Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• mzso

veterán

válasz dezz #122 üzenetére

"1. 100-ból <1."
    Szokásosan légből kapott. Én szándékosan nem mondtam arányt, mert nem lehet tudni. (Egyébként bőven a hitedet és elfogultságodat tükrözi) Ezen kívűl vedd figyelembe, hogy mindig a nyavalygók a hangosak, akiknek nincs bajuk valamivel nem akarják minden áron világgá kürtölni.

"2. Már hogy ne lenne? Alapvetően nem kedvelt a "szappanopera effekt"."
    Ez a kifejezés már eleve a fanyalgók hangos fanyalgásából fakad. Messze menő nem lehet levonni belőle. Majd meglátjuk mi lesz pár film után

"Te egyszerűen csak kifogásokat keresel, nehogy megdőljön az elméleted."
    És az interpolációval való érvelés az mi? Az interpolált framerate nem ugyanaz és nem is lesz mintha úgy lett volna felvéve ezen nincs mit megkérdőjelezni. Ennyi erővel a felskálázott DVD is "majdnem ugyanolyan jó" mint a blu-ray mert valamilyen csudajó algoritmussal skálázták. Úgyhogy én nem alapozok semmit az interpolált cuccokra. Amellett, hogy a 95%-ot sem támasztottad alá.

"3. Ezt eddig így nem vettem észre. Mondanál példákat?
    (A mosottszar kinézet(?) és a 15-20 fps nem tudom, hogy jön ide?)"

Motion Blur... Amikor a kamerához közeli objektumok eltűnnek az elmosódottságban, sokszor szédülés/fejfájás keltő amellett hogy ocsmány hogy eltűnik a részlet egy kis mozgástól. Valószínűleg csak rosszul értelmezted.

"Támogatja az x264, illetve alapvetően a H.264 az UV csatornák (vagy akár Y) területenként változó felbontású tömörítését?"
    Még mindig értelmezhetetlen. Nem felbontásban "gondolkozik" egy codec. Csökkenti az információ mennyiséget különböző módszerekkel, felbontás meg csak dekódolás után lesz.

"Tuti (max. shaderes). A mai kisebb kártyáknál pl. nem működik a vektor-adaptív. A korábbiaknál 2-3 felső fokozat is hiányzott."
    A jelek szerint az a madVR használata esetén állt fenn a probléma. Amikor még nem volt benne deinterlacelés. A decoder meg nem tudott hozzáférni a hardveres deinterlacerhez.

"Létezik most ilyen enkóder?"
    Miért ne létezne? Akkor azt mondta volna, hogy nincs ilyen encoder a h.264-hez. Pl. az x264... Talán az a legjobb. Meg ami a közelében van.

Új hozzászólás Aktív témák