- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
Új hozzászólás Aktív témák
-
N3zykee
csendes tag
A GT650M támogatni fogja a dx11.1-et?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Akula #43 üzenetére
De elmondják. Viszont Pista sem tud mit csinálni, mert a DX egy gyártófüggetlen API. A legegyszerűbb az lenne Pistának, ha az Xbox One API-jának a tudását átmenthetné egy DX 11.2-be, de a piac nem lenne előrébb, mert támogatnák ezt a GCN-es Radeonok és kész. Ráadásul ki tudja, hogy az Intel, az NVIDIA és a többiek milyen fejlesztésekkel készülnek. Lehet, hogy egy konzolok tudását teljesen másoló API-t négy-öt évig nem tudna senki sem támogatni az AMD-n kívül. Szóval Pista helyzete nem olyan könnyű, mint Béláé, mert egynél sokkal több hardvert kell kiszolgálnia tökéletes kompatibilitás mellett.
-
Dr. Akula
félisten
"anyagilag nem éri meg sok pénzt fektetni a PC-s portba."
Aztán meg csodálkoznak ha a vásárlónak se éri meg pénzt fektetni a szajréba, és max csak letölti. -
Dr. Akula
félisten
"A DirectX 11.1 azonban amellett, hogy jelentős előrelépésnek számít a DirectX 11-hez képest, az új generációs konzolok tudásszintjét meg sem közelíti"
Pedig az egyik konzolgyártó épp az MS. Nem mondják el Pistának amit Béla már kifejlesztett? -
Twinsen2
tag
Ezt a cikket a Sony vagy a Microsoft szponzorálta az új konzol reklámkampányának részeként ?
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Hunpriest #36 üzenetére
Az AMD nem akar az Nvidia nyomdokaiba lepni mert ezek a zárt rendszerek zsákutcák, meg minek bajlódjon ha mindkét konzolt ő csinálja és nagyon hasonló a következő APU platformhoz így azt sem nehéz kitalálni hogy az új játékok jól fognak menni rajtuk mindenféle szoftveres hókuszpókusz nélkül.
-
Hunpriest
senior tag
Olyan jövő elképzelhető, hogy az AMD lepaktál a fejlesztőkkel, kihoz PC-be egy a nextgen konzolokban lévőhöz nagyon hasonló APU-t (tehát ami mindent tud, amit azok), egy saját, egyedi API-val megtámogatva?
-
pakriksz
őstag
válasz
CyberPunk666 #31 üzenetére
opengl-nél nem így van ;D bár abban kicsit többen vannak benne.
De a directx lényege kezdetektől az volt, hogy alkossanak és sok pénzzel elterjesszenek egy windows only API-t és ezzel windowshoz láncolják a játékokat. Nem azért van hogy neked jó legyen.
-
Dragon27
senior tag
válasz
CyberPunk666 #31 üzenetére
szerintem mérgesíti a PC felhasználókat hogy 2-3... X erősebb gépük van mint ezek a sz@ros konzolok . igazán elmehetnének más irányba a Microsoft és nem kellene leragadni a DirectX vonalán ... Pénzük van embereik megvannak
,. és nem kellene állandóan mosni a DirectX-et csillog villog utána de mindig ugyanaz . Mér akarják kiszorítani a PC-t a játékpiacról
-
CyberPunk666
senior tag
Ha a gyártók készítenék, akkor lenne két vonalunk, és ami az egyiken tök jól menne az a másikon (szándékosan) tök rosszul nézne ki, ez menne oda-vissza. Meg lenne egyik only, mint a physix vagy a hajrázós cucc.
Inkább csinálja olyan, akinek az az érdeke, hogy mind a két nagy márkán jól nézzenek ki a dolgok...
-
Dragon27
senior tag
nem jutottam messzire A Microsoft dolgozik az új DirectX
most hogy jön az új PlayStation és Xbox .. ne legyen annyira durva minőségbeli különbség HD 7990 legalább ez elérhetné a konzolok grafikájátA probléma szerintem az hogy a Microsoft készíti DirectX-et
Miért nem a VGA gyártók készítik a DirectX (vagy mást ) vagy ...pl. HD 2000 (DirectX 10) , HD 6000 DX 11 , HD 6870 DX 11.5 és így tovább .... -
atti_2010
nagyúr
-
WayneGace
őstag
Én olvasom, hogy Abu többször leírta ezt, el is hiszem. De felhasználói szemmel engem nem nagyon izgat, hogy némely effekt nem lesz olyan szép pc-én, mint konzolon. Az már zavaróbb lehet, ha az AI butább, mint konzolon. De elsőnek adják ki azokat a csodajátékokat. Viszont az se nagyon vágna földhöz, ha tényleg olyan jók lennének, ugyanis a játék, ami leginkább érdekel, az pc only. Szóval annyira nem oszt nem szoroz. Inkább az érdekel engem, hogy ez kihat-e esetleg nvidia kártyák árai. 780-ból, úgy tűnik nem nagyon érdekli őket.
-
steven84
tag
Most akarok videókártyát cserélni 5év után, most akkor várjak őszig, a következő generációra?
Remek... -
siriq
őstag
Sokaig elt a dx11.1 hype.
-
Reinkz
senior tag
Először a konzolok érjék be talán a pc-ket rá lehet nézni a crysis3ra, eddig arról beszéltek hogy a konzolokra várnak mível dx11ben fut pl a unreal engine 4 de jelenlegi konzol genen nem futna, így várnak az újra...
úgy is korlátozzák az új konzolok "tudását" az első 3 évben nem kell félne nem lesz itt semmi para...
-
kpal
nagyúr
Még mondhatni semmi se használta ki a 11.1 ki sem hűlt..,de már nyugdíjazni kell , ez is arra megy ki hogy pár havonta uj VGA -t vegyen az user
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valamelyik újabb. Az biztos, hogy nem marad meg a DX11-nél, mert az kevés és alapvetően a DX 11.1 is az.
(#14) .mf: Az API overheadet a sok hardver szüli, tehát ott nem a DX-en kell változtatni, hanem az API működési elvein.
(#10) Harlek: Ha a GCN-hez igazítanák a DX képességeit, akkor egyszerűen megcsinálnák a PC-re a konzolos shader modellt és API funkciókat, és kész is. A helyzet ennél bonyolultabb, mivel a többi hardver is ott van, vagyis azok limitációját bele kell rakni a DX-be és a shader modellbe, hogy az API egységes legyen. Ezt pedig nyilván bárki támogathatja.
-
.mf
veterán
Tehát ha jól értem, akkor ez leginkább annyit tesz hozzá, hogy a konzolos játékokat könnyebb lesz portolni (amit úgyis meg illene csinálniuk, evvel csak pénzt spórol a kiadóknak), viszont az óriási API overheadhez továbbra sem nyúl hozzá, ami igazán lefogja a PC-s vonalon a teljesítményt. Remek, kerülgessük csak azt a forró kását.
-
Lacccca87
addikt
Örülj ha a 11.1 et belerakják
Ismerve az NV-t nem sieti el. Meg most neki egyébként is az OGL fontosabb meg szerintem a közeljövőben is arra fognak ráhatjani mivel más lehetőségük nem nagyon lesz.
Dx be meg hozni fogják a szokásos teljesítményt csak most néhol bugzani fognak a játékok míg nem kalapálnak utána driverrel. -
Harlek
tag
Tudom, hogy hülye kérdés, de ... mi lesz az Nvidia videókártyákkal? Mert ha mind a két új generációs konzol GCN architektúrára épül és kvázi ehhez igazítják a DirectX képességeit, akkor az Nvidia lényegében rendszerszinten kerül hátrányba. Vagy rosszul értem?
-
Cheesy
őstag
Ez az új lesz a DX One?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Psychopeti #2 üzenetére
Szerinte nagyobb esélye van a DX 11.1b, vagy a 11.2 jelzésnek.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez szuper. Jó lenne ès jót tenné a PC-seknek ha a 8.1-gyel tènyleg kapnánk egy újabb Dx-t. Most úgy is a Microsoftra várunk, hogy csináljanak valamit a nextgenekkel.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Psychopeti #2 üzenetére
Ezt miből szűrted le?
-
Psychopeti
senior tag
Ezek szerint még is csak lesz DX12, pedig azt mondták hogy nem
-
TTomax
félisten
Majd Dx13ra,addig botladozunk egy kicsit... pár generáció hardver,meg egy újabb OS után már lesz is api ami a konzollal vetekedhet...mindezt aranyáron...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged