- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- UHD filmek lejátszása
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz szazbolha #78 üzenetére
"Bizonyos vagyok benne, hogy nem a crypto bányászat a legnagyobb energia pocsékló emberi tevékenység."
Azt senki sem mondta, hogy a legnagyobb. Az írtam, hogy a legértelmetlenebb.
Azt sem írta senki, hogy az egyik korábban linkelt képen látott állapot csak és kizárólag a bányászat következménye. Csak az állítható biztosan, hogy része van benne.De leírom még egyszer. Talán átmegy. A bányászatnak és a kapcsolódó kereskedelemnek a tevékenység növekedést jelentősen meghaladó energia igény növekedése van. Ez az elfogadhatatlan.
Ha valaki ezért sötétzöldnek tart, akkor az vagyok. Az életünk többi területén a tevékenység volumenéhez képest csökkenő energiaigény irányában próbálunk haladni. A bányászattól is elvárandó ez és nem az ellenkezője.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
szazbolha
addikt
válasz Teréz Atya #80 üzenetére
OK, igazad van. Magam sem tudom miért. Engem is vonzanak ezek a hülye címek, amelyek nem fedik a cikk tartalmát. Meg már nem vagyok érintet, könnyebben vagyok a rossz oldalon, mintha menne még a bányagép napi 24-ben.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz szazbolha #79 üzenetére
Akkor mi a tökért vitatkozol sötétzöldekkel???
Vagy csak az van benne megint, mint olyan sok fórumtémában folyik itt, hogy csak azért vitatkoznak, hogy vitatkozhassanak?Persze ebben a hírszerkesztőknek is benne van a kezük. Provokálják a jónépet, azok egymás torkának ugranak, akinek elborul az agya, azt az adminok tiltják, és mindenki mossa a kezét. A klikleésszám megvan, így akad olyan hülye, aki átkattint Viagráért, profit!
Viszont! A sok nerd rage hiszti vonzza az újabb hülyéket, az értelmesebbek meg távol maradnak, csökken színvonal. Remek!
A napelemes, szélerőműves baszt is meg lehet csinálni jól. Pl. németek sem annyira hülyék, mint sokan hinni szeretnék. Van egy jó kis víztározód, amíg süt a nap, fúj a szél felpumpálod, majd amikor nem, leereszted. Ha gyorsan felugrik az áramszükséglet, akkor beröffented a gázerőművet, majd leállítod, ha nem kell.
Macerás? -Persze!
Drága? - Naná!
Megoldható? - Ha pénz van, simán!Aztán most azon is filóznak, hogy a kisfogyasztókat jobb lenne decentralizálni, és nekik nem is olyan fontos, hogy olyan pontos legyen a hálózati freki.
Az atom viszont, ha nem cseszik el, egy elég jó, megbízható alaperőmű tud lenni. Mellette azonban érdemes azt kutatni, hogyan lehetne decentralizálni az energiaszektort, hogyan lehetne megoldani az ugráló energiatermelés problematikáját, mert a végén megint le leszünk maradva mint a borravaló, aztán leshetünk mint hal a szatyorban. Szerintem nem kell izomból, azt csinálják meg a németek, amerikaiak, legyenek ők az early adopterek, és ha már kitapostak egy utat, azon érdemes elindulni.
Fú banyek, ezt még PH kompatibilissé kell tennem. Ja, igen, az AMD az szaaaar!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
szazbolha
addikt
válasz t72killer #76 üzenetére
Amit a képen látunk az a crypto bányászat eredménye?
Amelynek energia fogyasztása hányad része is a kínai fogyasztásnak?
Átgondoltad te ezt?Teljesen értelmetlen beszélgetés ez. Kb. annyira mint zöldekkel az atomenergia létjogosultságáról beszélni.
Azt nem értik meg, hogy éjjel nem termel naperőmű, a szálerőmű is inkább csak hajnalban,, elektromos energiát pedig nem lehet tárolni (értelmes költséggel és hatásfokkal). Mindegy csak atomot ne, mert az környezetszennyező... A napelem meg nem.
És annyira zöldek voltak renccer váltás után, hogy még a vizíerőművet is megfúrták, és most nézhetjük Visegrádi látképet úgy ahogy van. (80-as években még láttam az eredetit... az nem ilyen volt) -
szazbolha
addikt
válasz Hieronymus #74 üzenetére
Nem, szerintem jelent felmentést, minden esetet egyedileg kell vizsgálni, és arányaiban egy másikkal összehasonlítani. Bizonyos vagyok benne, hogy nem a crypto bányászat a legnagyobb energia pocsékló emberi tevékenység.
Persze nézőpont hogy mit tekintünk pocsékolásnak. TV-t nézni, ételt mikrózni, garázst fűteni, dízel egyterűvel bevásárolni menni vajon pocsékolás?
Én nem tudom, de annyi okos és véleményében tuti biztos embert van itt, hogy biztos lesz rá válasz. -
t72killer
titán
válasz Hieronymus #74 üzenetére
"Bányászat esetében nem tisztázható ez elektromos energia generálásához felhasznált energiahordozó környezetszennyezésének formája és mennyisége."
A bányák nagy része Kínában van és Kína az elektromos áram nagy részét széntüzelésű erőművekből nyeri. Eredmény:
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #72 üzenetére
Azon túl, hogy szerintem sokkal fontosabb egy alternatív pénzügyi rendszer működésének biztosítása, mint pl. milliók tök értelmetlen napi ingázásának biztosítása, ennek ellenére tudom, hogy a villamosenergia előállításakor ugyanannyi energia előállítása több károsanyagot bocsát ki, mint ha ugyanazt az energiát egy átlag EURO4 vagy annál jobb dízel motor "pazarolná el".
-
válasz szazbolha #72 üzenetére
Szerinted felmentést jelent az energia pocsékolásra, az hogy van nagyobb mennyiségben környezetszennyező tevékenység.
Egyébként az EURO6 utolsó változatának követelményeit valóban teljesítő dízel motor, kevésbé környezetszennyező mint a benzin motorok. A széndioxid kibocsájtásuk alacsonyabb.
Bányászat esetében nem tisztázható ez elektromos energia generálásához felhasznált energiahordozó környezetszennyezésének formája és mennyisége.De ez a kérdés demagóg, mivel nem összehasonlítható dolgok között próbál kapcsolatot teremteni. Amíg közlekedni és árut szállítani megkerülhetetlenül szükséges, addig a bányászat és hozzá kapcsolódó energiapazarlás szükségtelen luxus tevékenység.
-
szazbolha
addikt
válasz Hieronymus #70 üzenetére
Szerinted melyik a környezet szennyezőbb tevékenység a földön?
1. A crypto bányászat, amely elektromos energiát használ.
2. Dízel autók a közlekedésben. -
Razenhell
tag
válasz Hieronymus #70 üzenetére
Persze a bányászat fokozza a menekült áradatot ezer éve is tele volt bitcoin bányával a kárpát medence azért jöttünk be ide szarvasra vadászni
-
Az, hogy a bányászat közügy, nem demagógia.
Éppen ellenkezőleg. Az, hogy kevés ember bányászik és kereskedik, nem jelenti azt, hogy ez csak a néhány személy magánügye.
A bálnavadászok sem mondhatják azt, azért mert kevesen vadásznak bálnára, a többségnek nincs köze hozzá. A teljes kihalás veszélyeztetett több bálnafajt. Mára, mert időben tiltották meg a vadászatot, a bálnák elkerülik a kihalást. A freon gyártásról és felhasználásáról 1989-ben, egy egyezményben mondott le a világ. Mostanában megint elkezdték előállítani valahol. Ez sem a gyártó magánügye.
A bányászat környezetszennyező következményeit, nem csak a bányászok szenvedik el, ha nem mindenki. Nem csak az emberiség, a Föld teljes élővilága károsodik. Szóval ez nem csak a kevés ember gondja.Akkor lenne a "kevés" bányász és kereskedő dolga, ha nem nem növekedne a tevékenység energia igénye folyamatosa és fokozódó ütemben,
Demagógia akkor lenne ha valami ilyesmit írtam volna.
"A bányászok és kereskedő gátlástalan haszonszerzési vágya sodorja végveszélybe a Földünket!
Mérgezik a levegőnket. Tönkreteszik a környezetünket. Fokozzák az üvegházhatást. Gyermekeinket és unokáinkat fosztják meg az élhető világ lehetőségétől. Az anonimitásukkal támogatják a terror országokat és szervezeteket. Növelik a krízis országok számát és fokozzák menekült áradatotRemélem most már mindenki megérti miért közügy a bányászat és a hozzá kapcsolódó kereskedelem.
A környezet terhelő hatását mindenkinek el kell viselnie. Igen a többségnek is.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #68 üzenetére
Hát szerintem itt most mi bányászok vagyunk többen.
"Egyébként te ebből a cikkből megtudtál valamit hasznosat?"
Talán ennyit: jönnek a hozzá nem értő vállalatok/nagyvállalatok, nekünk kishalaknak rájuk is figyelni kell."bérbányászat már régóta működik", "Én nem láttam ilyet."
Az ősidőkben a cex.io volt az első számú bérbányász társaság. Most kettőt tudok, amit mernék ajánlani (bár én nem vagyok az ügyfelük): a hashflare és a NiceHash. A nemrég indult finom (nanopool csapat) árait pl itt hasonlítottam össze a hashflarerel. -
szazbolha
addikt
Engem is érdekel ez a téma, de az ilyen jellegű PH cikkek (vagy cikk töredékek) alatt többségben vannak azok akik nem bányászok, de erős véleményük van a témáról és erős ellenérzésük a bányászokkal szemben.
Végül is mindegy .... el kell fogadni ez a helyzet alakult ki spontán, vagy kis rásegítéssel.Egyébként te ebből a cikkből megtudtál valamit hasznosat? Én nem.
Eddig írta már valaki (akár cikkben, akár hozzászólásban) hogy a bérbányászat már régóta működik, most is lehet számítási kapacítást bérelni sokkal jobb kondiciókkal mint amiről itt beszélünk?
Én nem láttam ilyet. -
haxiboy
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14 üzenetére
A legszebb az hogy szerver termeknél az ilyen open rigek egyáltalán nem felelnek meg az érintésvédelmi szabványoknak és olyan büntetést szoktak a nyakukba varnni mint az állat...
Ahol én jártam ott egytől egyik 4U rack házban volt minden rig
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
t72killer
titán
A hatást mondjuk a tőzsdén lehet lemérni, hogy mekkora pénzek keletkeznek és buknak naponta a kripto és a "valós" piacon. (a sima piaci kapitalizáció nem elég jó mérőszám, ugyanis a kriptók elképesztően volatilisek a normál tőzsdei termékekhez - részvényekhez/devizákhoz - képest).
Ha 1%-ot meghaladó a kriptopiac részesedése, az már hatás, ugyanis a piacok évente pár százalékot szoktak változni.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #60 üzenetére
Persze, hogy erről beszélünk, hiszen ez érdekel minket. Engem pl. egy új bérbányász cég indulása jobban érdekel, mint hogy új projektorok elérhetőek az iskolák számára. (Kb ennyi maradt meg bennem is. ) Még akkor is, ha tapasztalatból tudom, hogy a bérbányász cégek többsége scam, a maradék nagyobb része is előbb-utóbb bedől.
A bitcoinnak és a cryptovilágnak van hatása a társadalomra. Az más kérdés, hogy ez a hatás marginális-e. Ha marginális, akkor egyre kevéssé marginális. Értem, hogy szerinted az egész crypto-mizéria jelentősége 0 a tanárok helyzetéhez képest vagy a hajléktalan-rabszolgákéhoz képest. Viszont szerintem ez az összevetés nem vezet sehová. Persze, hogy fontosabbak a tanárok, magától értetődik. Csak ebből a tényből nem következik semmi.
-
t72killer
titán
válasz Aprósólyom #58 üzenetére
1. Így van: balekokat keresnek, akik vállalják a kockázatot csökkenő profit mellett
2. Nagyon valószínű. És persze a "maradék" kapacitásra él az 1.es pont.
3. <-30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Yany
addikt
válasz szazbolha #60 üzenetére
"Én már nem is emléxem miről szól a cikk nagyja... valami kiállítás volt... érdektelen.
Te hogy vagy ezzel? A marginális rész lett ismét a téma."Ugye olvasod a saját ellentmondásodat. A fórum jól láthatóan most erről beszél (nem kis részben éppen neked köszönhetően), erre szemére veted a szerzőnek, hogy a sokakat foglalkoztató kérdésről említést mer tenni a cikkben? Szerintem ez már fingreszelés, amit csinálsz. Mindenkinek alapvető joga azzal a topiccal foglalkozni itt a Prohardveren, amivel szeretne. Ha téged már fáraszt a bányászat, akkor csak lépj tovább, az élet nem áll meg, ott virít 100 másik cikk. Nem értem, hogy hova akarsz kilyukadni. Te érted?
Ha itt többekek fog meg a kender téma, akkor a kenderről beszélünk, ha a sarokban lapuló rig az izgalmasabb, akkor arról beszélünk. Beírni egy hírhez, hogy unod a hír által felhozott témát, öntökönszúrás. De te tudod.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
szazbolha
addikt
válasz Aprósólyom #58 üzenetére
Szerintem az 1 és 2 együtt. Bár nem ismert a szerződés minden részlete, de előre leszerződni 2 évre, tuti biznisz. Akár fel, akár le megy a coin a kockázat a bérlőnél. Olyasmi mint hűséggel mobil előfizetést venni, mert látszólag olcsón kapsz egy telót. Pedig nem is... ez nem szociális háló, hanem üzlet. Ahogy az egész coin biznisz.
-
szazbolha
addikt
Mert marginális tevékenység. Kevés embert érint. A következménye is, a hatása is.
Nincs azzal baj, ha beszélgetünk a bányászatról, csak a helyén kell kezelni. Pro és kontra is.
Szerintem.
Meg nem olyanokat írni hogy az árfolyam folyamatosan növekszik. (bocs... de jó lenne)Nézd meg ezt a cikket. Van benne egy mellékvágány a cryptóról egy lábjegyzet, és csak arról beszélünk.
Én már nem is emléxem miről szól a cikk nagyja... valami kiállítás volt... érdektelen.
Te hogy vagy ezzel? A marginális rész lett ismét a téma.Ha holnap felszámolnak egy kendertelepet, és mariskának volt egy 2 VGA-s bányagépe a sarokban, amivel a kalyibát fűtötte, akkor az lesz a téma. Nem a 2 hektár kender, nem az, hogy rabszolga-hajléktalanokat tartott, hanem, hogy ott bányászott az istenadta és még nem is adózott utána, de lehet hogy még az áramot is lopta hozzá.
-
Aprósólyom
addikt
válasz t72killer #45 üzenetére
1. Vagy mert ők nem bíznak a coin-ok hosszú távú befektetésében, de a hardverhez/szoftverhez értenek és a szaktudásukból akarnak pénzt keresni.
2. A befektett pénzből ők valójában még több hashrate-t állítanak elő, mint amennyit "eladnak", így a befeketők pénzéből ők bányásznak maguk is.
3. Jótékonyságból életben tartják a Radeon grafikus kártyákat.
Ez már más, de: Biztosan nem fognak kimenet nélküli kártyákat venni, mint ahogy a kép is reprezentálja.Jevons paradox
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #53 üzenetére
Számos tanár rokonom és ismerősöm van, megerősítem a véleményed, de bevallom nem értem, hova akarsz kilyukadni. Persze, hogy fontosabb a gyermekeink oktatása, mint pl. az, hogy holnap mennyi BTC termelés lesz a Föld bolygón. Nekem is sokkal fontosabb, pedig nekem nincs iskolás korú gyermekem. Neked, ha van, nyilván 50milliószor fontosabb. Ez alap. Ettől még miért NE lenne a bányászat közügy? Az oktatás közügy, fontossaága 1millió egység, míg a bányászat is közügy, fontossága 1 egység. Vagy most akkor amíg a tanároknak szar a fizuja, addig minden másról beszélni az a tanár-kérdés elbagatelizálása?
-
Aprósólyom
addikt
válasz noPublicFG #10 üzenetére
Ezt alá tudod támasztani, grafikonokkal? Én nem bányászom, de heti 1 alkalommal ellenőrzök pár grafikont, de én az ellenkezőjét látom. Ugyan, csak BTC, ETH grafokan nézek
Jevons paradox
-
szazbolha
addikt
Még mindig jobb, mint amikor a pedagógusokat izélgetik.
Na az közügy.... mennek tüntikézni, pedig állandóan emelik a fizujukat. Ez az általános képlet.Meglepődnél mekkora hazugság ez, ha tudnád, mennyi a feleségem mesterpedagógusi fizuja 30 év munka után. Azon is meglepődnél, hogy az ált. iskolákban mennyi a tanárok életkora. 5 -10 éven belül a 80%-a nyugdíjba megy és az új garnitúra a resztli, aki nem talál magának jobban fizető állást. Tisztelet az elhivatott keveseknek.
Na... ez közügy lenne. Mert egyszer neked is lesz gyereked, és nagyon-nagyon nem mindegy, hogy az iskola első 4 évét kivel tölti el. Mert veled napi 1-2-3 órát fog találkozni a gyerek, az életunt alulfizetett, és szülök által undokra vegzált tanítónénivel meg sokkal többet.Az a közügy, hogy az átlag tanárnők azt látják, hogy az aldiban dolgozó anyuka pénztárosként, de tán még árufeltöltőként is többet keres mint ő, miközben ő kínlódik a neveletlen gyerekével napközben, és a növelt óraszám miatt otthon javít dolgozatot készül a következő napra, miközben az anyukák brazil sorozatot néznek.
10-ből 3 tanárnő megy haza kocsival, a többi buszra vár. De az a 3 is csak azéért mert jól kereső férje van.
Ez csak egy példa volt, lehet mondani demagógia még ha igaz is. Ehhez képest a bányászat lepkefing.
Egy felkapott téma, amin lehet csámcsogni, lehet valami ismeretlen idegenszerűt utálni, és jól beszólongatni, áramlopással, adócsalással, környezet rombolással vádolni.
Közben meg dízel autóval jársz és junkfoodot eszel, és te is keresed a kiskapukat, fejlesztőként a fizud egy részét zsebbe kapod. (ne magadra értsd)
Stb, stb,[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz #16939776 #46 üzenetére
"ez egy szolgáltatás, van aki nem akar a hardverekkel, fenntartásukkal bajlódni, csak pénzt akar keresni, és egy nagy nevű cégben hamarabb megbízik, mint egy magánszemélyben a távol keleten."
Értemén, csak mi ebben az üzlet a bérbeadónak? Gyakorlatilag kész, karbantartott, jövedelmező bányát ad ki a kezéből. Hacsak nem valami adózási ügyeskedés van a dolog mögött, akkor a bérbeadónak ez tiszta bukta. Persze ha talál balekokat, akik a profitnál magasabb áron bérelnek bányát, akkor megéri.
-
törölt tag
Ezeket a hardverek "igénytelenek" lehet őket nagyobb hőlépcsővel üzemeltetni, és nagyobb a belmagasságú helyiségben is felállíthatóak. Amik lehetővé teszik hogy a hő mozgatásra fordított energia jóval kisebb legyen, ezért olcsóbban üzemeltethetők hűtés költség szempontjából mint a hagyományos szerverek.
Cikkhez: ez egy szolgáltatás, van aki nem akar a hardverekkel, fenntartásukkal bajlódni, csak pénzt akar keresni, és egy nagy nevű cégben hamarabb megbízik, mint egy magánszemélyben a távol keleten.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Már a csapból is a bánya folyik... Mondjuk ez az "adjuk bérbe a riget" elég átb@szás szagú, miért adna bérbe valaki bármit, ami a bérleti díjnál nagyobb profitot tud termelni? Ráadásul itt konkrét bányakapacitást adnak bérbe, azaz szoftveresen is belövik a rigeket ha jól értem - azaz a "bérbeadó" részéről semmivel se kevesebb munka, mint saját riget üzemeltetni.
#39: ahogy a kolléga mondta, elég komoly széndioxid-kibocsátás írható a bányák számlájára, különösképpen, hogy a kőszéntüzelésű Kínában bányásszák a legtöbbet. Ezenkívül állítólag É-Korea is bányászik keményen, és a befolyt profitot mindenféle sötét akciók/atomprogram pénzelésére fordítják. És persze az se kutya, hogy a VGA-kon alsóhangon 50% felár van, ha nem több. Szóval igen, közügy, hogy HucsiYuan középvállalkozó 50ezer Geforce-al és másik 100ezer Radeonnal tolja a bányát.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
A hát, az vo`t.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
szazbolha
addikt
Van róla adatod, hogy a Magyarországi villamos energia fogyasztásának mekkora részét teszi ki a bányászat?
Szerinted 100 "Pistikéből" hány tud 1080-at venni?
Szerinted egy Giga 1080 ipon ára hány %-al több mint 8 hónapja?
gvn1080wf3oc8gd[ Szerkesztve ]
-
Hajdi
senior tag
válasz szazbolha #39 üzenetére
Ilyen energiahasználat mellet lehet közügy, nem beszélve a vga árakról. Az lehet, hogy "Pistike" nem vágja miről van szó és megveszi a 1080-at x százezerért, aztán az osztálytársai elhordják mindennek, hogy miért cselekedett így! Tudod régen "szájról szájra" terjedt az ének, ma már van internet...
"The Man Who Sold the World"
-
Yany
addikt
válasz szazbolha #35 üzenetére
Szerintem fölöslegesen problémázol. De komolyan. Megértem, hogy miért írod, de pont akkor jó egy hír site, ha van hír, amiből lehet csemegézni, attól függően, hogy kit mi érdekel. Speciel én nagyon örülnék még rétegebb témáknak is. Pl. iPonon is bírni szoktam a totál off cikkeket is, nemhogy az esetleges érintettségeket egy-egy hírben. Ha valaki csak pöffeteg módjára felfújódik a hír (ezen részén), akkor úgy kell neki, sokan sokféle dolog miatt durrognak, ez nem a Ph szerzőinek gondja, ráadásul hatásvadásznak sem gondolom se a megfogalmazást, se a lényegi részét. Szóval szerintem épp ideje leálljunk az off-fal és érdemben hozzászóljunk a hírhez, ha van mondanivalónk.
-
szazbolha
addikt
válasz TESCO-Zsömle #34 üzenetére
persze.... de ez nagyon szűk réteg a teljes társadalomhoz képest.
-
szazbolha
addikt
válasz Hieronymus #29 üzenetére
Nem értek egyet. Nem közügy.
10 magyar állampolgárból 9 biztosan nem is hallott a témáról. -
Cyberboy42
senior tag
válasz Teréz Atya #22 üzenetére
rávilágítottál a lényegre... biztosra mennek, és a kockázatot áthárítják, pont mint a bankok, biztosítók, vagy bármilyen nagyvállalat ahol picit is gondolkodnak.... ha annyira jövőbelátó dolog lenne, akkor már a gyártók is csak maguk részére gyártanák a sok milliárd csipet/áramkört.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
válasz szazbolha #27 üzenetére
"És ez hogy kapcsolódik ahhoz a felvetésemhez, hogy a PH-n túlreprezentáltak a bányászattal foglalkozó cikkek?"
A bányászat már túl nőtt a bányászokon, közüggyé vált. Ennek megfelelő mértékben, közügyet megillető mennyiségben, jelenik meg PH-n.
-
Yany
addikt
válasz szazbolha #25 üzenetére
Ez a biznic is épp olyan, mint a közmédia/aktuálhírek: ha bivalybasznádon lelőnek valakit, az sehol sem érint közvetlenül, mégis bekerül a hírekbe, "te" meg elolvasod. Egy ilyenhez képest a hardverek között 1-1 bányász cikk egyáltalán nem elrugaszkodott, sőt: a hardver és "prohardver" témákat is elég közelről érinti. És jó eséllyel ezt gondolnám akkor is, ha nem épp 2 masina susogna mögöttem 2m-re.
-
szazbolha
addikt
válasz Hieronymus #26 üzenetére
És ez hogy kapcsolódik ahhoz a felvetésemhez, hogy a PH-n túlreprezentáltak a bányászattal foglalkozó cikkek? Nem sok közük van a technológiához, hardverhez, informatikához inkább egy jelenséghez.
Amin lehet csámcsogni. Ami érzelmeket és ellentéteket kelt.
Tévednék? -
-
szazbolha
addikt
izé... nem túl sok cikk születik mostanában bányászat ügyben?
Ez a cikk például igen keveseket érint, leginkább bulvár-hangulatkeltő hatása van.
Tévednék? -
Reggie0
félisten
-
Dyingsoul
veterán
illetve az utóbbi időben már olyan VGA-kat használnak, amelyekről lehagyják a kijelzőkimeneteket is, ezekre úgysincs itt nincs szükség
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Cyberboy42 #19 üzenetére
No, de még mindig ott a kérdés, hogy ezek az ismert nagy cégek miért nem maguk fektetnek a crypto pénzekbe, miért adjak át nekünk a nagy money-t?
Ha én részvényes lennék, nagyon nem örülnék, hogy a cégem managementje jótékonykodik az én hasznomból.
Arra tudok gondolni, hogy a cég vezetői nem hülyék. Megelégednek a biztos bevétellel, a cryptopénzeken levő kockázatot meg meghagyják a szerencselovagoknak.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
válasz Teréz Atya #17 üzenetére
A teljes kriptovaluta bányászat egy szerencsejáték. Vér Pistikének nem változik a kockázat, távbányászattal.
Nagyot szakítani nem a bányászattal lehet. Az árfolyam manipulációja sokkal hatékonyabb megoldás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nyunyu
félisten
válasz Cyberboy42 #19 üzenetére
Pont azért vetettem fel a hűtésre fordított energia kérdését, mert tavaly nyáron kollégákkal megnéztük belülről a Dataplexet, és ott azért jóval komolyabb klíma üzemel, mint ami a képen vagy pár hozzászólásban szerepel, ennek ellenére fajlagosan sokkal kevesebb energiát "pazarolnak" hűtésre, mint amit a cikkben írtak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Teréz Atya #17 üzenetére
igen, vannak pont ilyen becsapós cégek, ahol lehet instant hash rate-et vásásorlni ,azonnal, időkorlát, és mennyiséglimit nélkül is, aztán fél év múlva nézel hogy miért nincs termelés.. hát mert nincs min termelni ,csak altattak.
DE ez pont hogy más tészta, ezek neves nagy cégek, akiknél a megvett hardvert konkrétan mneg is nézheted ha szeretnéd, és z 90 nap pont azért van mert egyszerűen az asic gyártóknál akkora a késés, nincs olyan gyártó, legyen az antminer vagy bármi amit azonnal kiszállítanak, és akkor azt még össze is kell rakni. Egyszerűen nem lehet azonnal megvenni. Szerintem ez nagyon jó irány, mert így egy helyre tömörülhet a hardver, és az effektivitás felszökik.
Aki meg nem érti hogy miért kell ekkora teljesítmény a klímának, vagy csal azt hiszi hogy ezek sima ventilátorok azoknak egy nagy lol még sosem jártak ilyen ipari épületekben, szervertermekben.... ez alap felszerelés, és szükség is van rá... mondjuk néha túlzásba viszik... mi is 18 fokra hűtöttük a termeket, pedig a 20-22 fok somán beleférne....de igazából majdnem mindegy.
És mondom, ezek ismert nagy cégek. tudni kell hogy mit és kitől veszek....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
illetve az utóbbi időben már olyan VGA-kat használnak, amelyekről lehagyják a kijelzőkimeneteket is, ezekre úgysincs itt nincs szükség
Ezzel szemben pl. a képen jól láthatóan ott vannak minden kártyán a kimenetek szépen eldugaszolva a Sapphire kék fedőivel.
Üdv, pengwin
-
Teréz Atya
senior tag
Hát, ez a távbányászat nagyon bűzlik. Teljesen olyan, mint azok a csalások, amiről a Kiszámoló blogon olvastam.
Van egy bármilyen cég, ami tudja a tuTTit, és felajánlja csak neked, hogy a pénzedért vesznek aranyat, kínai részvényt, Forex többszörös tőkeáttétes teafiltert, aminek a haszna mind - mind neked megy, ők csak a pici jussukat csípik le. A nagy kérdés ezeknél, ha tényleg megtalálták a szent grált, miért nem maguk lapátolják bele a saját pénzüket, miért akarják azt a sok-sok hasznot mind neked adni? Itt lényegében számítási kapacitást árulnak a cloud-ból. Azt hagyjuk, hogy a "felhő" papumdeklire szegecselt PC-ket jelent, mind1.
No, mi is folyik itten, kérem szépen?
A cég megveszi a pénzeden a hardvert, mert nincs neki csak úgy, mint egy bármilyen cloudszolgáltatónak, amiért cserében neked majd bányászik valamilyen coin-t. 90 napig ül a pénzeden, majd utána, amit a rig megtermel, az a tiéd.
Tehát nulla saját tőke - ha bedől, a megrendelő futhat a pénzéért, és a kriptovaluta volatilitásából származó rizikót is a user állja. A negyedéves ingyen kölcsön meg már szóra sem érdemes. Hogy ez miért nem nekem jutott az eszembe?!?A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-Skylake-
addikt
válasz Dreamkasztni #11 üzenetére
Nehez teged komolyan venni.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
nyunyu
félisten
Jobban megnéztem az utolsó képet, valóban nincsenek túlszofisztikálva a salgó polcokon kiterített vasak
Messze nincs annyi eltűntetendő hő egységnyi térfogatban, mint egy klasszikus, telepakolt rackszekrényben.
Így viszont végképp nem értem, hogy a francba zabál másfélszer annyit pár venti, mint a direkt erre tervezett, nem olcsó, ipari megoldások, amik még a páratartalmat, portartalmat is szabályozzák, hogy a hűtendő vasakban minél kevesebbszer kelljen ventit cserélni.
Azt értem, hogy a bányában pár kilencessel kevesebb rendelkezésreállás is elég, nem számít, ha néha megáll a vas/odaég pár operátor.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Elég megnézni a kínai több 10 ezer kártyás/Asic riges farmokat. Sőt, itthon jártam egy szintén nagy farmban, az hogy hol van, illetve hány kártya/asic fogalmam sincs, de 1500m2 csarnok, tele gépekkel, azt mivel hűtöd le?
Bazinagy ventilátorok oldalt amik mozgatják a levegőt és ennyi. Amikor üres a csarnok és csak a gépek vannak bennt (minden rögzítve van mint az állat) akkor járatják a ventiket maxon, de így is majdnem odaszívott magához az egyik, állításuk szerint 20% teljesítményen mentek akkor.
Hidd el, nem klímáznak semmit, pláne a nagyobb farmok, felesleges energiapazarlás. Egy kissebb gyár ahol még lenne lehetőség, de egy CNC gép úgy fűt mint az állat már nem klímáznak a dolgozóknak...itt meg ugye...nemnagyon van dolgozó se. Fegyveres őrök, kutyák, meg néhány operátor aki odaballag a gépekhez amikor 1-1 megáll.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Dreamkasztni
csendes tag
Ez a "bányászat" dolog egy agyrém. Pont.
-
senior tag
válasz Krugszvele #7 üzenetére
Az első bekezdésre: ahol ezt támogatják, (pl a cikkben szereplő ausztriában) ott nem kell kalkulálni a napelem megtérülésével.
A bányászat nehézségére: a coin-ok egyre többet érnek, tehát a nehézség növekedése kompenzálva az értékében.plus ça change, plus c'est la même chose
-
Yany
addikt
Ha valaki mégis házilag üzemeltetné a rigjét, az aláírásomban talál rá megoldást.
-
Krugszvele
senior tag
Attól, hogy megújuló forrásból vesz áramot, az nem lesz olcsóbb.
Aki kiépítette a napelemes rendszert, ugyanúgy szeretné, ha minél hamarabb megtérülne a befektetése.
Miért lenne neki jobb, ha 30 forintért adná a 40 forintos áramot?90 napos átfutással... hát lol.
90 nap alatt nézzük már mennyivel emelkedik egy kriptopénz difficulty. (kitermelési nehézség)Ez egy szimpla átverés. Azért a pénzért, ha azonnal megveszed a hardvert, akkor az első három hónapban kitermeli a befektetés ~20%-át. Itt semmit. Utána viszont logaritmikusan egyre kevesebbet termel, közelítve a nullához! Pont az első pár hónapban a legnagyobb a megtérülés, amit itt nem fizetnek ki!
Lehet, hogy érdemes lenne egy normális, nem átverésre alapuló bányásztársaságot alapítani.
-
Javaslom az állami bányászat haladéktalan bevezetését. A Paksi fejlesztés felgyorsítása után indulhat az állami bányászat, Az államháztartás hiányának fedezése mellett komoly növekedési pályára állítható az ország.
Például újabb atom-bányászblokkokat is építhetünk.
-
Dhampir
félisten
Céges bányászat régi-új formája.
-
Dyingsoul
veterán
Kíváncsi leszek, hogy Ren Hoek a cikk láttán a céget, az alkalmazottait vagy a beszállítóját fogja anyázni.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
kormoskandur
tag
a cikk 415 eurot ír, ezzel szemben:
BTC Starter
performance: 1.7 TH/s
Duration *: 22 months
Operating costs **: on acct
One-off charges: € 500
Lead time ***: 90 days -
nyunyu
félisten
Bejövő elektromos teljesítmény 19%-át (850/850+3500) használják el hűtésre?
Nem sok az egy kicsit?
Dataplex nyílt napon tizenpár (11-12-13%?) százalékot mondtak létesítmény fenntartásra, ebben benne van a folyosók világításától kezdve a szünetmentesekig, klímákig minden.
Felhasznált elektromos teljesítményük is összemérhető a bányász kolóniával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch
- Külpolitika
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest