- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lotuska
tag
Sikerult! Koszi mindkettotoknek.
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Pi 4 model B 4gb. Nas serverkent szeretnem kiprobalni.
Telepitettem a sambat, ratudok remote loginolni laptoprol. 32gb-os sd kartyara van a rendszer telepitve es 120 gigas ssd van usb 3.0-an csatlakozva, amit meg is osztottam, es latok is laptopommal /ratudok csatlakozni. A pi ethernet kabelen keresztul csatlakozik a routerre. A routerre meg ket db okosteve, 1 desktop pc es egy laptop is csatlakozik wifin keresztul(a pc is ethernet kabelen keresztul).
A kerdesem az lenne, hogy a tv-kkel, hogy tudok racsatlakozni a megosztott particiora(az ssd-re). Probaltam az input es a source opciokat is, de nem latom(az egyik Samsung a masik LG, 4k mindegyik, ha kell mondok tipus szamokat is). Mit kell meg plusszba csinaljak? Filmeket szeretnek az SSD-re tolteni es azt a TV-n lejatszani. Koszi szepen elore is a segitsegeteket!
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Van egy nagyon lama kerdesem. SSD botot szeretnem megoldani a PI 4-en. Ezt a tutorialt kovetem: [link]
1:34-ig jutottam.
Beirtam a kovetkezo parancsot:
sudo nano /etc/default/rpi-eeprom-updateAz lenne a kerdesem, hogy tudom az ez utani lepesben lementeni a file-omat? marmint kijavitottam a critical-t betara de nem tudom menteni?
Koszi szepen a segitesegeteket
-
lotuska
tag
válasz
UberMutant #38140 üzenetére
PI 4 B 4GB RAM
-
lotuska
tag
Sziasztok.
Nagyon uj/kezdo vagyok meg a temaban, ezert szuksegem lenne a segitsegetekre. Van egy 2GB-os SD kartyam(mas nincs), formataltam ex4-re es Balena Etcher-el kiirtam a rasbian lite-ot(epp rafert). Van egy 120 GB-os Kingston A400-as SSD-m(errol szeretnem bootoltatni), azt is formataltam ex4-re es kiirtam ra a fullos rasbiant.
Az SD kartyarol szepen sikerul loginoljak. A kerdesem, milyen parancsokat kell beirjak, hogy USB-rol bootoljon a rendszer? Nem szeretnek semmit sem atmenteni az SD kartyarol. Hanem a "szuz" zsiruj image fusson az SSD-rol. Lehetseges ez?
Koszi szepen elore is a segitesegeteket!
-
lotuska
tag
Sziasztok,
Tegnap rendeltem egy pi4 b 4GB rammal. Csak kivancsisagtol es szeretnek egy linux rendszert is itthonra
, ismerkedni, tanulmanyozni.
Hdmi atalakitot es toltot is rendeltem hozza, remelem a megfeleloket.
[link]
[link]Az lenne a kerdesem, hogy milyen micro SD kartyat javasoltok hozza?
Ez a tipus mennyire ajanlott?Koszi szepen a segitsegeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest