- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz
Benoe77 #21122 üzenetére
Próbáltam, de sajnos így sem megy :\ w_scan -fc -cHU -x > channels.conf eredménye is az, hogy nem talál csatornát. Mit csinálhatok rosszul?
Gondoltam, hogy esetleg a firmware-val lehet valami, de ez mintha rendben van. Te látsz benne valami hibát? http://y0.hu/Axg
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni? Van egy Raspberry Pi 2-m Raspbiannal, amire rá van kapcsolva egy MyGica T230, amire rádugtam a UPC-s TV-kábelt.
Tvheadend 4.1-ben próbálom megtalálni a csatornákat, a TV adatpters menüpontban engedélyeztem a DVB-T-t, a Networks menüpontban hozzáadtam a DVB-T-t, a Muxes menüpontban pedig felvettem egy muxot (0 Mhz), amire a Scan statusznál azt írja, hogy IDLE, a Scan resultnál pedig azt, hogy FAILED.
Terminálból kipróbáltam azt, hogy "w_scan -c HU", de a szkennelés végén azt írja, hogy nem talált csatornákat.
Mi lehet a probléma, mit nem csinálok jól?
-
Brandynew
őstag
válasz
azbest #20920 üzenetére
Mindent ugy csinaltam, ahogy irtad - es egyebkent par honappal korabban ugyanezen leiras alapjan mukodott is -, de nem megy. Tudnal segiteni? Egyébként most frissítettem a Raspbiant (upgrade, dist-upgrade).
http://paste.ubuntu.com/16461942/
Elore is koszonom.
-
Brandynew
őstag
válasz
azbest #20914 üzenetére
A "./Autobuild.sh -j4" parancs kiadása után ezt írja:
dpkg-buildpackage: source package tvheadend
dpkg-buildpackage: source version 4.1-2040~g9364230
dpkg-buildpackage: source distribution unstable
dpkg-buildpackage: source changed by Andreas Öman <andreas@tvheadend.org>
dpkg-buildpackage: host architecture armhf
dpkg-source --before-build tvheadend
dpkg-checkbuilddeps: Unmet build dependencies: cmake
dpkg-buildpackage: warning: build dependencies/conflicts unsatisfied; aborting
dpkg-buildpackage: warning: (Use -d flag to override.)Mit tegyek?
És miért írja, hogy "source distribution unstable"?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Valaki meg tudná mondani, hogy a Tvheadend melyik verziója tudja azt a featuret, hogy időzített felvételnél nem csak az időpontokat nézi, hanem ott kezdi el a felvételt és ott állítja le, amikor az adott műsor ténylegesen elindult/véget ért?
Azbest, régebben már beszélgettünk erről, de már nem emlékszem. A 4.1 már tudja ezt? Próbáltam telepíteni, hogy kipróbáljam, de nem ment, valamit biztosan elírtam, tudnál segíteni? (Raspbian)
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
cd tvheadend
git checkout v4.1
./Autobuild.sh -j4
cd ..
sudo dpkg -i tvheadend_4.1_armhf.debAzt vettem észre, hogy nem találja a tvheadend_4.1_armhf.deb-et, mert az Autobuild végül létre sem hozta.
-
Brandynew
őstag
válasz
szabi__memo #17344 üzenetére
Sűrűbben kell figyelni
Időről időre kitesznek egy-egy adagot, de csak pár óráig, max. egy napig tart ki.
-
Brandynew
őstag
válasz
Keneseij #17224 üzenetére
Azt tudod, hogy ez a nettó ár, amit látsz? Nem ennyi a vége.
Én ettől az eladótól rendeltem: http://www.aliexpress.com/item/Original-Raspberry-Pi-2-Model-B-1GB-BCM2836-Quad-core-SIC-Heat-sink-Full-5V-2A/32398516274.html
-
Brandynew
őstag
válasz
MaCS_70 #17221 üzenetére
A legviccesebb, amikor valaki 3-4 méterről nézi a 40 colos TV-t, és mondja, hogy nem is lát különbséget a Full HD és SD között. Persze, hogy nem, mert a 40 colos TV baromi kicsi ahhoz a nézési távolsághoz. A HD-nek 55 col felett van értelme... egy 32 colos TV-n Full HD anyagot 1-1,5 méterről kell nézni, hogy lásd a különbséget SD-hez képest.
-
Brandynew
őstag
Overclockingról van valakinek tapasztalata? Pi 2-nél mi a maximum, amit elvisel ventilátor nélkül, nagy terheltség alatt?
-
Brandynew
őstag
válasz
szabi__memo #17198 üzenetére
Aliexpressről, szállítási költséggel együtt: 36,99 USD = 10 687 Ft
Malnapc.hu-ról, szállítási költséggel együtt: 16 980 FtOké, ez nem teljesen a duplája, de ha még azt is hozzávesszük, hogy valaki Malnapc.hu-ról rendel hozzá házat, hűtőbordát, tápot, akkor végeredményben valahol a duplájánál leszünk. Szerintem ez megéri azt a kis kockázatot, hogy külföldről rendelt Pi-nél nincs garancia. Minimális az esélye, hogy garanciális időn belül elromlik.
Ja amúgy megjött az MPEG-2 és VC-1 licencem Pi-re, kevesebb, mint 5 óra volt
-
Brandynew
őstag
válasz
szasanyi #17188 üzenetére
Na és? Egyrészt kicsi az esélye, hogy garanciális időn belül tönkremegy, másrészt nem mindegy? Ha nem Aliexpres-en veszed, akkor pontosan 2x annyit fizetsz. Ha elromlik, akkor legfeljebb veszel egy másikat, és pénzben ugyanott vagy. Ha nem romlik el, akkor meg spórolsz egy csomót.
-
Brandynew
őstag
válasz
szasanyi #17171 üzenetére
Én Aliexpress-ről rendeltem.
Konkrétan ezt: http://www.aliexpress.com/item/Original-Raspberry-Pi-2-Model-B-1GB-BCM2836-Quad-core-SIC-Heat-sink-Full-5V-2A/32398516274.html
Ajánlom másnak is, mert meg vagyok elégedve az eladóval, készséges volt, eredeti, bontatlan csomagolásában küldte a Raspberryt és alaposan ki volt bélelve a boríték. Viszonylag gyorsan ide is ért (ahhoz képest, hogy Kínából küldte).
Választható többféle ház és többféle táp (nyilván az EU-s kell), a rendelésnél a megjegyzésbe kell írni, hogy melyiket szeretnéd.
A microSD-hez ajánlom őt, már vásároltam tőle, aznap föladta a csomagot, és garantáltan eredeti, új kártyát küld: http://hardverapro.hu/apro/elado_microsd_kartyak__sandisk_samsung_transcend_toshiba__3
De microSD-t is lehet Aliexpress-ről, eBay-ről rendelni, onnan még valamennyivel olcsóbb, csak jól meg kell nézni, hogy ki az eladó.
-
Brandynew
őstag
válasz
cinemazealot #17166 üzenetére
Raspberry Pi 2 model B + ház + hűtőborda + táp + 16 GB UHS-I microSD = 15500 Ft
Ehhez egy külső 120-320 GB-os HDD 6-11 ezer Ft mérettől és attól függően, hogy új-e, vagy használt. -
Brandynew
őstag
Raspberry Pi 2-re sincs MPEG2 licenc, igaz? Érdemes megvenni?
-
Brandynew
őstag
New Ultimate 37 in 1 Sensor Modules Kit for Arduino & Raspberry Pi
US $19.65
Free Shipping to Hungary via China Post Registered Air Mail
-
Brandynew
őstag
Nekem is Raspberry Pi 2-m van, rajta tvheadend. Azt meg tudnátok mondani, hogy hogy tudom rajta keresztül streamelni a csatornákat, hogy máshonnan is elérhessem?
-
Brandynew
őstag
válasz
azbest #17115 üzenetére
Amit az első hozzászólásban ír az illető, az nem ennek a kijátszására van?
Illetve ez?
http://unix.stackexchange.com/questions/46235/how-does-reverse-ssh-tunneling-work
Még a TeamViewerre gondoltam alternatívaként, de az gondolom nem megy arm-es Raspbianon. Vagy?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Vettem egy Raspberry Pi 2 Model B-t, Raspbiant raktam rá.
Jelenleg helyi hálózaton keresztül XRDP-vel érem el a grafikus felületét. Szeretném kívülről is elérni, de routeren keresztül csatlakozok, a routerbe pedig LTE-s SIM kártya van. Próbáltam port forwardingot, DMZ-t is, de sikertelenül, gondolom mobilnetnél erre nincs esély. És így XRDP-vel sem tudok kívülről csatlakozni.
Tudtok valami alternatív megoldást, hogy kívülről is elérhessem a Raspberryt?
Más alkalmazáshoz is kellene a nyitott port... olvastam valami SSH tunnel lehetőségről, de nem értem, hogy kell, megköszönném, ha valaki elmagyarázná, hogy mi ez, és mi a menete.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest