Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
értem már miért nem értjük egymást. benned van egy olyan birtoklási vágy ami bennem nincs, én sokkal inkább a kényelem, a tárolhatóság, és az olcsó árak fele mozdulok el. számomra a kedvenc filmjeim lemezei se jelentenek semmit, ahogy a kedvenc együttesek korongjai se. számomra sokadrangú hogy itunes-on rántom le vagy ott hever előttem. viszont olcsóbb mert nem kell nyomni a lemezet, nem kell szállítani, nem kell polcdíjat fizetni a boltoknak, nem kell benyelnem a bolt hasznát, nem fogyott épp el, ha postán rendelem nem kallódik el vagy nem kell bemásszak érte és sorban állni, ha este rámjön hogy filmeznék akkor meg felpattintom és azt bérelek vagy veszek meg amit éppen akarok.
nem azt mondtam hogy akárcsak itthon is ez holnap vagy már tegnap létrejön. azt mondom hogy tényleg ez a jövő. és ez pl egy olyan dolog, ami köztes kompromisszum lehet a warez és a drága premieres filmek között. mert ha egy albumot olcsón meg tudok venni, letölteni, esetleg neten streemelni normális minőségben (ne adj isten flactól a legbutább mp3 ig 3-4 változatban) akkor többen rácuppanhatnak a témára.
de mondom alapvetően mások vagyunk, neked kell a fizikai adathordozó. én meg belátom hogy igazából csak plussz költség és kötöttség, de egyelőre nincs jobb alternatíva. szép lassan lesz.
-
törölt tag
már ma több dolgot tárolok "felhőben" mint 2 éve... képek picasa-flickr, dokumentumokat ubuntu one-al szinkronizálom ésvagy dropbox, egy csomó minden fel van dobva más helyekre, az érzékeny adataimat meg a céges ftp tárolja.
az online terjesztésnek iszonyatosan tudnék örülni. most is van egy csomó dvd-m ami pl karcos, vagy ha acchoz lenne kötve és kijönne a br változat pl minimál extra lóvéért vagy akár ingyen is nézhetném jobb minőségben. és persze ennek még millió előnye lenne, pl egy albumot nem vennék meg azért, mert 2 számot ismerek róla és nem tudok belehallgatni vagy a többi nem tetszik annyira... megveszem azt a 2-őt és bármi van a gépemmel újra le tudom rántani.
a nálad lévő fizikai hordozó nagyobb eséllyel dobja el magát adot időintervallumon belül, mint a szerverpakrban legyen bármilyen adatvesztés. láttam én már 2 év állás után olvashatatlan dvd-t, használat nélkül eldöglött külső vinyót, vagy írás közben elhaló memóriakártyát. egy adatközpontban azért nem engedhető meg az adatvesztés, főleg ha ilyen szolgáltatást üzemeltetnek, mert ott egy hiba, és húzhatják le a rolót. senki nem fog megbízni bennük.
olcsóbb, kényelmesebb, tisztább az online felület. hogy neked kell valami a kezedbe mert nem bízol meg senkiben és semmiben csak magadban és a saját eszközeidben, hát legyen. csak egyre kevesebben lesztek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest