- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ratman
tag
válasz
User64476 #53 üzenetére
"Érthetetlen volt, hogy egy ennyire zseniális adathordozóhoz miért nem létezik PCs drive, hogy bármi tárolható legyen a lemezeken"
Volt hozzá, csak szerintem Európában nem volt elterjedve.
Ha jól emlékszem, a Mátrix 1. részében a film elején Neo is egy MD lemezen adja át a programot.De én sem értem, hogy miért nem terjedt el, (nyilván a Sony balf...sága miatt), baromi jó eszköz lett volna abban az időben. Nem felejtsük el, ahogy akkor a 3,5-ös floppy 1,44 MB-os kapacitásával lett volna versenyben, aminél 100-szor nagyobb volt kb. ugyanakkora méretben(!). Nem is beszélve után a Hi-MD-ről a maga 1 GB-os kapacitásával.
Csak aztán az egész floppy dolog kihalt, van még valakinek egyáltalán floppy meghajtó a gépében?
-
Ratman
tag
ATRAC? Millió kihívója volt az MP3-nak, miért éppen ez?
Az ATRAC volt az összes kihívó közül a legkevésbé esélyes
Úgy látszik, hogy csak írtok, de nem olvastok
Még egyszer: Az ATRAC nem azért jött létre, hogy az MP3 versenytársa legyen, hanem az MD-n való tárolás miatt volt rá szükség. Meg kellett oldani, hogy a kb. 140 MB kapacitású MD-re bele lehessen passzírozni annyi zenét, ami a CD 650 MB-os kapacitására fér el. Ehhez kellett egy veszteséges tömörítéses eljárás.
Más:
Ha már JVC, akkor meg lehet emlékezni a D-VHS szabványról is, ami a DVD korszak hajnalán született, a JVC kétségbeesett próbálkozása volt, hogy a digitális világban valahogy életben tartsa a VHS technológiát.
(Mondhatjuk, hogy halva született elképzelés volt)
Ez is teljes kudarc volt, nyilván a DVD-vel szemben esélye nem volt egy szekvenciális elérésű, elavult szalagos technológiának. -
Ratman
tag
Egy kis pontosításként, az ATRAC rész elég pongyola, mert azt onnan kellett volna megközelíteni, hogy a kompakt kazetta leváltására jött létre a Sony féle Minidisc és a Philips féle DCC formátum. Ez utóbbi PASC kódolást használt, és az MD-nél is jóval nagyobb bukás lett. Hozzá képest az MD elég sokáig húzta, de a Sony tényleg nagyon elcseszte a dolgot. Ha jobban menedzselik tényleg simán leválthatta volna az MC-t, fényévekkel jobb és praktikusabb volt. Nekem is van egy Sony MD Walkman-em, és egy Technics hifi toronyba való komponensem, mind a mai napig üzemelnek, és használom is őket
Az ebay-en egész jó, ritkaság számba menő gyári műsoros MD-ket lehet néha elcsípni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gaming notebook topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest