Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Még szerencse hogy az eurozóna kisegít, mert belgiumban és a spanyoloknál is drágul a tejfel (illetve annak helyettesítői), de ámerikában sem lesz olcsóbb, épp ezért nem kukázódik a forint mint mondjuk a török líra. Na, ott aztán van/lesz infláció, meg memória áremelés..
De hogy minden rá van fogva a zeuróra, hogy beverem a lábam és már az is a 370-es forint hibája
, de bezzeg tavaly 368-nál belefért a 10% olcsóbb DDR4 ár.
-
Vincent_
aktív tag
<p>Hiszem, ha látom...</p>
-
nexplo
őstag
válasz
cskamacska #25 üzenetére
Azért azt lássuk be hogy a rossz forint miatt nem olcsóbb lesz amit külföldről vásárolunk. Remélem ebben te is egyet értesz
-
cskamacska
addikt
Az a "hihetetlenül esett" konkrétan 345->370 forintos eurót jelent, de tavaly nyár végén - kora ősze körül amikor kicsit olcsóbb volt minden, akkor szintén 350-368 körül limbózott ez az árfolyam. Így nyilván mindennek ez az oka, mindennek is.
Tejföl drágulása meg pont nem érinti a memória importot, max a szállításé, ami tavaly öszre pont már drágult egyet korona után. Ellenben maga a RAM drágulása tényleg hozzáadódik az inflációhoz, lett légyen az gyíkemberek, gyártók, kereskedők, vagy fagyasztók miatt.
-
fairi
őstag
válasz
Acélfarkas #13 üzenetére
ne felejtsd el, forint értéke hihetetlenül esett erős valutákhoz képest nyár óta és forint inflálódik erősen (hujjujj). 40k kb értékben 30k-nak felel meg. Infláció jobban beindul pislogni fogsz fizetésed mily értéktelen.
-
nexplo
őstag
Szerintem nem fognak kapkodni a gyártással. Dől a pénz most és nem szakadnak meg. Mi ez ha nem szuper helyzet egy gyártónak? Nekünk pedig szoppancs, de ez eddig sem érdekelte őket....
-
törölt tag
válasz
#32839680 #19 üzenetére
Ebben a "csináljuk inkább okostelón" az is közre játszik, hogy iszonyatos mennyiségű hulladék alkatrészt eladtak (és eladnak) azoknak, akik első sorban olcsó laptopra vágytak, és másodsorban csak akkor tudtak az "alap" dolgaikat elvégezni, ha éppen működött a hang/wifi/kamera.
De most is van olyan áldás nekik, hogy low TDP-s processzor hőelvezetés nélkül, amin ugyan megmozdul egy két pro szoftver (ezeket próbáltuk ki), csak olyan furcsaságok történnek működés közben, hogy szétmegy az idő szinkron akár ~0% CPU terhelés mellett, vagy random csontra fagy a program.Mondjuk úgy, rá lettek vezetve a felhasználók arra, hogy az olcsó laptop=nyűgös jószág.
-
Shing
őstag
válasz
#32839680 #10 üzenetére
Nehogy már megmagyarázzuk nekik, hogy miért jó ez az ár. Mellesleg dollárban sem jobb a helyzet. Én 2012 közepén vettem 7000ft-ért 4GB RAM-ot. Ma mennyivel kapsz többet ezért az árért? Már alig duplázódik a RAM, miközben régen 2-3 évente megtörtént.
Mintha azt magyaráztuk volna 2012-ben, hogy tök jó még a 64mb RAM, hisz infláció és társai... hihetetlen hogy bekajáltatták a néppel hogy fogadják el azt ami van. Emiatt nézzük kb. ugyan azokat a hardvereket 5 éve. Belépőszintű laptopok még mindig 4GB RAM-al kezdenek, valami 4 szálas procival. De fentebb sem jobb a helyzet.
Az épképzláb kategória a közép, felső-közép kategória maradt. És sokkal tovább bírják is a hardverek. De a tényen nem változtat.
-
ddaydome
senior tag
Lassan csak a kivàltsàgosoké lesz az új szàmítógép élvezete. Egy vga ma annyiba kerül, mint egy komplett istencsàszàr gép. Most meg a komponensek. Ekkora szarvihart, mint ami most van....
-
cskamacska
addikt
-
Televan74
nagyúr
Én is több mint egy éve vásároltam a 3200MHz/Cl16 32GB -os csomagot. Akkor 53.000 Ft -ot fizettem érte. Már kicsit bánom hogy nem adtam pár ezer forinttal többet a 3600MHz -es példányért, de nem bántam meg ezt sem.
DDR5 -re való váltás elnapolva, majd az AM5 -nél. De azt is csak 2023(vége)-2024(eleje) -ben.
-
joysefke
veterán
válasz
Televan74 #12 üzenetére
Irónián kívül tök jó árnak gondolom. Én pld egy évvel ezelőtt vettem picit jobbat (32GB MicronE szűk 60 ért, nekem munka miatt is kell a viszonylag sok RAM)
32GB már minden általános igényt kielégít. Igazából a 16GB sem korlátoz a feladatok többségében.
A teljes számítógép árához és különösen egy közép kat processzor árához képest a 32GB DDR4 RAM ára egyáltalán nem aránytalan, ha valaki megelégszik 16GB-tal akkor pedig kifejezetten jutányos.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Acélfarkas #11 üzenetére
40.000 Ft -ért lehet kapni 32GB -os csomagot! [link]
-
fanti
addikt
mint egy falat kenyér...
De DDR4-től hajolnak a polcok, annyi van
-
Semplar
őstag
-
Akkor ez most duplán szívás. Mert a lapkagyártóknál majd túltermelés fog jelentkezni, és egyre olcsóbban kell kínálniuk. Közben viszont a végtermék ára az mégis az egekbe szökik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest