- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
-
And01
aktív tag
Eredetileg zen+ nem is volt, csak zen2 zen3
de mivel a zen2 eredetileg 7nm-en jönne ami késik,
jön még egy 14-12nm processzor, arról hiteles infót még nem
láttam hogy ez már a zen2 lapka vagy valami köztes megoldás,
Bár ipc növekedés mindenképp lesz (szerintem) bár kérdés mekkora. -
Cathulhu
addikt
Engem az érdekelne igazán amin a forráscikknél is megy a találgatás, hogy vajon egy csatornás DDR4 mellett futott a teszt, mert akkor pláne impresszív az eredmény
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
DraXoN
addikt
Érdekes, ha a cikkben levő értékeket (plusz teljesítmény, kevesebb fogyasztás) egyszerre tudja, akkor igen jó termék lehet a végeredmény... de továbbra is szerintem a memória lesz a szűk keresztmetszet
...
Ha utóbbit valahogy megoldanák akkor akár lehetne középkategóriás APU-kat csinálni (már ha volna annak piaci esélye)... anélkül esélytelen ...További fura dolog, a cikk későbbi részén van egy táblázat ami 2 dolog miatt is érdekes:
sorrend szerint a cikk témájánál maradva:
1. Gray Hawk, ami már a Raven Ridge utóda lesz.. a cikkben levő táblázat szerint marad 14nm-en de már a vega helyett a navi lesz benne (utóbbi érthető lehet.. bár jövőre még nem csak egy vega refresh jön?)
2. a jövőre jövő 12nm-es Pinnacle Ridge ..amihez Zen2-t írnak mint architektúrát ... akkor az most nem Zen+ vagy Zen refresh lesz? ... vagy annyira jó lesz, hogy már úgy érzik kiérdemli majd a Zen2 nevet? ...... kíváncsi leszek mi lesz még itt. ...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
Tyű ha! Mostantól nem kutyatej, hanem pitypang!
azert nemegeszen, ez a mGpu ize dx12 alatt elvileg megy radeon - geforce parossal is.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
antikomcsi
veterán
Szuper!
A Crosshair VI Hero tulajok örülhetnek!
(#34) hokuszpk
Tyű ha! Mostantól nem kutyatej, hanem pitypang! Milyen tudatlanok ezek a fórumozók, te jó ég!
-
hokuszpk
nagyúr
latom Ludast olvastok szaksajto helyett.
nincs mar CF, mGpu van.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
Azt látni hogy a többség "intel-elven, intel-é fejlődő" processzort vár, AMD felirattal elég kétségbeejtő.
Ez fejlődést/változást hozna-e hosszútávon?!
-
Jester01
veterán
Szoftverfejlesztő szemmel csak gratulálni tudok az AMD-nek hogy egy ilyen jelentős változtatást a legkisebb verziószámmal jelöl
Mondjuk mit is várjak ha amúgy a 4 szám se elég nekik mert 1.0.0.6B verziókkal szórakoznak.
Jester
-
Cathulhu
addikt
Lattad te milyen feszultsegeket oszt az XFR? Most nem 1-1 tizedmasodperces csodarol beszelek, hanem tartos 4.0 GHz-rol.
Igen, es? Gondold vegig akkor mirol is beszelunk. Nitrogennel meg megy 5.5-t is a Ryzen, akkor mostantol tekintsuk azt realisnak?
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
XplodR
csendes tag
Vajon mekkora előrelépés lesz a bristol ridge apukhoz képest? Nem azt mondom hogy egy a12-9800-al ne lehetne komolyabb grafikát futtatni, de ha jó lesz a raven akkor lehet hogy a bristol fél évet sem lesz nálam
Ugye cpu oldalon garantált az előrelépés a zen miatt de az igp vega lesz nem? -
wsanyi
aktív tag
A hivatalos nyilatkozatok szerint nem nyúltak a magokhoz, csak a memóriavezérlőhöz és a cache-hez. Ha ez így igaz, akkor kb. 10% órajelnövelés várható.
Ezt egy korábbira írom: 4 GHz a nagyon teteje?
A Threadripper akár 4,2 GHz-en is képes menni die-onként 2-2 magon gyári xfr-rel.
Intel 5 GHz-en? Melyik? A gyári 4,7 GHz 1 magra vonatkozik, 2 esetén 4,6, 3 esetén 4,5 ... 6 esetén 4,3 GHz. Fel lehet húzni, de oda már nagyon erős hűtés kell, és széttekeri a villanyórát. Tehát működik, de nem reális, nem életszerű.
Februárban jelenik meg az új stepping, amely még nem a 2. gen ryzen, 12 nanom-en gyártott chip.
Coffee lake jónak tűnik, de ilyen velejéig korrupt céget sajnos nem tudok támogatni.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
Cathulhu
addikt
nincs ebben semmi uj, csak a neve lett 12. En nem vagyok ennyire optimista mint a tobbseg, realisan 3.5-3.6-ot varok also orajelnek es 4.2-t a csucsnak, 4.4-es XFR-rel.
-
joysefke
veterán
A ZEN 4.0 Ghz-e nagyon elmarad a konkurencia majd 5GHz-től, szerintem teljesen reális, hogy csak a gyártástechnológia csiszolásával azonos IPC mellett hoznak +10% órajelet (4.0GHz ---> 4.4GHz).
Én ezt elég konzervatívnak érzem, és az intel órajelelőnyét elnézve "hasonló kaliberű" gyártástechnológia mellett simán kell ennyi legyen a ZEN-ben.
+10% csak órajelből első körben szerintem reális
utána
+5% csak IPC ből ugyszintén, tekintve hogy új az architektúra, nyilván vannak még "alacsonyan lógó gyümölcsök" melyeket kevés munkával le lehet szüretelni.
Na a kérdés az, hogy ezek után (+10%+5%) is lesz-e előrelépés vagy csak az intel féle helyben topogás (Haswell-Skylake-Kaby Lake)
-
De a 4 már nagyon a vége a ryzeneknek, abból nem lesz varázsütésre 4.4.
A mostani sorozatot a 14nm LPP FinFET node limitálja, amit eredetileg is csak 4 GHz felső limitre tervezett a Samsung. Egyszerűen a gyártástechnológia nem képes többre, ha AMD-nél beleszakadnak, akkor sem. Az új 12nm LP-nél magasabb órajelekre terveznek már.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
Cathulhu
addikt
Ez egy nagyon bátor számolás, mivel a +10% sehol sem a max órajelhez képest szokott lenni, hanem azt szokták olyankor megadni, ahol a legjobb a perf/W arány, az meg azt hiszem 3.2 körül van Ryzennel. De a 4 már nagyon a vége a ryzeneknek, abból nem lesz varázsütésre 4.4.
-
hokuszpk
nagyúr
nincs ezzel problema, en is megvettem az r7-1700 -at, asszem egy ideig eleg lesz.
viszont pl. csaladban karacsonyra lesz uj gep ajandekba, ha tutti infok vannak, akkor meg tudja beszelni az emberfia, hogy csusztassuk egy picit, mert az vagy anyagilag vagy teljesitmenyben sokkal jobb lesz.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Televan74
nagyúr
A várakozások mindig magasak.Tesztekig gyanakvónak kell maradni.Bizakodni lehet addig is és rózsafüzérrel a kézben imádkozni.
Raven Ridge árára és teljesítményére leszek kíváncsi.APU -m már volt,6700 és 7850K személyében. Egy szekrény PC -t szívesen építenék vele.
Mindenbe beleugatok!!!
-
AusWolf
őstag
Szerintem nem érdemes várni semmire, a bizonytalanra meg főleg. Én is megvettem a Kaby Lake-et három hónappal a Coffee Lake megjelenése előtt, mert éppen akkor kellett. Majd akkor váltok megint, ha szükséges lesz.
Arról nem is beszélve, hogy ahogy nézem, AMD-nél sokkal jobb a következő szériák és refreshek támogatottsága, mint Intelnél.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
hokuszpk
nagyúr
ah. szoval _talalgatas_.
es meg az is a zen2 - zen3 -ra vonatkozik, nem a refreshre.
ezektol szoktak elszallni a varakozasok, pedig azt nem kell keszpenznek venni, reszemrol maradok a 0% varakozasnal, legfeljebb kellemes csalodas er.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
http://wccftech.com/amd-zen-2-zen-3-7nm-cpu-architecture-details/
májusi találgatás.
schawo:
+10% órajel +5% IPC-vel kombinálva elég jelentős lépés lenne, és sok AM4 tulajt is meggyőzne egy ZEN1 -> ZEN1+/2 váltásról.[ Szerkesztve ]
-
And01
aktív tag
-
nbg
senior tag
Mobil vonalon a HP listazott mar egy Envy-t Ryzen 5 2500 U-val, de sok minden konkretum nem derult meg ki egyelore - sajnos.
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
hokuszpk
nagyúr
a glofo bejelentesbol lehet tippelni, azt irtak kb. +10% performance, amibol az jon ki, hogy 4 Ghz x 1.1 = 4.4 Ghz korul lehet az uj procik teteje. arrol viszont egyaltalan nincs info, hogy 1:1 -ben viszik at, vagy ipc noveles is jatszik.
-
Tyrel
őstag
A Ryzen utódokról van infó?
Azt tudom hogy ígértek egy "14nm+"-t idén év végére, de ez ugye leköltözött 12nm-re és talán jövő év elején jön? Jön?... És ezt hívják Ryzen 2-nek, vagy az már megint egy másik fejlesztés lesz?
Igazán a mostani Ryzen szériát az alacsony órajelei miatt nem tartom Coffee Lake riválisnak, viszont ha a gyártástechnológián tudnának annyit csiszolni hogy ezek a Ryzenek is 4 - 4,5 GHz között menjenek gyárilag az már nagyon vonzó lenne.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
F34R
nagyúr
Remelem igy lesz a Zen2-vel is es akkor behuzok egy lapot hamarosan
-
AusWolf
őstag
Példát vehetne erről az Intel, ahol lassan már minden egyes processzorhoz más alaplap és chipset kell.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Z_A_P
addikt
Remek, johetnenek a hivatalos speckok is az uj APU-krol.
OK
-
Crytek
nagyúr
Eljöhetne már a min MX150 tudású IGP erejű korszak...Nem mondom hogy a HD620asokkal nem lehet el el játszogatni de MX150be azért van power
Next PC Upgrade: 2022
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az 1.0.0.7-es verzió átalakítja a BIOS alapstruktúráját, hogy könnyebb legyen beépíteni a Pinnacle Ridge támogatását is.
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD A8-5600K Quad Core FM2 processzor
- ÚJ, OEM, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Ryzen 7 7800 x3d , 2027.11.11 ig garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest