- Micro Four Thirds
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #47 üzenetére
Egy idegen városban egy olyan navi, ami csak irányt mutat jól jöhet? Cifrább kereszteződésben hogy találd ki, melyik utcába is kell bekanyarodnod?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #47 üzenetére
Van navigáció, ami a kerékpárosútvonalakat is ismeri? Budapesten nem vagyok bringásan ismerős, és nem szeretném, ha valami surranó kis mellékutca helyett kinavigálna a Hungáriára, csak mert az 500 méterrel rövidebb útvonal.
-
daninet
veterán
Ja, nyilván te is úgy bringázol, hogy kerülsz fél kilométert, csak nehogy felmenj a járdára... hagyjuk már
Kékes525: Ha előre be tudod állítani a levágó utakat, értelemszerűen nincs szükséged a GPS-re
Csak a túrabringásoknak tudok elképzelni ilyet, napi városi használatra nem.
-
Kékes525
félisten
válasz
Dilikutya #39 üzenetére
"ennyi erővel belőhetsz egy Google Navigációt is a zsebben vagy a kormányra téve."
madzaggal oda kötöm, vagy a telefont kézbe fogva biciklizek? Ez rá van erősítve és ezért kényelmesebb is. Persze az ára a tudáshoz képest drága, ezért én sem vennék ilyet. Ha olcsóbb lenne és nem használná a telefont, az már egészen más, az megérné.(#41) daninet: Előre is be lehet(ne) állítani a tervezett utat.
-
daninet
veterán
A bringás GPS-nek az a baja, hogy ahogy én közlekedek, úgy egy navigáció sem vezet. Még a legjobb GPS-ek sem tudják az összes levágó utat. Hány navigációs szoftver vezet át a parkon, vagy épületek közötti járdán?
Sokkal több értelmét látom indulás előtt megnézni hova kell menned, majd eltekersz oda. A bringa nem olyan mint az autó, hogy 8 órányi utat kell memorizálnod. -
Dilikutya
félisten
válasz
pusszycat #26 üzenetére
Hejj de szeretem az ilyet, amikor megyek a kétszemélyes kerékpárúton, és egy ilyen gyógyegér kacsázik előttem az út közepén a fején egy 7.1-es házimozival, annak aztán csöngethetek, legszívesebben megvárnám, amíg felérünk a hídra, és lerúghatnám a Tiszába.
Kerékpárúton sem hallgatok zenét, úgyis ki kellene néha kapcsolni, mert nem úszom meg, hogy ne kelljen valamennyit közúton menni, és az életemet meg szeretem. Kerékpárúton amúgy nem lenne épp vele gondom, nem kacsázok az út közepén, meg van egy elég jó tempóm, jóformán csak a versenybringások húznak el mellettem.
-
-
wolfman
veterán
Riasztónak csak akkor jó, ha masszív házból készül, hogy ne az első ütésre essen szét, hanem az 5-6.-ra, amire még van esélye 3-4mp-re bevinnyogni.
A leszedéssel kapcsolatban lehetne pántos is, mint a mostanában olyan trendi ledes lámpák, amit úgy oldanának meg, hogy a szerkezet alján lenne egy gomb, ami felszereléskor be is nyomódik. ha bicaj lopás közben le akarnák szedni, akkor kienged a gomb és bevinnyog.Közlekedéssel kapcsolatban meg annyit mondok, mindenhol vannak idióták, mind bicajos, mind autósok között. Én mind a kettőt űzöm, tudom. Pesten mindenki rutinból megy, haladni akar, nagyok a távolságok, nem érünk rá tötyögni, ebből vannak a balesetek. Vidéken meg a mopedes nagymamák meg a 'mindig itt szoktam menni, sose jött még itt senki' alapon elsőbbség meg nem adása révén.
Bicajossá avanzsálva többnyire zenét hallgatok, haladok, tempózok, bár nem hallok, de mindig figyelek mindenre, hátrafelé, oldalra, ha nem látok be valamit, megállok, inkább elengedek mindenkit, majd újra begyorsítok és húzok. Ám a zebrán leszállni a bicajomról zöld lámpánál én is utálok, de megértem, hogy ezt is a hülyék miatt hozták be szabályba inkább. Viszont értékelendő a helyi közegek kapcsán, hogy akin látják, hogy drágább bicajjal van és halad, odafigyel, rutinos kerékpáros, azt nem basztatják. -
fattyu
veterán
"Sőt ha rossz idő közeleg, akkor erről is kapunk tájékoztatást, így még időben behúzódhatunk fedett helyre vagy gondoskodhatunk a megfelelő öltözet magunkra öltéséről."
Nekem ez a kedvencem
Vak bringásoknak igen hasznos lehet.
-
Kékes525
félisten
A navigációra senki nem reagált, pedig az egy jó ötlet.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
Prosectura2 #10 üzenetére
Egyedi kulcs nem speciális kulcs, mint a biciklizáron, magyarul egyszerűen le tudod szedni. Ők se hülyék.
-
kpal
nagyúr
Így tetszik ,de tudok nélküle élni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Van benne hasznáható ötlet, de biztosan nem venném meg.
-
Silentfrog
veterán
Az asszony is monda már , hogy perverz disznó vagyok így én ebben is látok fantáziát.
Bár bicajom ovi óta nincs, kocsival vagy motorral járok!
-
törölt tag
Lámpánál állva szeretek inkább behúzódni az autó mögé, hogy a tükörben lásson a sofőr. Aztán amint elindulunk, megyek szélre, de akkor a mögöttem levő sem tud mellém nyomulni, így az elindulás első két lépése, amíg stabilizálódik a mozgás biztosítva van, utána már nincs gond a közlekedéssel.
-
NomadND1
senior tag
válasz
#51736960 #22 üzenetére
Sovány vigasz lesz családod részére, amikor megy a telefon, hogy részegen egy kocsi elé estél.
Arról nem beszélve, hogy annak a szerencsétlennek is tönkre vágod az életét aki átment rajtad.Autósként addig nem megyek el a bringás mellett amíg legalább 1m oldaltávolságot nem tudok tartani. Ha úgy látom bizonytalan, inkább fékezem mintsem ledudálom az útról, majd ha mindkettőnk számára biztonságos elkerülöm.
Bringásként jobbra tartva küzdök az elemek ellen. Ha látom, hogy jönnek mögöttem és nem tud elmenni a következő keresztutca előtt jelzem neki, hogy előzzön és lehúzódom és lassítok picit, hogy el tudjon menni. Piros lámpánál csak abban az esetben megyek előre (lassan), ha éppen akkor váltott át. Ha "belefutok" akkor kivárom amíg vált, nem cikázom a sorok között (meg amúgy sem).
Szerintem hasznos lehet, főleg navinál. A lámpa szerintem felesleges bele. Kár a BT miatt. Wifinek jobban örültem volna.
-
sz.balazs.95
veterán
Hát, nem tudom, nekem sokkal szimpatikusabb lenne egy az autókéhoz hasonló fedélzeti számítógép, csak piciben, biciklin, mint egy ilyen.
-
törölt tag
szerintem a bringások jó része ismeri a kreszt, csak nem tartja be
én autósként meglehetősen szabálykövető vagyok, bringásként viszont nem igazán érdekel semmi, a piros lámpa és a különböző táblák díszletté redukálódnak, ahogy a hűvösvölgyi úton döngetek lefelé, berúgva mint a csacsi. -
vigyori78
őstag
Nem rossz ,bár a riasztó része
biztos nem hagynám éjszaka egy elhagyatott részen mint ahogy az animációban van ,biciklizárat elvágják ez meg kap 2 maflást egy kalapáccsal és annyi neki.
-
BITBOYS
addikt
Kiegészítőként jöhetne mellé egy pár index és féklámpa is
-
tomazin
veterán
Ezen szerintem felesleges elkezdeni vitatkozni, mert majom mindenhol van.
Sajnos bringásként azt kell mondjam, hogy nagyobb százalékban vannak idióta bringások, mint autósok, pláne mióta trendi lett biciklizni (ami nem baj, félreértés ne essék, de kresz ismeret nélkül (sőt józan paraszti ész nélkül) ne tessék már bp-n tekergőzni, mert kicsit balesetveszélyes)de hogy on is legyek:
halva született ötlet, a speciális kulcsot elég sok mindennel lehet helyettesíteni. menő gadgetnek jó, de hogy ettől ugyanúgy elviszik a biciklid az tuti -
ZooLLeR
tag
Ha lenne egy ilyenem szar akkuval,akkor tölthetném naponta a bicajt
Mekkora baromság már.Egy ilyen cuccba beleépíthettek volna egy kisebb napelemet akár,annak látnám értelmét. -
DFlash
tag
Nekem nem álmom egy ilyen
-
válasz
Azért ahová elzárod a bringát, tán csak akad egy konnektor... USB-s töltőfej 2000Ft, minden másra ott a MasterCard...
-
Normi™
őstag
Pont egy ilyen giccsparádé lenne az álmom.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Töltöd USB-s külső akkuval nagy ügy.
-
blaca83
őstag
Első ránézésre nekem hasznos kis motyónak tűnik!
-
Daywalker
addikt
válasz
Döglött Róka #2 üzenetére
Kiraktam már a megjelenéskor, fent a cím alatt a forrásként fel van tüntetve.
-
anulu
félisten
én meg jobban örülnék, ha "Kresz 10 egyszerű lépésben" oktató anyagot raknának össze a bringásoknak. tisztelet a nagyon kevés kivételnek...
-
kátú
őstag
válasz
Döglött Róka #2 üzenetére
előveszem a drótvágó fogómat (igen az mindig van nálam) és már viszem is 😃
-
azbest
félisten
"Jobban örülnék ha könnyen felrakható/leszedhető lenne, mert akkor magammal tudnám cipelni mint az összes többi dolgot."
mivel egyben ez a riasztó is, így gondolom a te esetedben akkor kellene jeleznie, ha téged akarnak ellopni
A riasztó funkcionalitás kapcsán mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire ütésálló az érintős felület felől. Szóval, ha a tolvaj beleállít egy kiskalapácsot és ettől jobblétre szenderül az eszköz, akkor nem sokat fog riasztani.
-
-
törölt tag
A legtöbb ilyen okos kiegészítő halva született ötlet, és nem létező igényekre reagál, de ennek tényleg el tudom képzelni a hasznos alkalmazását
Szívesen látnám a bringámonAnnyi kiegészítés, hogy:
"A kormányról nehezen lopható le"
Maga a kormány viszont nem olyan nehezen lelopható egy bringáról
Illetve ezt a nehezen lelopható dolgot is kétlem, bármit meg lehet oldani.Jobban örülnék ha könnyen felrakható/leszedhető lenne, mert akkor magammal tudnám cipelni mint az összes többi dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy igen érdekes, okostelefonokkal kommunikáló univerzális kerékpáros kiegészítő van készülőben.
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest