Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- ZIDOO médialejátszók
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nálam 2 db Hitachi 7k1000.C 500as is dolgozik a gépemben. Különböző szállítmányból valók (raid miatt szempont), de egyébként azonos típusúak minden szempontból. Ettől függetlenül mégsem egyforma sebességűek. Az egyik valamivel gyorsabb, cserébe a smart adatoknál látom, hogy kissé többet kell dolgoznia a hibajavító eljárásnak olvasás közben.
Próbáltam a halk és a gyors mód közti különbséget, annyira nem nagy és egyébként is egyformára van állítva mindkét winyó.
Van harmadiknak egy seagate 7200.11-es is a gépemben. Ezt gyártói garanciában kaptam vissza a bad sectorosodó / instabillá váló példány helyett. Öt év garis példány volt még, de a bolt eljátszotta a mostanában divatos adóelkerülés céljából való becsődölést (a nagykerjükkel együtt), úgyhogy magamnak kellett intéznem. Nagyon sok rosszat lehetett hallani a 11-es sorozatról, nagyon érzékenyek voltak a ki-be kapcsolásram, attól meghaltak. A 12es talán jobb, de azért csak óvatosan az adatokkal.
Na így ezzel a három winyóval szoftveres vegyes raid-ben egész jó teljesítményt nyújtanak. (2 hita raid1 particiókkal, plusz mindhárom egy raid0 -ba szervezett particióval)
[ Szerkesztve ]
-
WilliamGhost
tag
Bár egy héttel korábban jött volna ez a teszt!
Egyébként rég vártam már vinyó tesztet, jó lett!!There is no cloud, just other people's computers!
-
Zanik
addikt
Nekem is Hitachi-m van, tök ugyanez mint a tesztben. Azért ezt vettem, mert a "Milyen winchestert vegyek?" topikban erre mondták azt, hogy viszonylag gyors is, meg halk is. És hiába lassabb (kicsivel!), mint a konkurencia termékei, de legalább nem idegel ki semmilyen zúgás!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
törölt tag
Ejj ezt csinálhattátok volna egy hónappal korábban, azóta beszerezten két f3-at..bár az elődöknél azért gyorsabbak.
Mondjuk Seagatet se vennék, mióta bekebelezte a Maxtort..
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Na azt hiszem, hogy ez az az eset amikor azt szokták mondani, hogy "kinek a pap, kinek a papné ..., nekem a lányuk".
De azt is lehetne mondani, hogy kinek milyen szerencséje van ..., mert például a "győztes" Seagate-ból volt egy de az eszméletlen rezonanciája és hangja miatt megváltam töle.
De a régebbi Seagate-kal is volt bajom, úgy hogy ha lehet kerülöm őket.
A WD-k se nálam se a fiaméknál se váltak be, lassúak és furca hangúak voltam, vettünk helyettük 2 db 500GB-os egytányéros Hitachi-t (HDS721050CLA362). A fiamé szuper csendes és elfogathatóan gyors volt, de az enyémet egy nap után vittem vissza az Aqua-ba cserélni ..., de mivel pont akkor hoztak vissza egy másikat ui-t is ezért kínomban, egy kicsit félve, inkább egy Samsung F3-at választottam.
És láss csodát, a samú HD502HJ nagyon csendes, nem rezonál, alig melegszik és lassúnak se mondhatom. Legalábbis nekem megfelelő a sebessége.A fentiek miatt, és a fórumokon olvasható jó vélemények miatt, most egy samú F4 vételén töröm a fejem.
Ui:
Ja, és van egy nagyon régi 80GB-os samu-m is, csak szegény már lassú, meg egy 322GB-os F2-es is és mindkettő halk és hibátlan.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Mans20
addikt
Hát seagatekről írták már páran hogy sok a hiba vele,eddig az F3 amit ajánlottak a topikba,így nem tudom mlyik lenne jobb.
-
BaLee
addikt
Nekem is az említett 7200.12-es szériás Seagate vinyóim vannak, az egyik a tesztelt 500GB-os a másik 1TB.
Az egyik már vásárlás után bad sectoros volt, a másikon pár hét múlva jött elő.
Mindkettőt kicserélték, azóta (már közel 1 éve) nem jött elő rajt gond szerencsére.De kicsit meginogtam a Seagatek megbízhatóságában ezután, és a vinyó topicjában is írtak hasonlókat...
-
FoBCRaistlin
őstag
Eddig nagyon samu párti voltam, maradok is fentartásokkal, de minden samu winyóm tökéletes volt.
WD-vel viszont picit pofára estem. Van egy terrás WD greenem. 100%os volt az állapota. Ment pár napot, csak Hd filmeket néztem róla (új tv DLNA-val ). Egyik nap gondolt egyet és lett rajta 18 egybefüggő szektorhiba... de mi a fenétől?
Földelt konektor, a gépem szünetmentesre van kötve, Corsair tápom van, rázkódást nem kapott, hűmérséklete béka popója alatt.... Akkor mitől ugrott bele a szektorhibaTuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
attiati
veterán
és hogyhogy nem az 1TB-os vinyókat teszteltétek?
(Fél éve akartam gépet venni, végül csak vinyót vettem. Azóta szinte mindennek helyben maradt az ára, egyedül a vinyók ára esett durván.)
Egyébként tényleg alapos teszt. Nem gondoltam volna, hogy a sokat emlegetett F3 + Hita C mellett a Seagate elhúz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz petike2014 #10 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miért cserélted le a két db 320-as WD-t?
Nekem van egy kétéves példányom (szintén 3200AAKS), és - mivel amúgyis kell vinyót vennem - éppen azt tervezem, hogy veszek még egy ogyanolyat, és RAID0-ba kötöm őket.
Esetleg valami tapasztalatot írhatnál (akár privátba) hogy mennyivel lesz jobb/gyorsabb a rendszer a RAID0-val, az adott konkrét típusú vinyókkal.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
toronyhaz
aktív tag
Nekem 4napja fulladt ki a caviar blue vinyóm 400 giga adattal csak úgy kékhalált dobott és már nem is látja a gép.remélem megcsinálja az ismerős adatmentő srác.
-
superecneB
őstag
Nagyon jó kis teszt, pont aktuális, köszönöm!
-
fLeSs
nagyúr
válasz fenergie84 #30 üzenetére
"bár lehettek volna a típusok összeválogatásával körültekinthetőbbek."
Ha tudnád mennyit sírtam az 1tányéros WD-kért, de nem kaptunk.
Az volt az elsődleges kiszemeltem a tesztvinyó szerepére, de nem kaptunk. Végül a 7200.12 lett a befutó."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
truba
tag
Nekem meg ilyenem van,még régebbi WDC WD5000AAKS-22A7B2 asszem 125 GB.-os tányérokkal, már közel két éves.
-
törölt tag
erdekes teszt. nem is gondoltam volna h a mostani arak mellett sokan vesznek 500G-s vinyot.
az en gepemben (htpc) ket 1T-s wd green van. a feladatnak tokeletesen megfelelnek, ha furgebb gepre lenne szuksegem ezexerint kene viszont bele valami gyorsabb meghajto, de az valszeg egy kicsi ssd lenne es kesz.
viszont a teszt magyarazat (lehet) arra h miert tapaszkodik fel olyan lassan a vindoz, mikor nem latszik megallas sehol, egyszeruen csak kicsit sokaig tart.koszonjuk.
-
fenergie84
addikt
A teszt részletes, bár lehettek volna a típusok összeválogatásával körültekinthetőbbek.
Tényleg érdekes, h WD-ből 2 tányérosokkal hasonlítottak össze 1tányéros vetélytársakkal...
Viszont, ha azt nézem, hogy a kiskerekben egyaránt bent vannak még a 2 tányérosok is, az 1 tányérosok mellett, és a teljesen laikus vásárló szemszögét nézzük, akkor értem miért nem fordítottak több figyelmet a válogatásnak.
Nekem F3 HD502HJ-m van, és az SSD előtt az volt a rendszer vinyóm, anno azért esett rá a választás, mert fórumban utána olvasva ez volt az ésszerű döntés.
Biztos jobb teljesítményben pl. a seagate, de azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi panasz volt rájuk....szerintem. -
Pepe78
őstag
A tesztet nem a WD támogatta az tuti
-
-
siriq
őstag
Nekem Hitachi van, 2 is. teljesen meg vagyok elegedve veluk. Win 7 64 bit boot, boot racer-el atlagosan 42 masdoperc. Rendszer is arrol megy. Kifogastalan allapotban vannak. Nalam: nagyon ajanlott.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
boeing
senior tag
Én most adtam el a F3 Samsungomat mert a búgó hangját nem tudtam el viselni,és helyette vettem egy WD 500 GB kéket,és ég és föld hangilag a kettő,nem is halom a hangját a CM 690-ben.Nem értek egyet a tesztben mért adatokkal.
-
addikt
Ezt most nem értem mért nem jó az F3-as rendszervinyónak. Végigolvastam a tesztet, véletlenszerű i/o-ban sem marad le, nem hogy szekvenciálisban.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
lorcsi
veterán
francba, nekem meg pont wd bule van
azért remélem sokáig bírjaeladó: vadi új soundcore motion+
-
zoli03
őstag
Pont a Samsung meg a WD között gondolkodtam, de akkor WD-t veszek rendszerlemeznek.
-
Chosen
addikt
Grat a teszthez, nagyon alapos, jól sikerült. De azért egy kérdés: Honnan a francból sikerült kéttányéros WD-ket szerezni? Lassan fél éve már, hogy egy vidéki(!) számtech boltban vettem egy 500-as WD Blue-t, és egytányérosat kaptam, de mint kiderült már akkoriban is rég egytányérosok voltak kaphatók nagyrészt.
Szvsz így a tesztben szerintem nem összehasonlítható a WD Blue másokkal, ugyanis nem a legfrissebb, most is kapható változat került tesztelésre.
[ Szerkesztve ]
-
bigga
aktív tag
Nekem beváltak a Samuk, bár az elején idegenkedtem tőlük, persze lehet sebességben nem hoz annyit mindenben, mint a vetélytársak, de legalább stabil - van ami 3 éve töretlenül teljesít (persze ez majdnem 24/7ben értendő).
Seagate régen is jó volt, bár voltak gyerekbetegségek, WD-t meg már akkor is a sznobok vették..." You know what capitalism is? Getting f*cked! "
-
Kriza
őstag
válasz rayoliviero #5 üzenetére
Szerintem ezt így erős kijelenteni. Az 500-as Black (334-es tányérokkal!) nem muzsikált jól. Más lenne a helyzet más kapacitással (esetleg más tányérmérettel). Nekem 640-es Black-om és 640-es Blue-m is van, és gyorsak, tökéletesek.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
deathcrow42
aktív tag
3 Seagate HDD gazdája vagyok.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
GAbre
veterán
Seagete vinyóm volt 1,fura hangokat adott ki,odaadtam tesómnak,az meg mikor bekapcsolta a gépet,végigégette a tápcsati vezetékét,amin rajta volt,és el is égett a vinyón 1-2 icc,vagy mi.
A szervízbe aztmondták ez nem garanciális.("azóta csak seagete vinyót veszek"... )
A samsung vinyóm,amit 2-3 éve vettem(asszem ilyen van),és azóta használom oprendszernek nagyon jó.
Vettem pár hónapja 1 green western digitalt,hát finoman szólva a béka segge alatt volt a teljesítménye a samsunghoz képest("azóta csak western vinyót veszek"... )
Igaz,h van 1 több,mint 5-6 éves(vagy nemtu'om) ide-s samsung 160asom,amin sajna badsectorok vannak,és nemlehet javítani.Adathurcibálásra használomAsszem maxtor vinyóm is van most már fél éve...(eddig nincs panasz rá).
De ismerőseim agyon dicsérik a western-t és én hiszek nekik...(csak úgy látszik az enyém nem volt gyors)...
[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
1 hete én is F3-akat vettem..,de nem csalódtam benne, halk,gyors, nem melegszik
wd3200aaks-eket cseréltem le, raid0-ban használtam mindkét "rendszert"
Valószínű ha elöbb jön a teszt meggondolom ettől függetlenül,hogy mit is veszek[ Szerkesztve ]
-
Sicilian
addikt
Azért a Samsung se olyan rossz választás
nothing is true everything is permitted..
-
glutamin
őstag
Én egy 2 Terás alacsony fordulatúval szemezgetek, mert kezdem nagyon kinőni a mostanit. Eddig Samsung-ban gondolkodtam, de lehet, hogy Seaget- lesz belőle.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
14adam
addikt
Fiúk,máskor a tápoknál is lehetne hangnyomás mérés ha megoldható?!
-
rayoliviero
veterán
Csalódtam a Caviar Black merevlemezben.
-
F_Zolee
veterán
Nekem ilyen Seagate 7200.12-es winyóm van. Már több mint egy éve ez muzsikál benne. Ezek szerint nem annyira gány. Anno gondolkodtam, hogy majd leváltom egy Samu F3-ra de jobb is, hogy nem került rá sor.
Amúgy azt megint nem értem, hogy sikerült 30°C fokos környezeti hőmérsékletet összehozni mikor már alig van meleg.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
én mindig abban voltam h a legjobb vinyók a Western Digital műhelyéből jönnek ki...tévedtem
-
Fadam
tag
Ha ez a teszt szombaton jön ki és akkor olvasom akkor nem a Samsung F3-mat veszem meg rendszer alá hanem inkább a Seagate-et.
Egyébként nagyon jó a teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest