- Projektor topic
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAID
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
ndavid: javítsd kérlek a Kinston 1.8 SSD-nél valótlan SATA megnevezést mSATA -ra!!!
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #18 üzenetére
Nem csak Sony, hanem Dell, Fujitsu, Toshiba, IBM/Lenovo, Apple, stb. Az ultrakompaktoknál (11.1-12.1") elég gyakori. Nincs is hely nagyobb winyónak, mert ezekből a mai trendekkel ellentétben nem spórolták ki az ODD-t (a Sony TX-ekben az alaplap kompletten, Core Solo vagy akár Core Duo / Core 2 Duoval kisebb, mint az ODD).
Mindenesetre mit ágálsz itt egy olyan termék kapcsán, ami jól láthatóan nem neked készült? 2.5"-es kismillió van, mit fáj neked, hogy nagyritkán 1.8"-es is készül?
Tim: régen nézegettem őket, de egy jó ideje letettem róluk, az ilyen (50-pin LIF) csatlakozójúak rendkívül ritkák, és túl drága cserélni. Azon is gondolkoztam, hogy az usb-portról készítek belül még egy csatlakozót, majd a HDD és MS kártya helyére egy gyorsabb pendrive-ot teszek, de az is macera, kétséges eredményekkel. A vége meg az lett, hogy szegény akkuja vagy tápáramköre behalt, ahhoz próbálok egy ideje olyan embert találni, akinek hasonló akkuja van, hogy bebizonyosodjon, melyik a hibás, de fehér holló.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
sagvary
aktív tag
Mi lehet az a TRIM? SSD HDD-nél olvastam, miféle tulajdonság ez?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
Tim82
félisten
válasz
Bogyó bá' #18 üzenetére
Ne hidd azt, hogy csak a Sony volt annyira elvetemült, hogy 1.8" méretű vinyót rakjon a gépeibe.
Toshiba Portege R100/R200/R300-ban szintén ilyen volt, Fujitsu Lifebook-ban szintén, Thinkpad X40/X41-ben is... vagy a Lenovo Thinkpad T400s-ben pl. 1.8" microSATA csatlakozós cucc van. A Macbook Air meg 1.8" ZIF csatlakozós vinyót/SSD-t használ.
.mf: Kingspec 50pin-es SSD-ket nem néztél eBay-en a Vaio-dba?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bogyó bá'
nagyúr
Csak mellékesen jegyezném meg, hogy egy külső házba, pláne USB 2.0-vel nagyon sok értelme volna überbrutál sebességű SSD-t tenni...
Nekem egy olcsó, sima notivinyós Samsung külső merevlemezem van, de a vinyó sebességét az USB korlátozza max. 30Mbyte/sec-re.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ja kérem, aki tv-gyártótól vesz méregdrága luxusnotit, az meg is érdemli...
A legtöbb notiban, netbookban azért még mindig a 2,5" az uralkodó vinyóméret, és itt csak fölös macerát jelent beépítéskor az 1,8" . Az asztali gépekről ne is beszéljünk.
Igen, valóban az SNV425-re gondoltam, azt adják olyan "olcsón". Tudom, régi típus, de azért egy szokvány merevlemez helyére pakolva "csodákra képes" még az is.[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #14 üzenetére
Szerintem gondolkozzál még egy kicsit.. meg esetleg nézd meg a postomat néhánnyal feljebb... Képzeld, vannak olyan subnotik, amik nem bővíthetőek 2.5"-es HDD-vel. A hozzájuk való HDD-k pedig nem csak rettentő lassúak (mint írtam, az én TX3-am 1.8" 4200RPM HDD-je 15MBps átlagsebességre képes), de ritkák és drágák is. Legközelebb azzal jössz, hogy a 2.5" a 3.5"-hez képest dupla áron van, ki venné meg?
Valamint azt is megnézném, hol találsz bruttó 32k-ért ilyen sebességet tudó 64GB-osat -- írásban ez közel kétharmaddal gyorsabb, mint az a Kingston, amire nagy valószínűséggel gondolsz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Core2duo6600
veterán
Nekem van egy PQI 320 gigas, WD hdd van benne, és a PQI az olcsobbak közt van.
Egy dologra kell figyelni, ha nem használod ki kell húzni, mert ez bizony nem áll le, úgy mind a WD Passport.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Meza
tag
Végre elkezdtek terjedni az USB 3.0-s csatival szerelt külső HDD-k. Sajnos az áruk még nagyon nem a hazai pénztárcákhoz van mérve...
"Olvashatatlan aláírás"
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem tudom, hogy ebben a Kingston SSD-ben mi a poén:
A "normál", 2,5"-os 64 GByte-os bruttó 32.000,- forint körül van a boltban. Ugyanez a kapacitás 1,8"-os majdnem a duplája lesz??? Ki fogja ezt megvenni? A legkisebb netbookben is elfér a 2,5"-os, akkor ennek mi lesz az előnye?
Maximum az, hogy lehet venni hozzá plusz pénzért átalakítót, hogy ne lötyögjön a gépben..
.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Angel1981
veterán
válasz
Picturemaker #2 üzenetére
Ez jópofa és találó!
Valószínűsíthetően még idén lesz egy komoly árcsökkenés - köszönhetően az Intel 25 nm-es SSD-inek. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Badman 4ever #10 üzenetére
ez jóóó!
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
geezer
aktív tag
válasz
Badman 4ever #10 üzenetére
Több TB-nyi procihűtő szilvalekvár fér el rajta.
-
Badman 4ever
őstag
Nagyot néztem a második kép alatti szövegen, mert félreolvastam egy kicsit:
Toshiba Canvio Bacsis Portable Hard Drive
Szép is lenne...Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
.mf
veterán
"A z MLC NAND falsh memóriákból felépülő újdonság"
nem szólnak szépen?
1,5TB 2,5"-ben, impresszív.
Az az SSD is elég jó sebességeket hoz, megváltás lesz néhány ilyen meghajtóval rendelkező gép tulajának, mert azok ám főleg bitangpusztulatosan lassúak... a kis Vaio TX-emben az 1.8" 4200RPM IDE HDD 15Mbps átlagsebességet tud, ezt még a pendrive-ok is lekőrözik...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
zazahoho
őstag
válasz
Picturemaker #2 üzenetére
ez jó
Seagate FreeAgent GoFlex Portable HDD 1,5 TB -t,viszont elfogadnám
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
orbano
félisten
-
Srodney
senior tag
nemsemmi ára van az ssd-nek,180euro a 64gb-os....elkérik rendesen....
-
Silentfrog
veterán
Az ssdnél van külömbség a sebességben a 1,8” és a 2.5" méretek között?
Mert csak notebook méretről láttam eddig tesztet.
Végiggondoltam,nincs külömbség.[ Szerkesztve ]
-
Hmmm... a Kingstone SSD-k jók. És itt a 64 GB-os még árban is elég jó...
Lassan-lassan csak lesznek rendszernek való 40-60 GB-os SSD-k jóáron...
Talán majd karácsonykor vmi akciósat tudok venni remélemHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Picturemaker
őstag
Olyan hír mikor lesz már, hogy normál méretű SSD jelent meg kicsi árral?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
geezer
aktív tag
Másfél (!!!) terás 2.5"-os...!!!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Másfél terabájt egy 2,5"-es HDD-be zsúfolva: ez a Seagate új hordozható tárolója. Továbbá a Toshiba és a Kingston is frissített kínálatán.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest