Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mini-ITX
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Egyébként nem kell annyira hanyatt esni az 1866 stb DDR3-as RAM-októl, sokkal lazább időzítéssel viszik az 1866-ot. Egyik x58-as lapban 1866-os másikban 1333-as RAM-ok vannak és a tesztelt memória sebességben nincs lényeges különbség...
-
gold007
tag
válasz
bab1987 #1796 üzenetére
Szerintem az időzítéssel lesz gond, ha nem viszi a gyári értéket. 1.8volton 9-9-9-24 időzítéssel tudja az 1600-at. Ez van beállítva neked?
Ha nem tudod mi ez akkor csak állítsd autora, úgy mennie kéne, mert a gyári profilban benne van.
Illetve még azt nézd meg, hogy a lapod viszi e az 1600-as ramokat. Én csináltam már olyat, hogy a világért sem értem miért nem viszi 1066-on a ramokat a gép, aztán megnéztem, és kiderült hogy csak 800ig támogatja a chipset... -
bab1987
tag
válasz
bab1987 #1765 üzenetére
Sikerült üzembe helyezni a lapot. E5440-et húztam benne 3,2-ig.(400*8) De viszont a ramokkal akadt egy kis problémám.
Ilyen ramokat használok:
Az istenért nem tudom 1600-on futtatni őket, csak 1333-on. Pedig elvileg vinnie kellene. Lehet az a baja h Voltage 1.8V?
Laikus vagyok, bocs ha hülyeséget kérdeztem
-
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #1794 üzenetére
Easytune nem ismeri fel, elviekben nem támogatott CPU neki...
x58-as lap alatt sem tökéletes, ott is Xeon van benn nekem -
CJ4567
nagyúr
válasz
Smktrooper #1792 üzenetére
Akkor az EasyTuneval lehet valami. Nem használtam még ilyen programot, szerintem nincs is az alaplapomhoz ilyen program.
Érdekes hogy 4.2-t is mond, azt meg nem támogatja megint a C2Q/Xeon széria.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Smktrooper #1790 üzenetére
AIDA es CPU-z mit ir?
AVX, WTF? Az csak 2nd gen Core i sorozat óta van. Reboot után se jó?
-
cynosure
csendes tag
Az lehet, nem neztem annyira bele. Ugye az ottani termekek tobbsegehez az kene, hogy a gepet mint mutargyat kezeld, nem mint eszkozt a munkahoz, szorakozashoz. En meg inkabb a monitort nezem.
Egy dolgot kerestem csak nemreg naluk, de az ott se volt (se alin, se ebayen, se a neten mashol), igy csinaltam magamnak. Van ez a regi jo Zalman hutom, 3 labas csatlakozoval, es egy pwm proci huto aljzattal.
Megoldas:
-
kenand
veterán
Van igényesebb is, csak keresni kell.
Pl itt (bár csak VGA-hoz valót látok, de biztosan fellehető CPU-hoz való is máshol)Találtam is
Bár lehet csak kozmetika az egész. -
kenand
veterán
válasz
Dr. Romano #1773 üzenetére
A kínai hosszabbítók sajna elég gyatrák...
-
korn
aktív tag
válasz
Nem a "csak" 4 pines csatival volt baj, hanem a hosszabító csatija volt kontaktos, azért égett szét. Hosszabítót kiiktatni, táp vezetékeit direktben meghosszabítani forrasztással, ez a megoldás.
-
kenand
veterán
Elkezdtem topik összefoglalót összeírni, hogy ne legyen 100x megkérdezve ugyan az.
Egyébként a kérdések 90% benn van a cikkben, csak a kérdezők nem olvassák el....
Ha van öteltetek még mi legyen benn, esetleg ki is dolgozva válasszal, ha pü-ben megírjátok beleteszem. -
kenand
veterán
válasz
965-ös chipsettől az nagyon jó eredmény.
-
M3lakH
tag
válasz
ezeket illene 8pines cuccal(lappal-táppal) használni, de egy kis forrasztás mindig segít..
-
Dr. Romano
veterán
Nálam is hasonló a helyzet. Asus P5B-m van (P965) benne egy E5430-as 3,2GHz-n és teker. Igaz hogy a chipsetre már kellett egy 4cm-es ventit tegyek különben terhelés alatt kikapcsol a gépezet és egy 4pin +12V hosszabbítót már megevett a processzor, de hibátlanul működik
-
bab1987
tag
válasz
firstman3333 #1769 üzenetére
Hogy érted h nem válogat?
-
firstman3333
tag
Ha már lap,akkor én is erre voksolok,nekem is ez van! Mert nem válogat és stabil + persze E5450
-
bab1987
tag
Hosszú keresgélés után, ma a futár egy ilyennel csengetett be:
-
kenand
veterán
Nincs valamelyikőtöknek teljesen döglött lapja amin van Vreg hűtő?
Szereztem egy EVGA 1366-os lapot, d az eredeti hűtőket leszedték, és vizesblokk erült rá, de nekem nincs hozzá vízhűtésem. Chipsetet már megoldottam egy régi 965-ös lapról, de azon nem volt VREG hűtés.... -
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #1760 üzenetére
Nagyon szép 775-ös lap
-
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #1760 üzenetére
Igen igen, de mivel tudnak a procik jóval 400 fölött is, így igazából megéri a gyorsabb ram..
Bár ez relatív.. Nekem is mennie kéne 400 fölött, aztán mégsem teszi a mocsok... :S -
M3lakH
tag
válasz
Smktrooper #1758 üzenetére
én 800 alatt már nem vennék DDR2 őt. Ha lenne is kidobálnám..
Tudom neked megy, de, ekkora OC-t nem is értem hogy bír.. -
skot92
csendes tag
válasz
craftsman01 #1752 üzenetére
Ezt is próbáltam, de nem segített.
2 féle rammal próbáltam egy Kingmax illetve egy Apacer, de mindkettővel ugyan ezt csinálja.
Majd beszerezek valami 2 magos cpu-t és meglátom azzal fog-e működni, illetve addig mér próbálkozok.
-
M3lakH
tag
válasz
craftsman01 #1748 üzenetére
nekem is ugyan ez a proci config, csak GTX770 OC val. Lényegében minden megy..
Úgy vettem észre, amelyik játék minimum követelmények megfelel bármelyik core2duo proci, az biztos hogy ultra beállításokon simán megy. Ahol már i3/i5 a minimum ott "High"-ozni kell (nagyon rossz esetben medium, vagy azzal nem játszunk)
-
kenand
veterán
válasz
gold007 #1747 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor a mikrokód fájlt nézed akkor 4, 40 ill 44 a Xeon mikrokód, de a már Intelmicrocode listtel nézed meg akkor a Plat 2,6 ami a Xeonhoz tartozik.
Pl mikrokód fájl:
cpu00010676_plat00000004_ver0000060f_date20100929.binXeon kód ellenőrzése:
intelmicrocodelist.exe BIOS.BINHa a sor végén látjuk ezt a Xeon mikrokód beírás sikerült.
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A243 PlatformID=2
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A207 PlatformID=6
CPUID=1067A UpdateRev=A0B 2010/09/28 Checksum=B007E7B0 PlatformID=2,6 -
kenand
veterán
válasz
craftsman01 #1752 üzenetére
Új CPU esetén alapvető egy BIOS rezet (jumper vagy gomb elem kivétel segítségével)
-
craftsman01
senior tag
-
skot92
csendes tag
Üdv!
Eddig egy Gigabyte GA-p31-s3g vel használtam egy Xeon x3323 cpu-t.
Viszont átraktam a procit egy Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplapba.
Bios frissítés megvolt, de bios-nál nem jut tovább
Másik cpu nincs a háznál, így csak ezzel tudom tesztelni.Itt egy videó .
Valakinek valami ötlet? -
CJ4567
nagyúr
válasz
craftsman01 #1748 üzenetére
Rainbow Six Siegehez nem kell nagy gép
Egy E8400 (3.6) elvitt egy 6770-t 40-50FPS-sel, Lowon, csak a temporal filteringet kellett bekapcsolni
Az az opció alig vesz a grafikából el, de rengeteget dob a teljesítményen.
Szó se róla, tudnak ezek a CPU-k, én is tapasztalom
-
craftsman01
senior tag
Üdv e5450-em felhúzva 3.6Ghz-re megkapta méltó társát egy Sapphire AMD Radeon R7 360 2GB GDDR5 128bit NITRO Gaming Series kártyát Rainbow Six Siege 1280*1024-ben ultrán 80fps , azért tudnak ezek a procik.
