Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
RyanGiggs #49 üzenetére
Vannak megoldások, de egyik sem költséghatékony és/vagy könnyen megoldható.
Vannak dekóderek amik a DD-t és DTS-t analóggá tudják alakítani, pl a Creativenak volt egy ilyenje, 20k körül, de ritka mint a fehér holló. Vannak olyan DVD lejátszók amik rendelkeznek 5.1-es kimenettel. De ha hálózatról játszod le a filmet egy erre alkalmas TV-vel akkor szinte biztos, hogy nem megoldható.Szóval nem TV-hez találták ki ezeket.
-
Prison85
senior tag
Valójában nem lenne nehéz kipróbálni, hogy a stereo vs 5.1/7.1 fülesek között van-e tényleges különbség. Leültetnének egy tesztalanyt egy székre, fejére adják szép sorjában a füleseket és ugyanazzal a sípoló hanggal, amit hallásvizsgálaton is alkalmaznak ki lehetne próbálni, hogy a hang valóban onnan szól-e, ahonnan az illető hallani véli. Szerintem ez lenne a legjobb teszt a játékos fülesek megmérettetésére. De vajon miért nincs ilyen vagy ehhez hasonló teszt?
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy egy minőségi dolby headset adhat előnyt a játékban, ha a felhasználó ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket.
dudika10: "A virtuális 5.1-ek szoftveresen oldják meg az 5.1-et, USB driver kell hozzájuk. Nem működnek a TV-k USB portjával." Épp ezért néztem meg a Megalodont, amiben elvben a Maelstrom már eleve tartalmazza a szoftvert (nekem a gépre nem kellett tennem a Firmware frissítésen kívül semmit).
-
dudika10
veterán
-
DjDanee87
addikt
Oh látom megy itt az 5.1 vs stereo vita
Én 1-2 éve váltottam stereo headsetről Roccat Kave 5.1re. CODban nagyon sokat számít a jobb térhangzás amit ez nyújt.De egyetértek, ha valaki béna azon nem segít semmilyen füles, pl rajta sem segítene: [link]
-
Shufny
őstag
Akkor nézd meg megint a linkeket. Stereo fejessel még jobb teret is el lehet érni, és a sok hangszórós izék a marketing fogások! (a "virtuális 7.1" az továbbra is egy teljesen hagyományos stereo fejhallgató) Ugyanúgy a szoftver kell hogy csináljon mindent, különben semmit nem ér. Nem kever semmit a hangon "természetesen" a 6 hangszóró, mert nem ugyanúgy néz ki a tér, mint hangfalaknál. (ahol emiatt lehet értelme az 5.1 -es kialakításnak) Kis érzetet tud alapból csalni, de hogy pontos nem lesz az fix. Több szempontból nehéz az ilyet tesztelni egyébként, ezért nem érnek kb semmit az ilyen reklám írások, amik játékos meg IT oldalakon szoktak lenni.
Egyrészt ugye függ az illető fejétől, hogy mennyire tér el a tervezettől. (ami ilyenek esetében kérdéses, hogy egyáltalán volt-e) Attól, hogy milyen beállításokkal próbálta a többit, milyen játékkal, meddig. A legszebb, hogy fogalmam sincs, hogy hányan próbálták ki valóságban, hogy mennyire nehéz becsapni a hallásukat. (nem az) És talán a legfontosabb, hogy akik tudnak játszani, azoknak baromi nehéz élesben megmondani, hogy milyen, mert az esetek túlnyomó többségében tudják, hogy honnan várják a hangot. Csak az kell, hogy jön-e vagy sem. Nehéz eldönteni, hogy ténylegesen onnan hallod, vagy csak szeretnéd. Ez mellesleg a valóságban is ugyanígy van. Nem biztos, hogy az "ajtó mögül hallanád" a lépteket, ha nem tudnád, hogy csak ott lehet.
Egyetlen dolog kell a játékosoknak, hogy ne hihetetlenül szutyok legyen az a stereo füles.
DjDanee87: Ó igen. A szokásos "A" stereo fejhallgató, és a Kave esete.
-
Prison85
senior tag
válasz
RyanGiggs #41 üzenetére
Ha rendelkezik a TV 3,5-es kimenettel, akkor elvben működhet, de ezt még sosem próbáltam. Az imént bedugtam az enyémet a TV USB csatlakozójába, de sajnos nem üzemel.
Shufny: aláírom, hogy hangfalakkal lényegesen jobb térhangzást lehet elérni és még kell pár év, mire egy fejhallgató egyáltalán megközelíti azt a szintet. Nekünk, játékosoknak viszont elég macerás lenne Lanpartyra vinni magunkkal az erősítőt és a hangfalakat, ráadásul a többi játékos sem díjazná a "rumlit", amit csinálunk. Tehát szerintem igenis fontos, hogy ebbe az irányba menjenek el a gyártók, amerre a CM. A kereslet és a minőség pedig majd eldönti, hogy mennyire lesz életképes a Sirus. Annyiból mindenképpen becsülendő a kezdeményezés, hogy nem loholnak a többi gyártó után és nem sima sztereó fülest csinálnak, amit olyan marketingfogással próbálnak eladni, mint "óriási a basszus" (lásd TTe Shock). Mivel a CM Storm a játékos társadalmat (már ha lehet így fogalmazni) célozza meg a termékeivel így nem feltétlenül kell azt várni tőlük, hogy egy filmet DolbySurround hangzással fog visszaadni, viszont játékoknál adhat egy fél lépés előnyt. Csak egy példa a napokból: együtt játszottunk páran (BC2). Akik G35 vagy egyéb minőségi fülest használtak, azok már messziről kiszúrták egy közeledő Quad hangját és irányát, míg a "Geniusosok" füleltek értetlenül, hogy mi egyáltalán mit hallunk. Tehát van értelme a térhangzású füleseknek és szerencsére a kereslet is egyre nagyobb rájuk.
capulet75: ezzel csak azt akartam mondani, hogy sokan a prémiummárkák közé sorolják a Logitechet, pedig vannak belépő szintű irodai/otthoni felhasználásra szánt termékei is. Persze a G széria már kifejezetten a játékosokat célozza meg és ezt érzékeltetik az áraikon is. A bibi ezzel csak annyi, hogy sokan mondták "a Storm árán már kapni G35-öt". De ugyan miben jobb a G35, mint a CM? Garanciában? Mindenképp. Árban? Természetesen, mert elég jól lezuhant. Minőségben? Várjuk ki a végét
G35-nél elég sok panasz volt arra, hogy az egyik hangszóró erősebben szól, mint a másik továbbá a műbőr is sokaknál idejekorán elhasználódott. Biztos, hogy lesz G35 vs Sirus összehasonlítás így én inkább megvárom a "szakmai" teszteket.
-
RyanGiggs
őstag
-
capulet75
addikt
"Logitechet isteníti mindenki, pedig vannak gagyi 800Ft-os egerei vagy mikrofonjai is, tehát nem egy prémiummárka, amit csak tele pénztárcával rendelkező HC játékosok engedhetnek meg magukat"
Ez mi?
Azért mert lefedik a piacot már nem is jó? Volt már jópár Logi cuccom és mindegyik tökeletesen jó volt, kivéve a G35 mert az eltört, de küldtek egy másikat téritésmentesen. Hol itt a hiba?
-
Shufny
őstag
"virtuális 7.1" Avagy mezei sztereo, egy effekttel, mint például dolby headphone. Nem ilyen "szakmaira" gondoltam, hanem tényleges akkusztikai magyarázatra, hogy miért nem elég térhatáshoz két hangszóró. A szobába csak azért raknak többet, mert sokkal nagyobb mértékben eltérhet az akkusztika, mint a fejeden. Eltér a HRTF mindenkinél, de ezen a 6 hangszórós gamer izék sem segítenek semmit. Mérés nélkül soha nem lesz tökéletesen pontos, max véletlenül. Szóval röviden: azért nem találsz szakmai érvet a több hangszóró mellett, mert nincs. Komoly tér szimulációt is csináltak már, csak egyelőre pofátlanul drágán. [link] , [link] Addig a DH vagy a játékok beépített módszere (pl BF BC2) tökéletesen megfelel egy mezei fejhallgatóval.
-
Prison85
senior tag
Egy szóval nem mondtam, hogy a Megalodon egy szar, de ezt nem is lehet elmagyarázni, hallani kell. Nekem jobban bejön a többhangszórós megoldás, neked lehet hogy a sima fekszik jobban vagy a MEElectronics féle "agybadugós" (amit pl az én fülem nem bír elviselni). Nem vagyunk egyformák, ám míg én próbáltam normálisan fogalmazni vagy érvelni, addig te csak keresed a kákán a csomót. A G35 és a Megalodon pedig 7.1-es és nem 5.1-es, hogy már én is beleveszhessek a te véleményedbe.
-
Prison85
senior tag
A Sirusról már olvashatsz tesztet pl itt. Néhány fülest próbáltam már, jelenleg Megalodon-t használok. Azokat az írásokat én sem szeretem, amikor csak a jó tulajdonságait tüntetik fel egy-egy hardvernek (többnyire tulajdonosok írásai friss szerzeményekről). Tapasztalatból viszont "tudom" hogy a Barracuda és a Megalodon között ég és föld a különbség. Míg a Megalodonnál vagy a G35-nél meg kell szokni, hogy mi miért onnan és úgy szól a hang, ahonnan, addig a Barracuda tényleges térhangzást ad vissza. Sajnos utóbbi már nincs a piacon és én épp ezért örülök a Sirus megjelenésének. Számomra hiánypótló darab a piacon. Lehet vitatkozni, hogy a CM inkább maradjon a házak gyártásánál, de nézzük meg a többi gyártót:
- Razer ráment a giccses festésű gyerekes cuccokra és mostanában nem dobott akkorát, mint anno a 3500as infraszenzort
- Logitechet isteníti mindenki, pedig vannak gagyi 800Ft-os egerei vagy mikrofonjai is, tehát nem egy prémiummárka, amit csak tele pénztárcával rendelkező HC játékosok engedhetnek meg magukat
-Thermaltake is próbál betörni a játékosok piacára (pl kesztyűvel - szánalmas)
...és így tovább. Most végre visszahoztak valamit, ami anno működött egy másik márkánál és ismét népszerű lehet a CM égisze alatt. No igen, ennyiért lehet venni már Sennheiser-t is. Én is szemeztem a PC350nel, de a szakmai tesztek eléggé lehúzták így maradt a kígyós márka
-
Shufny
őstag
Akkor kérlek mutass egy szakmai írást a több hangszórós megoldás előnyeiről. Konkrétan az akkusztikai megoldás előnyére vagyok kiváncsi, nem egy "most vettem ilyen izét, és mindent hallok" írásra.
Ugyanúgy a szoftveren múlik minden, nincs semmi "valós" a többhangszórós fejhallgatókban.
-
Prison85
senior tag
válasz
capulet75 #33 üzenetére
Ebből nem csinálok vitatémát.
Tény, hogy mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. Az biztos, hogy macerásabb egy meghibásodás esetén a Sirusban hangszórót cserélni, mint egy 2 hangszórós modellben. A konkurencia pedig már meg is tette a válaszlépést: ROG Vulcan. "Gyönyörű" lett...
-
Prison85
senior tag
válasz
Csabroncka #30 üzenetére
Nem kell nélkülöznöd a XiFi hangkártyádat:
De ami az USB-s megoldásokat illeti szerintem nincs igazad. BestBuy vételnek számít jelenleg a Roccat Kave, ami 20k környéki árával nem csoda, hogy népszerű lett, azonban ha hozzátesszük, hogy egy alaplapi hangkártyával nem tudja kimutatni a foga fehérjét és kell hozzá egy Xonar vagy épp egy XiFi, akkor máris drágább, mint a G35. Sőt! Már nem is lesz olyan messze a Megalodon árától sem.
Összességében nekem tetszik a Sirus a valós térhangzásával, a cserélhető párnáival (plüss/műbőr), 3,5-es jack aljzatával együtt és még az ára is reálisnak mondható a vetélytársakhoz képest.
-
Góliát
őstag
A 4 centis mély nem gyenge! Biztos lesznek akik megveszik!
-
Csabroncka
addikt
Már korábban is gondolkoztam, hogy mi legyen a következő fülessel. A mostani 5.1-es ozakira azt mondtam jó...
A hangkártyám egy ma is nagyon helytálló Crative X-Fi Xtreme music. Namost lehet én nem vagyok elég tájékozott e téren, de az USB-s "vackok" a saját "hangkártyájukat" használják, tehát ha ez így van akkor az csak rosszabb lehet a Creativnál. Sajnos egyébként nincs jobb jelenlegi hangkártya (ezen a szérián kívül) (értelmes áron) az újabb Creative kártyák pedig egyenesen vackok.
Vagyis marad egy fülkímélő Senheiser, a kamerámban meg van mikrofon. Egyébként a TS miatt amúgy sem lehet nagyon kihallani a térhatást, másrészt az Főleg BC2 hardcore módban előnyös (legalább is én ezzel játszom, és itt jött ki az előnye).Az ára húzós, ennyiért a kényelem is fontos, de ahogy nézem ez sem fedi körbe a teljes fülkagylót> vagyis ezzel is pár óra után megfájdul a füled.
-
Prison85
senior tag
Végigolvasva a hozzászólásokat, a legtöbbetekkel nem értek egyet. Szinte mindannyian a G35-höz hasonlítjátok, pedig van különbség (nem is kevés). Persze-persze, térhangzás... Viszont míg a G35 virtuálisan adja vissza a hanghatásokat, addig a Sirus valósat ígér. Ebből származóan NE a G35-höz hasonlítsátok, hanem a Razer Barracudahoz, ami már néhány évvel ezelőtt is 40.000Ft-ot kóstált. Ennek függvényében már nem is olyan drága a CM. Gondolkodom a Megalodon cseréjén, kíváncsi leszek az itthoni árára
Egy kép a Barracuda-ról (gondolom a Sirus is hasonlóan működik, csak már USB-n)
-
8nemesis8
veterán
Kicsit kemény az ára :S
-
leviske
veterán
"119,99 euró" Dohh! Ezért már egy nagyon korrekt Sennheisert kapni.
-
Radványi
aktív tag
Ez az egesz mizzeria meg a regi jatekokbol indult ki emlekszem pl a counter-strikra 1.1 tol jaccottam 1.6 ig, source al is egy kicsit es minden evben ment rinya azoktol akiket ledaraltak es utanna kerestek a hibat de sose az volt az eredmeny hogy nem vagyok eleg ugyes vagy gyors hanem a masiknak profi egere meg fulese van jobban hall jobb a nete elobb lat meg stb. holott egy ugyes jatekos egyszeruen csak tudja mikor dugja ki a fejet a fal mogul.
Persze azoknak is igaza van akik aztmondjak hogy jobb cuccokkal jobbak lesznek de ez eleg elenyeszo kulonbseg lehet hogy jobban halasz hatrafele es elobb losz le valakit emiatt de egy jo jatekos masodszor mar ovatosabb lesz allando jeleggel csak a kevesbe jo jatekosokat tudja ilyen elonnyel megolni de azokat enelkul is megtudna.
A profik meg azert hasznaljak mert 99% ban hasonlo profik ellen jaccanak ismerik egymast a trukkoket es naluk minden kis zaj szamit es sokan veluk akarnak azonosulni.
Amugymeg mindenki dontse el mit akar es annak megfeleloen valasszon jo ar/ertek aranyu eszkozt maganak de ne azert vegyen draga mindenfele ujdonsaggal teleaggatott eszkozt hogy ettol lesz majd jobb jatekos es nem a gyakorlastol vagy a tapasztalattol.
-
e00dgy
aktív tag
Ezek az 5.1-es fejhallgatók valahogy adják át a dolgot.
-
RyanGiggs
őstag
Én egy ilyet használok!
Szerintetek érdemesebb egy 5.1-re váltani, ha CSAK játékra kell??
Ha igen, melyik tipus amit érdemes venni? (olvasom hogy G35-öt emlegetitek) -
Shufny
őstag
Azért azt szerintem nem nehéz belátni, hogy két egyforma tudású játékos között az lesz eredményesebb, aki nincs hardver hátrányban. Szóval igen, public -ra nem kell semmi tudás, hogy "darálj", de fogalmam sincs, hogy ez most hogy jön ide.
Láttál te már olyan bill egér megoldást X360 -ra? Nem nevezném használhatónak.
-
Xaels
félisten
válasz
abridabri #17 üzenetére
Attól még, hogy ebben az esetben többet hal a delikvensünk még nem lesz feltétlen jobb. Ezt az előnyt be kell tudni váltani a gyakorlatban is és pont attól lesz valaki "Pro", hogy az adott helyzetben a lehetőségeit a legjobban tudja kihasználni, a környezeti tényezőket a maga javára tudja fordítani és olyan cseleket vet be amit a mezei játékos nem ismer. Attól, hogy többet hal még nem lesz ügyesebb csak maximum eredményesebb, mert ez a tudás már előtte is a birtokában volt. Remélem érted mit próbálok mondani.
Erre példának fel tudom hozni a barátomat, aki sok sok évig hardverek terén nagyon rosszul állt. COD4-et is minimumon tudta éppen futtatni játszható sebességgel és még is bedarált mindenkit akik verték a mellüket, hogy akadt a 250fps...
A hardverektől lehet valaki eredményesebb, de attól még a gondolkodása nem fog megváltozni. Nem lesz ügyesebb, mert egy FPS esetén neki kell megnyomni a gombot, neki kell eldöntenie mit csinál.
Lehet valaki eredményes úgy is, hogy egyáltalán nem ügyes. Például az X360-ra bill+egér párost köt aztán büszke magára, hogy a koca kontrolleres játékosokat bedarálja. Ez nem az ő érdemes.
-
nem a szarbol csinal varat ( hulyebol-jo playert )
de egy kozepszeru playerbol igenis magasabb szinten tudo player valik egy jo hardware hatter mellett (sok fps +jo eger+jo fules )
sajat peldamon is latom, en hifin szoktam multizni , de ha veletlen evente 1-2x rajtam van egy 10 eves 3000ft os panasonic fejhallgato , hat mintha egesz mas jatekkal jatszanek ,mindent lehet hallani amit hangfalon soha az eletben nem fogsz kihallani, es emiatt kurva nagy elonyben van egy fejhallgatos a magamfajta hangfalas ellen, es ezt az elonyt az 5.1es fejes megjobban noveli. -
Henryk
aktív tag
Ó egy újabb "gémer" csoda.. komolyan ezek egyre rondábbak..
"Tactical Mixing Console"Ha valaki egyszerre akar térhatást játékban, moziélményt, és zenére alkalmas cuccot az legjobban jár egy minőségi stereo fejhallgatóval (nem headset) és mellé egy olyan ketyere ami Dolby Headphone-t tud pl. Asus Xonar hangkari (vagy külső megoldás: Astro Mixamp)
Az istenített G35 is egy natúr "gamer" stereo headset beépített Dolby Headphone-al.
Az 5.1-es fejesekkel ellentétben maga a térhatás nem hülyeség, főleg a hátrafele hallásban van nagy szerepe, mert ugye oldalra jó a stereo, előlre meg látsz, viszont DH-val hallasz hátrafelé is, egy jó térrel rendelkező fejes + DH az kb. egyenlő a wallhack-el úgy hallani falon át merről jönnek.
Persze hiába tudod hogy hol van, merre megy , és mit csinál, attól hogy hallod nem fog meghalni, ha nem tudod lelőni, de előnyben leszel mert ő nem biztos hogy számít rád, tehát csodát nem kell várni, de nagy segítség.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #11 üzenetére
"Attól nem fog jobban játszani valaki mert gémer 5.1 ese van vagy 7.2 ese."
pedig de -
Xaels
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #11 üzenetére
Black Ops ingyenes hétvégén felmentünk haverral játszani. Véletlenül elfelejtettem a hangeszközöket visszaállítani és hang nélkül játszottam. Teljesen friss karakterrel alap fegyverrel ment a gyalázás pedig több sokkal nagyobb szintű játékos is volt a szerveren.
"Nekem egy Creative 5.1 em van, játékra filmre nagyon jó, zenére kevésbé.
De a stereo fejhallgatómmal játszani megint teljesen más. Valahogy tisztábbnak és közelebbinek érzem mint az 5.1 et, de az 5.1 meg igazi mozis-élményt nyújt." - Na itt leírtad a lényeget. Ha igazán minden apró neszt akar az ember tisztán hallani jobb egy minőségi sztereó. Viszont az 5.1 filmszerű élményt tud adni, egy BC2-ben brutálisak a hangok. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Én is így vagyok vele. Attól nem fog jobban játszani valaki mert gémer 5.1 ese van vagy 7.2 ese.
Nekem egy Creative 5.1 em van, játékra filmre nagyon jó, zenére kevésbé.
De a stereo fejhallgatómmal játszani megint teljesen más. Valahogy tisztábbnak és közelebbinek érzem mint az 5.1 et, de az 5.1 meg igazi mozis-élményt nyújt.deter: nem zenéről beszéltem.
-
Xaels
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #7 üzenetére
Volt anno egy CyberSnipa Sonar 5.1-em, egy fél évet nem volt használatban, mert nekem sz@rt sem ért az 5.1 játékok alatt viszont néha COD4-ben a robbanások alatt jól megmasszírozta a nyakamat. De térhatásban még volt egy Logitech X540-es szettem és élmény volt számomra, csak a szomszédoknak nem
Egy jó sztereó füles ezeknél amúgy sokkal többet ér.
-
deter
aktív tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #7 üzenetére
Ez ebben a formában csúcstatás. Ezek a fülesek nem zene hallgatásra lettek kitalálva. Egy valódi térhangzású füles tényleges előnyt jelent adott játékokban. Főleg azok melyeknek a csatornáit te magad tudod szabályozni.
-
Daywalker
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #7 üzenetére
Ott a pont
-
capulet75
addikt
A G35 ebben a szemgensben etalon, ám szívesen kipróbálnám ezt is.
-
Rayyy
senior tag
A taktikál mikszing konzolon felnevettem
Egyébként nincsenek rossz hangtulajdonságai a leírtak alapján és annyira szerintem nem is drága, bár ezt inkább egy hc játékos tudná megmondani, hogy mennyire hasznos egy ilyen. -
Xaels
félisten
Ezek a headsetek kezdenek nagyon egy kaptafára kinézni. Mellesleg ilyen csilivili cuccokat nem szívesen aggatnék a fejemre amúgy sem. Ebből a pénzből inkább vennék egy olyan fejest ami igazán prímán szól zenével is és mellé 200forintért egy felcsiptethető mikrofont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kifejezetten játékosoknak tervezett fejhallgatóra mikrofon is került és külön vezérlőpult jár mellé.
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest