- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nálam 2 db Hitachi 7k1000.C 500as is dolgozik a gépemben. Különböző szállítmányból valók (raid miatt szempont), de egyébként azonos típusúak minden szempontból. Ettől függetlenül mégsem egyforma sebességűek. Az egyik valamivel gyorsabb, cserébe a smart adatoknál látom, hogy kissé többet kell dolgoznia a hibajavító eljárásnak olvasás közben.
Próbáltam a halk és a gyors mód közti különbséget, annyira nem nagy és egyébként is egyformára van állítva mindkét winyó.
Van harmadiknak egy seagate 7200.11-es is a gépemben. Ezt gyártói garanciában kaptam vissza a bad sectorosodó / instabillá váló példány helyett. Öt év garis példány volt még, de a bolt eljátszotta a mostanában divatos adóelkerülés céljából való becsődölést (a nagykerjükkel együtt), úgyhogy magamnak kellett intéznem. Nagyon sok rosszat lehetett hallani a 11-es sorozatról, nagyon érzékenyek voltak a ki-be kapcsolásram, attól meghaltak. A 12es talán jobb, de azért csak óvatosan az adatokkal.
Na így ezzel a három winyóval szoftveres vegyes raid-ben egész jó teljesítményt nyújtanak. (2 hita raid1 particiókkal, plusz mindhárom egy raid0 -ba szervezett particióval)
-
WilliamGhost
tag
Bár egy héttel korábban jött volna ez a teszt!
Egyébként rég vártam már vinyó tesztet, jó lett!! -
Zanik
addikt
Nekem is Hitachi-m van, tök ugyanez mint a tesztben. Azért ezt vettem, mert a "Milyen winchestert vegyek?" topikban erre mondták azt, hogy viszonylag gyors is, meg halk is. És hiába lassabb (kicsivel!), mint a konkurencia termékei, de legalább nem idegel ki semmilyen zúgás!
-
törölt tag
Ejj ezt csinálhattátok volna egy hónappal korábban, azóta beszerezten két f3-at..bár az elődöknél azért gyorsabbak.
Mondjuk Seagatet se vennék, mióta bekebelezte a Maxtort..
-
sz.j
nagyúr
Na azt hiszem, hogy ez az az eset amikor azt szokták mondani, hogy "kinek a pap, kinek a papné ..., nekem a lányuk".
De azt is lehetne mondani, hogy kinek milyen szerencséje van ..., mert például a "győztes" Seagate-ból volt egy de az eszméletlen rezonanciája és hangja miatt megváltam töle.
De a régebbi Seagate-kal is volt bajom, úgy hogy ha lehet kerülöm őket.
A WD-k se nálam se a fiaméknál se váltak be, lassúak és furca hangúak voltam, vettünk helyettük 2 db 500GB-os egytányéros Hitachi-t (HDS721050CLA362). A fiamé szuper csendes és elfogathatóan gyors volt, de az enyémet egy nap után vittem vissza az Aqua-ba cserélni ..., de mivel pont akkor hoztak vissza egy másikat ui-t is ezért kínomban, egy kicsit félve, inkább egy Samsung F3-at választottam.
És láss csodát, a samú HD502HJ nagyon csendes, nem rezonál, alig melegszik és lassúnak se mondhatom. Legalábbis nekem megfelelő a sebessége.A fentiek miatt, és a fórumokon olvasható jó vélemények miatt, most egy samú F4 vételén töröm a fejem.
Ui:
Ja, és van egy nagyon régi 80GB-os samu-m is, csak szegény már lassú, meg egy 322GB-os F2-es is és mindkettő halk és hibátlan. -
Mans20
addikt
Hát seagatekről írták már páran hogy sok a hiba vele,eddig az F3 amit ajánlottak a topikba,így nem tudom mlyik lenne jobb.
-
BaLee
addikt
Nekem is az említett 7200.12-es szériás Seagate vinyóim vannak, az egyik a tesztelt 500GB-os a másik 1TB.
Az egyik már vásárlás után bad sectoros volt, a másikon pár hét múlva jött elő.
Mindkettőt kicserélték, azóta (már közel 1 éve) nem jött elő rajt gond szerencsére.De kicsit meginogtam a Seagatek megbízhatóságában ezután, és a vinyó topicjában is írtak hasonlókat...
-
FoBCRaistlin
őstag
Eddig nagyon samu párti voltam, maradok is fentartásokkal, de minden samu winyóm tökéletes volt.
WD-vel viszont picit pofára estem. Van egy terrás WD greenem. 100%os volt az állapota. Ment pár napot, csak Hd filmeket néztem róla (új tv DLNA-val). Egyik nap gondolt egyet és lett rajta 18 egybefüggő szektorhiba... de mi a fenétől?
Földelt konektor, a gépem szünetmentesre van kötve, Corsair tápom van, rázkódást nem kapott, hűmérséklete béka popója alatt.... Akkor mitől ugrott bele a szektorhiba -
attiati
veterán
és hogyhogy nem az 1TB-os vinyókat teszteltétek?
(Fél éve akartam gépet venni, végül csak vinyót vettem. Azóta szinte mindennek helyben maradt az ára, egyedül a vinyók ára esett durván.)
Egyébként tényleg alapos teszt. Nem gondoltam volna, hogy a sokat emlegetett F3 + Hita C mellett a Seagate elhúz.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
petike2014 #10 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miért cserélted le a két db 320-as WD-t?
Nekem van egy kétéves példányom (szintén 3200AAKS), és - mivel amúgyis kell vinyót vennem - éppen azt tervezem, hogy veszek még egy ogyanolyat, és RAID0-ba kötöm őket.
Esetleg valami tapasztalatot írhatnál (akár privátba) hogy mennyivel lesz jobb/gyorsabb a rendszer a RAID0-val, az adott konkrét típusú vinyókkal.
-
toronyhaz
aktív tag
Nekem 4napja fulladt ki a caviar blue vinyóm 400 giga adattal
csak úgy kékhalált dobott és már nem is látja a gép.remélem megcsinálja az ismerős adatmentő srác.
-
superecneB
őstag
Nagyon jó kis teszt, pont aktuális, köszönöm!
-
fLeSs
nagyúr
válasz
fenergie84 #30 üzenetére
"bár lehettek volna a típusok összeválogatásával körültekinthetőbbek."
Ha tudnád mennyit sírtam az 1tányéros WD-kért, de nem kaptunk.
Az volt az elsődleges kiszemeltem a tesztvinyó szerepére, de nem kaptunk. Végül a 7200.12 lett a befutó. -
truba
tag
Nekem meg ilyenem van,még régebbi WDC WD5000AAKS-22A7B2 asszem 125 GB.-os tányérokkal, már közel két éves.
-
törölt tag
erdekes teszt. nem is gondoltam volna h a mostani arak mellett sokan vesznek 500G-s vinyot.
az en gepemben (htpc) ket 1T-s wd green van. a feladatnak tokeletesen megfelelnek, ha furgebb gepre lenne szuksegem ezexerint kene viszont bele valami gyorsabb meghajto, de az valszeg egy kicsi ssd lenne es kesz.
viszont a teszt magyarazat (lehet) arra h miert tapaszkodik fel olyan lassan a vindoz, mikor nem latszik megallas sehol, egyszeruen csak kicsit sokaig tart.koszonjuk.
-
fenergie84
addikt
A teszt részletes, bár lehettek volna a típusok összeválogatásával körültekinthetőbbek.
Tényleg érdekes, h WD-ből 2 tányérosokkal hasonlítottak össze 1tányéros vetélytársakkal...
Viszont, ha azt nézem, hogy a kiskerekben egyaránt bent vannak még a 2 tányérosok is, az 1 tányérosok mellett, és a teljesen laikus vásárló szemszögét nézzük, akkor értem miért nem fordítottak több figyelmet a válogatásnak.
Nekem F3 HD502HJ-m van, és az SSD előtt az volt a rendszer vinyóm, anno azért esett rá a választás, mert fórumban utána olvasva ez volt az ésszerű döntés.
Biztos jobb teljesítményben pl. a seagate, de azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi panasz volt rájuk....szerintem. -
-
Pepe78
őstag
A tesztet nem a WD támogatta az tuti
-
-
siriq
őstag
Nekem Hitachi van, 2 is. teljesen meg vagyok elegedve veluk. Win 7 64 bit boot, boot racer-el atlagosan 42 masdoperc. Rendszer is arrol megy. Kifogastalan allapotban vannak. Nalam: nagyon ajanlott.
-
boeing
őstag
Én most adtam el a F3 Samsungomat mert a búgó hangját nem tudtam el viselni,és helyette vettem egy WD 500 GB kéket,és ég és föld hangilag a kettő,nem is halom a hangját a CM 690-ben.Nem értek egyet a tesztben mért adatokkal.
-
Ezt most nem értem mért nem jó az F3-as rendszervinyónak. Végigolvastam a tesztet, véletlenszerű i/o-ban sem marad le, nem hogy szekvenciálisban.
-
lorcsi
veterán
francba, nekem meg pont wd bule van
azért remélem sokáig bírja -
zoli03
őstag
Pont a Samsung meg a WD között gondolkodtam, de akkor WD-t veszek rendszerlemeznek.
-
Grat a teszthez, nagyon alapos, jól sikerült. De azért egy kérdés: Honnan a francból sikerült kéttányéros WD-ket szerezni? Lassan fél éve már, hogy egy vidéki(!) számtech boltban vettem egy 500-as WD Blue-t, és egytányérosat kaptam, de mint kiderült már akkoriban is rég egytányérosok voltak kaphatók nagyrészt.
Szvsz így a tesztben szerintem nem összehasonlítható a WD Blue másokkal, ugyanis nem a legfrissebb, most is kapható változat került tesztelésre.
-
bigga
aktív tag
Nekem beváltak a Samuk, bár az elején idegenkedtem tőlük, persze lehet sebességben nem hoz annyit mindenben, mint a vetélytársak, de legalább stabil - van ami 3 éve töretlenül teljesít (persze ez majdnem 24/7ben értendő).
Seagate régen is jó volt, bár voltak gyerekbetegségek, WD-t meg már akkor is a sznobok vették... -
Kriza
őstag
válasz
rayoliviero #5 üzenetére
Szerintem ezt így erős kijelenteni. Az 500-as Black (334-es tányérokkal!) nem muzsikált jól. Más lenne a helyzet más kapacitással (esetleg más tányérmérettel). Nekem 640-es Black-om és 640-es Blue-m is van, és gyorsak, tökéletesek.
-
3 Seagate HDD gazdája vagyok.
-
GAbre
veterán
Seagete vinyóm volt 1,fura hangokat adott ki,odaadtam tesómnak,az meg mikor bekapcsolta a gépet,végigégette a tápcsati vezetékét,amin rajta volt,és el is égett a vinyón 1-2 icc,vagy mi.
A szervízbe aztmondták ez nem garanciális.("azóta csak seagete vinyót veszek"...)
A samsung vinyóm,amit 2-3 éve vettem(asszem ilyen van),és azóta használom oprendszernek nagyon jó.
Vettem pár hónapja 1 green western digitalt,hát finoman szólva a béka segge alatt volt a teljesítménye a samsunghoz képest("azóta csak western vinyót veszek"...)
Igaz,h van 1 több,mint 5-6 éves(vagy nemtu'om) ide-s samsung 160asom,amin sajna badsectorok vannak,és nemlehet javítani.Adathurcibálásra használomAsszem maxtor vinyóm is van most már fél éve...(eddig nincs panasz rá).
De ismerőseim agyon dicsérik a western-t és én hiszek nekik...(csak úgy látszik az enyém nem volt gyors)...
-
petike2014
aktív tag
1 hete én is F3-akat vettem..,de nem csalódtam benne, halk,gyors, nem melegszik
wd3200aaks-eket cseréltem le, raid0-ban használtam mindkét "rendszert"
Valószínű ha elöbb jön a teszt meggondolom ettől függetlenül,hogy mit is veszek -
Sicilian
addikt
Azért a Samsung se olyan rossz választás
-
glutamin
őstag
Én egy 2 Terás alacsony fordulatúval szemezgetek, mert kezdem nagyon kinőni a mostanit. Eddig Samsung-ban gondolkodtam, de lehet, hogy Seaget- lesz belőle.
-
14adam
addikt
Fiúk,máskor a tápoknál is lehetne hangnyomás mérés ha megoldható?!
-
rayoliviero
veterán
Csalódtam a Caviar Black merevlemezben.
-
F_Zolee
nagyúr
Nekem ilyen Seagate 7200.12-es winyóm van. Már több mint egy éve ez muzsikál benne. Ezek szerint nem annyira gány.
Anno gondolkodtam, hogy majd leváltom egy Samu F3-ra de jobb is, hogy nem került rá sor.
Amúgy azt megint nem értem, hogy sikerült 30°C fokos környezeti hőmérsékletet összehozni mikor már alig van meleg.
-
ProEvoFan
nagyúr
én mindig abban voltam h a legjobb vinyók a Western Digital műhelyéből jönnek ki...tévedtem
-
Fadam
tag
Ha ez a teszt szombaton jön ki és akkor olvasom akkor nem a Samsung F3-mat veszem meg rendszer alá hanem inkább a Seagate-et.
Egyébként nagyon jó a teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hazai kínálatból válogattunk 500 GB-os modelleket, így született 9 versenyzőt felvonultató tesztünk. Frissítve!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NBA és kosárlabda topic
- Újabb videón nézhető meg a Soulframe
- Autós topik
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest