3D lézernyomtató lehet az új őrület

Hirdetés

A Glowforge minden idők egyik legsikeresebb közösségi finanszírozású kampányát tudhatja maga mögött, hiszen 30 nap alatt több, mint 27 millió dollárt sikerült összeszedni. Szó mi szó, nem egy szokványos termékről van szó, hiszen ez az eszköz, ha valóban úgy működik, ahogy a fejlesztői állítják, rengeteg lehetőséget rejt magában.

Glowforge
Glowforge [+]

Az első pillantásra egy hagyományos, szkenneres lézer printernek tűnő konstrukció egyrészt képes a behelyezett fára, papírra, textilre, bőrre, stb. mintát nyomtatni, másrészt magát az anyagot is képes méretre és formára vágni a fény erejével. Mindent egy mobil eszközön vagy számítógépen futtatható szoftveren keresztül kell beállítani, és ez a program lehetővé teszi az olyan komplex tárgyak megtervezését (vagy a tervrajzok letöltését), amelyek több vékony darabból állnak össze.

Érdemes megnézni a látványos videót, ott ugyanis egész jól sikerült bemutatni, hogy mi mindenre is lehet használni a terméket. A masina már előrendelhető, legolcsóbb verziójának ára 2400 dollár, tehát azért nem egy gyerekjátékról van szó, főleg ha azt nézzük, hogy a boltokban várhatóan 5000 dollárt kell majd fizetni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés