Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
80hun
addikt
Most portréobikról beszélgetünk amik nem épp gyorsan mozgó témákra valók hanem portrézni.
Egy modell nem fog neked ficánkolni szerintem.A jó minőség érdekébe meg nem iso1000-en és iso 1600-on fotózod a modelt hanem alapon. Gondolom én.
Tehát NX1 iso100
Oly e-m1 iso200 már itt 1FÉ visszajött[ Szerkesztve ]
-
-
80hun
addikt
A 85/1.4 az 2/3-ad FE-kell jobb csak a 75/1.8-nál.
Sorrend tudtommal :1-1,4-2-2,8-4-5,6-8-11-16-22-32
Esetleg az ekv. DOF-ra gondolsz.?
Egyébként a samsung 85/1.4 még rekeszelve is roszabbúl teljesít mint a oly 75/1.8 nyitva.
Ettől függetlenül biztos jó obi.De ha összehasonlítod az oly 75/1.8 inkább zeiss 55/1.8 kategória minőségre és képalkotásra
[ Szerkesztve ]
-
sideburns
aktív tag
-
sideburns
aktív tag
válasz Mercutio_ #68 üzenetére
"a pro zoom és a 85-ös batár nagy, azt tényleg gombokert kéne adniuk, mert drágán ott a Pana 12-35/2.8 eés z oOlympus75/1.8 ami fele olyan súlyú"
Azért kellene olcsóbbnak lenniük a Samsung obiknak, mert másfélszer akkora szenzorra rajzolnak és fényerősebbek (és ezért értelemszerűen nagyok és nehezebbek)?
A Fujifilm fényerős 16-55-je még pár grammal nehezebb is, pedig még OIS sincs benne. APS-C-re ez ennyi, kész. -
Victoryus94
őstag
válasz Mercutio_ #78 üzenetére
Csak 2-n voltam. Még kezdő vagyok úgymond. Vagy videósként, vagy másodfotósként mentem.
Unokabátyám DSLR fan, barátnőm is fotós, ő is Canon fan. Nehéz volt nekik megemészteni a Samsungot, de azt elismerték hogy videóba nyerő. Canonnal összevetve ijesztő a különbség (videóban: 750d, 60d).Múltkor mint videó mentem, MILC állványról, a DSLR meg kézből ugye. (ismerősnek, kevés pénzből, a fotó volt a lényeg). De egyébként szupi kis videó lett, jobb mint amiket a youtuben látok "profi esküvői videó" címszó alatt. De idegeneknek még nem mernék ilyen munkát elvállalni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Victoryus94 #72 üzenetére
Tegyük hozzá, nem a kispénzű magyar piac (volt) a célcsoport... Az se nagy truváj, hogy a kitobit ha egy fényerős fixre cseréljük kinyílik a világ
Egyébként mennyi esküvőt fotóztál/videóztál már?
madgie: Erre írtam, hogy ha gombokért szórnák ki
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz Victoryus94 #76 üzenetére
Egy kamerával szinten senki nem dolgozik már, esküvőn sem (sőt). Többnél meg össze lehet hangolni, mikor ki hol mit vesz fel. Worst case scenarionak meg egy állványon ott lehet a hagyományos HD cam, ami a tarrbélafanoknak is kellően hosszú ideig bírja
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Ezzel egyet értek.
Viszont eseményeket, koncerteket -sőt még esküvőt sem- feltétlen lehet fényképezővel felvenni sokszor. Nem mindig van rá mód, hogy megszakítsuk a felvételt, és újraindítsuk. Az meg ciki lehet ha kimarad 4-5mp (vagy akár több)Videóban viszont valóban sokkal jobbak a MILC-el a DSLR-nél, illetve time-laps-et is inkább fotóznék ilyennel. Az autofókusza az NX500-nak egyébként nem tökéletes még, de remélhetőleg ezt javítják 1-2 éven belül, és akkor sport fotóra is tökéletes masina lehet.
-
félisten
Van pár amcsi filmes ismerösôm, akik videoklipekkel foglalkoznak.
Emlékszem, hogy oda-vissza voltak az NX1-ért a speckók alapján. Aztán végül mégis Sony FE lett a vége, mert ahhoz volt kismillió kiegészítö, a Samuhoz még egy PL bajonett átalakító sem volt akkoriban normális gyártótól.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
madgie
titán
"Aki meg nagyon videós, az kamerát vesz."
Ez már az 5D mark II óta nem így van, mostanra majdnem minden igényesebb videós ismerősömnél ott van valamelyik Sony A7 variáns.
-
Victoryus94
őstag
Tudom, hogy nem rossz gép, de nagyon kevesen választják, mert a Samsungtól is tartanak, a MILC-től is, és a kiegészítők/támogatás hiánya is rátett egy lapáttal.
A Nikon pedig már szinte a kezdetektől ott a fotós piacon. És hiába veri az APS-C-s vázakat az NX, képminőségben a FullFrame-esek azért képesek leverni. Aki meg nagyon videós, az kamerát vesz.
De mint mondtam nem a minőségével van gond, inkább a marketing résszel.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Victoryus94 #70 üzenetére
Az NX1 azért pont egy faja flagship lett (melyik hasonló DSLR tud 15 fps sorozatot, 205 AF érzékelővel meg 4K DCI videót H265-tel?), csak addigra kifújt az addigi kevés lendület is Samsungéknál.
-
Victoryus94
őstag
válasz Mercutio_ #68 üzenetére
18-55 -öm volt. Gyorsan megváltam tőle. F értékbe gyenge, a képek se a legjobbak.
Most fix 45-ösöm van, olyan mintha új gépem lenne.Egyébként nekem pont az tűnt fel, hogy az árak emelkednek. Fél éve, amikor vettem a gépet, 20-25 ezerrel is volt olcsóbb pl. a fix 45-ös obi, mint most. Ugyanez igaz a 12-24mm-re is. (legalábbis itthon)
200-400 ezres obikat pedig aki hajlandó megvenni, az inkább választ full frame-es rendszert.Emiatt bukott el az NX1 is. (NX1+ 50-150 árából már kijön egy FullFrame Nikon/Canon/Sony egy jobb obival, akár 70-200-assal is)[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Victoryus94 #67 üzenetére
Remélem erretéved Studi és az obi témát kifejti, úgy rémlik ő eléggé képben van és anno említette milyen jó obikat hozott ki a Samu.
Ha tényleg lehúzzák a rolót és az obik+vázak apróért kiszórásra kerülnek talán ellehet gondolkozni pár cuccon (pl. egy váz + 16-50/2-2.8; 30/2.0; 45/1.8; 60/2.8 macro, 85/1.4, bár a pro zoom és a 85-ös batár nagy, azt tényleg gombokert kéne adniuk, mert drágán ott a Pana 12-35/2.8 eés z oOlympus75/1.8 ami fele olyan súlyú)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Victoryus94
őstag
Szerintem 3 nagy problémájuk volt:
1. A Samsung neve nem ismert fotós körökben. Kellett volna eleve egy partner, esetleg egy új brand (név), amivel fel tudnak futni, és nem az elektronikai cég jut eszükbe róla mindenkinek.
2. Reklám. idehaza legalábbis nem reklámozták a terméket. TV-ben/interneten, mindenhol nyomatni kellett volna, hogy miért jobb a MILC, mint a DSLR, vagy egy bridge, és hogy miért az ő MILC-ük a legjobb.
3. 3rd gyártó nem tudott autofókuszos obit, vagy stabisat csinálni hozzá, és alig van hozzá -leginkább néhány samyang- objektív. A Samsung termékekből meg van a belépő (18-55, 5-200), és a felsőkategória (80, 50-150). Közötte kb semmi.Tehát kellett volna:
1 jó név
Reklámok
Partner (elsősorban kiegészítők terén). Felőlem akár a Samyanggal is összeállhatott volna (persze egy sigma hatásosabb lenne), de ha nincs elég objektív, nem is lesz elég vásárló.Remélem igaz a hír, és tényleg lesz valamilyen partnerségük a Nikonnal, szerintem nagyon jó rendszer lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #65675776 #65 üzenetére
Amúgy bejöhetett volna nekik ez a fotós biznisz, számomra értehetetlen, annyira -tőlük nem megszokott módon- amatőren nyomták az NX vonalat, hogy az borzasztó. Pedig volt egy csomó jó objektívjük, a végefelé a sok kis divatmasina mellé egy kőprofi NX1-ük, de ezeket eladni, magukat meg előadni nem tudták normálisan.
Persze az biztos, hogy a MILC kategória anyagilag nem egy kincsesbánya az utóbbi években.
-
törölt tag
Nem a tőkeerő az egyetlen kérdés. A Samsung a jelek szerint nem akar foglalkozni a továbbiakban a valódi fényképezőgépekkel, csak a telefonos micsodákra koncentrálna. Akkor miért venne meg egy fényképezőgépeket és tartozékait gyártó céget? Megpróbálkoztak ezen a piacon, nem jött be, úgyhogy most kiszállnak. Ha nem csak simán bezárják a részleget, de még pénzt is kapnak érte, az meg tiszta haszon.
-
Dinsdale
tag
A két cég tőkeerejéből kiindulva, inkább a Samsung tudná felvásárolni a Nikont. Persze ez szándék kérdése is ...
-
Victoryus94
őstag
Öcsém, van privát is! Ott veszekedjetek, ne itt!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Kicsirigó itt csak te beszélsz a GM1-ről (mint egérút, a kutyaszorítóból ), az én hsz-emben 1 mukk nem szólt róla.
A többit már leírta madgie+FEDman...
fizik: Akkor húzzál vissza Pentaxra
[ Szerkesztve ]
-
-
FEDman
addikt
Értelmes vitához az se ártana, hogy ha nem általánosságban kinyilatkoztatnád, hogy ennek, vagy annak nincs semmi értelme. Ez így nem épp vitaindító alap. Valószínű fel se tűnt neked, de tuti hogy most ezzel a mostanival egy sor GM1 + 12-32 tulaj lelkébe gázoltál, én meg max a tiédbe. Ez utóbbit vállalom.
-
-
törölt tag
Szerintem ezt itt felesleges folytatni.
-
FEDman
addikt
Értem, tehát minden ami nem fér bele egy szűk farmer zsebbe az nem is lehet kicsi.
Csak a tisztán látás végett, nekem jelenleg semmilyen kombinációban nem kéne Pana GM. Leginkább mert nekem most teljesen mások a prioritásaim. Ettől függetlenül egy pillanatra nem jutna eszembe nagy mellénnyel kinyilatkoztatni, hogy másnak adott esetben nem lehet értelme egy ilyennek, még akár több zoom obival is.
Ha most itt lenne előttem egy GM1 az alábbi 3 zoom obival (9-18, 12-32, 35-100), akkor ez így együtt elférne a tenyeremben. Lefedi az ekv. 18-200mm és az egész összesen 564g!
Egy Nikon D3300 egy szál 18-55-ös kit obival is 725g. Szóval én nem mennék el odáig, hogy mindez nem lehet senkinek se értelmes alternatíva.A Nikont persze csak viszonyítási alapnak hoztam fel. Felőlem mondhatsz kompaktot is ami hasonló méretben 500g körüli tömegben hozza ezt az átfogást.
-
Ijk
nagyúr
FEDman állította hogy ugyanazt hozza mint az RX100, én pedig cáfoltam, mivel az RX100-at zsebgépnek tartják, bár szerintem az sem igazán az, de egy gm-1-et sehogy nem vágsz zsebre.
12-32-t kifejezetten a GM-1 miatt fejlesztették, ti meg folyamatosan azzal jöttök amikor zoom kerül szóba. Csak még van pár ezer zoom, az összes többi létező ami egyáltalán nem ergonomikus a gm-1-en. Ti akarjátok nyakaterekt példákkal megcáfolni a megcáfolhatatlant./人◕ ‿‿ ◕人\
-
madgie
titán
És kit érdekel az RX 100? Ne te döntsd már el, mi hótt felesleges. Főleg ha valaki objektívet is szeretne cserélni, de mondjuk nyaralás közben jól jön egy kényelemzúm. Kérdezd meg scarabeust, mennyire felesleges és szar a GM1 méretű gép, mikor egy ekkora cuccal tud gömbpanózni, de mellette bőven használja mindennapos témákra a 12-32-t.
-
Ijk
nagyúr
[link] A pana több mint egy centivel vastagabb, miközben már az RX-100 is éppen határeset hogy zsebben elfér.
FEDman: Így van értelme a GM-1-nek. Az összes többi obihoz hót felesleges egy ilyen ékszerdoboz váz, az egyel nagyobb kategória ugyanúgy nem zsebgép, de legalább meg tudod rendesen fogni.
Nagyjából így párosítanám a legtöbbet használt objektívet a vázzal. GM-1-et inkább tartom marketing fogásnak mintsem racionális koncepciónak. A váz mérete azt sugallja hogy zsebgép, csak éppen ha nem lyukkameraként használod és rátekersz valami már nem az.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
FEDman
addikt
Ha tudomásul veszed, ha nem, zoom obikból is vannak nagyon picik és fix obikból is óriások. Innentől kezdve ennek így semmi éretelme.
Ez itt 3db zoom objektív ekv. 18-200mm lefednek mindent. Nem hiszem, hogy bármelyik is kicsavarná a kezedből a gépet, csak mert kicsi a váz, a legnehezebb is csak 155g.
Azzal meg, hogy itt szerintem egyedüliként teljesen értelmetlenül azzal operálsz, hogy kis méretű vázakat kombinálsz össze nagy obikkal, csak hogy kényszeresen igazold az elméletedet, azzal már tényleg nem nagyon van mit kezdeni.
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
Nem terelek semmit. Általánosságban írtam azt amit, az már nem az én saram hogy nem tudjátok vagy inkább nem akarjátok értelmezni.
Nem épp jellemzőek a 12-32 méretű zoom obik, inkább nagyobbak szoktak lenni. Nem nyújtja ugyanazt mint az RX-100, mivel az még épp a zsebbe rakható méret a gm-1-et meg a kilógó tubus miatt nem fogod tudni. Inkább annyi értelme van hogy mutassuk meg milyen kis cserélhető zoomot is lehet készíteni.
Egy 12-40-et épeszű ember meg nem fog gm-1 re rakni, de még egy pen téglavázra sem. A Fuji 16-55 még az X-T1-en épp elmegy, de már azt is jobb egy markolattal megtoldani hozzá. Egy Nikon 24-70-et pedig legjobb egy markolatos profi vázra tekerni, ami még véletlen sem nevezhető még közepes méretűnek sem.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
FEDman
addikt
Ez is olyan jellemző. Ahelyett, hogy elismernéd, hogy az eredeti kommentednek abban a formában semmi értelme nem volt, inkább elkezdesz terelni. Addig magyarázkodsz míg az végül a feledés homályába nem vész.
De ha már így is teszel, legalább ebben lehetne több ráció. Szerinted a Pana GM esetében csak ez két lehetőség adott, hogy vagy kicsi fix obik, vagy 12-32?
Mintha direkt kreálnál olyan feltételeket, amik csak azért is igazolják a vélt igazságodat. Ehhez képest a Pana GM-ekben pont az a lényeg, hogy 12-32-vel nagyon hasonlót nyújt, mint egy RX100, de itt ha olyanod van, akkor előkaphatsz a zsebedből mondjuk egy szintén nagyon pici 45/1,8-at is. Ebben az esetben a palacsinta zoom ezzel a fix obival kombinálva máris olyat nyújt amire az említett kompakt képtelen.
-
Ijk
nagyúr
válasz Mercutio_ #36 üzenetére
GM-1-et azért érdemes venni hogy a kisméretű fényerős fixeket cserélgeti rajta az ember. 12-32 miatt nem érdemes, mert akkor már inkább egy RX-100.
12-40-hez ideális méretű váz az E-M1. A Leica 24-90-hez pedig az SL méret.
A 12-40-es pedig nem ugyan az a kategória mint egy 24-90 vagy 24-70.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
FEDman
addikt
Van egy olyan érzésem, hogy te néha kevered azt ami a fejedben van, azzal amit aztán végül ténylegesen le is írsz.
Lehetne találni olyan speciális konkrét esetet ahol akár még némi alapja is van annak amit írtál. De te ezzel szemben nagy általánosságban kinyilatkoztattál valami hangzatosat, aminek így ebben a formában tényleg az égvilágon semmi értelme nem volt.
-
félisten
Szerintem fölösleges ezen vitázni, úgyis a felhasználó kezének méretétől függ.
Barátnőm pl. már a legkisebb Canon DSLR-eket is nagynak és nehéznek tartja, és inkább markolat nélküli MILC-ekkel lenne boldog, vagy compaktokkal, nekem meg a Sony A850/A900 az ideális méret.
Két véglet, de mindkettőnek igaza van.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
arn
félisten
a milcsegnek semmi koze sincs ahhoz, hogy milyen es mekkora a vaz... ha ertelemszeruen a meretre mentek ra, nem lehet akkora markolata, mint egy nagymeretu vaznak. igazabol mar ideje lenne atgondolni a fenykepezogepek ergonomiajat, mert se film nincs bennuk, se tukor.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mercutio_
félisten
Apa kezdődik...!
Pana 12-32; 35-100/4-5.6; 45-150/4-5.6? De az Olympus duplakit mindkét obija, vagy a 14-140 mindkét verziója is simán használható kisebb vázakon is gond nélkül.
Attól, hogy neked van egy "az az igazi fotós akinek nagy és nehéz a felszerelése " fixációd még a milc-használók tudnak jó képeket lőni a kis tücsökpöcsökkel is
Ha esetleg a fix fényerős zoom-okra gondolsz, akkor is max az Olympus 40-150/2.8 ami igaz, egy 12-40/2.8-hoz az E-M5 markolattal, vagy egy Pana G6 már jó, de a még kisebb és könnyebb Pana 12-35/2.8 esetén bármelyik evf-es váz jó lesz.
És ha most jön a "szenzorméretből eredő hátrány" mantra, abba bele se kezdj, főleg itt egy aps-c szenzoros gyártó esetén
-
Kékes525
félisten
válasz Gempas 70 #26 üzenetére
Tévedsz, az S6 kétféle szenzorral készült, Sony imx240 és Samsung Isocell:
Here’s the difference between Samsung and Sony camera sensors on the Galaxy S6 and S6 edge
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bteebi
veterán
"Szerintem az lenne a megoldás, hogy lehetne többféle méretű és formájú markolatokat venni a gépekhez.
Mindenkinek más a keze, kisebb/nagyobb tenyér, hosszabb/rövidebb ujjakkal."Erről van szó . Önmagában a vázméret egy dolog, a kérdés az, hogy neked megfelelő-e a méret. Attól még, mert másnak jó, nem biztos, hogy neked jó lesz, és ez persze fordítva is igaz.
Kíváncsi vagyok amúgy, hogy végül ki fogja megvenni a Samsung fotós részlegét. Talán a Canonnak jobban örülnék, de nem könnyű kérdés. Mondjuk az lenne a legjobb, ha a Samsung megtartaná a fotós részlegét, vagy legalábbis nem a CaNikon venné meg...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Ijk
nagyúr
válasz Grga_Pitic #22 üzenetére
Az E-M10 nekem kicsi, pedig nincs nagy markom. Van akinek meg pont az a jó méret.
Egy fényerős zoomot 35mm-en baromi nagy és ahhoz kell egy D800 szintű váz, ahogy a Leica SL sem véletlen akkora amekkora. Kisméretű fixekhez meg felesleges D800 méretű váz, habár az ergonómián nem ront, de mobilitáson igen.
A tükör meg szerintem jó dolog, egy hibrid keresős megoldással lehetne ötvözni mindkét technológia előnyét./人◕ ‿‿ ◕人\
-
MODERÁTOR
válasz Grga_Pitic #22 üzenetére
Jó csak "a lehető legkisebb, még kezelhető méretet hozzák ki" gondolatra reagáltam, hogy az nem biztos hogy jó.
A kezelhető és a kényelmes között irdatlan különbség van.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Grga_Pitic
aktív tag
A kisebb vázakon is lehet jó fogás. Az alábbi vázaim voltak/vannak:
- D80: kiváló fogás, de nagy tükrös
- OM-D E-M10 II: külön megvásárolható markolattal majdnem olyan jó a fogása, mint a D80-nak, méretben ezzel is jóval kisebb
- Pana GM1: hát ezt nem hiszem, hogy normálisan meg lehet fogniSzóval ha nem a legkisebb MILC-ek között válogatsz, akkor nem kell a fogással sem kompromisszumot kötni, és jóval kisebb vázat kapsz, mint tükrössel.
-
félisten
Szerintem az lenne a megoldás, hogy lehetne többféle méretű és formájú markolatokat venni a gépekhez.
Mindenkinek más a keze, kisebb/nagyobb tenyér, hosszabb/rövidebb ujjakkal.Hamerom Pentax K3-as gépét már túl kicsinek találom, nem kényelmes. A sony/olympus és a canon kisebb gépeit kb. meg sem tudom fogni.
A legkényelmesebb gép számomra eddig a Sony A850 volt, ami a kezemben volt. Ezzel volt a legalacsonyabb a barázott képek aránya is. Nagy, nehéz; és pont ezért jó az én kezemhez.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
sideburns
aktív tag
Csak mert tetszenek:
-
.mf
veterán
válasz #65675776 #13 üzenetére
"Mintha a MILC pont erről szólna."
A MILC csak annyiról szól, hogy optikai helyett elektronikus a kereső. A méret már egy más döntés. Ld. Pana GM1 vs GX8 vagy Oly EM1, azonos szenzorméret, de nagyon eltérő vázméret -- az egyiknél a kis méret volt a cél, a másiknál a sok fícsör és a jó kezelhetőség. Vagy Sony A7 vs Leica SL -- mindkettő FF, csak az előbbi akkora, mint a m43-os Oly OMD-k, az utóbbi pedig a FF dSLR-ek fejére nőtt méretben.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
maser
tag
Az jó lépés lenne, mert ezek az 1 colos MILC gépei inkább kompaktabbak, mint sem DSLResebbek.
Foredene @ Ragnaros | maser#2802
-
arn
félisten
Vegre lesz a nikonnak modern vaza?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
sideburns
aktív tag
I AM SAMSUNG
-
törölt tag
Örülök a hírnek, D800-at dobtam, elég volt a tükörből, remélem a Nikon észheztér és alkot valami klassz FX milc-et, mert a Sony A7R II teszt után nem voltam maradéktalanul boldog..
-
MittuDomain_
őstag
Ha ez igaz, szerintetek mikor akarják/fogják kiszórni az NX1 készleteket harmadáron? Régóta pályázom egy MILC-re (m4/3, NX, mindegy), mi lesz, mert ritkán cserélek, 5-6 év múlva komplett rendszer váltás is belefér. És mondjuk kitben 2 obival 150ért ajándék lenne.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
80hun
addikt
A dxo mérései alapján szinte egyformák
Viszont sztem több tartalék van a nx1 bsi-ben de ugye ezt még a sony nem lőtte el aps-c vonalon, persze lehet nem is fogja de ez majd kiderül az a6000 utódjánál.Bár hozzákell tenni 1100dolcsit nem adnik egy nx1-ért , annyiba kerül egy A7 váz v. egy X-T1
Reméljük majd belekerül ez a szenzor vmelyik nikon milc-be is.
Bici
Isten tudja van ahol azt írják sony, van ahol azt hogy toshiba
Na melyik az igaz?[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
"a Samsung szenzorai jók, ha éppen nem jobbak mint a Sony-é "
Lemaradtam valamiről...
Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok