- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
Jó ötlet, kipróbálnám mindenképpen.
-
sz.balazs.95
veterán
Mindig is szerettem a lapos billentyűzeteket, amiket nem kell tökig lenyomni, szóval kíváncsi vagyok, hogy ezzel hogy lehet gépelni.
-
Reggie0
félisten
Na latom mar reg volt a fizika, de a magneses ternek van egy olyan erdekessege, hogy az ugynevezett lagymagnesekben szeretnek az erovonalak haladni. Tehat siman megoldhato, hogy a gep belseje fele kb. 0 extra indukciot okozzon. Mint ahogy a hdd-ben levo fejmozgato magnes sem teszi tonkre a hdd-t. (Ami egy elegge eros magnes, tegyuk hozza.)
(#31) zsigus: Nem kotelezo.
(#25) akosf: Attol fugg, hogy mit kell merni. -
dabadab
titán
"Errol jut eszembe: Az amerikaiak dollar milliokat toltak egy olyan projectbe, aminek a celja egy olyan toll kifejlesztese volt, amivel lehet irni az urben is.
Az oroszok meg felvittek a ceruzat.
Errol ennyit"
Igen, ennyit arrol, hogy a hulyesegek milyen nehezen pusztulnak ki az internetrol (ebbol a sztoribol kb. semmi sem igaz).
-
coolpet
senior tag
Egyebkent meg itt hozzak az ujitasokat, lassan mar urtechnologia kell egy billentyuzethez is.
A jo oreg IBM Model M-et meg ma sem veri semmi gepelesi erzesben, pedig mar 35 eves, de meg ma is a legjobbak koze soroljak.Errol jut eszembe: Az amerikaiak dollar milliokat toltak egy olyan projectbe, aminek a celja egy olyan toll kifejlesztese volt, amivel lehet irni az urben is.
Az oroszok meg felvittek a ceruzat.
Errol ennyit
-
Lomha 8V
addikt
Az ötlet jó, kár, hogy nem nekem jutott eszembe.
Vajon áramból mennyit fog kérni?
-
cool13
őstag
Tigerclaw linkjén látszik, nem sokban tévedtem az elvet illetően. Látszik hogy a mágneses mezőt kell leküzdeni a lenyomásnál.
-
Huma
addikt
Működő kártya nélkül és hozzáférsz a számládhoz. Persze ha pl bankkártyás vásárlásra vagy ATM-es pénzfelvételre gondoltál akkor igazad van.
Bármikor bemehetsz a bankba ahol kártya nélkül is hozzáférhetsz a számládhoz és neten is bármit ki tudsz vele fizetni.(#33) Peak:
A HDD nem olyan érzékeny a mágnesességre mint azt sokan hiszik. Magában a HDD-ben is van egy elég erős mágnes. Valszeg jóval erősebb mint ami ebben a billentyűzetben található. -
Peak
addikt
Nem fordult meg senki fejében még, hogy azért 101 apró kis mágnes, hogy normálisan megtartson 101 db apró fémtengelyt, netán a billentyű fémtetejét azért egész szép kis mágneses teret hoz maga körül létre.
Az világos gondolom, hogy hagyományos HDD akkor felejtős a klavi alatt. -
coolpet
senior tag
Szerintem meg tegyenek minden notebookba e-ink erintopanelt a bill helyere.
vagy a nyomaspont allitasra hasznaljanak kis rugos billt, aminek a tartoszerkezetet tobb ponton precizios csavarokkal tudnank picit emelni+sullyeszteni a rugoero csokkentese es neyomasi ut hossza erdekeben.
-
cool13
őstag
A gépelés nem lesz más, csak az érzés ahogy gépelsz.
Gondolom nincs mechanikai kapcsolat a billentyűn belül semmi. Nincs rugó, gumi stb. Van egy tekercs, amin keresztül egy tengely megy át, ennek a végén van a billentyű maga. Minél nagyobb feszültséggel táplálod a tekercset, annál nehezebben tudod lenyomni, és fordítva. Én így képzelem. Ettől változtatható a gépelési érzet. Persze lehet rosszul gondolom. -
Garada
őstag
Jól hangzik
-
Peak
addikt
Mondjuk tekintve a mostani kb. 3 eurós notebook klavi árakat, illetve összevetve ezt a jómagyargarasoskodással, kétlem, hogy bárki csak azért venne ilyet, mert mágneses meg újfajta. Egyhamar nem lesz ebből tömegcikk-árazású késztermék.
-
törölt tag
Mostanában a mágneses erőtéret Hall-effektuson alapuló érzékelőkkel szokás mérni. Létezik egészen kicsiben is, kb. gombostűfej nagyságű cuccra kell gondolni ( de ebben a méretben már benne van a szintillesztő, mikrovezérlő, stb... ).
szerk.: Az angol nyelvű Wiki oldal egy picit részletesebb: Hall-effect
-
.mf
veterán
"Ezzel kapcsolatban érdekes kérdés lesz, hogy a túlzott vékonyítás milyen hatással lesz a gombok útjára és miként befolyásolja a teljes gépelési érzetet, tehát hogy egy gomb lenyomás mennyiben lesz más, mint azt eddig megszokhattuk."
A leütési út hossza csak egy tényező a sok közül.
Tp T440s, amin most is gépelek, egyszerűen nem tetszik. A régi Vaio TX-emen jobb gépelni, pedig rövidebb a leütési útja. Nehéz megmondani, hogy miért, sok tényező egyszerre: út, kezdő ellenállás, vég-ellenállás, mennyire kell lenyomni, hogy már érzékelje; nyomáspont mennyire biztos, hol érzékeli, mennyire billeg; milyen a felülete; stb. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mooka-Miki #17 üzenetére
Ok, akkor nem kell annyira félni, mint egy magnókazettánál.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Lehet én vagyok a helikopter, de én ezt nem tudom a gyakorlatban elképzelni. Mármint azt, hogy mennyire lesz más a gépelés ezek után.
-
törölt tag
Àrról/fogyasztàsról nagysàgrendileg sincsen sacc?
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha nyitott a tekercs akkor csak feszültség, de ha zárod a tekercset valamin keresztül akkor már áram is lesz.
Az persze lehet hogy egyszerűbb és olcsóbb a feszültséget érzékelni, de a lényeg hogy nem csak azért vékonyabb a cucc mert mágneses taszítóerőt használnak rugó helyett, hanem ez integráltan tartalmazhatja magát az érzékelőt is, ami a jelet küldi az elektronikának.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez súlyban többletet jelenthet a többi megoldásnál?. A jelet vajon milyen kapcsoló vagy szenzor állítja elő? A mágnes alapból a rugóerőt helyettesíti, de lehet hogy van ott pár menet tekercs is minden billentyű alatt ami generálhat annyi áramot, ami elég az érzékeléshez egy elektronikának...sőt talán még tölthetné is a billentyűzetet is.
-
XXArcAngelXX
tag
Ez egy bitang jó ötlet. De legközelebb már zuhany is lesz a klaviatúrában?
-
zsolt501
nagyúr
Sőt mivel mágneses így minden gombnyomás termelhetne áramot is
-
zsolt501
nagyúr
Nekem tetszik az ötlet, és várom a megjelenését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- Jövedelem
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- Lexus, Toyota topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest