A külső tárolók esete az apró SSD-vel

Megjelent a Seagate nyár elején bejelentett FreeAgent GoFlex termékcsalád hordozható vonalának legnagyobb kapacitású tagja, a másfél terabájtos 2,5”-es külső meghajtó. A 120 x 89 x 22 mm-es fényes fekete burkolatú készülék 3.0-s USB interfészen csatlakoztatható a számítógéphez. A mellékelt Seagate Dashboard szoftverrel egyszerűbb és gyorsabb a tárolóra készített biztonsági mentések készítése és felügyelete, a fájltitkosítások végrehajtása és a meghajtó statisztikáinak megtekintése. Két év garanciával kínálja a gyártó, az 1,5 TB-os Seagate ára pedig 250 dolláros.

Seagate FreeAgent GoFlex Portable HDD 1,5 TB
Seagate FreeAgent GoFlex Portable HDD 1,5 TB

A Toshiba is hasonló eszközökkel jelentkezett, bár az ő merevlemezei nem rendelkeznek ekkora kapacitással. A Canvio Basics Portable Hard Drive család három méretben lesz elérhető, ezek 320, 500 és 750 GB-os HDD-t rejtenek magukban az egyszerű, fekete burkolat alatt. A hordozható Canvio meghajtók 2.0-s USB aljzattal vannak ellátva, három év garanciával pedig az áruk a méretnek megfelelően 80, 100 és 120 dollár lesz.

Toshiba Canvio Basics Portable Hard Drive
Toshiba Canvio Basics Portable Hard Drive

Az SSD-k piacán nem ismeretlen a Kingston SSDNow szériája, amely folyamatosan frissül új modellekkel, legutóbb például a V+ sorozat jelent meg. Ennek most egy jóval kisebb kiadása is napvilágot látott, az SSDNow V+ 180 modell, amely név egy 1,8”-es méretű tárolót takar. A z MLC NAND falsh memóriákból felépülő újdonság egyébként tulajdonságait tekintve hasonlít nagyobbik testvéreire, így támogatja a TRIM funkciót, 3 Gbps-os SATA csatlakozója van, MTBF értékét pedig egymillió órában állapították meg. Az SSD másodpercenként 230 MB adatot is képes olvasni, és 180 MB-ot írni. Három év garanciával a 64, a 128 és a 256 GB-os kiadás 180, 312 és 737 eurós áron lesz hamarosan megvásárolható.

Kingston SSDNow V+ 180 [+]
Kingston SSDNow V+ 180 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés