- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- UHD filmek lejátszása
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz szazbolha #78 üzenetére
"Bizonyos vagyok benne, hogy nem a crypto bányászat a legnagyobb energia pocsékló emberi tevékenység."
Azt senki sem mondta, hogy a legnagyobb. Az írtam, hogy a legértelmetlenebb.
Azt sem írta senki, hogy az egyik korábban linkelt képen látott állapot csak és kizárólag a bányászat következménye. Csak az állítható biztosan, hogy része van benne.De leírom még egyszer. Talán átmegy. A bányászatnak és a kapcsolódó kereskedelemnek a tevékenység növekedést jelentősen meghaladó energia igény növekedése van. Ez az elfogadhatatlan.
Ha valaki ezért sötétzöldnek tart, akkor az vagyok. Az életünk többi területén a tevékenység volumenéhez képest csökkenő energiaigény irányában próbálunk haladni. A bányászattól is elvárandó ez és nem az ellenkezője.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz szazbolha #79 üzenetére
Akkor mi a tökért vitatkozol sötétzöldekkel???
Vagy csak az van benne megint, mint olyan sok fórumtémában folyik itt, hogy csak azért vitatkoznak, hogy vitatkozhassanak?Persze ebben a hírszerkesztőknek is benne van a kezük. Provokálják a jónépet, azok egymás torkának ugranak, akinek elborul az agya, azt az adminok tiltják, és mindenki mossa a kezét. A klikleésszám megvan, így akad olyan hülye, aki átkattint Viagráért, profit!
Viszont! A sok nerd rage hiszti vonzza az újabb hülyéket, az értelmesebbek meg távol maradnak, csökken színvonal. Remek!
A napelemes, szélerőműves baszt is meg lehet csinálni jól. Pl. németek sem annyira hülyék, mint sokan hinni szeretnék. Van egy jó kis víztározód, amíg süt a nap, fúj a szél felpumpálod, majd amikor nem, leereszted. Ha gyorsan felugrik az áramszükséglet, akkor beröffented a gázerőművet, majd leállítod, ha nem kell.
Macerás? -Persze!
Drága? - Naná!
Megoldható? - Ha pénz van, simán!Aztán most azon is filóznak, hogy a kisfogyasztókat jobb lenne decentralizálni, és nekik nem is olyan fontos, hogy olyan pontos legyen a hálózati freki.
Az atom viszont, ha nem cseszik el, egy elég jó, megbízható alaperőmű tud lenni. Mellette azonban érdemes azt kutatni, hogyan lehetne decentralizálni az energiaszektort, hogyan lehetne megoldani az ugráló energiatermelés problematikáját, mert a végén megint le leszünk maradva mint a borravaló, aztán leshetünk mint hal a szatyorban. Szerintem nem kell izomból, azt csinálják meg a németek, amerikaiak, legyenek ők az early adopterek, és ha már kitapostak egy utat, azon érdemes elindulni.
Fú banyek, ezt még PH kompatibilissé kell tennem. Ja, igen, az AMD az szaaaar!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #72 üzenetére
Azon túl, hogy szerintem sokkal fontosabb egy alternatív pénzügyi rendszer működésének biztosítása, mint pl. milliók tök értelmetlen napi ingázásának biztosítása, ennek ellenére tudom, hogy a villamosenergia előállításakor ugyanannyi energia előállítása több károsanyagot bocsát ki, mint ha ugyanazt az energiát egy átlag EURO4 vagy annál jobb dízel motor "pazarolná el".
-
válasz szazbolha #72 üzenetére
Szerinted felmentést jelent az energia pocsékolásra, az hogy van nagyobb mennyiségben környezetszennyező tevékenység.
Egyébként az EURO6 utolsó változatának követelményeit valóban teljesítő dízel motor, kevésbé környezetszennyező mint a benzin motorok. A széndioxid kibocsájtásuk alacsonyabb.
Bányászat esetében nem tisztázható ez elektromos energia generálásához felhasznált energiahordozó környezetszennyezésének formája és mennyisége.De ez a kérdés demagóg, mivel nem összehasonlítható dolgok között próbál kapcsolatot teremteni. Amíg közlekedni és árut szállítani megkerülhetetlenül szükséges, addig a bányászat és hozzá kapcsolódó energiapazarlás szükségtelen luxus tevékenység.
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #68 üzenetére
Hát szerintem itt most mi bányászok vagyunk többen.
"Egyébként te ebből a cikkből megtudtál valamit hasznosat?"
Talán ennyit: jönnek a hozzá nem értő vállalatok/nagyvállalatok, nekünk kishalaknak rájuk is figyelni kell."bérbányászat már régóta működik", "Én nem láttam ilyet."
Az ősidőkben a cex.io volt az első számú bérbányász társaság. Most kettőt tudok, amit mernék ajánlani (bár én nem vagyok az ügyfelük): a hashflare és a NiceHash. A nemrég indult finom (nanopool csapat) árait pl itt hasonlítottam össze a hashflarerel. -
mepet
addikt
válasz szazbolha #60 üzenetére
Persze, hogy erről beszélünk, hiszen ez érdekel minket. Engem pl. egy új bérbányász cég indulása jobban érdekel, mint hogy új projektorok elérhetőek az iskolák számára. (Kb ennyi maradt meg bennem is. ) Még akkor is, ha tapasztalatból tudom, hogy a bérbányász cégek többsége scam, a maradék nagyobb része is előbb-utóbb bedől.
A bitcoinnak és a cryptovilágnak van hatása a társadalomra. Az más kérdés, hogy ez a hatás marginális-e. Ha marginális, akkor egyre kevéssé marginális. Értem, hogy szerinted az egész crypto-mizéria jelentősége 0 a tanárok helyzetéhez képest vagy a hajléktalan-rabszolgákéhoz képest. Viszont szerintem ez az összevetés nem vezet sehová. Persze, hogy fontosabbak a tanárok, magától értetődik. Csak ebből a tényből nem következik semmi.
-
Yany
addikt
válasz szazbolha #60 üzenetére
"Én már nem is emléxem miről szól a cikk nagyja... valami kiállítás volt... érdektelen.
Te hogy vagy ezzel? A marginális rész lett ismét a téma."Ugye olvasod a saját ellentmondásodat. A fórum jól láthatóan most erről beszél (nem kis részben éppen neked köszönhetően), erre szemére veted a szerzőnek, hogy a sokakat foglalkoztató kérdésről említést mer tenni a cikkben? Szerintem ez már fingreszelés, amit csinálsz. Mindenkinek alapvető joga azzal a topiccal foglalkozni itt a Prohardveren, amivel szeretne. Ha téged már fáraszt a bányászat, akkor csak lépj tovább, az élet nem áll meg, ott virít 100 másik cikk. Nem értem, hogy hova akarsz kilyukadni. Te érted?
Ha itt többekek fog meg a kender téma, akkor a kenderről beszélünk, ha a sarokban lapuló rig az izgalmasabb, akkor arról beszélünk. Beírni egy hírhez, hogy unod a hír által felhozott témát, öntökönszúrás. De te tudod.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
mepet
addikt
válasz szazbolha #53 üzenetére
Számos tanár rokonom és ismerősöm van, megerősítem a véleményed, de bevallom nem értem, hova akarsz kilyukadni. Persze, hogy fontosabb a gyermekeink oktatása, mint pl. az, hogy holnap mennyi BTC termelés lesz a Föld bolygón. Nekem is sokkal fontosabb, pedig nekem nincs iskolás korú gyermekem. Neked, ha van, nyilván 50milliószor fontosabb. Ez alap. Ettől még miért NE lenne a bányászat közügy? Az oktatás közügy, fontossaága 1millió egység, míg a bányászat is közügy, fontossága 1 egység. Vagy most akkor amíg a tanároknak szar a fizuja, addig minden másról beszélni az a tanár-kérdés elbagatelizálása?
-
-
Hajdi
senior tag
válasz szazbolha #39 üzenetére
Ilyen energiahasználat mellet lehet közügy, nem beszélve a vga árakról. Az lehet, hogy "Pistike" nem vágja miről van szó és megveszi a 1080-at x százezerért, aztán az osztálytársai elhordják mindennek, hogy miért cselekedett így! Tudod régen "szájról szájra" terjedt az ének, ma már van internet...
"The Man Who Sold the World"
-
Yany
addikt
válasz szazbolha #35 üzenetére
Szerintem fölöslegesen problémázol. De komolyan. Megértem, hogy miért írod, de pont akkor jó egy hír site, ha van hír, amiből lehet csemegézni, attól függően, hogy kit mi érdekel. Speciel én nagyon örülnék még rétegebb témáknak is. Pl. iPonon is bírni szoktam a totál off cikkeket is, nemhogy az esetleges érintettségeket egy-egy hírben. Ha valaki csak pöffeteg módjára felfújódik a hír (ezen részén), akkor úgy kell neki, sokan sokféle dolog miatt durrognak, ez nem a Ph szerzőinek gondja, ráadásul hatásvadásznak sem gondolom se a megfogalmazást, se a lényegi részét. Szóval szerintem épp ideje leálljunk az off-fal és érdemben hozzászóljunk a hírhez, ha van mondanivalónk.
-
válasz szazbolha #27 üzenetére
"És ez hogy kapcsolódik ahhoz a felvetésemhez, hogy a PH-n túlreprezentáltak a bányászattal foglalkozó cikkek?"
A bányászat már túl nőtt a bányászokon, közüggyé vált. Ennek megfelelő mértékben, közügyet megillető mennyiségben, jelenik meg PH-n.
-
Yany
addikt
válasz szazbolha #25 üzenetére
Ez a biznic is épp olyan, mint a közmédia/aktuálhírek: ha bivalybasznádon lelőnek valakit, az sehol sem érint közvetlenül, mégis bekerül a hírekbe, "te" meg elolvasod. Egy ilyenhez képest a hardverek között 1-1 bányász cikk egyáltalán nem elrugaszkodott, sőt: a hardver és "prohardver" témákat is elég közelről érinti. És jó eséllyel ezt gondolnám akkor is, ha nem épp 2 masina susogna mögöttem 2m-re.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch
- Külpolitika
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest