- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Szerintem ha a kényelem a lényeg akkor nem kérdés a konzol, de pl nekem az exkluzívokon kívül más nem szólna mellette, főleg úgy, hogy a sok játékot kb dobhatom ki ha jön egy tényleges generációváltás, én meg egy játékkal rengeteg ideig elvagyok és Steam-en vagy a többi kliensben nem bukom őket, de egyébként jó a konzol csak emberfüggő az egész.
-
cyberkind
félisten
Kár, hogy sokaknak az nem adatik meg, hogy kipróbálják a teljes átállást hosszabb időre, és ha tetszik akkor a konzol mellett marad az illető, ha meg nem akkor visszamegy a PC-re, én így tettem, sokkal tisztább azóta a kép és nálam a PS4 itt van, igaz csak exkluzívokra, mert ami van PC-re az ott nekem jobb.
-
TCr
veterán
"...a PC-s társaim sötétségben tartottak addig."
Tökéletesen egyetértek, de meggyőzni már senkit nem akarok semmiről.
Nem látják, hogy mi ellen vitatkoznak, haverokra és elb*szott, szélsőséges összehasonlító Youtube videókra támaszkodnak a saját lelkük megnyugtatása (nyugton tartása) érdekében.
Tudom, mert régen én is ilyen voltam. -
Kicsimix
őstag
* Egy hasonló vitát folytattam igazi PC-s hitvallásból kedves konzolos barátommal amit te is próbálsz mások torkán letolni. Aztán egy szép szombati napon összeültünk nálam és ugyan azon a szép drága fhd tv-n néztük mit is tudunk mutatni egymásnak. Szóval így sikerült 2 nap alatt kijátszanunk a játékot és akkor jöttem rá, hogy a PC-s társaim sötétségben tartottak addig. Vagy tényleg fingjuk sincs miről vitáznak. Az álláspontom azóta az hiába van kurvajó vga-m egy nagy nulla ami érkezik rá.Ellentétben az Uncharted 4 szintű játékkal ami 110e ft-os konzolon áll leejtős vizuállal fut és még PC után is azt kérdezgeted végig bamm+ ez hooogy?? A 30 fps téma is vicc már de abba bele sem megyek.
-
Dilikutya
félisten
-
TCr
veterán
Néhány észrevétel, mert nagyon úgy tűnik, hogy a PS4-es (pontosítok: jelenlegi konzolgenerációs) ismereteid azon alapulnak, hogy a haverjaid haverjai már láttak olyat...
"Konzolon a multitasking fjúcsörnek számít"
Nem igaz.
"Kifogok egy steam sale-t vagy akciót origin-en"
Csak egy példa a sok közül: volt már PS4-re 1800 Ft a Tomb Raider a Store-on.
(De alapvetően tényleg drágábbak a játékok, a miértjén viszont el lehet gondolkodni, lásd következő mondat)"(akik meg torrenteznek ugye pláne olcsón ússzák meg)"
Komolyan pozitívumként hozod fel, hogy lehet rá lopni a játékokat?
"Battlefield szerverek pc-n 64slot-osak."
PS4-en is.
(#85) MeszesKPT: nem én hoztam fel példának, gondolom láttad, hogy válaszként írtam.
-
Dilikutya
félisten
Az a GTX680 az én CPU-ba integrált IGP-mből kiindulva nagyon szépen fogja vinni a Battlefield 1-et 1920*1080 felbontásban ha nem is ultra, de gyanús, hogy high beállításokkal. Ha eltekintünk a tényleg nagyon gány portoktól, a többség azért még bőven elmegy pár éves csúcskártyákon. Még az új Deus Ex-re is 40-50 fps-t írnak high beállításokkal.
-
Tuttu
csendes tag
Szerintem kinek mi... én soha nem térek konzolra!
PC-n ALT+TAB aztán lekapok egy mod-ot vagy hallgatok zenét közbe. Konzolon a multitasking fjúcsörnek számítA teljesítményt és árat ne is feszegessük mert PC olcsóbb szerintem.
Xbox live meg psndurva lehúzás, aminek van előnye, de...
Ha neten akarok játszani akkor a szolgáltatónak fizetek nem a sony-nak meg a MCS-nak!!!! Kifogok egy steam sale-t vagy akciót origin-en és a játékok áráról ne is vitatkozzunk.... (akik meg torrenteznek ugye pláne olcsón ússzák meg)
Teljesítmény? 8magvas FX professzorom van egy 280x-el. Teljesen jó még a DX12-vel is! Konzol grafikát hozza több fps-el és olyan felbontáson amit akarok!!! Nem 900p meg stb... FPS game csak egérrel! Battlefield szerverek pc-n 64slot-osak. Kormányból jobb a választék pc-re. Most, hogy itt van 2 Forza PC-re már tényleg jobb!25K egy SSD mert nem szeretem a töltőképernyőket... meg aztán sorolhatnám...... nekem PC 4 ever!
-
h-yle
addikt
2013 végén kb. 200k-ból vettél egy jobb (játék) teljesítményű gépet (hasraütésre i3-i5, 8GB RAM, r9 280 stb.) mint amilyen a PS4 volt.
Az a gép ma is gép. Nem lett rosszabb a teljesítménye, de nyilván nem fog ultrán elmenni rajta a legújabb AAA játék. Ahogy a PS4-en sem. Viszont még mindig jobb lesz mint a PS4, tehát vagy szebb lesz a grafikád,vagy nagyobb a felbontásod, vagy több FPS-ed, attól függően, ki mit preferál.
Most, 135k-ért vehetsz bele egy 1070-et éééés láss csodát, megint lesz egy jobb (játék) géped mint a PS4.
Régi i3-i5 meg a 8GB RAM elég neki. Nyilván lenne 15-30%-al több FPS-ed egy jobb CPU-val és több Rammal, de így is bővel 60 FPS fölött lehet játszani maxon FullHD-ban, vagy 60 körül maxon 1440p-ben.A PS4 PRO szintet pedig, meglévő 3-4 éves PC mellett, egy 970-el meg lehet ugorni. Ez boltban 80-85k, használtan 65.
Nem értem azokat a kommenteket akik arról beszélnek, milyen szar a PC-t fejleszteni. Nem kell, senki se kötelez rá, ugyan úgy fut rajta minden mint eddig, ha pedig kevés a mint eddig, akkor veszel új vasat. Viszont adott konzol generációban ha megveszed a konzollal egyenértékű, vagy annál kicsit erősebb vasat a generáció elején, akkor azt röhögve tudod használni a végén is, kb. konzol szintű grafikával.
Viszont van egy, sokszor olcsóbb utad, amivel konzol fölé tudd tornázni a vizuális megjelenítést. És akkor a használt piac miatt olcsóbb HW-el még nem is számoltam, az minusz 10-20% garival.
Én 60 FPS-el nyomom most az Overwatch-ot egy 6870-en, FullHD low-on, mediumon se esik be az FPS 40 alá, Shadow of Mordort is azzal toltam végig.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Runner_fxr #51 üzenetére
"Egy PS4-et azért el tudnék képzelni a PC mellé, mert vannak játékok amiket kipróbálnék rajta, de egy PC-t biztos nem cserélnék le a PS4 javára."
Én is most akarok egy jó, de nem aránytalanul drága gamer PC-t fejleszteni (i5-6500 + RX470), mellé meg majd jöhet egy olcsó "fat" PS4, amin az exkluzívokat végig lehet tolni, azoknál legalább nincsenek teljesítmény gondok. Lecsökkenő felbontás és/vagy framerate gondok általában a multiplatformokkal szoktak lenni, de ezeket már egy nem túl drága PC is elviszi elég szépen.
-
keIdor
titán
Hát, azért az a GTX-680 ma már nagyon kompromisszumos. Vannak videók a YouTube-on, az idei játékokkal Medium fölé nem igen lehet menni vele, egy mezei PS4-ből jobb látványt kihoznak.
Vagy lehet játszani egérrel a 30fps mellett, akinek úgy megy a célzás, meg nem zavarja a darabos játék, annak biztos elég.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tigerclaw #70 üzenetére
Az MS a SONY a Nintendo nem a konzolokból él, hanem a játékokból! Ezért nem tették és nem is fogják megtenni, még ha technikailag kivitelezhető lenne is.
Az a bevétel sokkal nagyobb mint amit a konzoleladásokon keresnek (sőt, van mikor buknak ugye) és a PC-s játék bevételnél is sokkal több aminek privilégiumát nem adnák fel a játékosok kedvéért.
(#72) Kicsimix: kimagasló hsz.
-
D.Va
őstag
Látom én is hogy nem ez lesz a legjobb legszebb GT de nem is ez érdekel hanem a bajnokság része, ami eléggé odaver így a FIA-val karöltve...
Természetesen "ős PC-sként" (de szép) ezerrel nyomom az említett játékokat, elsősorban Assetto-t, Dirt Rally-t, Project Cars-t, Richard Burns-t, LFS-t, GT Legends-t..., de sok mást is..., PL Street Drift Japan...
/
Illetve a WRC 5-öt de azt csak az e-sport világbajnokság miatt... Pont tegnap jutottam tovább a középdöntőbe, ha ott is tovább jutok majd akkor a Red Bull küldi a repülőjegyt és irány a VB ami a Wales Rally GB futamon lesz majd az igazi pilóták között... Remélem kijutok... Igazából hiába arcade game, nagyon nehéz, és a top playerek ellen nagyon sok felkészülés és gyakorlás kell, elég egy hiba és wellhelloo, de tegnap szerencsére 2. helyen jutottam tovább
/ -
Tigerclaw
nagyúr
Próbáltam már a konzolok felé fordulni, de nem ment. Legközelebb csak akkor teszem meg, ha dual bootos konzolt dob piacra valamelyik cég, vagyis egyszerre konzol és PC is. Ez csak döntés kérdése, mert technikai akadálya nincs. A Sony ezt könnyen megtehetné mindenféle aggály nélkül, mert nincs már kötödése a PC-k felé. Csodálkozok, hogy ezt még nem tették meg. A tervezett számok többszörösét adnák el ezzel.
-
Dilikutya
félisten
Te jól felültél a marketingnek, miközben minimális különbségek voltak az egyes i7 processzorok között. Csak magadat okolhatod, hogy két kézzel lapátoltad bele a pénzt. Kb. az i7-2600K/GTX780 párossal sem lennél sokkal hátrább. Ez nem a platformok hibája, te csináltál baromságot. 3 év múlva a konzolt is lehet cserélni, mint ahogy most is, aki 4K-ra vágyik. Meg már az életciklus kezdetén sem hozták a PC-k grafikai szintjét. Azóta lehet, hogy a fejlesztők kiismerni a gépet, de még mindig nem nyújtja ugyanazt.
PC-n sem túl bonyolult a telepítés... pláne, ha digitálisan vásárolsz. -
szasanyi
félisten
És teszi mindezt úgy, hogy a PS4 ~125W-ot fogyaszt!
Cobra652: nekem nem tudsz olyat mutatni amit még nem láttam (például nézd meg a jelenlegi konfigomat ami 16 év alatt nem az első ilyen kategóriájú) viszont én nagyon ajánlom az U4 végigjátszását amitől másképp látod az egészt.
-
Cs1csó
titán
Nekem tetszene a "konzol" elgondolás - de pont a hiányosságok miatt maradok pc-s játékos:
amivel bajom van:
- stratégiai játékokhoz kell bill + egér ez nincs konzolra
- ha egy régebbi címmel akarok játszani akkor az nem fog futni - mostanában vannak kezdeményezések a visszafele kompatibilitásra de nem tudom hol tart a dolog és mennyi játékot érint stb.AMENNYIBEN EZEKET MEGOLDANÁK +
- és fixen 5 évente kelle csak venni egy újat - kb. max 150 ezerért akkor azt mondom átállnék, annak tudatában is hogy csak eredeti játékkal lehet csak játszaniMOST hol tartun?
- adott konzolra készített játékoknál is van fps probléma - alacsony
- most már ezzel a pro verzióval ott tartunk hogy 2-3 évente kellene újat venni ?Furcsa módon a konzol nagyot csapott anno a pc piacra de most a hardver gyártók játékfejlesztők agresszivitása - kapzsisága - miatt/ellenére a pc-s gamer tábor stabil - nem túl széles réteg de stabil ellenben ezek miatt most a konzolokon nagy a nyomás.
Szerintem pont emiatt feloldhatatlan a helyzet. -
szasanyi
félisten
Te vagy ezeket nem próbáltad, vagy az U4-et de téves az elképzelésed. Közelítik valóban, ha 500k-s PC-d van, és maximális grafikával tudod tolni úgy, hogy folyamatos kép (kicsivel 60 alatti FPS) van.
csicso82: ez nem áll érdekükben úgy nem is fogják megtenni.
Én az előző PS3 játékaimat (36db
) szaréhugyé' tudtam csak eladni a PS4-re váltáskor. MS Xbox ebből a szempontból jobb, ezt el kell ismerni.
-
Gengi
senior tag
5 éve tértem át konzol-ra. Túlságosan Casual játékos lettem és nem érzem szükségét, hogy másra visszatérjek. Nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget a SONY felkínálja és ha úgy döntök akkor egy picit még jobb minőségben gamelhetek
, mindezt úgy hogy nem vagyok rákényszerítve igazából semmilyen eszközzel a cserére. (Pl.: Kompatibilitás stb...)
-
David75
őstag
Ezzel a proval nálam végképp elásta magát a sony pedig a konzolaikon nőttem fel de ez a sok parasztvakítás, a felskálázás, a játékkínálat drasztikus romlása. Ha belegondolok mi volt ps2-n akkor borzasztó szánalmas a mai kínálat. Számomra az uncharted is egy lerágott csont, az első hármat végig vittem de már a háromnál azt éreztem, hogy ugyan azt viszem végig harmadszorra. Nincs kedvem a hosszú töltögetésekhez se, pc-n minden játékom ssd-n van. Drágább persze de ez akkor 1440p 80-90 fps ultrán és g-sync-el.
-
törölt tag
Már én is "csak játszani" akarok, amire a konzol is elég és olcsóbb is, egyszerűbb is lenne...
De a gyerekkoromban játszott pc-s játékok nem futnak rajta 300 fps-el, és nem futkos tőlük a hátamon a hideg, más az érzés.
Erre használt áron egy ~120-150K-s konfig is elég Fhd-ban, ott a bill+egér, amivel én lehetek a leggyorsabb. Ugye kinek-mi okoz extázistIgen, öreg vagyok már a céltalan játékhoz, kell a jó élmény.
-
D.Va
őstag
Engem nem izgat se a PS4 se a PS4 PRO sem az hogy mi van benne, csak az hogy mi jön ki rá. Sose volt PS-em semmilyen (csak PSP-m), PC-s vagyok 20 éve, de most itt lesz az ideje hogy beruházzak végre egy PS4-re mert régóta piszkál a Gran Turismo.... de most hogy ilyen bajnokság lesz az egész próbát kell tenni, nincs mese, amint kijön a GT Sport, veszem azonnal...
Na meg mellé egy Uncharted 1-2-3-4 + Last Of Us kombót...Ennyi elég is, köszönöm... Persze ha lennének ezek PC-re...
Az viszont elég siralmas hogy a PS4 mellé le kell cserélnem a G27-et is mert a csíra SONY nem akarja támogatni direkt a régi hardvereket... Így már elég húzós beruházás lesz...És amúgy sem tetszik az új Logitech kormány azzal a sok szines gombbal a közepén (ami engem inkább zavar mint hasznos...) olyan mint egy bazári kínai vacak... siralmas...
-
szasanyi
félisten
Nem is ezzel van gond, hanem azzal, hogy a konzol így (legalább részben) elveszíti a nagy előnyét a PC-hez képest. Ti. eddig úgy volt, hogy ~5 évig (vagy tovább) tartott az életciklus és a támogatás (beleértve a legújabb játékokat is) amik a gép egyre jobb kihasználási fokának, és az optimalizálás magasabb szintjének köszönhetően egyre jobbak lettek. Ezen túl pedig 3 évente kell cserélni konzolt... ahhoz mindenképp, hogy a drága játékokat ne az előző verzión is futó de gyengébb minőségben játszhass. Azt kell mondjam, ezzel a húzással eléggé közelít a GamerPC-s mizériához...
Ráadásul úgy látom a HA-n nézelődve, hogy a drágább PC hardvereket még mindig könnyebb cserélni (eladni) mint konzolt. Megjegyzem nekem is van PS4-es (is) de nem szándékozom eladni féláron, hogy közel 150k-ért vehessek PRO-t mert a SONY üzletmenetének jót tesz. Inkább ösztönöznék a játékfejlesztőket, hogy a legtöbb játék U4 szintű munka legyen és megspórolnának pár évet, nekünk egy újabb (részben fölösleges) kiadást. -
JanR
addikt
-
JanR
addikt
válasz
Runner_fxr #51 üzenetére
Persze, teljesen egyetértek veled. Nincs két egyforma ember
Vannak megrendíthetetlen konzol fanok és ugyan ilyenek PC-s oldalon, erre írtam, hogy sosem lesz igazság. Csupán leírtam, hogy engem meggyőzött és kész.
-
Azért a 30 és 60 között zongorázni lehet a különbségen, de elfogadom, hogy van akit ez nem zavar. Viszont rengeteg embert meg igen. Egyébként Fullhd 60fps-hez nem kell feltétlen a legkomolyabb PC, persze azért erős hardver kell. Nekem is volt X360-as, pont az említett 30fps miatt nem szerettem meg igazán.
Most a kontrolleres fps-től tekintsünk el, van mindkét oldalon probléma. Én úgy látom, hogy egyik sem jobb a másiknál, csak van ami az egyik szempontból jobb van ami meg a másik szempontból. Számomra egy konzol nem tud alternatíva lenni. Ahhoz stabil 60fps kéne, illetve bill és egér támogatás. Ilyet meg a konzol egyelőre nem tud, egyik sem. PC-vel is szívok azért, mert bár a legtöbb helyen stabilak az fps-ek, azért előfordulnak indokolatlan fps zuhanások és mikro laggok, de megoldást szerencsére mindenre lehet találni.
Egy PS4-et azért el tudnék képzelni a PC mellé, mert vannak játékok amiket kipróbálnék rajta, de egy PC-t biztos nem cserélnék le a PS4 javára. -
JanR
addikt
Nálam az FPS nem mérvadó. 10+ évig CoDoztam, elég is volt belőle egy életre
Autós/mászkálós játékokhoz pedig számomra ideálisabb a PS. Volt x360-m, azt a részét élveztem a legjobban. Csak még volt benne annyi fanatizmus, hogy újabb PC, újabb tuning eredmény, újabb kinézet, újabb vga, mára ez kihalt belőlem. Marad a konzol játékra. -
_drk
addikt
De a Pro mellett mi a létjogosultsága a slimnek? 20-30k és sokkal erősebb vas ami ha nem is most de 1-2 év múlva úgy is kijön a különbség.
Hagyjuk már ezt a masterrace-es sületlenséget! Igen ha rááldozol 500 ezret tuti sokkal jobb lesz mint ps-en.
Ha meg csak 100-200-at akkor olyan lesz mint ps-en, csak GOW meg Uncharted nélkül, de pc-nek van a legtöbb egyedije... pl filmnézésEgy i5, majd 2-3 évente cserélt 50-60k-s videokártya kártya, régit elad 20-ért már csak 30-40k. Ha vmi elbaszódik egy alkatrést csere, ps elbaszódik veheted az egészet. A vissza kompatibilitásról nem is beszélve. (bár win10-ről nem hallok jókat)
-
TCr
veterán
Csak azok nem tudják elképzelni az FPS játékot konzolon, akik túlságosan hozzászoktak a bill+egér kombóhoz és nem nyitottak az újra, nem akarják (nem érdekli őket) megtanulni, vagy hallották valamelyik kispajtásuktól.
10 éve el nem tudtam volna képzelni, hogy konzolom legyen, megingathatatlan "kő-PC-s" voltam. Változnak az idők.
Azóta aktívan játszo(tta)m az FPS-t az összes eddigi konzolomon, néhány COD, az összes BF (anno PC-n is!!!), Battlefront, a mostani free-weekend Overwatch-ot is nagyon élveztem.
Evidens, hogy sokkal pontosabb a PC-s kombó a DualShock4-nél, na de a multiban az ellenfelek is DS4-gyel tolják... -
Kicsimix
őstag
válasz
Runner_fxr #21 üzenetére
Megoldódik a probléma.
Nov közepétől elérhető. Itthon Dec ha jól láttam. -
JanR
addikt
Nem játszom FPS-t, így nálam nem annyira fontos a bill. + egér kombó.
(#32) wednesday: Ahogy leírtam az elején is, "felnőttem", nem annyira érdekel már a kinézet, szín és hasonlóságok. Leülök, játszok, ennyi.
(#34) Picco: Az, hogy generáció váltáskor lecseréltem az aktuális processzorom, 10-20 ezer forintomba került 1,5 évente. Akár tekinthetjük is egy PSN Plus előfizetésnek. Semmivel nem lennék előrébb, ha 2-3 évente cserélnék, mert akkor annyival többet kéne rá költeni. Relatív, hogy "kivel van a baj".
Kezd egy kicsit nonszensz lenni, hogy ha valakinek nem telik TOP gépre, akkor a fórumon megkapja, hogy miért akar fullhd-ba 60 fps-l játszani. Ha meg (esetemben), nem a pénz és a gép számít, akkor minek költök ennyit gépre. MINDENKI MÁS. Miért kell azt megmagyaráznom, hogy ennyit költöttem gépre? Meggyőzött a PS4 Pro, eladom/eladtam a nagy gépem és innentől konzolon játszok, mert ez a cél.
(#35) tecsu: Tökéletes élmény? Kinek mi jelent tökéletes élményt? Szeretem a Mariot, az eredetit. Egy sz*r telefonon elfut már, még is tökéletes élményt nyújt. Engem nem érdekel, hogy most 30, vagy 60 fps-l megy a játék, vagy a háttérben egy szekrény pixeles, fusson, élvezzem.
(#37) TCr: +1. Mivel én most váltok konzolra, azért lesz a Pro verzió.
-
nkmedve
őstag
Szerintem azért nem érti senki a lényeget, mert egy teljesen értelmetlen fejlesztési pályát mutattál példaként és ezzel teljesen aláásod az érvet miszerint PC-t fejleszteni sokkal drágább mint konzolt venni.
Egy első generációs i5 vagy i7 is bőven elég még ma is játékokra. Én is egy OC-s i5-öt használok már több mint 5 éve, mindenre elég. Mellette több évig egy GTX 560Ti volt ami legtöbb játékot vitte FullHD-ben, egy ideje egy GTX970 van amit ugyancsak tervezek jónéhány évig használni semmi más nem volt cserélve a gépben évek óta (és valószinűleg a PS5-ig kiszolgál a mostani rendszer).
Ahogy már más is irta, nem árt a számitásokba bevenni a különböző előfizetéseket és a játékok árát is, és máris más a leányzó fekvése. Mindent figyelemve véve nem lesz a konzol olyan sokkal olcsóbb hosszú távon, főleg ha figyelembe vesszük azt is hogy mostár jóval rövidebb lett egy konzol életciklusa (PS4 -> PS4 Pro).Nekem semmi bajom a konzolokkal, mindenki azon játszik amin akar (nálam a kontroller felejtős FPS-ek, TPS-ek és RTS-ek miatt) csak az anyagi ráforditásnál ne ferditsünk, mert manapság már nincs olyan különbség a konzolok javára mint ezelőtt mondjuk 10 évvel amikor egy PC teljesen elavult 1-2 év alatt.
-
Srácok!
Az való igaz, hogy 1* kell csak megvenni a 90-100k HUF-os VGA-t, aztán az elég 2-3 évig, és utána aprón eladva csak a különbözetet kell kifizetni az új kártyáért... de ha neki a konzol életérzés jön be, és van is rá pénze, akkor miért ne?(#37) TCr
Igen, ez is egy szempont - nem kell figyelni a teljesítménykorlátra.
Bár az UbiSoft címeknél volt ebből probléma, ha jól emlékszem... -
TCr
veterán
Egyébként jó azt látni, hogy egy ilyen cikkben végre nem marja egymást a két tábor.
Én is amiatt váltottam anno (illetve az már csak hab volt a tortán), mert megvettem valami aktuális közép-felső kategóriás VGA-t 80e Ft-ért, majd az egyébként még bőven jó gépemen a Colin McRae DIRT olyan laza 15-20 fps-sel futott, közepes beállítások mellett. Sírni tudtam volna.
Megnéztem egy X360 YT gameplay-t, hát gyönyörűséges volt, stabil 30 fps-sel.
Abban a pillanatban döntöttem el, hogy elég volt a PC-zésből, öregnek éreztem már magam bohócnak, A PC ment, az X360 jött. Majd később a PS3. Jelenleg meg PS4.
A grafikab*ziságból is kinőttem, csak játszani akarok és élvezni azt.A PS4 Pro-t meg telibe lesz*rom, aki most vesz PS4-et, az vegye csak azt, de én tuti nem cserélek.
Számomra nincs értelme. -
törölt tag
Most akkor a C64 jobb, vagy a Plus4???
-
tecsu
addikt
Ennyi erővel választhatnád csak az NV videókarikat vagy az AMD-t, és ugyanígy hátradőlhetnél, mert az eredmény kb. ugyanaz. Egyik sem ad tökéletes élményt.
Vagy PC-n mindig azt kerested sűrűn váltogatva a hardvert, konzolon meg nem érdekel?El tudom képzelni, hogy a Sony (és a Microsoft is) nem csak a cikkben említett módon harcol a PC-s játékpiac ellen, hanem a fejlesztőkkel kötött megállapodásokkal is (illetve még ahogy tud), nem annyira tisztességes alapon.
Természetesen a PS4 Pro akár ma sem válthat ki egy erősebb PC-t játékok terén, dehát ez is csak részletkérdés...
Az is érdekes, hogy az emberek már annyira hozzászoktak a termékcseréhez, a gyors ciklusokhoz, hogy már konzol esetén is elfogadják az efféle lépéseket, míg mondjuk a PS2 idején ezt nehéz lett volna lenyomni a torkukon. -
Picco
addikt
majdnem mindenkinek ez a lenyeg jott le, lehet nem veluk van a baj hanem(ha nehez is elismerni, foleg a penzhalom miatt amit majdhogynem teljesen foloslegesen locsoltal ra) szerintem csunyan meg lettel tevesztve a marketing gepezet altal es ha helyette 2/3 evente vettel volna egy csucs kartyat akkor boven FHD folott is jatszhatnal stabil 60fps-el. ezzel a mondandod nagy reszet megtorpedoztad sajat magadnak.
a masfel eves proci tamogatas alatt gozom sincs mit ertesz, kifejted legyszives!?
2009-es xeon duruzsol a konfigomba, semmi bajom vele, egyedul a The Technomancer nem indult el, annak bezavart a ket fizikai CPU meglete)
(semmifele banto szandekom nincs ezzel a hsz-el, ez csak egy velemeny) -
TCr
veterán
"...a multiplatform címek tekintetében van egy pont minden generációban, ahol a PC elhúz a grafika szempontjából."
Na pont itt b*szta el a $ony ezt a generációt, már a megjelenéskor elmaradott volt "a PC-hez" képest.
(Egy PS4 tulaj) -
wednesday
őstag
Nem bántásnak szánom, mert a pénzeddel még azt is csinálsz, amit akarsz, mindenféle rejtett gúny nélkül mondom. GDP is nő, nincs ezzel baj.
Csak ezen meglepődtem, így tényleg 3-4 konzol árát elköltöd az évek alatt. Ezt lehet a konzolnál is ugyanúgy. Először a sima, legyen fehér, aztán fekete, aztán a slim, aztán a Pro stb.
-
Zanik
addikt
Én másfél éve vettem PS4-et, előtte csak PC-m volt. Nem bántam meg.
Viszont én megtartottam a PC-m is. Mivel nem minden engem érdeklő játék jön ki konzolra, meg az FPS-eket inkább továbbra is PC-n játszom. A többi multiplatform játékot viszont inkább konzolon!
Valószínűleg a mostani PS4-emet is le fogom majd cserélni egy PS4 Pro-ra, bár nem rögtön megjelenéskor. -
zorrokalap
tag
En is probaltam ezt az utat de nem eri meg(PC-rol laptop-konzolra valtani). A konzol mar nem az a ami az elozo gen volt, fel napig upgradel meg restartol meg tolt, installalni kell a gameket, tetu lassan tolti be oket stb. Es nem olcso mert a jatekok nagyon dragak ra es nem is nagyon esik az aruk, raadasul a felhozatal is gyenge. A szuper optimalizalos temahoz meg annyit hogy Gran Turismo: kesz se lesz a gen vegeig, a legtobben a high level apit hasznaljak. Az egyetlen tiszta elony a kozos memoria a VGA-val. A kanape huszaros szoveg meg kamu mer a PC-t is ugyanugy radugod a TV-re es mivel az alap a konzol(mindent onnan portolnak) minden tamogatja direktbe a gamepadokat.
-
Ha belefér a keretben, akkor hajrá!
Úgy értettem, hogy azért a kis játékért nem veszek +1 gépet (+PSN előfizu+játékok), hanem csak egy 40-50k-s VGA-t, azt is apróról, 2 évre, majd ugyanott eladva.Ja és PC-n több az exkluzív cím, amit tolok/fogok tolni: Blizzard címek, Dawn of War 3,
-
-
kalimist
aktív tag
However, a trio of the Sony first party efforts looked seriously impressive: Horizon Zero Dawn, Days Gone and Infamous First Light. All use the same cutting-edge upscaling technique. Previously we've talked about the 4x4 checkerboard process, where a 2x2 pixel block is extrapolated out into a 4x4 equivalent - next-gen upscaling, if you like. It allows developers to construct a 2160p 4K framebuffer from half the pixels - a much closer fit for the Pro's GPU prowess.
Ennyit a natív 4k-ról. Next-gen upscaler!
-
Ez mind szép és jó, de kontrollerrel fps-t játszani még mindig nem ugyan az mint bill-el és egérrel.
Persze meg lehet szokni, de ugyan olyan akkor sem lesz. Az esetleges fps zuhanásokkal sem tudsz mit kezdeni, csak elfogadni. PC-n ezekre mind lehet megoldást találni. Vagy szoftveresen, vagy hardveresen. -
ceripapa
aktív tag
Sztem nem rossz dolog egy ráncfelfarrás a konzolokon :].
Nekem is 3770k -m van és nincs nagyon értelme váltani XD, én addig fogom használni amíg a lap meg nem murdel mellette. Vga terén is tavaly októberben váltottam 3 éves gtx 660 -ról r9 380-ra. Még így se volt sokba kb 40k-ba került a 380. Sztem ez nem sok pénz , persze
aki ennyire tudja költeni a pénzt XD annak megértem, hogy pénzkidobás
,de ha dolgozni is kell akkor a rendes gép nem árt , bár lassan van már olyan noti amiért elgondolkoznék a cserén, de igazából nem hordanám akkor meg olcsóbb az asztali :].
-
Szokásos bullshit ha valamit kétszer akarnak eladni.
-
tomba
tag
3770K-ról tényleg nem sok értelme volt váltogatnod, alaplapokkal ramokkal együtt persze. Játékon belüli - de még egyéb szoftverek esetében - teljesítménynövekedés elhanyagolható (10-15%), max IGPben erősödtek az intel cpu-k, de az meg dedikált kártya mellett lényegtelen. 1080p-re pedig 290x is elég erős volt, mindenesetre eddig csak a VGA-t kellett volna cserélned.
Az egyetlen dolog, ami nagyon vonzóvá teszi a konzolt az exkluzívok. A GoW és a Horizon elég meggyőzőek tudnak lenni... -
Televan74
nagyúr
Érdekes a cím. Szerintem igaz is,csak más szemszögből.A PS4 kiadása idején már tudták hogy hosszabb távra gyenge lesz a gép.Ezzel nemsokára követik a PC ipart.
És ha 1,5 év múlva a Volta/Navi dobbant még egyet?Akkor kiadják a PS4pro pluszt,vagy csavarnak egyet a dolgon és jön a PS5?Tudom még mindig olcsóbb mint egy highend videokártya,de ez akkor is kib@szás lenne.
1,5 évenkénti konzol csere.Lenne ám anyázás. "Virítsd A Lóvét! Virítóm!" -
MeszesKPT
őstag
Akkor most szoftverből mégsem lehet mindent megoldani? Lehet, hogy a PS4 már az indulásakor sem volt elég erős?
Itt mindig azt olvastam, hogy az alacsony szintű elérés miatt kétszer annyit tudnak kihozni konzolon az adott hardverből. Ezek szerint a PS4 csak fele olyan gyors volt, mint egy 'gamer PC'. Most megint felzárkózik, cserébe konzolon is lehet 3 évente fejleszteni innentől. Szép új világ.
De legalább valakinek vastagra lesz tömve a zsebe. [link]
-
törölt tag
"A vállalat szerint a korábbi generáció, illetve generációk adatait vizsgálva, az adott gép életciklusának közepén mindig volt egy visszaesés az eladások tekintetében, ugyanis a játékosok egy része mindig elkezdett visszatérni PC-re."
Nem az szokott a mantra lenni, hogy a HC réteg milyen vékony, meg hogy aki a csúcsra vágyik az amúgy is PC-t vesz?
Nyilván nem látok bele a számokba, amik alapján a fent idézett állítást teszik, de nem lehet hogy azért esik vissza a ciklus felénél a kereslet, mert telítődik a piac?(#2) sTERNI: Miért kéne sűrűbben cserélni?
(#1) JanR: Én még kis pöcsös koromban a konzolokat a sátán találmányának tartottam, aztán nyertem egy X360-at. Eszembe nem jutna újra PC-t fejleszteni. Meg nyilván kinőttem abból, hogy érdekeljenek a platform háborúk
-
Cassi
őstag
Attól függ, mit számítasz bele az árba. Kíváncsi vagyok, hogy Magyarországon a Pro-vásárlók hány százalékának lesz a vásárláskor 4K-s TV-je. Csodálkoznék, ha elérné az 5%-ot. Ha a maximumot akarod, akkor HDR10-es TV kell, ami most kb. 350e Ft-tól indul.
Ezzel az a bökkenő, hogy a Pro új funkcióinak kétharmada kiesik, ha nincs 4K-s TV-d, akkor ugyanis csak a javított grafika marad 1080p-ben, ráadásul jellemzően csak új játékoknál. Így már nem olyan jó üzlet az a 60+ ezer forint, amibe az upgrade kerül. Új vásárlóknak mindenképpen megéri a Pro, de ők kevesebben lesznek, mint az upgrade-elők.
-
Gilberto
aktív tag
Nem kell évente új VGA. A proci is jó darabig kiszolgálja az embert. Nem vártam 4K-t, viszont 1080p/60 fps, szerintem nem olyan nagy elvárás. De már azt sem tudják biztosítani. Egy felöl a jatékfejlesztök hibája, másfelöl meg a Sonyé is. És egyébként is minden jel arra utal, hogy a konzolok ciklusa is böven meg fog rövidülni. És már korántsem fog úgy kinézni a szitu, mint ahogy volt az X360 - PS3 esetében. Égyébként pontosan azért vettem konzolt, hogy ne azon kelljen gondolkoznom, hogy mikor, mit kell cserélni. De ez a a teória is megdölni látszik. És perpill még a pro sem elég semmire, persze Full HD-n biztos lesz változás, bár már abban sem vagyok biztos a híreket olvasva. Aztán két év múlva megint jön egy jobb és így tovább. A fejlesztökre meg kívancsi leszek, hogy mennyire fogják magukat tartani a megállapodáshoz. A gond az, hogy nagyon kérdöjeles lett ez az egész. Gyakorlatilag sok ismeretlenes egyenletté vált a konzolszekció.
Csak magamat tudom idézni.
-
JanR
addikt
Nem elévülést írtam és nem az anyagiakra panaszkodtam, nem is értem neked miért ez jött le.
Azért is jegyeztem meg a végén, hogy a személyes véleményemet írtam le.Egész idáig majdhogynem két kézzel lapátoltam a PC-be a lóvét (i7 2600k -> 3770K -> 4770K -> 6700, AMD 290X -> gtx 780, gtx 980, stb.). Mire mentem vele? Állt fél millám egy PC-be és játszottam fullhd-ba. Nincs ezzel semmi gond, de ehhez nem kell nekem ilyen gép. Ez megint olyan, hogy "vegyél használd cuccokat és 150-ből van egy PC-d, amivel tudsz játszani is". Erre ezt válaszolom: "veszek 70-ből egy használt PS-t és tudok játszani". Soha nem lesz igazság a kettő között. Felnőttem ez van. Nem kell atomerőmű már, nem akarok tuningolni, nem kell "e-pénisz", nem akarom, hogy top pc-m legyen - kikapcsolódni akarok, arra pedig számomra jobb választás a konzol. Nem tud meggyőzni senki és én sem akarok meggyőzni senkit. Ahogy írtam, leülök az ágyba, fotelba, székre, a se**emre, akárhova és agyatlanul bambulok előre és játszok.
(#9) AxBattler: Laptop már évek óta van a PC mellé, így nekem ez a dolog megoldott. Jól látod, pont az idő miatt döntöttem így, hogy konzol lesz a "nagyPC" helyett. Nem kell összeszerelni, telepítgetni, beállítani stb., maximálisan játékra szánom azt a kis szabadidőmet
-
Korrekt. Talán én is megléptem volna már korábban is, de visszatart pár dolog:
- éves PSN/XLive előfizetés;
- kb. 1.5* drágább játékok, ráadásul lassabban csökken az áruk, kevesebb a bundli;
- így is kell mellé 1 mini HTPC + 1 dolgozós gép/notebook + 1 hordozós eszköz (subnoti, Wintablet);
- egyre kevesebb játékra fordítható idő.
Ezek mellett nem éri meg fenntartani még egy konzolt is, bár az online megvásárolható Arcade/Retro/Remake játékok továbbra is eléggé vonzóak.A hírhez:
Frankó. Elképzelem a kispénzű régiók játékosainak arcát... -
cyberkind
félisten
3 évente upgrade, és ezzel egy tényleges gen simán tartható 9 évig (ha nem tovább), nekem nem tetszik ez egész mert eddig 1 játék volt ami ki is használta és meg is fogta a PS4-et, az meg az Uncharted 4 3 év alatt, ez meg édeskevés, nem új gép kéne vagy ha igen előbb olyan exkluzívok amik a 360/PS3-a érában megvoltak és most meg nincsenek, nekem továbbra is untig elég a sima PS4 exkluzívoknak PC mellé.
-
Shing
őstag
De mit kell támogatni egy procin? O: Egy 5 éves i5 2500k OC mire nem elég? 1,5 évente miért kellene videokártyát cserélni ha mondjuk neked elég egy konzolos grafikai szint? Egy 4 éves HD7870-7950 miért nem elég, drágának tartottad anno? Azt megértem... Csak fura ilyen 1-2 éveket olvasni, én a 6-7 éves hardvereimmel próbáltam ki a BF1-t, medium-high, 1280x720 grafikában jól futott.
Persze ez megint személyes igény, ha FullHD-t akarnék akkor jöhet az új hardver/konzol. Csak azt azért ne mondjuk már, hogy egy hardver 1,5 év alatt elavul...
-
Crytek
nagyúr
Az a baj ,hogy totál más a két dolog felépítése (pc és a konzoloké).A konzol egy "kerek egész" a fejlesztő leül elé és mindenét ki tudja használni az utolsó kondenzátorig. Mert nem lesz ami gátolja. Nincs 256 ezer milliárd féle konfig amire fejleszteni kell, hogy elinduljon az adott játék.
PC-re meg ugye költjük a konzol árának a többszörösét azt nagyítóval keresni a különbséget.Én lennék a legboldogabb ha pc-re is jönnének brutál grafikás exklúziv cuccok amik pl ONLY GTX 1080-on futna de kinézzen valahogy. Mert marha vicces ,hogy egy integrált szarból "ugyanazt" kihozzák mint pc-re a 300 ezres VGA-ból.
Egy szempontból jobb a pc számomra. Kevesebb a vásárló és nagyon hamar elértéktelenednek ezáltal a játékok és fillérekért lehet tömni a steam állományunkat.
Ó azok a régi szép idők amikor a cégek pc-n a grafika császárságért versengtek... de ez valahol a 2007-es Crysisal el is haltMondjuk nem csoda ,pc-re nem érdemes csúcs game-et fejleszteni nem éri meg
-
Def26
félisten
Simán meg lesz a 20 millió.
Sony nagyon eltalálta a jelen generációt.
-
vader108
tag
Teljesen érthető és elfogadható a válaszod.
Bennem is ez játszódott le. Nekem is tetszetős jelenleg ez a konzol, sőt meglepett a nyitóára is 135e ft. Kicsit többre vártam korábban. (150-160e között)
Egyre több olyan cím jön ki Sonynál amin játszani szeretnék. Horizon már E3 alatt is megtetszett, sőt a készülő Pókember játékban is bízom. Uncharted 4 pedig egy kötelező darab, az új God of War-al együtt
-
sTERNI
senior tag
A mókás az, hogy sok konzolos azzal érvel, hogy míg egy erős PC megépítéséhez sok pénz szükséges, Ő csak megveszi a pár száz dolláros kütyüt és játszik.. de a trendek szerint most már nekik is sűrűbben kellene cserélgetni, hogy tudják tartani a lépést.. akkor pedig már nem nagyon állja meg a helyét a fenti érv.
-
JanR
addikt
Tudom, hogy most van egy kis vita a PC-s tábor és a konzolosok között, de akkor is leírom. Engem meggyőzött a PS4 Pro, egyet biztosan beszerzek.
Egész idáig PC-s voltam, de meguntam, hogy 1,5 évente VGA-t és procit cseréltem. Tudom lehetne ódákat zengeni, hogy miért nem inkább egy erősebb videókártyát veszek és a PC-n mennyivel több dolgot lehet csinálni, de akkor is, tényleg, meguntam. Elég volt abból, hogy az intel 1,5 évig támogat egy procit, az egyik játék nv kártyán fut jól, a másik amd kártyán fut jól és emiatt az egyikkel van ilyen effekt, a másikkal nincs olyan effekt. Számomra sokkal egyszerűbb megoldás a konzol. Leülök a TV elé és játszom, minden másra ott a laptop (meg a mastercard), hogy a PC-t helyettesítsem. Nem akarok vitát kirobbantani, a személyes véleményemet írtam le ezzel kapcsolatban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony már eleve úgy vágott neki ennek a generációnak, hogy lesz egy erősebb verziója is az eredeti gépnek.
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest