- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
ndavid: javítsd kérlek a Kinston 1.8 SSD-nél valótlan SATA megnevezést mSATA -ra!!!
-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #18 üzenetére
Nem csak Sony, hanem Dell, Fujitsu, Toshiba, IBM/Lenovo, Apple, stb. Az ultrakompaktoknál (11.1-12.1") elég gyakori. Nincs is hely nagyobb winyónak, mert ezekből a mai trendekkel ellentétben nem spórolták ki az ODD-t (a Sony TX-ekben az alaplap kompletten, Core Solo vagy akár Core Duo / Core 2 Duoval kisebb, mint az ODD).
Mindenesetre mit ágálsz itt egy olyan termék kapcsán, ami jól láthatóan nem neked készült? 2.5"-es kismillió van, mit fáj neked, hogy nagyritkán 1.8"-es is készül?
Tim: régen nézegettem őket, de egy jó ideje letettem róluk, az ilyen (50-pin LIF) csatlakozójúak rendkívül ritkák, és túl drága cserélni. Azon is gondolkoztam, hogy az usb-portról készítek belül még egy csatlakozót, majd a HDD és MS kártya helyére egy gyorsabb pendrive-ot teszek, de az is macera, kétséges eredményekkel. A vége meg az lett, hogy szegény akkuja vagy tápáramköre behalt, ahhoz próbálok egy ideje olyan embert találni, akinek hasonló akkuja van, hogy bebizonyosodjon, melyik a hibás, de fehér holló.
-
sagvary
aktív tag
Mi lehet az a TRIM? SSD HDD-nél olvastam, miféle tulajdonság ez?
-
Tim82
félisten
válasz
Bogyó bá' #18 üzenetére
Ne hidd azt, hogy csak a Sony volt annyira elvetemült, hogy 1.8" méretű vinyót rakjon a gépeibe.
Toshiba Portege R100/R200/R300-ban szintén ilyen volt, Fujitsu Lifebook-ban szintén, Thinkpad X40/X41-ben is... vagy a Lenovo Thinkpad T400s-ben pl. 1.8" microSATA csatlakozós cucc van. A Macbook Air meg 1.8" ZIF csatlakozós vinyót/SSD-t használ.
.mf: Kingspec 50pin-es SSD-ket nem néztél eBay-en a Vaio-dba?
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ja kérem, aki tv-gyártótól vesz méregdrága luxusnotit, az meg is érdemli...
A legtöbb notiban, netbookban azért még mindig a 2,5" az uralkodó vinyóméret, és itt csak fölös macerát jelent beépítéskor az 1,8" . Az asztali gépekről ne is beszéljünk.
Igen, valóban az SNV425-re gondoltam, azt adják olyan "olcsón". Tudom, régi típus, de azért egy szokvány merevlemez helyére pakolva "csodákra képes" még az is. -
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #14 üzenetére
Szerintem gondolkozzál még egy kicsit.. meg esetleg nézd meg a postomat néhánnyal feljebb... Képzeld, vannak olyan subnotik, amik nem bővíthetőek 2.5"-es HDD-vel. A hozzájuk való HDD-k pedig nem csak rettentő lassúak (mint írtam, az én TX3-am 1.8" 4200RPM HDD-je 15MBps átlagsebességre képes), de ritkák és drágák is. Legközelebb azzal jössz, hogy a 2.5" a 3.5"-hez képest dupla áron van, ki venné meg?
Valamint azt is megnézném, hol találsz bruttó 32k-ért ilyen sebességet tudó 64GB-osat -- írásban ez közel kétharmaddal gyorsabb, mint az a Kingston, amire nagy valószínűséggel gondolsz. -
Meza
tag
Végre elkezdtek terjedni az USB 3.0-s csatival szerelt külső HDD-k. Sajnos az áruk még nagyon nem a hazai pénztárcákhoz van mérve...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem tudom, hogy ebben a Kingston SSD-ben mi a poén:
A "normál", 2,5"-os 64 GByte-os bruttó 32.000,- forint körül van a boltban. Ugyanez a kapacitás 1,8"-os majdnem a duplája lesz??? Ki fogja ezt megvenni? A legkisebb netbookben is elfér a 2,5"-os, akkor ennek mi lesz az előnye?
Maximum az, hogy lehet venni hozzá plusz pénzért átalakítót, hogy ne lötyögjön a gépben..
.
-
Angel1981
veterán
válasz
Picturemaker #2 üzenetére
Ez jópofa és találó!
Valószínűsíthetően még idén lesz egy komoly árcsökkenés - köszönhetően az Intel 25 nm-es SSD-inek. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Badman 4ever #10 üzenetére
ez jóóó!
-
geezer
aktív tag
válasz
Badman 4ever #10 üzenetére
Több TB-nyi procihűtő szilvalekvár fér el rajta.
-
Badman 4ever
őstag
Nagyot néztem a második kép alatti szövegen, mert félreolvastam egy kicsit:
Toshiba Canvio Bacsis Portable Hard Drive
Szép is lenne... -
.mf
veterán
"A z MLC NAND falsh memóriákból felépülő újdonság"
nem szólnak szépen?
1,5TB 2,5"-ben, impresszív.
Az az SSD is elég jó sebességeket hoz, megváltás lesz néhány ilyen meghajtóval rendelkező gép tulajának, mert azok ám főleg bitangpusztulatosan lassúak... a kis Vaio TX-emben az 1.8" 4200RPM IDE HDD 15Mbps átlagsebességet tud, ezt még a pendrive-ok is lekőrözik... -
zazahoho
őstag
válasz
Picturemaker #2 üzenetére
ez jó
Seagate FreeAgent GoFlex Portable HDD 1,5 TB -t,viszont elfogadnám
-
orbano
félisten
válasz
Silentfrog #4 üzenetére
külömbség nincs, esetleg különbség van.
-
Srodney
senior tag
nemsemmi ára van az ssd-nek,180euro a 64gb-os....elkérik rendesen....
-
Silentfrog
veterán
Az ssdnél van külömbség a sebességben a 1,8” és a 2.5" méretek között?
Mert csak notebook méretről láttam eddig tesztet.
Végiggondoltam,nincs külömbség. -
ViZion
félisten
Hmmm... a Kingstone SSD-k jók. És itt a 64 GB-os még árban is elég jó...
Lassan-lassan csak lesznek rendszernek való 40-60 GB-os SSD-k jóáron...
Talán majd karácsonykor vmi akciósat tudok venni remélem -
Picturemaker
őstag
Olyan hír mikor lesz már, hogy normál méretű SSD jelent meg kicsi árral?
-
geezer
aktív tag
Másfél (!!!) terás 2.5"-os...!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Másfél terabájt egy 2,5"-es HDD-be zsúfolva: ez a Seagate új hordozható tárolója. Továbbá a Toshiba és a Kingston is frissített kínálatán.
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest