Hirdetés

29"-es ultraszéles monitor az NEC kínálatában

A 29"-es, ultraszéles kijelzők kora tagadhatatlanul beköszöntött, hiszen szinte minden hétre jut egy új modell ebbe a kategóriába. Most az NEC jelentette be, hogy a MultiSync EA sorozatot bővíti egy ennek megfelelő modellel. Az EA294WMi jelzésű típus nem meglepő módon 21:9 képarányú, 29"-es képátlójú IPS panelt kapott LED-es háttérvilágítással, ennek megfelelően felbontása pedig a kategóriától elvárt 2560x1080 képpont. Az érintéses bevitel nem támogatott (csak az OSD-t vezérlő gombok érintősek), viszont 300 cd/m² maximális fényerőssége, 1000:1 natív kontrasztarányra és 178 fokos betekintési szögekre lehet számítani, ezenfelül a gyártó 6 ezredmásodperces válaszidőt és 100% sRGB színtérlefedettséget ígér.


[+]

Az NEC sok más gyártótól eltérően általában nem az otthoni, hanem inkább a professzionális felhasználókat célozza meg, ám úgy tűnik, hogy most mindkét rétegnek kedvezni akarnak egy picit. A kijelző minden irányba állítható és rengeteg bemenetet kapott (egy DisplayPort, egy HDMI, két DVI-D és szintén két D-Sub), támogatja a kép a kép mellett funkciót, továbbá megemlítendő az MHL kompatibilis HDMI, emellett felvértezték sztereó hangszóróval és 3,5 mm-es jack hangkimenettel, valamint a négyportos USB elosztó sem hiányzik róla – ami sajnos csak a 2.0-s szabványnak felel meg.


[+]

A tervezők nem hagyták ki belőle az úgynevezett Smart Sensing technológiát, ami tulajdonképpen két szenzor meglétét jelenti. Az egyik a környezeti fényérzékelő, melynek adatai alapján a kijelző automatikusan képes beállítani az optimális fényerősséget és egyéb képi paramétereket, míg a másik a felhasználó jelenlétét vizslató szenzor. Ez utóbbi energiatakarékossági célt szolgál, ugyanis automatikusan készenléti állapotba küldi a kijelzőt, ha nem ül előtte senki.

A professzionális képességek közül a monokróm felvételek (például röntgen) megjelenítését és elemzését segítő DICOM szimuláció és a nagyvállalati környezetben hasznos, távoli konfigurációt és lekérdezését segítő NaviSet Administrator kompatibilitás emelhető ki. Az Energy Star 5.1, TCO 6.0 és EPEAT Gold minősítéssel rendelkező NEC MultiSync EA294EMi májusban startol 799 dolláros áron, három év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés