- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Váratlanul kapott a piac egy új 16 GB-os Radeont
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Tisztázta az N1 kódnevű fejlesztés körüli pletykákat az NVIDIA vezetője
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
A cikk, és a megszólaltatott szakemberek legfontosabb mondanivalója:
az adatcentralizáció és cloud computing összekapcsolásával létrehozott nagy rendszerek alkalmazása milyen hallatlan kockázatokat rejthet magában.Tehát jaj de jó nekünk az egységesítés, meg a cloud, mert milyen szuper biztonságban vannak az adataink az adatközpontokban.. Hát igen... Feltéve hogy nem használja azt fel maga a cég akinél tároljuk, esetleg nem megy el az internetkapcsolatunk számottevő időre, vagy nem rohad le a gmail, nem történik esetleg adatvesztés vagy nem törik -e éppen fel az adott szolgáltatást.... Baromi jó kilátások. Valahogy én a hátam közepére se kívánom a cloud -os jövőt. Jobban örülök annak, ha az adataim nálam vannak elmentve.
A cloud -nak meg kellene maradnia egy bizonyos szinten. Videót renderelni jó lehet server farmon, esetleg nyilvánosnak szánt adatokhoz (ugyebár maga az internetes publikáció is csak olyan adatokra terjed ki, amit a nagyközönségnek szánunk, és nem bánjuk ha bárki látja) de semmiképpen se bízzuk az életünket egy (több) profitorientált vállalatra, mert abból lehet még elég bajunk... Ki tudja. Talán az igazi információs világháború éppen a cloud terjedésével kezdődik majd.... talán az emberek észhez térnek idővel, és megértik hogy ez valami olyasmi, mintha minden vagyontárgyamat odaadnám annak, akinek a legnagyobb háza van a környéken, mondjuk kati néninek, aki majd vigyáz rá, és én bármikor használhatom ezeket, feltéve hogy odaadja nekem, vagy elérhető telefonon, esetleg nem adta el, nem kezdett spekulációkba azok alapján amivel árthat nekem, vagy netán nem rabolták ki a házát... ugyanis kati néni bizony semmilyen felelősséget nem vállal semmimért, csak mosolyogva elmondja hogy milyen jó lesz nekem ha mindenemet nála hagyom. (ide linkelni akartam a google licenc -et, de sajna épp nem nagyon akar betöltődni a gmail kezdő lapja ahonnan megtehetném... dehát na... ez a cloud igaz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ritkaság eladó!!! i5-5675c Iris pro grafikus maggal.
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 600G2: i3-6300T gar. Budapest MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest