- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- ASUS notebook topic
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dilikutya
félisten
54. § (1)343 Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.
-
Dilikutya
félisten
Lehet a járdán, erről szól a 54. §, csak nem találtam benne pontosítást arra vonatkozóan, mit jelent az alkalmatlan. Mert nekem a széles járda mellett a forgalmas négysávos főút, amin a fele paraszt 80-100-al megy, nem alkalmas továbbra sem. És pont te nem érted a KRESZ-t, mert abban nincs szó arról, hogy a sáv kellős közepén mehetsz.
-
Dilikutya
félisten
(7) Tilos
a) főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;
A másik sáv nem zavar, viszont szerinted mennyien mennek el melletted a másik sávban, és nem csak 10 centivel kerülnek ki? Ráadásul azon az úton teherforgalom is van. Valóban széles járda van az egyik oldalban, inkább bevállalom, hogy büntessenek meg, ha ez az út alkalmas kerékpározásra, de én nem fogok forgalmas főúton a 100-al száguldozó parasztok meg kamionok között bringázni. Teljesen mellékes, hogy ott nem lehet 100-al menni, a hosszú, egyenes négysávos út miatt sokan feljogosítva érzik magukat, az sem gond, hogy lámpákkal, zebrákkal van megszakítva, merthogy lakott terület... Szolnokon belterületen szerintem a legveszélyesebb útszakasz, mindenfajta balesetre akad példa bőven.
-
Dilikutya
félisten
(2)344 Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
(3)345 Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
Az alkalmatlanságot sajnos nem pontosítja a jogszabály. Mert pl. nekem Szolnokon a városból kifelé tartó négysávos út teljesen alkalmatlan, nagy a forgalom, és bizony ott nem ritkán elszalad a lóerő az autósokkal. És az még bőven lakott terület, az út egyik oldalán kórház, a másikon végig kertes lakóházak, várostábla meg még messze. Na, ott menjen az úton az, akinek két anyja van! Szerencsére széles a járda.
Jó is, hogy beleolvastam, valaki azt mondta, a villogó fényt a KRESZ nem engedi. Engem baromira irritál, mikor jön szembe. Ráadásul nem értem, mire jó. A kis szilikonpántos párszázforintos villogónak mindegy, azzal folyamatos fénynél se látsz sötétben, de amikor valaki az erős lámpával is csak villog...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #47 üzenetére
Van navigáció, ami a kerékpárosútvonalakat is ismeri? Budapesten nem vagyok bringásan ismerős, és nem szeretném, ha valami surranó kis mellékutca helyett kinavigálna a Hungáriára, csak mert az 500 méterrel rövidebb útvonal.
-
Dilikutya
félisten
válasz
pusszycat #26 üzenetére
Hejj de szeretem az ilyet, amikor megyek a kétszemélyes kerékpárúton, és egy ilyen gyógyegér kacsázik előttem az út közepén a fején egy 7.1-es házimozival, annak aztán csöngethetek, legszívesebben megvárnám, amíg felérünk a hídra, és lerúghatnám a Tiszába.
Kerékpárúton sem hallgatok zenét, úgyis ki kellene néha kapcsolni, mert nem úszom meg, hogy ne kelljen valamennyit közúton menni, és az életemet meg szeretem. Kerékpárúton amúgy nem lenne épp vele gondom, nem kacsázok az út közepén, meg van egy elég jó tempóm, jóformán csak a versenybringások húznak el mellettem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy igen érdekes, okostelefonokkal kommunikáló univerzális kerékpáros kiegészítő van készülőben.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest