- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madgie
titán
Integra: attól függ, miben? Kontrasztban jobb, az AG sem olyan agresszív rajta. Nem tud sokbitet, meg widegamutot, de asszem én 100%, hogy ezt választanám bármelyik Dell 24" ellenében (27"-nél már más lenne a leányzó fekvése, egy 2713H(M)-et szívesen látnék az asztalomon, VGA és játékok ide, vagy oda)
-
Isual
veterán
Pont fent említette magdie ha jól emlékszem, hogy pont kellemes kompromisszum ez. Mert ha vesszük az 1080 és 1440p-t, akkor ez közelebb van a Full HD "pixelmennyiségéhez", így igazából egy erősebb VGA bőven kiszolgálja majd. Egy WQHD-shez már tényleg kell a VGA témán agyalni, ha maximalisták vagyunk. Ez ilyen szempontból teljesen vállalható.
-
Sonja
nagyúr
Nekem a Dell UltraSharp U2913WM kellene. Picit még drága, de következő monitorom egy 21:9-es lesz, az tuti!
Játékra iszonyú szuper lenne.
Két videó:
http://www.youtube.com/watch?v=Rf7FcIgkgDY
http://www.youtube.com/watch?v=nYJtdImPrsU -
Isual
veterán
válasz
bakagaijin #39 üzenetére
Ennyi. Az LG gyártja a panelt, a többi gyártó ezt használja, nincs mit tenni.
Egyébként meg str28 álláspontját osztom. -
Isual
veterán
válasz
bakagaijin #36 üzenetére
Azért mert ez egy 23"-es, 16:9-es panel kiszélesítését jelenti "csak", gondolom LG-éknél (mert az gyártja ezeket az IPS paneleket) így költséghatékonyabban jött ki a 21:9, mintha 30"-es lenne a képátló.
Valószínűleg ezért. -
bakagaijin
tag
Csak kérdezem, hátha valaki tudja. Miért 29'-es lett az etalon 21:9-es, miért nem 30'-as?
Ugye a klasszik 5:4-es 19'-es monitor 30.1cm magas.
Az ennek megfelelő 16:10-es monitor 22'-es 29.6cm magas (volt 22.3'-as próbálkozás ebben a képarányban, az 30.0cm magas.)
Ugyanezt 16:9-ben 24'-esnek hívják, az 29.9cm magas.
21:9-es képaránynál ehhez a magassághoz 30' -as képátló tartozik (az 30cm magas). Azaz csak tartozna, mert helyette van a 29'-es... ami viszont csak 29cm magas... Vajon miért csinálták ezt?Már várom a 32'-es 21:9-es reviewkat
.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Uhhh, csúcs darab!
-
SidCorky
őstag
De kár, hogy az ilyen monitorokat nem játékra tervezik (és fordítva)
-
Ati1979
veterán
Kicsit furcsa, de nem rossz!
Kíváncsi vagyok milyen lehet egy ilyenen filmet nézni...
-
Isual
veterán
Csinos nagyon.
Már csak a félresikerült 232WMi-t kéne frissítenie NEC-éknek
-
kiskaktusz
addikt
Videóvágásra Avidhez tökéletes lenne.
-
stranger28
addikt
Pivotban tetőt javítani is remek.
-
madgie
titán
Nem valószínű, sőt, a (Dellnél legalábbis) van Daisy Chain, ahol egy szem DisplayPort-on szépen sorban kötheted a monitorokat, tehát a monitoron van két DP, a VGA-n meg csak egy szem DP-n megy ki minden.
Nyugdíjas koma csinált már hasonlót, egy pici mekbúk air-rel meghajtott két ilyen szörnyet.
Integra: szerintem a Windows (és a komponensek) miatt. Egyrészt nem skálázható úgy a GUI, mint OS X alatt, másrészt rengeteg VGA "csak" 2560*1600-at tud DVI-on.
-
-
balcsida
senior tag
Ilyeneknél nem úgy van, hogy két bemenete van, és két külön monitorként látja a rendszer?
-
Integra
titán
léphetne már a dell is egy félprofi 21:9-es monitorral végre..
-
NEC-em kéne
, tudnék rajta dolgozni, de inkább kettő monitor, valahogy ez még szokatlan a szemnek így
De két monitoron szeparáltan jól elkülönül egy-egy program, főképp ha azok között van átjárhatóság, akkor megkönnyül a munka / pl. Adobe termékek /
-
fokukac
nagyúr
A4-hez szerintem már túl szűk. Már a 16:9 is.
Az A4 oldalaránya 297 x 210 mm, azaz ~1,41.
A 16:9 oldalaránya 1,77
ennek a szuperszéles monitornak pedig 2,37.Ez a szélesség tényleg csak hollywood-i filmekhez jó, illetve, ha valaki programozik, és egymás mellé akar pakolni 3-4 ablakot.
-
törölt tag
Még a 16:9-is zavar, munkára.
Játékra, meg etesse natívban aki: vasvillával forgatja a pénzét, hogy ne büdösödjön be -
törölt tag
aztán miért haszontalan ka kérdezhetem? nem gizikének kell hogy elférjen az aknakereső mellett a passziánsz, a skype meg egy excel...
hint : "A professzionális képességek közül a monokróm felvételek (például röntgen) megjelenítését és elemzését segítő DICOM szimuláció és a nagyvállalati környezetben hasznos, távoli konfigurációt és lekérdezését segítő NaviSet Administrator kompatibilitás emelhető ki. "ipari cucc ipari árra.
szerintem jó cucc, és én is tudnék vele mit kezdeni. kettővel is...
-
mzso
veterán
Ez még "kocka" cuccnak is szánalmas. Még ha TV kijelző lenne, kevésbé lenne szerencsétlen bár úgy is fölösleges lenne.
-
fokukac
nagyúr
szerintem meg agyrém ez a képarány .
Na mindegy, jó hogy van ilyen, csak ne tegyék kötelezővé, mint a 16:9-et....Ui. inkább plazmából látnék egy ilyet olyan 60-65 colon, na, annak valóban lenne értelme, filmet nézni
Uui. Amúgy én is excelben dolgozom egész nap, de nekem nem csak az egyik irányba terjed ki a táblázat, hanem a másikba is... szóval excelre még mindig egy kurva nagy 4:3-as monitor kéne, szvsz.
-
madgie
titán
Amennyire utáltam anno a 16:9 térhódítását, annyira tetszik most ez a 21:9-es cucc
Már csak az kellene, hogy valamikor 100k körül lehessen kapni. Nem kell nekem wide gamut, 10 bit/channel, egy mezei sRGB-s nyócbitest dobjanak hozzám oszt jóvan -
*Tata*
senior tag
Nekem is kell egy ilyen, nagyon tetszik.
-
Király kell egy ilyen. Track ir-el tuti jó lehet játszani rajta.
Pivot módban meg excelezni, wordozni jó lehet. -
zserbox
őstag
na ez portré módba igen beteg
az én u2311h-m is olyan irdatlan magas portréba nem hogy ez
Új hozzászólás Aktív témák
ph Otthoni és professzionális tulajdonságokat egyesít magában a MultiSync EA294WMi.
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest