Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Szerintem sem feltétlen kellene mindennapos használatra erőltetni talán, filmekhez jó, de egyébként fárasztja a szemet, agyat. Legalábbis nálam ez történik
-
dezz
nagyúr
1. Aki nem bírja a 3D IMAX-ot fél óránál tovább, az a shuttert sem fogja. Nincs közöttük számottevő különbség (lásd, amit az alapelvről írtam), csak pl. a polárosnál nem döntheted oldalra a fejed (kivéve, ha cirkuláris, annak mindegy).
2. A shutter szemüvegben nem egy, hanem két polárszűrő is van (lásd az LCD működési elve).
3. Ha a két oldal nincs tökéletes fedésben (dupla optika esetén), az rossz beállítás vagy a filmet/jelenetet vették fel rosszul.
4. Forgó polárszűrőkkel nincs ilyen probléma, mert csak egy optika van.
5. A Dolby3D is forgó színszűrőkre alapul, tehát ugyancsak nem rajta múlik a fedés. -
9950es
aktív tag
Tökmindegy, shutterrel órákon, egész éjszakán át lehet játszani, imax moziban meg nem egy ember adja fel 20-30p után,totál nincs vele egyedül aki fentebb beírta.
- Nameg mintha magának a polarizer rétegnek nem lennének optikai defektjei.
+Meglehet nézni a dolby3d féle technológia (spektrumon alapuló kioltás) átvitelét, hogyúgymondjam totál nincs fedésben a két oldal. Analóg dolgokat kell kétszerezni, míg a shutter pusztán digitális oldalról jön, belátható hogy melyik közelít jobban a tökéletességhez, az (1+1)/2 , vagy az (1x)+(1y)/2 ahol x , y =/= 1 . : ))) -
dezz
nagyúr
A moziban vetített kép van, így viszonylag egyszerűen megoldható, hogy a jobb szem számára más irányú polarizációval vetítsék, mint a bal számára. LCD-n vagy plazmán ez nehézkesebb, és az eddigi próbálkozások nem voltak tökéletesek.
(#8) 9950es: Van olyan polarizációs mozi-megoldás is, ahol egy vetítő van, ami előtt egy ellentétesen polarizált részekből álló tárcsa forog.
A "szemfáradás" elsősorban nem ezektől van, hanem a stereo-3D alapelvétől: két 2D-s képen alapul, így a szemeknek végig a megjelenítő síkjára kell fókuszálniuk (különben homályos lesz a kép) -- miközben a virtuális objektum látszólag annál távolabb vagy közelebb van. Tehát, meg kell tanulni, hogy ne oda (olyan távolságba) fókuszáljon a szemünk, ahová nézünk...
Kis gyakorlattal egyre kevésbé fárasztó.
(#11) BiP: Olyan nincs, hogy "shutter glass", csak olyan, hogy "shutter glasses".
Glass = üveg, glasses = szemüveg. A legjobb azt mondani, shutter szemüveg (mivel a shutter [redőny, nyitó-záró] szónak nem nagyon van olyan magyar megfelelője, ami ide igazán jó lenne).
(#12) Komplikato: A jobb polárszűrők többet engednek át, mint 30%, másrészt ez polarizálatlan fényre igaz, viszont az LCD eleve polarizált fényt ad, aminek egy újabb polárszűrő a nagy részét átengedi (megfelelő irányban állva). Harmadrészt a shutter szemüveg is LCD alapú, aminél ugyancsak van(nak) polárszűrő(k).
-
Vajon hozzánk ez mikor fog begyürüzni?
-
rizso
addikt
Na, ez az, amit Mo-n elfelejthetünk szerintem
-
törölt tag
"és ezeket kizárólag frekventált helyekre telepítik majd, sportkocsmákba, pubokba, plázákba és egyéb szórakoztatóipari egységekbe"
Már az is szétidegel, amikor szórólapokkal, meg "virslikóstolóval" kergetnek a plázákban, most meg egy szemüveget akarnak majd a fejemre eröltetni?
Abba a pubba viszont szívesen benéznék, ahol mindenki ilyen hülye szemüveggel a fején feszítszerk:helyesírás
-
Spr1nG
tag
Ebből mindjárt kiderül, hogy nem nagyon láttatok még sutter-es filmet vagy demót, mert az államat a földről kellett felszedni amikor belenéztem egy ilyen szemüvegbe
-
BiP
nagyúr
"szerintem a 3d csak a moziban élmény több méteres kijelzőn és csak jó filmekkel
pl. az uwe boll féle filmeknek mindegy hogy 3d vagy 2d így is úgy is nézhetetlenek"
Mindig ilyeneket hoznak fel, meg hogy 'a Mónika sónak minek 3d?!'.
Hát ilyenek nem is lesznek 3d-ben, mert ezekre tényleg pazarlás.
De hát ilyen alapon a nagyképernyős LCD is felesleges lenne, mert jó filmet csak moziban érdemes megnézni. Van ennek is létjogosultsága. Csak tényleg kell egy kis idő neki, míg elterjed és kiforr a technológia / megfizethető lesz. -
Findzs
addikt
már a csapból is a 3d folyik
minden nap van róla hír
szerintem a 3d csak a moziban élmény több méteres kijelzőn és csak jó filmekkel
pl. az uwe boll féle filmeknek mindegy hogy 3d vagy 2d így is úgy is nézhetetlenek
akkor fog érdekelni a dolog ha szemüveg nélkül olyan képminőséget fognak tudni produkálni mint a mostani kijelzők és 1 m fölötti képméretet elérhető árban fogják kínálni
gyerekcipőben van még ez a technológia
-
Chiller
őstag
válasz
Komplikato #12 üzenetére
Nem mintha a shutteresnél nem feleződne a fényerő....
-
BiP
nagyúr
válasz
Komplikato #12 üzenetére
Konkrétan nem értek hozzá, a hírben írták, hogy képminőségben kompromisszumot kell kötni. Meg ugye ugyanahhoz a felbontáshoz 2x annyi pixel kell (drága), vagy ugyanakkora kijelzőn feleannyi pixel jut arra a tartalomra. pl. FullHD-ben csak 1080i a max. Ez sajnos rontja a minőséget.
-
Márton
nagyúr
válasz
Komplikato #12 üzenetére
inkább 60% a veszteség a kilépő fényből, de ezt egy jó, 2 feletti gain-es
ezüstvászon kompenzálja.
Meg aztán ott vannak az LCD projikhoz való SPAR filterek, ahol a fény több mint 65%-a megmarad. [link] -
DriderG
tag
Hmm... Az én notimban is AUO panel van. Egyébként sok monitorgyártó alkalmaz AUO panelt a sajátjai helyett (pl.: Samsung) olcsóbb monitorokban. Akkor miért is olyan jó az AUO?
Sicilian: Csak a fém alkatrészek kerülnének eltávolításra, mert azoknak van értékük a méhtelepen is!
-
Szerintem fölösleges ezekkel szenvedni, ugorjuk át ezt a lépcsőt, következzen a holografikus kivetítés végre.
-
-
BiP
nagyúr
Polár szerintem kényelmesebben nézhető (olcsóbb, könnyebb szemüvegek), míg gondolom a kép nem olyan tiszta, és/vagy 2x annyi pixel kell, míg shutter glass-nál macerás/drágább a szemüveg, mert aktív szemüveg kell és nagy frekvencia kell a megjelenítéshez, ellenben képminőségben nem kell kompromisszumot kötni.
-
9950es
aktív tag
Japánban shutter van mozikban. Talán azért a legjobb mert a legkevesebb optikai gixer jöhet be a képbe, lévén nincs duplikálva csak a frekvencia. A többivel duplikálnod kell emezt , amazt, végsősoron egyik sem tökéletes mása a másiknak , szóval ezek az apróságok összeadódnak és emiatt fárasztja a szemet, az agyadnak hirtelen úgytűnhet mintha hirtelen kétféle szemed lenne kétoldalt
) .
-
9950es
aktív tag
Komolyabb helyeken pl, katonaság, nem foglalkoznak polárral, shuttert használnak. Tessék megbarátkozni a gondolattal hogy a shutter a legjobb konzumer technológia manapság.
Ez a tévés 3d egy nagyon elkeseredett utolsó rohamra emlékeztet engem, mielőtt még a projektorok tönkrezúznák az ipart . : )))
-
Sicilian
addikt
Nálunk tuti nem lesz kihelyezve ilyen, 3mp és lelopnák onnan
-
Chiller
őstag
Végre polárcucc, király
-
Chiller
őstag
.
-
aram01
nagyúr
az AUO nagyon jó kijelzőket gyárt szerintem sikeres lesz a kampány
-
atti_2010
nagyúr
Kocsmába 3D, pár sör után lesz ott olyan térhatás hogy ihaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 65 és 109 hüvelykes kijelző a célegyenesben. A Sky tizenötezer LG 3D Full HD tévét helyez ki a közterületekre, hogy népszerűsítse magát és az eljárást.
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen NAS-t vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Raspberry Pi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- BestBuy topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest