- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Kaveri 1,1 milliárd extra tranyót is tartalmaz a Richlandhez képest. Bár előbb definiálni kellene, hogy hány extra tranyótól tekintünk valamit átnevezésnek, és hánytól fejlesztésnek.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Findzs
addikt
"2014 az átnevezések éve lesz?"
Richland -> Kaveri ?
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
MolGabi
aktív tag
Tudod annyi a baj ezzel az egésszel, és ezért vagyok már totál tanácstalan, hogy 7850 ár/teljesítmény elég lenne nekem, viszont az már egy viszonylag "régi" kártya lesz szép lassan. Azon vacilálok, hogy inkább egy szerényebb, de újabb kiadás és frissített tudású kártya (7790/r7 260x), vagy maradjak a 7850-nél (használtan 35e Ft körül) ?
A lélektani határ a 35 ezer forint lenne maximum, ezek az új "7870"-es kártyák viszont jóval 40 felett vannak, ami számomra már drága. -
tibaimp
nagyúr
Akkor röhögnék nagyot, ha valamelyik gyártó átvinné a gyártást az Intelhez, nem feltétlenül a legmodernebb 14nm-re, de mondjuk a 22nm-el is sokat lépnének előre. Idén az Intel bejelentette, hogy vállal bérgyártást is, ellentétben az eddigi gyakorlatukkal, szóval...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
LordX
veterán
A 7790 már az új chipre épül, azaz pontosan ugyanaz, mint a R7 260X, csak az utóbbi órajelben +10% (GPU) / +8% (memória) - kb. ennyivel erősebb (ja meg a +1 GB VRAM, de az ezen a szinten sokat nem számít). Ez alapján nézd az árkülönbséget. A plusz 30W is ebből jön.
R9 270 inkább a 7870-nek felel meg, és az is egy újabb chippel (GCN 1.0 vs 1.1), bár ez túl sokat nem számít. Órajelben -10% / +17%, ez talán kiegyenlítődik, és mellé kevesebbet is fogyaszt. 7850-hez képest inkább venném ezt (azonos áron), annál jobb, 7870-hez képest meg erősen árfüggő. (De ha jól tudom az új cuccok nagyon nyomott áron jönnek, úgyhogy nem is igazán kérdés.)
-
MolGabi
aktív tag
Egyet nem értek: van-e értelme megvenni az "új" 7850-nek megfelelő kártyát (R9 270) vagy 7790 helyett az "új" R7 260x Radeonok valamelyikét, vagy totál mindegy ? mert tulajdonképpen ugyanaz maradt minden, nem túl lényeges különbségek vannak csak a pl. 2012-ben kiadott 7850-es radeon és az újabbak között ? Ugyanezt kérdem a 7790-es esetében is, aminél ugye kb 30W-os többlet fogyasztás lett a "frissített" széria után, amit totál nem értek, hogy miért.
A 4830-as Radeonomat szeretném majd lecserélni, de nem érzem azt az ár/érték arányt, amit 2009-ben (főleg, hogy magam sem gondoltam volna, hogy az akkor 22,000 Ft körüli új kártyát még ennyi idő után is simán használhatom). 5 év alatt mintha lelassultak volna a fejlesztések, illetve régen 5 év alatt már szinte kukázni lehetett az alkatrészeket, ezzel szemben még a jelenlegi géppel is simán el tudok játszani 1440x900-as felbontás mellett.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz boldizar96 #67 üzenetére
Biztos jobban fog futni, mert gyarilag nagyobb orajellel adjak oket Huzni meg ugyan addig lehet.
-
Sundesz
őstag
Nem baj, ha nem lesz új fejlesztés, de akkor csökkentsék az árakat, mert azok 1 éve stagnálnak. De most éppen az látszik, hogy új névvel lassabb, de drágább a kártya.
Hörcsög Powa'
-
Dyingsoul
veterán
Az átnevezések annyit fognak érni, mint egy zacskó... köhm...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Reggie0
félisten
válasz boldizar96 #65 üzenetére
Es akkor mit fognak eladni? Optimizalni is csak addig eri meg, amig a konkurencianal jobban lehet.
-
blaca83
őstag
Most váltok hamarosan gtx 780-ra és örülnék neki, ha maradna a GK 110 mert akkor egy darabig nem kéne tuningolni a gépet.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
JanR
addikt
Jó választás az az R9 290, egy darabig meg lesz így
-
megint én
őstag
Ebben is a Tarlós keze van
-
törölt tag
Elég nagy állóvíz lesz, csak nehogy bebüdösödjön
Jókor vettem, jó áron egy -számomra- fölöslegesen erős VGA-t. Jövő szeptemberig csak kihúzom vele valahogy
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Viccet kívül ez az infó most kicsit jól esett, nem kell idén gépcserén gondolkodnom. Jelenleg még mindig a megjelenéskor megvett MSI 6850 dübörög a gépemben és valahogy én sem érzem, hogy kéne egy jobb vga. A BF4 szépen elfut, más komolyabb játékkal meg nem játszom. World of Tanks, Warplanes, Warthunder, egyik se egy vga éhes játék.
Inkább a 955BE cseréjén kéne elgondolkodnom lassan, de ha így áll a 2014es vga helyzet, akkor az egész cserét elhalasztom 2015re.
-
BiP
nagyúr
Ezt meg végképp nem értem:
"A legfrissebb adatok szerint új grafikus processzorok csak az év végén várhatók."
"Információnk szerint az egyetlen új termék a GM107 lesz..."
A két mondat kizárja egymást.Nem zárja ki. Új processzorOK nem várhatók, csak 1 termék lesz. Nyelvtanilag így nem lehet belekötni. Amúgy meg az első mondat egy általános kijelentés, hogy nem lesz szokásos generációváltás, nem jönnek új GPU-k, csak átnevezés. Mindössze 1 fecske van.
#6: "Az utóbbi években már a tesztek zöme 1440p-ben van, meg ugye a multimonitoros móka."
Például a Dell U2713HM ezek szerint nem is egy monitor?De, az 1 db monitor, ráadásul tudtommal 1440p-s, az ott van megemlítve.
(a lényeg, hogy már nem a fullHD az alap, hanem inkább az ennél nagyobb 1440p)
Ezeken kívül vannak a még nagyobb (összesített) felbontású multimonitoros tesztek.[ Szerkesztve ]
-
tegbashar
tag
Be kéne szállni ebbe a buliba, itt van pár ötlet, hátha lecsap rám valamelyik VGA cég:
GTX 780 Palladium ( a kártya 3.5%-al könnyebb és antigravitációs térben 8%-al hatékonyabb a hűtése)
R9 290Z (12%-al pirosabb matricák és lecsókanál-készlet kupon jár mellé)
GTX 701 LE (kizárólag monitorkímélő alkalmazások futtatására elegendő)
R7 265 G1LTTE (szállítás közben elektromos borotvaként funkcionál [ha kell, ha nem]) -
atti_2010
nagyúr
.de akkor is azt mondom hogy igazságtalannak tartom hogy ak neten/dvd n megvette a játékot 1 bugokkal teli sz t kapot...
Ez nem is vitás csak annyit akartam mondani hogy ez nem az AMD hibája, valószínű hogy ők is szerettek volna egy Dec 1 startot, és a Mantle pont a kisebb kártyák eladásán lendített volna a felső kategóriát meg úgyis elkapkodták.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Anaren91
senior tag
válasz atti_2010 #46 üzenetére
Jah hátő igen úgy megérte... én egy éve vettem 7870 et részletre 82 be (kamattal együtt)...de akkor is azt mondom hogy igazságtalannak tartom hogy ak neten/dvd n megvette a játékot 1 bugokkal teli sz t kapot...
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
atti_2010
nagyúr
-
Anaren91
senior tag
válasz atti_2010 #44 üzenetére
Hát nekem arra nincs keretem (tanulóként) hogy megvegyem maga a játékot, nem hogy +pénzt fizessek azért hogy x értékű kártyára ráfizessek csak azért hogy megkapjam a bf 4 et... de ez embertől függ.. ha lenne pénzem arra hogy bf 4 editionnal vegyek 290 x wt (vgy nemtom hogy te milyen kártya mellé kaptad ) akkor nyilván nem problémáznék azon h tele van bugggal a játék mert nem érdekelne a geppa. de így h nincs rá keret sajnálok kiadni még 10k t is egy béa álapoban lévő játékra. Inkább meg maradok a bf 3 nál amot ingyen nyertem
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
válasz atti_2010 #42 üzenetére
Akkor is az amd a nevét adta a gémhez és ha a dice miatt nem tudja kiadni a nagy durranás mantlét ami már hónapok óta a címlapon van akkor seggbe kéne h rúgja a dicet...de ők tudják. Én bétába próbáltam a játékot, de a fórumon olvasottak alapján nem bántam meg h nem vetem meg. ha kiadok egy játékért x összeget az legyen rendesen megcsinálva és nem rá 3 hónapra foltozgassák össze.
-
atti_2010
nagyúr
Az AMD nem rúghatja seggbe a Dicet mert semmi joga nincs hozzá, aki azt mondja hogy a BF3 nem különbözik a BF4 az vagy nem próbálta vagy erősen ferdít hiszen egy rakat dolog rombolható egyes tárgyak átlőhetők és az egész játék nagyon össze van rakva 1 baj van vele, az a csoport aki az online részét írta pocsék munkát végzett és az EA meg erőltette hogy idő előtt kiadják az ünnepi vásárlási láz és a nagy rivális COD megjelenése miatt, mindehhez az AMD -nek semmi köze ő csak egy "beszállító" egy szoftveres céghez, ugye a Mercedes beszállítói sem vonhatják félélőségre ha a gyártó később ad ki egy modellt vagy hibásan.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Anaren91
senior tag
válasz atti_2010 #40 üzenetére
Én elhiszem de akkor is ha decemberre volt ígérve akkor decemberbe adják ki... mióta kijött a bf 4 volt ideje kijavítani(ha már nem bírták bugmentesen kiadni?) a dice nak a bf et .... alapból szánalmasnak tartom hogy kiadtak egy játékot ennyire bugosan, nameg hoyh kb annyiba különbözik a bf 3 tól h bf 4 nek hívják de ez nem ide tartozik..lényeg a lényegben, ígéret szép szó, ha betartják úgy jó...hiába szurkolok az amd nek de ez akkor is az ő feladatuk h seggberúgják akkor a dicet, hoyg mostmár ideje lenne kiadni a bf 4 et nem csak egy bugokkal teli bétát...
-
atti_2010
nagyúr
Ha olvasgatnád a topikot akkor tudnád hogy a Mantle az AMD részéről kész van csak a Dice és az EA tökölődik, a rengeteg bugot szeretnék előtte kijavítani ami ugye nem az AMD dolga.
Amúgy szerintem nem kell minden évben új VGA inkább arra gyúrjanak hogy a meglevőn minél jobban fussanak a játékok.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Unalmas évnek nézünk elébe.
-
Anaren91
senior tag
Most ezt nem flame keltésként írom de egyesek várták a maxvelt mint a messiást és a belépő/közép kategóriába szánják? Hát nem erőltették meg magukat nv nél... Ár érték arányba még mindig amd felé húz a szívem de ez a mantle dolog már csak felcseszi az agyam... már január van kérem szépen merre is a mantle? Remélem ha már késik legalább annyira nagy durranás lesz mint amennyire beharangozták...vagy különben szégyelje el m,agát az amd.. meg a pálesz is amiért elfogyott...
-
Pete55555
addikt
És csodálkoznak, hogy nem megy a VGA piac ?
...Szeretem leracsniztatni...
-
bunevo
tag
Az egy év kivárás logikus is lehet, mert addigra talán kiderül mennyire válnak be az új konzolok vagy a Kaveri APU architektúrája, valamint a Mantle és további hasonló szárnypróbálgatások.
Most még nagyon képlékenynek tűnik a jövő a dVGA és a GPGPU területén is. Elég drága mulatság lehet új VGA-t fejleszteni, tehát aki nem a biztosra megy, az hatalmasat bukhat vele. -
mickemoto
őstag
Te jó ég! Mi lesz most a sok Vér Istvánnal?A két 780Ti mellé jön a harmadik?
-
banhammer
veterán
Talán ebben az évben lecserélem a GTX 560 Ti-met egy GTX 760-ra.
Szóval nem nagyon rázott meg ez a hír.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
westlake
félisten
Ezt meg végképp nem értem:
"A legfrissebb adatok szerint új grafikus processzorok csak az év végén várhatók."
"Információnk szerint az egyetlen új termék a GM107 lesz..."A két mondat kizárja egymást.
#6: "Az utóbbi években már a tesztek zöme 1440p-ben van, meg ugye a multimonitoros móka."
Például a Dell U2713HM ezek szerint nem is monitor?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
"A VGA-k esetében sajnos megtudtuk, hogy sok újdonsággal nem kecsegtetnek majd a gyártók."
Nem hiszem, hogy azt sajnáljátok, hogy megtudtátok az információt.
A VGA-k esetében megtudtuk, hogy sok újdonsággal sajnos nem kecsegtetnek majd a gyártók.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
do3om
addikt
Elég zavaró az a megoldás a gyártóknál hogy a mobil és az asztali megoldások neve hasonló, miközben teljesítményben töredéke. Értem hogy azt akarják sugallni hogy az asztaliba a csúcs pl a 290x, ezért a mobil csúcs is ezt a nevet viseli.
A gond az hogy sebességben ugye drasztikus a különbség és folyton keresni kel hogy asztaliban minek is felel meg a mobilos változat. Mert ha kíváncsi valaki a sebességre sokkal könnyebb azt nézni hogy mi az asztali nagyjából megfelelője, sokkal több tesztet talál, és sokkal könnyebb tisztában lenni a tudásával.Persze így nem lehet egy csúcs és mindent jól futtató kártya nevével villogni mobil szegmensben, miközben a sebessége már rohadtul nem villant semmit. Sokkal átláthatóbb lenne az egész.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Paul119
addikt
Nv tegra 5ről nincs info?
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
vittorio7
őstag
Hurrá.
-
zolee5016
őstag
HMMMM az eddigi pár év is az volt......
Sőt NV-éknél a gtx4 xx -es óta ez megy szinte,mex a csúcs gpu lett jobb(a titan,és a 780-780ti kivétel talán)
Pirosaknál sem más a helyzet.......Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Silentfrog
veterán
Legalább nem kell a pénzemet átnevezni/átkonvertálni videokártyára! Szuper!
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Éljen a spórolás.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
peterm711
aktív tag
Nem úgy volt hogy a zöldeknél marad a felsőkategória 28nm-en, márciusi starttal?
-
gabro0
őstag
Azt a GM107-et pont nekem találták ki Remélem mihamarabb kijön, ezzel leváltaná az integrált grafikát
-
Kronos3000
senior tag
Semmi újdonság...mondjuk ha egy 7750-es átnevezve 50$ lenne,mondjuk 20w fogyasztással....vagy csak álmodom?
Wasabi...
-
Q.R.
csendes tag
2015-re jósolnak nagy hullámokat. Igazán nagyokat...!!!
http://www.youtube.com/watch?v=aH0l2GKcLyk by:Carl Sagan
-
pakriksz
őstag
kevesebb mint 30% használ fullHD-t, az afölötti felbontások használata pedig elenyésző...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Graphics
Jómunkásember
Akkor veszek egy 7790-est és idénre letudtuk ezt is... habár minek..
-
satz18
őstag
Akkor még egy darabig kitart a VGAm
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
therón
tag
Én szeretem az árcsökkenéssel járó átnevezést. De Én egy átnevezett és olcsósított gtx780-at várnék.
[ Szerkesztve ]
-
rodrigez
senior tag
ez is biztos benne van a pakliban, de ha már most jó selejtarányú gyártás lenne 20nm-en akkor se nagyon érné meg azért a szokásos +20-25%-nyi sebességtöbbletért. Az utóbbi években már a tesztek zöme 1440p-ben van, meg ugye a multimonitoros móka. Az emberek 90+ %-a által használt FullHD meghajtása mára viccesen egyszerű.
-
Reggie0
félisten
Tehat nyugodtan vehetek 780Ti-t mert egy evig nem lesz semmi.
-
rodrigez
senior tag
Nincs is igazán mire kihozni új kártyákat. Új dx nincs és semmi eget verő fícsör nem jelent meg ami indokolja. Sebességben a mostani generáció is brutál és 1-2 trógerül optimalizált játékért meg az vegyen új vga-t akinek 5 anyja van.
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
Legalább nem kell költeni.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest