- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz Feketelaszlo #49 üzenetére
Teljesen egyetértek... a mi kis lézervágónknak is egy dinnye átmérőjű cső megy ki szellőzésként a fali csatlakozóhoz.Szerintem súlyos veszélyeket rejt, hogyha elkezdesz ismeretlen anyagokat vágogatni vele. Főleg műanyagokat, festett kartont stb.
és ide nem elég kinyitni az ablakot, hanem a munkatérbe kiáramló gőzöket és gázokat, füstöt 1:1-ben ki kell vezetni egy zárt rendszeren - erős ventilláció mellett.
Persze tényleg a legokosabb bevágni a konyhába, ahol a gyerekek meg a papagáj, meg Robika a tengerimalac kétpofára szívja be a mérgesgázokat majd.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Na ez már 3D print, Inconelből.... (Itt írják, hogy még ezzel a méregdrága 3D printerrel sem lehet egyből fegyvert nyomtatni... rengeteg skill kell még az összerakáshoz. Valaki írta a pakisztáni kézzel készült AK-kat... szóval mindkettőhöz kell skill az tuti. Még ha lenne olcsó printer, akkor sem tudna mindenki egyből karabélyokat nyomtatni, és akkor még a lőszer is kérdés...). Akinek megvan hozzá a tehetsége, az meg egyszerű eszközökkel is tud halálos fegyvert csinálni fillérekért. (lsd pakisztáni kézművesek)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
2-400 Wattos lézer még nem annyira triviális szerintem otthonra... vagyis hatékonyan és olcsón még nem tudnak szerintem ilyen fiber lézert és pozícionálót csinálni.
Ha lenne ilyen tech, akkor szerintem nem lenne akadálya a fegyvergyártás sem. (végülis aki eddig akart fegyvert gyártani az tudott viszonylag olcsón) Valószínűleg nem véletlenül kerül ennyibe... de régen egy egyszerű polimer 3D nyomtató is horror áron volt, most meg fillérekért rendelhetsz egy funkcionálisan teljesen korrekt gépet. Reméljük a fémmel is hamarosan ez lesz. Olcsó kínai lézer kell ide
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Engem be is rántott a cím...DMLS-re nagyon rávagyok izgulva, főleg ami titánporból nyomtat.
Az tetszik benne a legjobban, hogy milyen belső struktúrákat lehet vele csinálni.Azt várom már mikor jön ki az első olcsó kínai DMLS Most nem azt mondom, hogy kapásból nyomtatnék vele egy Glock-ot, hanem egy csomó mechanikai szerkezet ötletem van... A kedvencem az lenne, hogyha sokszorosítaná magát a printer. A precíziós fémalkatrészeket kinyomtatná aluporból, a többi mehet PLA-ból, vagy ABS-ből. Úgytudom már lehet anyagba nyomtatni vezetékeket is... később szervokat is tekercselhet stb...
NYÁK-ot ugyancsak lehet nyomtatni. Már csak a chip-ek és a lézer a nehézA lényeg,egy fém RepRap... és akkor szaporodhatnának
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Xbox Series X|S
- Jogász topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest