Új hozzászólás Aktív témák
-
titta73
tag
válasz
bigwhite #183 üzenetére
Plexen sose akadozik annak ellenére hogy én se használok IPv6-ot. Csak a sima megosztásos gyári lejátszója vacakol, igaz én QNAP-ot használok, de valszeg egykutya. Van még egy nagy előnye a Plex-nek: ha több tv-d is van, akkor ha a nappaliban nézek valami filmet, ami nem annyira gyerkőc kompatibilis, ha hazaérnek és nézném tovább, átmegyek a másik szobába, és onnan folytatom, ahol abbahagytam. Nagyon szeretem.
-
Protezis
őstag
válasz
bigwhite #181 üzenetére
"Úgy látszik én vagyok az egyetlen a Föld nevű bolygón, aki letorrentezett 2160p HDR filmeket NAS-rol, szoftveres DLNA szerverrel streamelek." - nem csak te vagy, de én pl. alapból nem használok IPv6-ot. Plexet használok, sambán tallózgatni TV-n már nem túl menő 2021-ben.
-
Protezis
őstag
válasz
bigwhite #128 üzenetére
Tegyél fel Plex-et a NAS-ra, a TV-re van kliens hozzá. Nálam prímán viszi a 4k HDR videókat (transcoding nélkül).
Egyébként én is szívtam: előtte MiBox 3-at használtam Kodi-val, de a 4k-val már néha meggyűlt a baja. Csak emiatt álltam át Plex-re, eddig meg vagyok elégedve.
-
titta73
tag
válasz
bigwhite #128 üzenetére
Szia, nekem QNAP a nas, igaz egy elég alap 2 éves cucc, de megy róla a lejátszás. Egy film akadozott néha, a gyerkőcöknek egy mese, de a SOLO-t a DIE HARD-ot simán lejátszotta akadások nélkül.
Amikor akadt, akkor meg szerintem azért, mert közben épp tolta felfelé is az adatot és nem csak a tv-nek.Más:
A kép nekem is tetszik, régebben egy PANA plasma volt, azt imádtam és a mai napig jól szolgál párom édesanyjánál, aztán egy LG lcd, ott nagyon fájt a háttérvilágítás felhősödése homogén részeknél, pedig nem alapmodell. Konkrétan látni lehetett hol vannak a ledek. Szóval ez szebb, meg 4K, meg a 65" is jól mutat, de érdemes jó minőségű anyaggal etetni, mert sima SD forrásnál elég vacak a kép.
A HDR meg eléggé kétoldalú, van amivel jól mutat, de pl. a gyerkőcök meséinél már túlságosan merserkélt az eredmény szerintem.
Bár sokat még nem játszottam a beállításokkal, a hétvégén majd megnézem a tesztben ajánlottal, lehet segít egy kicsit.Üdv.
titta
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz
bigwhite #126 üzenetére
Hát igen. Akinek szeme, látja, hogy televízióban csak
Sony Bravia
LG
Philipslétezik.
Ez három lelkiismeretesen adja ki a készülékeket. A minőségi elvárásokhoz színvonalas technológiát társít. Ezért rendszeresen a legjobbak.
/A samsung rámehet az OLED-es hazudozásaira. Megérdemli, hogy lebukjon. A birtokában van jó technológia, mégis ki sorolja tablettől notebookon át tévéig./
-
b.kov
senior tag
válasz
bigwhite #128 üzenetére
Én nagyjából a NAS, illetve a pendrive között mozgok.
Egy Macbook Pro-t használok DLNA szervernek PLEX segítségével, TV-n pedig natív alkalmazásból nézem a filmeket. Nem annyira kényelmes, mint egy dedikált NAS, de a penrive-ot azért bőven lekörözi. A 4K tartalom megy szépen folyamatosan, HDR és felirat is működik.
-
Locutus
veterán
válasz
bigwhite #126 üzenetére
Miért is kellene konzol ehhez? PC-t is rá lehet ám kötni...
A Samba sharek meg lehet hogy azért nem mennek, mert újabb eszközök elvileg már nem támogatják a régi smb1 protokollt, csak smb2 vagy 3-at. Lehet, hogy a NAS-od viszont még smb1-el működik. Amúgy valszeg így is úgy is rendes külső lejátszó kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt az 55 hüvelykes, 4K HDR támogatású, webOS 4.0 okostévérendszerrel ellátott LG OLED tévé.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest