- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gigabyte alaplap topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
A cikk, és a megszólaltatott szakemberek legfontosabb mondanivalója:
az adatcentralizáció és cloud computing összekapcsolásával létrehozott nagy rendszerek alkalmazása milyen hallatlan kockázatokat rejthet magában.Tehát jaj de jó nekünk az egységesítés, meg a cloud, mert milyen szuper biztonságban vannak az adataink az adatközpontokban.. Hát igen... Feltéve hogy nem használja azt fel maga a cég akinél tároljuk, esetleg nem megy el az internetkapcsolatunk számottevő időre, vagy nem rohad le a gmail, nem történik esetleg adatvesztés vagy nem törik -e éppen fel az adott szolgáltatást.... Baromi jó kilátások. Valahogy én a hátam közepére se kívánom a cloud -os jövőt. Jobban örülök annak, ha az adataim nálam vannak elmentve.
A cloud -nak meg kellene maradnia egy bizonyos szinten. Videót renderelni jó lehet server farmon, esetleg nyilvánosnak szánt adatokhoz (ugyebár maga az internetes publikáció is csak olyan adatokra terjed ki, amit a nagyközönségnek szánunk, és nem bánjuk ha bárki látja) de semmiképpen se bízzuk az életünket egy (több) profitorientált vállalatra, mert abból lehet még elég bajunk... Ki tudja. Talán az igazi információs világháború éppen a cloud terjedésével kezdődik majd.... talán az emberek észhez térnek idővel, és megértik hogy ez valami olyasmi, mintha minden vagyontárgyamat odaadnám annak, akinek a legnagyobb háza van a környéken, mondjuk kati néninek, aki majd vigyáz rá, és én bármikor használhatom ezeket, feltéve hogy odaadja nekem, vagy elérhető telefonon, esetleg nem adta el, nem kezdett spekulációkba azok alapján amivel árthat nekem, vagy netán nem rabolták ki a házát... ugyanis kati néni bizony semmilyen felelősséget nem vállal semmimért, csak mosolyogva elmondja hogy milyen jó lesz nekem ha mindenemet nála hagyom. (ide linkelni akartam a google licenc -et, de sajna épp nem nagyon akar betöltődni a gmail kezdő lapja ahonnan megtehetném... dehát na... ez a cloud igaz)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest