Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz tkazmer #13 üzenetére

Ez csak duma nyilván... Lehet hogy "ciki" lenne megmondani az igazat, és így a legkönnyebb egy névtelen alkalmazottra kenni a dolgot. Elképzelhető hogy a valóság sokkal komolyabb.

• attila9988

őstag

A cikk, és a megszólaltatott szakemberek legfontosabb mondanivalója:
    az adatcentralizáció és cloud computing összekapcsolásával létrehozott nagy rendszerek alkalmazása milyen hallatlan kockázatokat rejthet magában.

Tehát jaj de jó nekünk az egységesítés, meg a cloud, mert milyen szuper biztonságban vannak az adataink az adatközpontokban.. Hát igen... Feltéve hogy nem használja azt fel maga a cég akinél tároljuk, esetleg nem megy el az internetkapcsolatunk számottevő időre, vagy nem rohad le a gmail, nem történik esetleg adatvesztés vagy nem törik -e éppen fel az adott szolgáltatást.... Baromi jó kilátások. Valahogy én a hátam közepére se kívánom a cloud -os jövőt. Jobban örülök annak, ha az adataim nálam vannak elmentve.
    A cloud -nak meg kellene maradnia egy bizonyos szinten. Videót renderelni jó lehet server farmon, esetleg nyilvánosnak szánt adatokhoz (ugyebár maga az internetes publikáció is csak olyan adatokra terjed ki, amit a nagyközönségnek szánunk, és nem bánjuk ha bárki látja) de semmiképpen se bízzuk az életünket egy (több) profitorientált vállalatra, mert abból lehet még elég bajunk... Ki tudja. Talán az igazi információs világháború éppen a cloud terjedésével kezdődik majd.... talán az emberek észhez térnek idővel, és megértik hogy ez valami olyasmi, mintha minden vagyontárgyamat odaadnám annak, akinek a legnagyobb háza van a környéken, mondjuk kati néninek, aki majd vigyáz rá, és én bármikor használhatom ezeket, feltéve hogy odaadja nekem, vagy elérhető telefonon, esetleg nem adta el, nem kezdett spekulációkba azok alapján amivel árthat nekem, vagy netán nem rabolták ki a házát... ugyanis kati néni bizony semmilyen felelősséget nem vállal semmimért, csak mosolyogva elmondja hogy milyen jó lesz nekem ha mindenemet nála hagyom. (ide linkelni akartam a google licenc -et, de sajna épp nem nagyon akar betöltődni a gmail kezdő lapja ahonnan megtehetném... dehát na... ez a cloud igaz :D )

Új hozzászólás Aktív témák