Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Ez így van nyilván.
A jelenlegi 0 információs politikából erre tudok következtetni. Valahogy úgy tudom elképzelni hogy októberben kiadták lesz valami belőle alapon és azóta ide oda fejlesztenek valamit, mert az eddigiekből nem látok se irányvonalat, se végső célt ahova el fog jutni. Simán lehet hogy az lesz mint az XBoxnál, hogy mondanak valamit és a termékmegjelenésre az ellenkezője lesz belőle. Nyilván ezt akarják elkerülni azzal, hogy semmi információt nem mondanak csak a marketing ömlik és percenként 5 'beautiful' meg 'consistent', stb., mert más szavakat nem tud mondani mert az túl konkrét lenne...Mindennek ellenére ha lenne olyan ARM változat ami végül is Surfacen futna, az elég nagy pofán csapás lenne a saját termékük számára, és főleg azoknak, akik megvették.
Engem pusztán rettentően frusztrál, hogy nincsenek tiszta sajtóközlemények egyértelmű és világos Technet/MSDN cikkek. Hanem Twitteről és nyilatkozatok mondatfoszlányaiból lehet tájékozódni, + direkt rámennek a ködösítésre.
-
tjb007
nagyúr
A telefonokon nem a Windows 10 ARM-es változata fog futni ?
A Surface-ek nemfrissítése meg nem zárja ki automatikusan az ARM-es nemtelefonos változat létezését. Igen, a logikus az lenne, hogy azért nem fognak frissülni, mert nem lesz ilyen változat, de nem ez lenne a világtörténelem első illogikus döntése, ha mégsem így történne. -
tatararpad
őstag
Én csak arra reagáltam hogy a Windows RT megszűnik, mert szerintem ami a Windows RT-t azzá tette ami, vagyis hogy csak Windows Store alkalmazásokat enged, az nem szűnik meg. És ezáltal a Windows RT által képviselt megközelítés sem szűnik meg, csak más néven más felülettel él tovább.
Én személy szerint látok reményt a WinRT-ben is és ModernUI-ban is, csak nem a jelenlegi formájában. Előbbit az asztali alkalmazások minél jobb támogatása felé kellene vinni, utóbbiból pedig elhagyni ezt a teljesen igénytelen dizájnt, ami szerintem még flat-nek sem nevezhető, hanem egyszerűen sokszor csúnya.
-
vicze
félisten
válasz
tatararpad #77 üzenetére
Ezzel én teljesen tisztában vagyok. DE, magára desktopra azért volt szükség Windows RT esetében(és még mindig van), mert rengeteg funkciót NEM tud kezelni a WinRT API maga, így kell a win32 program alá (lásd IE). Ahhoz hogy egyáltalán funkciókat elérj a tableten KELLett a Desktop.
A Windows 10-se szüntet meg semmit, sőt jelenlegi állapotában sokkal, de sokkal rosszabb mint a felületek szeparálása, különös képen pont a desktop usereknek.
Ja a Windows taletek olyan sikeresek, hogy majdnem akkor az arányuk, mint a WP, szóval nem mondanám, hogy nem kudarc, pusztán nem giga bukás. Az x86-oask pedig pontosan a Desktop miatt népszerűbbek és mert Win32 programokat tudnak futtatni, különben a kutyának se kellene.Annyira hihetetlen non sense az egész elképzelés, hogy a ModernUI-t úgy javítod, hogy desktop appot csinálsz belőle, olyan hihetetlen zsákutcába sikerült az MS-nek vinnie magát, hogy verzióról verzióra rosszabb és rosszabb lesz.
-
tatararpad
őstag
A Windows RT legalább annyira volt desktop OS mint a Windows 8 mobil OS. Az egész a Windows 8 tudathasadásos felhasználói felületének az eredménye, mintsem tudatos szegmentálás. Ezt a tudathasadást megszünteti a Windows 10 azzal, hogy megfelelő képernyőre megfelelő felhasználói felületet ajánl, de a Windows RT nem a felhasználói felület miatt lett kudarc, mert akkor az x86-os Windows tablet is teljes kudarc lett volna. Pedig nem volt az.
-
vicze
félisten
Úgy hívják persze.
Tehát akkor a telefonon futó OS is egy full Windows 10 nem?
Az IoT-hoz még GUI sincs, csak egy konzol...Elég erőteljes áldozata vagy az 1 Windows mindenre, marketing bullshitnek.
Gyakorlatban, amit eddig Windows Phone-nak, Windows Enbedded-nak, Windows "akárminek" hívtak, mostantól minden az égvilágon Windows 10-en hívunk és kész.Amit linkeltél már októberi hír, azóta az már előrelejtsen elavult, a 0 információ és marketing bullshitek miatt már itt is elindult a IT Bulvár kőkeményen, ami MS-re azért nem volt jellemző legalábbis ebben a szegmensben.
-
dabadab
titán
"Akkor ez mi?"
Nahát, tényleg - ahogy most utánéztem, tényleg van RT-n desktop, csak elrejtették egy kicsit - meg mondjuk eleve nem ez volt a fő csapásirány .Nekem úgy tűnik, hogy az, hogy RT-n volt egyáltalán desktop, inkább csak technikai kényszerűség volt, amit mindenképpen szerettek volna minél gyorsabban kiírtani.
"Hol van arról bármi infó, hogy a Windows 10-enk lesz ARM-es változata?"
Most jelentették be, hogy a Raspberry Pi 2-re lesz ingyen Win10.
szerk: (tovább olvastam a mondatot
)
"az IoT és a Embedded nagyon nem az"
Pedig úgy hívják.
Egyébként meg úgy tűnik, hogy GUI ARM-os Win10 is lesz ARM-ra: [link]
-
vicze
félisten
Akkor ez mi?
A Control Panel-ben még Win10 esetében is rengeteg minden van, ami nem elérhető ModernUI-ból. (És nem nem egyesült, kicsit se.) Ha ez esetleg elvennék, akkor igenis korlátozottabb lenne mint a Windows RT.Hol van arról bármi infó, hogy a Windows 10-enk lesz ARM-es változata? (az IoT és a Embedded nagyon nem az) Csak mert ha lenne, akkor a Surface-eket frissítenék rá, az hogy nem kapnak frissítést egyet jelent azzal, hogy nem lesz. Az x86-os verzió lesz lekorlátozva 8" alatt. (Bár ezt a megjelenésig simán visszavonhatják még, amilyen csapongó mostanában az MS.)
@tjb007: Igen olvastam, hogy az Intel változtatni szeretne az üzletpolitikán, de tisztában kell legyenek vele, hogy azzal lenullázzák magukat a mobil szegmensben. Már a Core M is versenyképtelen majdnem házon belül is az Atommal szemben, pláne egy felső kategóriás ARM-mel szemben.
-
dabadab
titán
"Windows RT = Windows on ARM ez is volt, az eredeti neve, mivel nem lesz ARM-es Windows Deskot OS, így a Windows RT megszűnik"
Ezt nem teljesen értem: a Windows RT sem volt desktop OS, a Win10 ARM-os változata sem lesz az, szóval én az egyetlen változást az elnevezésben látom.
-
vicze
félisten
Minden más drágább.
Minden ARM-es SoC, ami kellő teljesítményt nyújt a Win10 futtatásához(vagy tudja egyáltalán HW szinten GPU miatt) jóval drágább mint az Atom. Eljutottunk oda, hogy x86-ra racionálisabb és olcsóbb tabletet építeni, mint ARM-re. Persze, hogy ez mennyire mesterségesen van így abba ne menjünk bele. -
tatararpad
őstag
válasz
Dr. Akula #68 üzenetére
Szerintem 8" alatt emiatt nem is lesz nagyon x86-os tábla, mert a user elégedetlensége elsőnek a gyártón csattan, az meg nem fogja tartani a hátát a Microsoftnak. 8" fölött meg meg ARM táblából nem lesz sok, mert ott már lehet Win32 ablakkal. Versenyelőnye egyedül ebben a szegmensben van, vagyis a 8" fölötti x86-os táblagépeknél, mert itt van Win32 meg ablakozás és dokkolhatóság, minden másra ott a
MasterCardAndroid. Persze ha a fejlesztők elkezdik majd ontani az univerzális appokat és a WinRT is turbómódba kapcsol, a userek pedig tömegesen kiábrándulnak az Androidból, akkor lenne esélye, de szerintem ez nem fog egy darabig megtörténni.(#69) tjb007: Szerintem sem, értelme nem lenne, ha a Windows RT-t bukásnak könyvelték el és kiálltak mögüle, hogy most újra beálljanak mögé, csak mert Windows 10-nek hívják.
-
tjb007
nagyúr
válasz
tatararpad #66 üzenetére
Abban azért nem lennék olyan biztos, hogy a 8 hüvelyk alatti tableteknél maradni fog az x86-os SoC.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tatararpad #66 üzenetére
Lesz sok anyázás, akit majd átvernek a fakeWin10-es tabletekkel. Rakná rá a júzer a megszokott x86-os progijati és nem fog futni. Értem az MS próbálkozását hogy az Android babérjaira tör, de erről a vonatról már lemaradt, az Android ARM-on az ami a Windows x86-on: egyeduralkodó. A többi csak futottak még kategóriába jó, dísznek. Pénzpazarlás az MS részéről.
"sőt, immáron architektúra függetlenül, az x86-os gépek is ezt fogják kapni"
Azzal még azt is elkúrják, ahol lenne esélyük rendes Windowssal próbálkozni. -
vicze
félisten
Windows RT = Windows on ARM ez is volt, az eredeti neve, mivel nem lesz ARM-es Windows Deskot OS, így a Windows RT megszűnik. Az hogy kiveszik/letiltják a desktopot, az még korlátozottabb felhasználást eredményez mint a Windows RT, teljesen más tészta.
Az meg hogy minden szart Windows 10-en hívnak, így kb. semmi se lesz világos hogy mi micsoda valójában, abba bele se megyek. -
Dr. Akula
félisten
Soha nem volt ez igazán életképes. Nem x86 kompatibilis, akkor meg mi értelme a Windowsnak?
-
vicze
félisten
Mivel az MS elég konzekvensen nem ad ki semmilyen összehasonlítást vagy dokumentációt, hogy mi az ami nincs WinRT-n, így csak használat közben jön ki.
De mint írtam pl. háttérben futó folyamatot nem tudsz írni(se alkalmasát, se szolgáltatást), mert minden WinRT alkalmazás, ami háttérbe kerül megáll, ami multitasaking mint olyan nem létezik az Store-os RT alkalmazások számára, csak ha egymás mellett futnak. Illetve a rendszer semmilyen másik eleméhez nem tudsz hozzáférni, pl. az asztalon a hátteret nem tudom megváltoztatni(start hátteret se).
Ha nagyon megerőltetem magam biztos rengeteg ilyen példát tudok írni, de sok értelmét nem látom.Ja igen a Chrome-ról annyit, hogy bár van ModernUI felületű megjelenítése a Store-ban nem elérhető, és mindenképp a Win32-est kell telepítsd hogy fusson, ez azért kell mert Storeba nem kerülhet mivel a saját sandbox-ból kitörve valójában a win32-es motort hívja meg. A FF ugyanez volt, a felület ModernUI, ami alatta van az win32. Mondjuk mivel ezek Surface-en nem futnának, így kb. nincs is.
Amúgy vannak Store-ban böngészők is de azok meg az IE-t skinezik, vagy távoli motort használnak, mint pl. , ami a felület alatt szintén win32-es motort használ(MSHTML.dll). Tehát az MS saját böngészője se működne win32 nélkül. -
n.p
csendes tag
Mivel nem programozom már, így konkrét példákat nem tudok írni, felesleges is.
Ha programoztál rá, akkor tudnod kellene valami példát írnod...
Jelenleg a WinRT API a Win32 API töredékét fedi le még mindig, főleg HW közeli funkciók elérhetetlenek
Ezt kérdeztem, hogy mi hiányzik? Mert én még ilyesmivel nem találkoztam...
Mondom ezt úgy hogy a Win32 nekem is sokkal testhezállóbb (mondjuk nagyságrendekkel többet is használtam) mint a WinRT.de még egy böngészőmotor fejlesztése is kínszenvedés, amit eddig csak a Google csinált meg, de az is elég rettenetes, és az IE sokkal jobban használható Modern felületen.
Ezek szerint mégiscsak lehetséges...
Szívesen olvasnék arról, hogy a Google mit írt erről, hogy miért is volt nekik kínszenvedés.Ja igen és ráadásnak a WinRT API-k nem 100%-osan azonosak a PC és a telefon platform között, így van ami nem használható az egyiken vagy másikon.
Ez tény, bár én universal app-ot írok, és leginkább UI különbségekkel találkoztam csak... (ami valahol érthető)
-
mekker
őstag
-
Mr/Brooks
csendes tag
Helyes! A hardveres teljesítmény sem indokolja a létezését!
-
TH448
csendes tag
Amit mondasz, az volt a win RT.
Modern appokat futtatott a telefontól kezdve elvileg minden.
Csak a koncepció nem jött be: nem felhasználóbarát, erőltetett felület, a világ meg a mobil meg a web felé ment.
Aztán jött a marketing gépezet: kukázzuk, majd adjunk neki egy csilli-villi új nevet (win10 mindenen), és meg is jött a kis tabletekre szánt win RT leszármazott.
Szerintem ez is bukás lesz, én tuti akkor már full win-es tabletet vennék... -
vinibali
őstag
szerintem így is nagyon drága készülékek, ezen felül megint támogatás nélkül hagynak rengeteg vásásrlót. amíg meg linux fordítható rá, királyság lenne. egyébként ezek legalább 64bites ARM procivel szerelt gépek?
tudsz arról valamit, hogy egyáltalán van-e valamekkora csoport, aki próbálná nyitni a bootloadert? -
Parallaxis
addikt
végülis csak kis hazánkban pár millió diák rohangál, a világon összesen meg nem kevés.
Írtam, hogy jó dolog, de ettől még mindig rétegigény, mivel nincs mögötte támogatás (oktatási intézmények általi támogatottságra gondolok).
Én azt látom, hogy a) esetben nem tudsz, csak tapicskolós lópikulákkal játszani, b) esetben HA igényed merül fel, kibővítheted.
Tablet esetén tabletet akarok használni és nem egy öszvér megoldást, amire a holnapi napot is rá kell dugni, ha használni akarom. "Tapicskolós" megoldást meg Windows esetén nem igazán találsz túl sokat és túl jó minőségben, szóval a választási lehetőséged csupán elméleti.
Nagy mennyiségű szemellenzőt vélek felfedezni.
Hát melléfogtál, nem véletlen, hogy még a véresszájú Android Police is az iPad-ot hozta ki legjobb tabletnek az Androidos jószágokkal szemben.
Itt most tabletekről beszélünk, Windows esetén a Modern UI-ra készült alkalmazások száma és minősége eléggé lehangoló, így gyakorlatilag nem is lehet ezzel a rendszerrel számolni, ha tabletet akarsz használni (a hagyományos Windows UI-t és az arra épülő alkalmazásokat felejtsük már el tablet esetén, mert ujjal használhatatlanok, egyéb perifériákkal meg a tabletes használat lesz nehézkes).
Androidnál picit jobb a helyzet, de hiába a Google igyekezete a fejlesztők nagy ívben tesznek arra, hogy az alkalmazásaiknak készítsenek olyan UI-t ami a nagyobb kijelzőt értelmesen kihasználja, csak a kis képernyőre tervezett felületet skálázzák fel. Valódi tabletes alkalmazásokból itt is elég kevés van.
Az egyetlen gyártó aki eredményesen megköveteli az ilyen felületek fejlesztését, az az Apple és ez meglátszik az alkalmazásokon és azok használhatóságán is. Nincs itt semmi szemellenzősség, mivel elsöprő mennyiségi és minőségi fölényben vannak az iPad-re készült alkalmazások a másik két platformmal szemben.
DE hangsúlyozzuk ki, hogy az eszközt tabletnek vettük és annak is akarjuk használni! -
Béééla
őstag
válasz
Parallaxis #47 üzenetére
Pár év OneNote jegyzetelés után:
végülis csak kis hazánkban pár millió diák rohangál, a világon összesen meg nem kevés. Amíg Átlag Pista megvette a jegyzeteléshez a legelső laptopot ami bebootolt (aztán többet elő se vette órán csak játszani), a Wacom cerkás noti ami refurbished volt, került 200e HUF-ba alhangon, és az árak inkább elmentek 300e irányába.
Na most ha lesznek ilyen cerkás cuccok olcsóba', akkor esetleg elgondolkozhatnak a felsőoktatásban, de akár a középiskolákban is a normális e-tananyagon. Tokkal-vonóval 100 környékén megáll, és ha esetleg komolyabb megrendelés és supportigény merül fel, még akár kedvezmény is befigyelhet.
Amúgy meg az OS-ben a cerka szépen le vagyon kezelve, a OneNote gyönyörűen kezeli, a csodás Libre meg még mindig nem tudott egy OneNote-kezdeményt se felmutatni.Ja persze, csak dugj rá egeret, billentyűzetet és külső kijelzőt, ha demózáson kívül tényleg játszani is akarsz vele
Én azt látom, hogy a) esetben nem tudsz, csak tapicskolós lópikulákkal játszani, b) esetben HA igényed merül fel, kibővítheted.Ha tablet, akkor iOS, ott vannak tabletes alkalmazások amik arra a felhasználásra is készültek és nem a smartphone appok vannak felskálázva mint droidon.
Nagy mennyiségű szemellenzőt vélek felfedezni. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Parallaxis #47 üzenetére
végül is iPad mini van abban az árban, aztán láttam komoly dolgokat rá
képszerkesztés és videoszerkesztés terén is -
vicze
félisten
Mivel nem programozom már, így konkrét példákat nem tudok írni, felesleges is.
Jelenleg a WinRT API a Win32 API töredékét fedi le még mindig, főleg HW közeli funkciók elérhetetlenek, de még egy böngészőmotor fejlesztése is kínszenvedés, amit eddig csak a Google csinált meg, de az is elég rettenetes, és az IE sokkal jobban használható Modern felületen.
De pl. nem tudsz szolgáltatásokat írni WinRT-ben, ami elég sok alkalmazást kizár a Store-ból.Ezért nincs Office rá. (Ami most készül funkciókban még mindig nagyon elmarad,pl. makrók.) Ami Windows RT-n van az natív Office és nem WinRT alapú, szintén funkció hiányos.
Ja igen és ráadásnak a WinRT API-k nem 100%-osan azonosak a PC és a telefon platform között, így van ami nem használható az egyiken vagy másikon.
-
Parallaxis
addikt
válasz
quailstorm #20 üzenetére
Gyárilag van benne toll. Kezdjük itt. És wacomos, tehát nem kutyakaki. Onenote jegyzetelés a célja.
Ez hasznos, bár eléggé rétegigény és nem hinném, hogy túl sok alkalmazás támogatja normálisan.
Nem jó, de volt amikor muszáj volt. Ahhoz képest álom, hogy ott van minden.
Értem, szóval nem jó, de a semminél jobb.
Nos én inkább választom azt, ami jó, ami valóban arra van kitalálva, hogy tabletként működjön és nem valami öszvér megoldás ami sehonnan sem tökéletes, de egy minimális rétegigényt ki tud elégíteni.Az meg a teteje, hogy szórakoztatás címén komoly asztali címeket visz a sok paytowin szarság helyett.
Ja persze, csak dugj rá egeret, billentyűzetet és külső kijelzőt, ha demózáson kívül tényleg játszani is akarsz vele, nos ez nem igazán mozgatja meg a fantáziám.
Volt droid tablet.
Ha tablet, akkor iOS, ott vannak tabletes alkalmazások amik arra a felhasználásra is készültek és nem a smartphone appok vannak felskálázva mint droidon.
-
tatararpad
őstag
Olyan szinten kicsinálták hogy most már Windows 10-nek hívják majd Windows RT helyett, és processzorarchitektúra helyett a képernyőátló lett csoportosítás alapja. Vagyis semmi pánik, a mindenki által közkedvelt és hatalmas piaci sikereket elérő Windows RT él és virul, és jobb mint új korában.
-
vinibali
őstag
nyissák meg a bootloadert, aztán viszon' látásra.
-
n.p
csendes tag
Mert a WinRT-nek nincsenek problémái mi? Mondjuk funkciói se nagyon, ezért olyan sikeres rajta az telejósértékű Office.
És milyen funkciók hiányoznak?
Mert igaz hogy nem túl sokat, de fejlesztettem már WinRT-re, szóval kiváncsi lennék...És hogy kapcsolódik ez az Office sikerességéhez?
-
BiP
nagyúr
Nekem ebből úgy jön le, hogy a >=8"-os x86 tabletek megkapják a normál, asztali Win10-et desktoppal, a <8"-osak pedig a mobilos Win10-et (tehát desktop nélkül).
A >8"-os ARM-ok meg le vannak ejtve, nem kapnak Win10-et, hanem update-et helyette, pár funkciót belőle.Pedig én a 2520-ra tök örülnék, ha akár a mobilos Win10-et elérhetővé tennék. Nem kell desktop, hanem egy normális, egységes, gyors rendszer.
-
zdanee
őstag
válasz
quailstorm #38 üzenetére
Pedig soha úgy telefont nem szerettem, mint az N900-at... holott mindennek jó volt, de telefonnak pont elég csapnivaló
-
quailstorm
nagyúr
látom te is meg lettél vezetve
mire egyáltalán az általad emlegetett projectek kikerültek, addigra odabent már tudták, hogy kuka
csak mivel a fejlesztés nem 3 nap, ezért kuss volt addig, amíg lehetett, hogy tartsák a hitet és az eladástA Nokia jelenlegi állapotát legkésőbb 2006-ban kellett volna megakadályozni.
-
zdanee
őstag
Nem lennének nagy reményeim. A Nokia-MS vonal eddig elég sok oprendszert és készüléket kinyírt hidegvérrel. A maemo linux és a Nokia N900, ami gyakorlatilag egy évvel a piacra dobása után már szanálva is lett, a meego-s N9, a Symbian, a WP7...
-
Jack@l
veterán
-
törölt tag
Helyes, pont annyit ért, mint az iOS és Android tabok az x86-al szemben.
-
ldave
félisten
Nekem van Lumia 2520 tabletem, ha napi szinten nem is, de gyakran használom. Nekem elég, ha a gyári programok (IE, Mail és hasonlók) kapnak egy kis frissítést, pár új funkciót.
-
vicze
félisten
Látom jól utánanéztél, mi is fut a RPi-n.
Attól hogy most fognak és minden terméket Windows 10-nek neveznek elég drasztikus különbségek vannak.Most már tényleg hívhatnák az a szerencsétlen szerver is Windows 10-enk minden szenvedni itt nevekkel. Sőt hívjuk az SQL Servert is Windows 10-nek, meg a SharePoint-ot is, és Office se kell mert azt is hívhatjuk Windows 10-nek...
Az elnevezési politika eddig is olyan mocsok jól működött. -
tjb007
nagyúr
Ez alapján nem úgy néz ki a dolog, hogy ne gondolkodna ARM-ben is.
-
Gusztáv
addikt
Szerintem a MS tablet méretű eszközöknél nem gondolkodik ARM-ben, ott az x86 vonal lesz favorizálva. A viselhető eszközök és az IoT miatt fontos nekik az ARM support, ezért is támogatják kiemelten a Raspberry 2-öt. Majd amikor a kenyérpirítón, meg a mosógépen fog Win 10 futni, az lesz a szép világ
.
-
vicze
félisten
válasz
quailstorm #25 üzenetére
Mobilokban AP30/33 van azok nem kaptak supportot csak a T30/33, tehát csak a tablet vonal, így a Tegra 3-as mobilok 4.2-n ragadtak(az a max amit kaphat egy T3-as teló).
Az 5. mag az OS felé teljen transparens, csak FW kérdése hogy használja-e vagy sem. Az hogy a maga a Windows miért szereti az a módot egy jó kérdés, és valószínű a CPU energia gazdálkodással kapcsolatos.
-
berVi
senior tag
Microsoft reiterates support for ARM amid reports of Windows RT’s death
As Terry Myerson shared on stage on January 21, Microsoft is working on an update for Windows RT, and will have more to share later. ARM devices will continue to be a crucial part of the range of devices Windows 10 supports, with an optimized experience for ARM-based phones, phablets and small tablets up to 8 inches.
Ne felejtsuk el, hogy az ARM-os Raspberry Pi 2 kapasbol Windows-zal fog jonni.
-
quailstorm
nagyúr
Nem tudom miért élt bennem a régi, pedig egyáltalán nem logikus
Az még XP-re volt tervezve, nem .NET-re.
(#23) vicze1: Tegra 4 az a jelenlegi, szóval az nem ér, amúgy is gáz lenne, ha a Shieldek nem kapnának semmit.
Valóban megkapja (múlt idő) az 5.0-át a Nexus 7 2012, szóval itt már az nincs, mint a tegra 2-nél. Bár az LG 4x is tegra 3 mégis rossz és 4.1.
De a Windowos supportja a T3-nak sose volt jó. Valamiért csak nem használja az ötödik magot.
-
pzstm
titán
válasz
quailstorm #17 üzenetére
Office 2013
-
vicze
félisten
válasz
quailstorm #7 üzenetére
N7-ben pont ugyanaz a SoC van mint a Surface-ben. A Surface 2-ben lévő T4 meg a Shield-ben van, ami szintén kapott Lollipop-ot, szóval ennyit az "nV nem támogatja" témakörben.
-
gerii
addikt
100$-t adnék egy 10"-osért akcióban, többet nem.
-
Daywalker
addikt
válasz
quailstorm #17 üzenetére
Végülis igazad van, én is a fórumból indulok ki, az átlag user számára totál érdektelen a frissítés.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Gyárilag van benne toll. Kezdjük itt. És wacomos, tehát nem kutyakaki. Onenote jegyzetelés a célja.
Fut rajta a bluestacks meg az AMiDuos, tehát a droidos szarok közül is sok megoldott. 2 az egyben.
Aztán képzeld el, hogy feltalálták a billentyűs tokot, az OTG-t, a bluetoothot is. Nagyon sokan vesznek ilyet droidhoz is...
Amúgy meg neked kicsi. És ha másnak nem az? 3,5 colon használtam 800x480 felbontás mellett Libreofficet, Archlinux, Debian 6 rendszereket. Nem jó, de volt amikor muszáj volt. Ahhoz képest álom, hogy ott van minden.Az meg a teteje, hogy szórakoztatás címén komoly asztali címeket visz a sok paytowin szarság helyett.
Volt droid tablet. Amikor az OMAP4460 volt a csúcs, akkor és az. Lehetett rajta netezni, sokat káromkodni, hogy mindig a mobil nézetet erőlteti, nem volt normális böngésző se akkoriban droidra. Aztán vitte a filmeket. Meg ki tudott fagyni a GTA vice citytől ha gyorsan mentem benne. És vitte a NOVA3-at. És?
Az is azért lett véve, mert Ubuntuval árulták eleinte, csak droidos lett belőle, mert nem kaptak PowerVR drivert, software rendererrel meg gáz. -
Parallaxis
addikt
válasz
quailstorm #13 üzenetére
Az Asus Vivotab 8 meg számomra megkérdőjelezte a prémium android tabletek létjogosultságát. Annyival sokoldalúbb és többet tud.
Ezt soha nem fogom megérteni.
Egy ilyen eszköz kb. semmire nem alkalmas. Desktop alkalmazásokhoz kicsi és kényelmetlen, használható tabletes alkalmazások meg nagyjából nincsenek. Szóval miért is sokoldalúbb és többet tudóbb? Jobban lehet papírnehezéknek használni? -
vicze
félisten
Látom jó az MS marketingje.
Te nézel félre valamit és kevered a Windows Runtime-ot a Windows RT OS-szel.
"Win32 féléket"Valóban mennyivel gyorsabb a managed code, mint a C/C++ őrület.
(Lobog a hajam mikor fél percig tölti a semmit.)
"nem hordozza 20+év legacy problémáit a WinRT" - Mert a WinRT-nek nincsenek problémái mi? Mondjuk funkciói se nagyon, ezért olyan sikeres rajta az telejósértékű Office.
"serverig mindenhol" - Na ott aztán ***** nagy szükség van rá, eddig is idegbajt kaptam attól ami eddig átszivárgott GUI-ban.
"Win32 fut tablettől" - Kivéve ha a tablet 8" alatti, de majd azt te átkereszteled telefonra... (Ja igen meg tudom még az érvet, olyanra nincs senkinek szüksége, ezért a legsikeresebb tablet kategória.) -
quailstorm
nagyúr
válasz
Daywalker #14 üzenetére
Hát igen, de ha azt nézem, akkor a júzerek zöme meg nem is frissít, azt se tudja mi az a frissítés, vagy ha igen, akkor az az ami tönreteszi a telefont.
Ezért látok Galaxy S2-őt 2.3.3-al, Galaxy S-t 2.1-2.2-vel, L520-at legelső WP8-cal, Nokia C7-et Annával vagy ^3-el. Vagy szifon 4-et iOS4-5 rendszerrel.
Szóval egy kicsi, de hangos rétegről beszélünk, akire nem volt érdemes áldozni. Az más kérdés, hogy mennyire gáz volt egy butább rendszert kiadni WP7 néven, mint amit a WinMO6.5 fénykorában tudott.(#16) n.p : plusz minden RT-s tabhoz járt az előtelepített full asztali MSOffice 2010!!!!
Van asztal az RT-ben, ezt ne feledje senki, csak keresztfordított nyílt forráskódú appokon (7zip) kívül nem sok cucc van rá. -
=WiNTeR=
senior tag
"emiatt sok dühös felhasználót" ahaha, azért nem olyan sok az
Mondjuk nekem is volt Surface RT-m, szép volt, jó volt, de az x86 hiánya gyakorlatilag használhatatlan ócskavassá degradálta le.
-
Daywalker
addikt
válasz
quailstorm #11 üzenetére
Erre mérget vehetsz, nyilván ez volt az ok. De mint ex L800 tulaj, nekem sem a 8 hiányzott rá, hanem egy olyan frissítés, amivel teljesen okés a rendszer és nem fagy le mondjuk netezés és zenehallgatás páros közben. Ami gondot okozott, hogy a 7 után kicsit gyorsan jött a 8, és sokaknak volt drága WP7-s telefonjuk, na ők úgy érezték, hogy kiadtak egy csomó pénzt egy marék homokra és műanyagra. Részben igazuk volt, részben nem. De az ms is bevallotta, hogy a 7 csak a telefonvonal pilotja volt náluk, szóval a wp7-esek így jártak. Ezt egy tech vonal iránt érdeklődőnek meg tudod magyarázni, de egy átlag usernek nem annyira.
-
quailstorm
nagyúr
A rosszabbnál rosszabb szemetekből összegyúrt Win8.1 asztali rendszeres BayTrailes cuccok így is megkavarták az állóvizet. Még 16GB tárhellyel és 1GB RAMmal is lehet ellenfele, egy hasonárú droidnak, mert tud annyit mint egy régi P4, és futtat asztali cuccokat.
Az Asus Vivotab 8 meg számomra megkérdőjelezte a prémium android tabletek létjogosultságát. Annyival sokoldalúbb és többet tud. Droidnál 120ezeré' is ugyanazt tudod. nem az igazi office, film net, játék.
-
Béééla
őstag
Pont ma gondolkoztam el rajta, hogy anno WP7 túl erős és drága hardvert igényelt, ezért lassan terjedt (bónusz hogy induló platform 0 támogatással) míg mire a WP8-hoz elérkeztünk, kezünkbe lett az 520-as Luvnya bagóért és az árért elképesztő tudással meg felhasználói élménnyel.
Na most a Surface esetén ugyanezt érzem: induláskor horror ár, 0 tartalom, és nincs az MS-nek akkora fanboy bázisa hogy minden szemetet azonnal felkapjanak. A bölcsőhalál borítékolható volt induláskor.
Viszont felmerül a kérdés, hogy egy alapszintű, nem iPad, hanem kínai olcsótabletverő, de még minőségi ARM-os Surface Win10-zel fog-e indulni? Mert ha igen, a kontaktomat megtalálják és küldjék el, hol lehet az előrendelést leadni.
Egy 7/10"-os alap ARM-os, 12"-os normál teljesítményű (mondjuk csúcs-Snapdragon) meg egy 13-14"-os, de erős (i3-i5) Surface termékvonalat el tudok képzelni, és ha nem párosul ezzel gyilkos ár, szerintem megkeverik az állóvizet annyira, amennyire lehet. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Daywalker #10 üzenetére
Nem biztos, hogy üzletileg megérte volna nekik. De nem vagyok piackutató, nem tudom, hogy milyen befolyással lett volna a kezdeti WP8 eladásokra, ha nem hagyják el a WinCE vonalat.
Szerintem vitte volna az MSM8255T a WP8-at, csak komoly gondokat okozott volna. Attól lehet optimalizálni egy rendszert, hogy minden teló egyforma. Lásd Symbian. Lásd iPhone.
-
Daywalker
addikt
válasz
quailstorm #7 üzenetére
A WP7-nél inkább az volt a baj, hogy teljesen magára hagyták a rendszert olyan alap bugokkal, amik már a megjelenéskor is cikinek számítottak (volna..mert van ami csak a 7.8-cal jött elő). Ha ezeket javították volna, akkor nem lett volna akkora felháborodás. A többiben igazad van egyébként...bár azért megnéztem volna L800-on mennyire lett volna akadós a Phone 8.
mod: ha az RT tényleg kap frissítést (és nm olyan gagyit mint a WP7 a 7.8-cal) akkor szerintem nem lehet majd ok panaszra... -
Воланд
titán
"avagy mivel töltené ki a most befejezett termékek után maradó űrt"
azert akkora urt nem hagy maga utan ez a termekvonal, hogy ki kelljen tolteni.
-
Cassi
őstag
Ugyan már, nem akartak ők komoly pénzt látni az RT-ből, csak megpróbáltak nagyobb veszteség nélkül elindítani egy ARM-os termékvonalat is. Ez nem jött össze, mert a fontos alkalmazások soha nem jutottak el az RT-re.
A mostani helyzetben nem tehettek mást, mint hogy takaréklángra kapcsolják az ARM-os desktop próbálkozásokat, hátha később eljut egy olyan pontra a Windows, amikor ismét elő lehet venni. Termék nem lesz, maradnak az olyan kísérleti verziók mint pl. a Raspberry 2-re igért build.
-
quailstorm
nagyúr
Várom a szemét Microsoft hozzászólásokat.
Arra nem gondol senki, hogy az nVidia nem fog támogatni egy régi, elavult SoC-t, amit már mindenki elfelejtett. Droidon se épp arról híresek, hogy mennyire szuper a support, sőt, itt RT-n se egészen úgy megy a tegra, ahogy kéne. A +1 magra gondolok...Aztán ha még emellé van egy zárt bootloader is, az remek. WP7-nél is ez volt. WinCE-re zárt bootloader, az összes teló 1magos volt, tehát nagyon megtörte volna a platformot, ami nem jó. Előző generációs Adrenok bekerültek volna, az se jó. Muszáj volt meglépni.
-
Daywalker
addikt
Inkább a gondolkodásmódod kicsavart. Itt arról a rendszerről, amit ma úgy hívnak, hogy Windows RT és lényegben két megvásárolható gép futtat. Ez nem lesz többé ebben a formában. Az, hogy melyik részét teszik át a 10-be (ha egyáltalán) az teljesen nem ide tartozik.
tjb007: igaz, finomítottam is az állításomon az egyértelműség kedvéért
-
tjb007
nagyúr
Egyik Windows RT-s modell sem fogja megkapni a 10-et, ez már hivatalos. Helyette majd kapnak egy olyan frissítést, ami tartalmazni fogja 10 a néhány újítását, de ez is csak a Surface-ekre lesz érvényes, meg talán még a Lumia 2520-ra.
Belfiore tweetje alapján azt is elég jól lehet már tudni, hogy mit terveznek az ARM-es vonallal.
-
Dare2Live
félisten
A cikk alapgondolata hibás, imo a cikkíró vmit erősen félreértett.
Ráadásul vmi nagy kavarc van a fejekben, leírom én hogy tudom:-A WinRT nem halott. A W10 alap runtimeja!
-A Window10 két runtimeot használ a régi 20+éves Win32 féléket és az "új/modern" nem hordozza 20+év legacy problémáit a WinRTt.
-WinRT futni fog mobiltól desktopon át serverig mindenhol.
-Win32 fut tablettől serverig.Remélem érthető.
-
Nem arról volt szó, hogy a windows 10 mindenen futni fog?
Jó nyilván a motorháztető alatt nem ugyanaz lesz, csak a név fog egyezni, de mivel a telefonokra szánt cuccok úgyis ARM-en mennek, én akadályát nem látom hogy egyesítsék a 2 rendszert (telefon/tablet) és így windows 10 néven mehetne tovább ezeken a gépeken is, és a modern appokat ugyanúgy tudná futtatni.Ja meg előttem szóló kolega említette az új raspberry PI-t, az is ARM-es, szóval tényleg semmi akadálya ezekre win10-et tenni.
-
Szerintem most újra gondolják a ARM-os érát a windows-ban. A probléma ott volt, hogy az MS rögtön pénzt akart látni az ARM-os vonalból, de most rájöttek, hogy ez nem i'gy megy. Ez mindenféleképpen egy hosszú távú befektetés, amit alulról kell kezdeni. Ezt most el is kezdik a Raspberry Pi 2-n való win10-el. Úgyis lesznek elvetemült win fanok, akik majd ezt fogják berhelni, amivel rengeteg tapasztalatot és hibát fognak gyűjteni a rendszerről, ami nagyon jó alapot ad a kernelnek. Majd ezután fogják bevetni magukat az ARM alapú tablet és szerverek világába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Surface 2 után a Nokia Lumia 2520 gyártása is befejeződik, ezzel lezárul egy korszak.
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Kiano intelect 8,9 3G (WIN10, FHD IPS, Z3735F-4 mag, 1,3 GHz, 2GB RAM, 16G ROM, GPS, 3G,Akku kiváló)
- iPad 8 32GB WiFi - 88% AKKU
- APPLE IPAD 10.2" (2020) 8.Generáció 32GB Wifi Silver (Újszerű-Karcmentes)
- Apple iPad Pro 2nd generációs 10.5 256GB Wi-Fi Új Akkumulátor Apple Pencil + Tok és Tartó
- Ipad mini 6
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest