Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz janos666 #152 üzenetére

Nem rossz, hogy 20-as fényerő és nem kontrasztcsökkentős LUT-görbe mellett jön ki a 120(?) cd/m2... Találkoztam már olyannal, ahol 5 alá kellett vinni hozzá.

Viszont kiemelném, hogy meghagytad a Stadard mód eredeti gammáját, aminél túl világos a kép. Sokkal jobban néz ki 2.2-es gammával.

Az sRGB-nál látom, arra törekedtél, hogy betöltetlen LUT görbe mellett is tökéletes legyen a fehéregyensúly -- a lehető legmagasabb kontrasztarány helyett. :) Pedig azt a minimális eltérést, ami akkor lenne, ha a kék itt is 255 és a többi ennek megfelelően magasabb, kompenzálja a LUT.

(#153) ddekany: Jó, hát én sem mondtam, hogy hibátlan.

(A TN mellesleg fölfelé sötétedik, lefelé pedig inkább világosodik, ráadásul úgy, hogy nincs egyfajta "holtjáték", amin belül maradva az elmozdulásban még nem látható a változás. Az IPS-ben az a jó ebből a szempontból, hogy nagyjából a képernyő szélei által határolt térrészben, értelmes távolságan szinte észrevehetetlen a váltázás, nem késztet mozdulatlanságra. Ez H/e-IPS-re értendő, a korábbi S-IPS még jobb volt ebben, de a nagyobb kontrasztarány érdekében szűkítettek rajta.)

Új hozzászólás Aktív témák