-
gold007
tag
válasz
LamerGyuri #1746 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor benne van a 1067a mikrokód, ráadásul 04-es platformmal, szóval ezek alalpján mennie kéne.
-
LamerGyuri
senior tag
Fujitsu Esprimo P5731 e85+, az alaplap D3011-A1, chipset Q43. Feltoltam a legutolsó, 1.06 BIOS-t, majd megnéztem, mit bontott ki a pendrive-ra a frissítő. Találtam egy szöveges fájlt P6_INTEL névvel. Az utolsó pár sort látva kérdezném:
"-------- List of microcode patches for INTEL CPU --------
CPU-ID Platform-ID Patch-ID Date
006F0 000 00000005 18 Aug 2005
006F1 000 00000011 10 Oct 2005
...
...
10676 000 0000060C 19 Jan 2008
10676 002 0000060B 19 Jan 2008
10676 004 0000060C 19 Jan 2008
10677 004 00000705 28 Apr 2008
1067A 000 00000A07 09 Apr 2008
1067A 004 00000A07 09 Apr 2008"Ez az, amire gondolok? Menne a lapban BIOS mókolás nélkül matricázott X3353 vagy X3363?
-
cynosure
csendes tag
Tapasztalatom szerint (tehat ami nekem bevalt, sajat velemeny, stb) a legjobb paszta az a standard hofeher szilikon cucc, amit elektronikiai boltokban is lehet venni kis tegelyben, a teljesitmeny tranzisztorokat is ezzel kenik mielott racsavarozzak a hutobordat. Kvazi ipari. Ott is hasznalhatnanak ezustot meg kitudja mit, de nem teszik, es nem feltetlenul a sporolas miatt, highend eszkozokben sem latom. Szetszedsz egy videokartyat, es tobbnyire nincs benne semmi extra, csak valami ragasztoval spekelt sima szilikon paszta.
Nalam ez a tegelyes cucc eleg hozza, hogy a hutovel a c2d e8200 -am standard orajelen maximalis terheles mellett 30-32 fokos legyen (50 korul vannak a magok, a masik szenzor nem tudom a kupakot vagy a PCB -t meri-e c2d -n, de procin belul a hoelvezetes sosem volt tokeletes, lasd a core i 4. vagy 5. generaciojanak elso kiadasat, a kupak hezagja miatt sorra fottek fel).
PS.: A masik hogy a paszta "vastagon" borzasztoan rosszul vezeti a hot, barmilyen fajta is legyen. Csak egy keves kell, egyenletesen szetmasszirozva a kupakon. Perfektul mukodik.
-
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #1739 üzenetére
Szia!
Dell T5400-ba spéci elég kicsi kocka passzív hűtő kellett, amire egy bazinagy venti fújja a levegőt.
Nagy küzdelem volt de szereztem gyárit.
EATX a lap formátuma nem a hűtőé, az csak annyit jelent hogy a lap szélesebb mint a sima ATX.
De ha magas akkor nem fér sima házba (CooleMaster EVO 212 hűtőmhöz (1366) is kellet új kövérített házat vennem
(zöld ATX, kék EATX)Ez pl egy EATX-et fogadni képes ház Tyan 2x771-es lapot tettem bele
A 2 CPU miatt a felső 3.5" HDD tartót el kellett távolítanom, az alsót pedig legalulra helyeztem át.
(#1742) CJ4567
Throttlingolt, jobb hűtő kell rá (80C fok fölött az E54xx throttlingol)
-
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #1733 üzenetére
Babás darabok
1 éve 3 dual 771 lapot támasztottam fel, nagyon kellett volna akkor. Most már csak a DELL t5400 precision van meg
(3-at eladtam, de mindegyiken jó sok pénzt buktam 2 nagyon jó darab volt, de sajna sok alkatrész kell hozzá, 2 borda, 2 cpu, sok venti, jó táp, sajna az emberek nem karnak rá áldozni annyit. De nem bánom sokat agyaltam mire összeraktam őket és a siker élménye kárpótolt)DELL-re is költöttem 100 000Ft és senki sem adna érte annyit (lehet még felét sem). Pedig nagyon jó kis gép
-
bab1987
tag
400-at vitte nálam stabilan (win7) Gigabyte GA-P35C-DS3R combó lapban.
-
CJ4567
nagyúr
Valaki használ itt E5440-et? Tuningban mit megy? Nálam nem akar 390-es FSB fölé menni.
-
kenand
veterán
Szerintem is jó, egyetértek.
Elégedett vagyok vele én is. És az ára is nagyon jó volt. És az eladó is korrekt.
Ezeket a 5408 és ( a 1366-os 5638-ast is) blade szerverekbe gyártották ahol passszív hűtés van csak. Azért mennek alacsonyabb órajelen és Vcor-ral, viszont megengedik a magasabb TJmaxot-mivel tudják, hogy a passzív hűtés miatt így is melegedhet.
Viszont nekünk ez jó, mivel mi aktívan hűtjük. Ha még a szozója is állítható lenne...... -
korn
aktív tag
Jött egy l5408 hardverapróról, E0-s 4500+postáért. Nem rossz, de az előző l5408-am jobb volt. Ez az új 450FSB felett nem indul, ha lejjebb veszem a szorzót akkor sem. FSB wallos, ez van, de így se rossz.
Az előző az 470 felett bírt valamivel. Úgy tűnik ezek a procik 450-470 körül kifújnak, de egy rossz szót nem lehet ezért rájuk mondani, nagyon baba procik, alacsony feszen mennek, és határozottan kevesebbet fogyasztanak, mint egy E54xx-es proci ugyanolyan órajelen. 3500Mhz simán kijön belőlük, és még hűvösek is. -
kenand
veterán
válasz
pempellini #1729 üzenetére
Ház jól szellőzik nekem is, de mardunk a 433 FSB nél, végül is nem az alapgép, használt/félretett alkatrészekből tettük össze a balatoni házikóba, úgy hogy csak nyáron van használatban, zömében hétvégén.
-
kenand
veterán
válasz
pempellini #1723 üzenetére
Egyébként ez a cikkben említett átmenetileg tecchalott lap. Később feltámadt és úgy tűnik jobb, mint valaha
Szóval csak a Q8300-as halt meg kb 10 FSB emelés után (fene se érti miért) .
De végül is ha nem megy tönkre nem ismerkedek a Xeonokkal és nem születik meg a cikk -
kenand
veterán
válasz
cynosure #1725 üzenetére
Tuning segítség (bár P45-höz, G41 BIOS-ban nem minden elérető)
-
cynosure
csendes tag
Koszi az infot. Nekem kulonosebben nem "scope" a tuning, de megnezem azert, hogy mire jutok vele. Logikusan vegiggondolva a 400 -at en sem hiszem, hogy vinne, plane nem folotte, hiszen akkor barhol emlitenek, hogy elmegy az 54x2 szeria is benne (ami alapbol 400 -as ugye).
Most gyorsan megneztem meg az E8200 -vel, es nagyjabol az igaz amit irtal. 340Mhz -ig elmegy, aztan se kep se hang, a postig se jut el, csak rebootol alap ertekekkel. Akkor se megy tovabb, ha a ramot leveszem 800 ala, vagy barmi mast csinalok vele. Szoval valahol ott lehet a vege. Persze lehet, hogy az automata feszko, vagy az automata pci-e freki allitas az oka efolott, de nem vagyok tuning szaki. Utoljara egy 486 DX100 -ast huztam fel 120Mhz -re, hogy vigye a 128kbit mp3 -at DOS alatt, ez 15 eve volt.
-
kenand
veterán
válasz
pempellini #1723 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet GA EP35-DS4-em van nekem is, azt ismerem, nem facsartam ki de én is linkeltem 433-as FSB-s eredményt egy L5408-as Xeonnal.
Valószínűleg nem voltam elég merész, vagy a RAM-om nem bírja tovább... (mondjuk max 1.2V ot adtam a CPU-nak)Igazából nem is tudom mi a különbség a P35-DS4 és az EP35-DS4 között...
(úgy olvasom az energia hatékonysági feature után keresztelték át EP-re)Remek lap egyszer cross fireben is kipróbáltam, a SAS Hw raid vezérlőket (LSI) viszont nem eszi meg sajnos...
-
pempellini
senior tag
gigabyt p35 ds4 -et vegyél P35 is szakít
-
kenand
veterán
G31, 41-es lapokon ha van is mód tunigra, 400-as FSB fölé nem mennek. (bár lehetnek csodák)
P43-as lapokon is 420 FSB általában a lehetőség vége
P35 lehet akár 450 is
p45 (sajna nekem még nem volt) akár 500 is lehet -
kenand
veterán
Bocs 6700-as radeon, elnéztem
Olvasd el a cikket, azért írtam....ott le van írva mit tudsz kalibrálni (Real Temp, Open Hradware monitor stb)
És el is magyaráztam a hibás mérés okát, topikba is leírtam vagy 2x, de már nem szeretném...(#1708) cynosure
nem 30 fokos lesz, de elég lesz neki -
cynosure
csendes tag
A lap az ez: [link]
Ezert sem neztem az X54x2 procikat tobb mas eszrevetel mellett. Egyebkent jol konfiguralhato OC szempontbol a lap, mas kerdes, mit birnak ki egyutt ezzel a procival. Memoria teren CSX 2x4GB 800 -asok vannak, 6-6-6-18 idozitessel, valameddig mennek feljebb de hutetlenul ketlem, hogy a vilagvegeig. Ezek szerintem nem tuning modulok.Egy tesztet lehet csinalok ha alap orajelen stabil lesz a moddolt proci, de hosszu tavon nem tervezem huzni, birja ki a generaciovaltasig inkabb.
-
cynosure
csendes tag
Koszi, sejtettem persze, hogy melegebb lesz. Remelem a lap is elbirja a nagyobb TDP -t. Tappal nem lesz gond, van egy kW -os a polcon, jelenleg ertelmetlen azt farasztani, ha ismerosomtol megjon a 7870XT akkor azt is atszerelem.
Viszont ahogy neztem, ar-ertek aranyban ez a xeon a max, afole mar ertelmetlen menni barmilyen formaban. Varom hogy megerkezzen, kivancsi vagyok ra.
-
cynosure
csendes tag
Sziasztok, egy X5460 van uton (kinabol, ali, most 29$ atfaragva) egy G41 lapba egy E8200 helyére. A procit egy Zalman CNPS9700 LED [link] tart 30 fok kornyeken. Eleg lesz ez a xeonra is?
-
CJ4567
nagyúr
MSI AB-t lehet valahogy kalibrálni? Vagy inkább használjak mást helyette? Játék alatt kéne valamivel információt kiíratni.
-
CJ4567
nagyúr
Hőmérséklet problémára semmi, MSI afterburner teljesen fals méréseket mutat. AIDA-ban nézve sokkal hűvösebb a CPU.
-
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #1702 üzenetére
Dual Xeonosban is vannak barkács ötltek, máshol is hasznosíthatók talán
Sajna nálunk nincs ilyen turkáló, pedig gyakori vendég lennék. max bolhapiac, de ott nem lehet ilyeneket vásárolni, na meg egyéb okokból kevésbé van bizalmam ott a műszaki cikk vásárlásnál, kipróbálni nem lehet, nincs áram, ha valami nem stimmelne, nem szívesen mennék házhoz. ....
Szóval Zegen max. antikváriumba járok, de ott is szoktak lenni jó dolgok
(#1703) CJ4567
6800-hoz szép eredmény -
Smktrooper
senior tag
Hát igen mint írtam hosszas keresgélés. PC bontóban bukkantam eme csodára Ház+táp+hűtő 9000 HUF. kb egy órát túrtam mire meglett a gyümölcse. Igazi garázs vásárlós hangulat volt.
Hát igen sokadjára köszi a téma indító cikket. Azóta szakosodtam erre a XEON-t 775 ben témára. Most már hardveresen is megy a modding
.
-
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #1700 üzenetére
Szia!
Szép munka, látom vannak még kreatív, próbálkozó szellemű egyének : )
Honnan sikerült vadászni 771-es hűtőt? Általában kemény dió...(#1699) CJ4567
Örülök, hogy segíthettem, végül is pont ez volt a célja.771-es platformon keresni már nem lehet több a belefektetett munka, mint amennyit "nyerni" lehetne vele.
Úgy hogy csak saját célra, saját örömünkre érdemes vele foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával