Hirdetés
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Különböznek az előző generációtól, viszont teljesítményben még nem éri el a következő generációt.
Nem egy időben jelent meg.
Ez miből adódik?
Az előző sikertelen/gyengébb modell leváltása, piaci űr kitöltése és egyéb tényezők.Azért azt tegyük hozzá hogy azért nem érdemes félgenerációnak nevezni a wii-t mert gyengébb hardver volt.
A Nintendo a kézikonzol és asztali gép vonalon rendre gyengébb gépet ad ki a riválisoknál.
Ez a kézkonzolnál bejött de asz asztali gépeknél már nem.De ez a gyengébb hardver de azonos generáció szisztéma az sns-től fölfele az összes Nintendo konzolra igaz.
Kivétel a gamecube. -
Z10N
veterán
Boritekolhato itt is az AMD a GCN-nel. Ilyen se vollt meg, hogy mindharom fo konzol vonal szinte ugyan azt az architekturat fogja hasznalni. Az AMD hosszutavu tervei kezdenek revbe erni. Mar csak a marketinggel kellene valamit kezdeni. Ha a szoftveres valtas (HSA, Mantle, DX12, Vulkan) is megtortenik remeljuk lesz tokeje meg mereszebb R&D-re es talan gyarto sorra. Mindenki jobban jarna egy "agresszivabb" AMD-vel, mert a merszseg mar meg van, csak a toke hianyzik. Egy egeszseges arverseny es reszesedes novekedes felzavarna az allovizet. My2c.
Ui: Kivancsi leszek azuttal a Nintendo milyen reformmal akar eloallni.
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
energy4ever #43 üzenetére
Bizony, hogy GCN a rövidítése a GameCube-nak.
Egyedül Japánban NGC.
Én örülök az új konzolnak, engem nem győzött meg a Wii U.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
energy4ever #43 üzenetére
Nem én találtam ki, ugyanakkor a legtöbb esetben vagy simán GameCube-ként, vagy GCN-ként látom, de NGC-t konkrétan még tényleg sehol nem láttam leírva.
-
energy4ever
addikt
válasz
sz.balazs.95 #42 üzenetére
Angolok szoktak felcserelni az elo-uto neveket.
Itthon NGC-nek roviditik! Ertelemszeruen. N.G
C. Nintendo.Game.Cube.
Miert raknad a Nintendo szot, a GameCube osszetett szo masik felere? -
sz.balazs.95
veterán
válasz
energy4ever #41 üzenetére
ööö... He?!
"officially called the Nintendo GameCube, abbreviated NGC in Japan and GCN in Europe and North America"
Ha Japánban érzed magad, vagy a Japán jelölést részesíted előnyben, akkor azt leközelebb külön jelezd, hogy ne legyen félreértés.
Ha minden igaz, azért NGC, hogy ne keverjék össze a NeoGeo Pockettel.
Mivel akkoriban az AMD féle GCN még bőven nem létezett, így egyrészt nem értem, miért hozod fel, másrészt nem akkoriban nemigen lehett olyannal összekeverni a GameCube-ot, ami nem is létezett.
Másrészt a Wii hardveresen kb. azonos a GameCube-bal, csak erősebb némileg a CPU, több RAM-ot kapott, stb. de az alap ugyanaz, ezért is tud a Wii kompatibilis lenni a GameCube-bal.
-
energy4ever
addikt
válasz
sz.balazs.95 #40 üzenetére
Szerinted mi a valodi neve? Nintendo GameCube, vagy GameCube Nintendo?
En meg csak nalad lattam az GCN-ezest. Mindenki mas NGC-nek roviditi, ahogy kell.Koze sincs a Wii-nek a GCN-hez, hiaba, hogy Radeonos...
A Wii-ben levo Chipset Power Architekturaval rendelkezik, es nem Graphics Core Next (GCN)-el. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
energy4ever #39 üzenetére
A GCN a GameCube rövidítése.
Eddig konkrétan sehol nem láttam még az NGC rövidítést. -
energy4ever
addikt
válasz
sz.balazs.95 #32 üzenetére
Butasagot beszelsz!
A GCN-nek koze sincs az NGC-hez, csak te hivod igy... Kicsit mas a ketto teljesen kiirt neve...
-
adalbert1
veterán
Ha a könnyebb portolhatóság miatt több multiplatform cím lenne, akkor az megoldaná azt a problémát, hogy a saját címek mellett alig van más játék a gépre, és nem is kellene másik hasonló gen. gépet vásárolni.
Ami érdekes lehet, hogy mikor jelenlik meg, és a két riválisnak mikor jön a következő gépe, mert akkor ismét hátrányba kerülhet az N (2017-18-19?).
szerk.: ez amúgy miért a multimédia rovatban van, miért nem inkább a konzol játékokban?
-
khron78
őstag
válasz
sz.balazs.95 #32 üzenetére
Áruld már el a PSP-nek mi köze a GBA-hoz?
A DS-el EGY IDŐBEN jött ki, ezért egy generáció.
Az már külön gondot okozhat, hogy nem igazán egy célcsoport és az összehasonlításnak sem sok értelme van, technikai szempontból, meg pláne. -
khron78
őstag
válasz
sz.balazs.95 #29 üzenetére
Az N64-et ahhoz hasonlítod, amihez akarod, ha már mindenképpen hasonlítgatni akarsz, mert valamiért ezen kell lovagolnod.
PS1-Saturn esetleg Amiga CD32 ez 1 generáció!
Az N64 olyan fél generáció, mint a Dreamcast.
Hajtogatod a butaságaidat, mikor mi ebben éltünk, te meg akkor születtél.
A WiiU-t az Xbox 360 és PS3-hoz ildomos hasonlítani. Ez is fél generációs gép.
Fél generáció = 2 generáció közé ékelődik.
Általában felismerhető:
Különböznek az előző generációtól, viszont teljesítményben még nem éri el a következő generációt.
Nem egy időben jelent meg.
Ez miből adódik?
Az előző sikertelen/gyengébb modell leváltása, piaci űr kitöltése és egyéb tényezők.- N64 - A Nintendo kimaradt egy harcból (PS1-Saturn) és megpróbált később a nevető 3. lenni.
Nem sikerült. Ezért nem egy generáció!
- Dreamcast - A Sega belátta, hogy a Saturn alulmaradt a Playstation-el szemben, ezért mindent egy lapra tett fel, hogy korábban elkészítse az utódot. A PS2 megjelenésével a Dreamcast meg is bukott és rántotta magával a Sega-t. Ha a PS2 korábban jön, nincs is Dreamcast. Ezért nem egy generáció!
- Wii/Wii U - elsősorban az irányítás és az új fajta játék élmény megalkotása volt a cél a nyers erő helyett.
Előző generációs felépítés új felhasználói élménnyel megtámogatva. Ezért nem egy generáció! -
Uran39
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #34 üzenetére
Igen, olvastam, hogy a Wii U is viszi az összes Wii-s játékot is, ezért gondoltam én is, hogy ez a jövőben sem fog változni. Persze csak az a biztos, ami már megtörtént.
-
Uran39
csendes tag
Pc mellett már gondolkoztam a Wii U-n, de amikor először felröppent a hír, hogy az új konzolja a Nintendonak a Wii U utódja lesz, nem volt kérdés, hogy kivárok a megjelenésig, aztán majd kiderül melyik lesz.
Ha megoldják a visszafelé kompatiblitást nálam nagyon esélyes az újabb konzol. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
energy4ever #30 üzenetére
"A Wii-nel meg ezt a tuningolt GCN-t ellehet felejteni."
Miért, nem ugyanarra a hardverre épül a kettő?
"Ez az egesz 1,2,3,4,5,6,7 generacio baromsag akkor..."
Pedig nem az.
"A Dreamcast a Ps1, N64 ellenfele volt"
A PSP-t meg a GBA ellenfelének szánták. Na és? Attól még az NDS-sel említjük egy lapon, mivel azzal van egy generációban.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Hiába a "generáció". Egyik 32bites, 2 másik 64es és a Dreamcast meg 128as.
Nem is említhető 1 lapon a többivel. -
energy4ever
addikt
válasz
Miert jo a generacios felfogas? Ez az egesz 1,2,3,4,5,6,7 generacio baromsag akkor... Orokke lehetne vitatkozni, hogy ez ezert nem tartozik abba a generacioba, ez ezert, stb...
A Dreamcast a Ps1, N64 ellenfele volt, nem a ps2, xbox ellenfele. Keson jott. De nem elege keson, es nem is elege koran.Szerk: A Dreamcast versenykepes volt az N64-el, a Ps1-el, valamint a kovetkezo nintendoval a Gamecube-al.
A Ps2, xbox mar nem ide tartozik. A Wii-nel meg ezt a tuningolt GCN-t ellehet felejteni. A Wii nem grafikaban mutatta meg a "nextgenseget", hanem a jatekok iranyitasaban. -
sz.balazs.95
veterán
"A Saturn 32 bites konzol, nem tudom miért hasonlítod az N64-hez."
Mert mondjuk mindkettő 5. generációs konzol.
Vagy mihez kéne hasonlítanom az N64-et? a DC-hez, ami már a next-gen-t képviseli az N64-hez képest, csak hogy a SEGA jobban jöjjön ki?A Wii U-t sem a PS3-hoz vagy az Xbox One-hoz hasonlítgatják, mert egyszerűen nem az a generáció.
Hiába gyengébb a hardver a PS4/XOne-hoz képest, az tökmindegy."A Dreamcast fél generáció, ha sikerül megértened, ha nem."
Sikerült megértenem, de attól még ez hülyeség.
Fél generáció az a DSi, PS1/2/3 Slim, stb.
A DC egy teljes generációs ugrás a Saturnhoz képest.Ilyen értelemben maximum a Wii-t lehetne fél generációnak nevezni, mert az egy tuningolt GCN.
-
khron78
őstag
válasz
sz.balazs.95 #26 üzenetére
A Saturn 32 bites konzol, nem tudom miért hasonlítod az N64-hez.
A Playstation 1- hez lehet hasonlítani, amiből ez utóbbi került ki győztesen.
Viszont nem azért, mert egyértelműen jobb lenne a PS, minden téren.A Dreamcast fél generáció, ha sikerül megértened, ha nem.
-
mzso
veterán
válasz
energy4ever #23 üzenetére
Ők már próbálhatták. A tömeggyártás elvileg jövőre már beindul.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
energy4ever #25 üzenetére
Pedig a DC egy teljes értékű 6. generációs konzol.
Egyébként szerintem már a Saturn is le volt maradva az N64/PS1 párostól technikailag.
Pl. a WipeOut gyengébb megjelenésű, mint a fő konkurenseken, mégis alacsonyabb FPS-sel megy, mint akár egy N64-en, akár egy PS1-en. -
energy4ever
addikt
válasz
sz.balazs.95 #24 üzenetére
Multiplatform cimek alapjan nem volt kovetkezo generacios konzol a DreamCast! A Saturnhoz kepest volt generacio valltas, a tobbi konzolhoz viszonyitva egy fel, de inkabb negyed generacios fejlodes volt!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Sirandrish #10 üzenetére
Annyira azért nem, mivel a Nintendo az N64 óta 5 évente adja ki a konzoljait.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy az NX akkor még a 8. generációt képviselné?
Az elcsúszást egyébként az okozza, hogy a PS3/360 életpályája elég sokáig ki volt tolva.
ez egyébként itt jól látszik is: [link]Furcsa helyzet, de ha belegondolunk, az N64 után is 2 évvel jött a DC, ami már a köv. generáció volt.
-
mzso
veterán
válasz
energy4ever #9 üzenetére
És mi van, ha HBM-mel megspékelt ZEN jön bele?
-
macman507
aktív tag
Na, itt volt már az ideje valami ilyesminek
-
konyi79
addikt
Szerintem is azzal dobbanthatnának, kapna egy frissített GCN-t, kicsit erősebbet, már nem lenne drágább bele DDR4-et rakni, és tuti siker, függetlenül a többi konzoltól.
-
alevan
őstag
válasz
Feruendios #16 üzenetére
Inkább a mobilra nyitást addig felejtsük el, ameddig vagyonokat lehet lehúzni mikrotranzakciókkal a sok
hülyevásárlórol. -
elmepocok
tag
Ez nem a tervezett China only gép? Mert ha tényleg ütőképesebb hardvert raknak alá, akkor butaság lenne csak ott forgalmazni... Az már csak a személyes véleményem, hogy WiiU kompatibilitással, saját fejlesztésű játékokkal és a nagy multiplatform címekkel együtt robbantani tudna a Nintendo.
-
Feruendios
tag
Inkább a Mobilok felé nyitna kicsit tempósabban a Nintendo van annyi címük, az idők végtelenségéig tudnák kiadni a Pokemon meg a Super Mario játékokat.
-
h-yle
addikt
Nekem logikusnak tűnne kicsit a PS4 fölé lőni $300-$400 árszinten.
Se az MS se a Sony nem tud még lépni, és ha csak egy kicsit jobb GPU-t kap az NX mint a PS4 akkor tudja majd hozni az 1080p 60-at azonos grafikán, ami elég jó ütőkártya lehetne.Megkaphatná a multiplatform címeket, és rajta futna a legjobban.
Emellé jön a halom N exkluzív, és nem fogják tudni eldönteni, hova lapátolják a pénzt. -
Akkor is csak harmadik marad a sorban,már ha marad.
-
alevan
őstag
Nem lehetetlen. Ha egy XO vagy PS4 H/Whez hasonló APU kerül bele, akkor melléteszik a processzort a Wii Uból és kész a hardveres kompatibilitás.
Meg ha a VC-n keresztül játszhatóak a NES, SNES, N64, GC, Wii, GB, GBC, GBA, NDS, SMS, SG, SGG, PC Engine és Neo Geo játékok (persze korlátozásokkal), akkor pont a Wii U-t hagynák ki? Hülyék lennének.
-
Sirandrish
legenda
válasz
energy4ever #9 üzenetére
Csődközeli állapotban a Nintendo?
A Wii, NDS és 3DS után? Azt igen erősen kétlemEttől függetlenül jöhet 2016-ban az új gép, csak én kicsit korainak gondolom.
-
ldave
félisten
válasz
energy4ever #9 üzenetére
A Nintendo egyáltalán nincs csődközeli állapotban. Viszont ha tényleg másolnak egy X1-et, akkor reális lehet a 2016 karácsonyi megjelenés, hisz olyan nagy fejlesztés nem kell hozzá.
-
Sirandrish
legenda
2016 nem korai egy kicsit?
-
energy4ever
addikt
Na vegre a Nintendo is belerakja azt a hires jaguart a konzoljukba. Gondolom DDR3-mas ram lesz benne, es nem GDDR5.
Mar a 360ban levo belsot is kompletten megkapta a WII U, az NX pedig a ONE belsoseget fogja megkapni, mini kulsobe zarva.
Kizartnak tartom, hogy ne igy legyen. A Nintento a kezdetek ota az olcson legyarthato minosegre torekszik. Valamint az AMD-vel sincs rosszban(talan a gamecobe ota AMD-t rak a gepeikbe).Ha mar megvan tervezve, egy sikeres proci, amit mar olcson elloallithatnak, minek csinalnanak masikat!?
Cassi: Nem lehetettlen. Sot, megfogjak oldani. Ugy mint a DS-3DS, Gamecube-Wii, Wii U- Wii kozott is megoldottak. Egyszeru, hibatlan megoldas a "dedikalas". (nagyjabol beleepitik az elozo konzolt is)
Sirandrish:
Ha most nem, akkor soha! AMD-nek kell a penz, Nintendonak ugyszinten, mindjetten csodkozeli allapotban vannak, igy lekell tenni valamit az asztalra. AMD gondolom meg olcsobban adja majd nekik a procikat. -
alevan
őstag
Amíg a Visszafelekompatibilitás támogatott a Wii Uval, addig nincs probléma.
-
Angel1981
veterán
Huhhh...ilyen gyors "cserére" azért nem számítottam - gyenge Wii U eladások ide vagy oda.
-
ldave
félisten
A 2016-os megjelenésben nem hiszek, de ez az GCN-es téma egyetlen logikus út. Ami pedig nem vall a Nintendo-ra
-
Zeratul
addikt
Azaz újabb GCN konzol a láthatáron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest