi a bánat akart lenni.
BEE
-
Alexios
veterán
válasz Darkness1 #15 üzenetére
Lényegében ezt mondom én is, hogy nem a Canon/Nikonnal kell konkurálni, legalábbis nem úgy, hogy kb. ugyanazt nyújtja, hiába jó gép a K-r az egyszerű fotós nem azt fogja venni mert nem hallott még a márkáról, a haladóknak meg talán kevés, a K-5 meg sok.
BEE: nem feltétlenül kell dslr, ha megjelennének a tükörnélküliek piacán valami ütős aps-c cuccal nagyot tudnának szakítani szerintem, csak nem az ilyen pentax q szintű dolgokat kéne erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
Nem a márkával van itt a baj, hanem a tulajdonosi szándékkal.
Már az eredeti tulajoknak sem állt igazán érdekében a fejlődés, max
csak a szintentartás, a Hoya meg eleve nem a fotó részleget akarta.
Ha a Ricoh úgy dönt hogy a saját neve nem cseng jól a dslr piacon,
de ott is nyomulnának, akkor van jövője a Pentaxnak.
Egyébként lófütty...BEE
-
Darkness1
aktív tag
A Pentax a haladó amatőr fotósok körében a legnépszerűbb, ez a réteg összességében elég nagy ahhoz is, hogy üzletmenetet alapozzanak rá. Ehhez az ő igényeiknek megfelelő rendszert kell kínálni és - kvázi - elfelejteni a többieket. És persze el kell juttatni a termékeket hozzájuk és támogatást kell biztosítani. Ennyi lenne a feladat. Ezt a Hoya sosem akarta felvállalni, ezért tart ott a Pentax részleg, ahol most van.
Egyébként hasonló taktikát alkalmaz a Leica is, sikeresen, megvan a felhasználói táboruk és őket tartják szem előtt.
No stress, no work Today!
-
Alexios
veterán
Hát igen, az a baj, hogy jelenleg olyan gépeket gyárt a Pentax amik nem rosszak, de nem is nagyon tűnnek ki a tömegből, míg ha folytatták volna a k200d vonalát azzal azért kitűnhettek volna. Vagy ott van pl. a K-5 ami nem rossz szintén, csak pl. belerakhattak volna egy kihajtható kijelzőt, és máris kiemelkedőbb lenne a kategóriájában. Azzal amit most csinálnak nem hinném hogy ki fognak tudni törni, elég csak megnézni a Pentax Q-t, el nem tudom képzelni, hogy ki fogja azt venni, és amíg ilyen gépeket fognak csinálni szerintem csak a lejtmenetet fogják folytatni. Legtöbb ember bemegy a boltba, ott van egy nagyjából ugyanolyan tudású Canon/Nikon és egy Pentax, valószínűleg az előbbieket fogja venni a nevük miatt, kivéve ha tud valami olyat a kissebb gyártó ami csábító a vevőnek és a nagyobbak nem tudják.
-
Darkness1
aktív tag
Kiderül. Most bizonytalannak látszik a rendszer jövője, bár a hivatalos közleményben fogadkoznak, hogy felfuttatják a részleget. Csak, sajna, ez nem csak elhatározás kérdése, más is kell hozzá.
Azt azért nem bánom, hogy nincs már meg a Pentax rendszerem.
[ Szerkesztve ]
-
Darkness1
aktív tag
Szerintem a Pentax név mindenképp meg fog maradni, ha másképp nem, hát egy márkanév formájában, ld. Voigtländer.
Az az Asahi, ami ismert volt régen a filmes világban, már amúgy is a múlté, ez tény, de a maradványok még túlélhetik ezt is, ha az új tulajdonosnál megfelelőképp irányítják.
-
Sza_Sa
senior tag
Legyen igazad. Nem vagyok Pentaxos, de az első dslr élményem hozzájuk köthető. Az első tükrös meg egy Zenit volt, amit valamikor a rendszerváltás utáni években vettem meg az összegyűjtött zsebpénzből. Visszatérve a Pentaxra, remélem hogy nem történik vele az mint a Minoltával. Sajnos az látszódik hogy a piac mindenhol a nagy multicégek irányítása alá kerül, és lassan minden szegmens két-három szereplőssé válik. A kisebb cégek meg mennek a süllyesztőbe. Így tűnnek el patinás nevek a múlt ködébe veszve Sajnos ezt a jelen globális gazdasági bizonytalanság is erősen gyorsítja.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Watchdog
aktív tag
-
BEE
addikt
A nagy kérdés csupán csak az, hogy eladták-e azt az optikagyártó
üzemet, vagy ennek hiányától ilyen alacsony a vételár ?
Logikusan feltételezhető, hogy a Pentax egy üzemben csiszolta a lencséket,
amiből aztán a különféle termékeket gyártották. Ha ezt a Hoya megtartotta
akkor a Pentaxnak annyi.BEE
-
Alexios
veterán
hát azért mondjuk így egy pentax q után én azt mondom nem olyan nagy baj, ha esetleg más irányba viszik el a céget. De szerintem az is hozzájárul ahhoz, hogy az alsó kategóriában ahol azért a legtöbb gépet adják(dslr-ről beszélek most) se nagyon mutattak olyan nagy dolgokat, simán hiba volt szerintem, hogy a k200d irányát nem folytatták, hanem lebutítva vitték tovább, egy 600D illetve egy D3100 ellen sokkal jobban ki lehetne tűnni egy státusz lcd-vel, időjárásálló vázzal, stb.
[ Szerkesztve ]
-
suraki
tag
Az optikák miatt ne féltsd a Pentaxot, hiszen éppen onnan indultak és máig abban a legjobbak. Lásd a gyógyászati piacon most is nagyon jól muzsikálnak az optikai termékeikkel...azt nem is adja el a Hoya.
Sajnos azelőtt, hogy a Hoya megvette öket, már kezdődött a lejtmenete a márkának. Évről évre szépen morzsolódtak le a konkurenciához képest.
Ráadásul szemmel láthatóan a Hoya sem tudott (vagy akart) mit kezdeni velük.
Én a Ricohban jobban bízok. Egy jól prosperáló, megfontolt cég. Akik nagyon ügyesen találják meg a piaci réseket és célirányos innovációkkal érik el a sikereiket. Nem mellékesen gyártottak már néhány kult fényképezőt is történetük során.
Szóval sokkal bizakodobb vagyok mint eddig mind a Pentax, mind pedig a Ricoh fényképészeti ágát illetően.[ Szerkesztve ]
-
Watchdog
aktív tag
Most hogy mondjam ezentúl a kenonra, hogy "fénymásoló"??!
-
nagyúr
Bakker! Gombokért vették. Annyit a telek megér...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Sza_Sa
senior tag
Kiváncsian várom hogy mi sül ki belőle. Legfőképp az aggaszt hogy ki fog ezek után normális gyári objektíveket fejleszteni, mert ugye a Hoya kiszáll a Pentax mögül, és jó lencsét faragni nem mindenki tud. Nem akarom temetni a márkát, de nem hinném hogy mostantól fog megindulni az innovációs úthenger (sajnos). Lehet hogy lassú leépülésnek leszünk a tanui?
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Cybershot DSC-F717 full spektrum / infravörös fotózásra is alkalmas retro digitális kamera
- Pentacon Macro szett gyűjteményből
- Pentacon 4/300mm M42 objektív gyűjteményből
- Sony 12-24mm f/4 G FE újszerű zoom objektív SEL1224G 12-24 4 F4
- Sony GM 85mm f/1.4 FE újszerű fix objektív SEL85F14GM 85 1.4 85/1.4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest